D.Stulgos įvartis „Hegelmann Litauen“ klubui išplėšė lygiąsias 0

Keturių iš eilės namuose žaistų rungtynių maratoną Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkai užbaigė iškovodami tašką. Dainiaus Bučmos auklėtiniai LFF I lygos šeštajame ture neleido svečiams iš Gargždų išsivežti trijų taškų ir išplėšė lygiąsias rezultatu 1:1 (0:1).

Pirmąsias 20 minučių abi komandos žvalgėsi ir žaidė atsargiau, o žaidimas dažniausiai vyko ties aikštės viduriu. Visgi pirmieji ledus pamėgino išjudinti aikštės šeimininkai. 21-ąją minutę Kauno futbolininkai pirmieji pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Po aukšto perdavimo iš dešiniojo krašto tiksliai galva smūgiavo gynėjas Matas Gavrilovas, tačiau taisykles pažeidusio futbolininko įvartis nebuvo įskaitytas ir rezultatas išliko nepakitęs.

Po šio epizodo „Bangos“ komanda sukruto ir perėmė žaidimo kontrolę. Gargždiškiai 26-ąją minutę surengė pavojingą reidą dešiniuoju kraštu, o kauniečius gelbėjo patikimai žaidę gynėjai. Dar po 3 minučių – kur kas grėsmingesnis išpuolis. Puikiai kamuolį skirstę svečiai vieną prieš vartininką išvedė Algimantą Bačanskį, tačiau puolėjui nepavyko pasižymėti.

Gargždų komanda ir toliau nenurimo, ir galiausiai, 38-ąją minutę, pasiekė savo. Po tolimo perdavimo kamuolį susistabdęs Gerardas Žukauskas atsidūrė už kauniečių gynėjų ir, likęs vienas prieš vartininką Modestą Stonį, pelnė pirmąjį rungtynių įvartį – 0:1. Tokiu rezultatu pirmasis kėlinys ir pasibaigė.

Antrąją susitikimo dalį energingiau pradėjo „Bangos“ ekipa, sukūrusi dvi pavojingas atakas, tačiau pirmąją atrėmė M.Stonys, o antrąjį bandymą gesinti turėjo nuo vartų linijos kamuolį išmušę gynėjai.

Varžovų išpuolius atlaikę „Hegelmann Litauen“ futbolininkai smogė ir patys. 68-ąją minutę puikų perdavimą beveik nuo aikštės vidurio atliko Povilas Malakas, o atakos smaigalyje atsidūręs Donatas Stulga susitvarkė su vartininku Mantu Galdiku ir pasiuntė kamuolį į apatinį kairį vartų kampą bei išlygino rezultatą – 1:1.

Galimybę įsiveržti į priekį gargždiškiai turėjo 80-ąją minutę. Po perdavimo iš kairio krašto galva smūgiavo Erikas Vainoras, tačiau kauniečius nuo įvarčio gelbėjo virpstas.

Per likusį laiką „Bangos“ komanda dar grasino aikštės šeimininkų vartams ir stengėsi išplėšti pergalę, tačiau sėkmingai darbavęsi gynėjai ir vartininkas M.Stonys neleido svečiams į Garžgdus sugrįžti su trimis taškais. Susitikimas baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Startinė „Hegelmann Litauen“ sudėtis: M.Stonys, M.Gavrilovas, D.Levišauskas, R.Sikorskis, B.Olencevičius, A.Kšanavičius, M.Zabiela, P.Malakas, M.Zlatkus, D.Stulga, E.Mickevičius.

Vyriausiojo trenerio D.Bučmos komentaras: „Rezultatas mus tenkina. Galiu pagirti vaikinus, kad kovojo. Žinoma, pavyko išpildyti ne viską. „Bangos“ klubo tikslai – aukšti. Ekipa demonstruoja gerą, brandų futbolą, o mes gerai kovojome ir pelnytai iškovojome tašką. Esame jauna komanda, stengiamės kiekvienose rungtynėse tobulėti, o rezultatas vėliau ar anksčiau ateis. Žinoma, smagu, kad iškovojome lygiąsias, o kitose rungtynėse stengsimės ir toliau.“

Šeštajame ture tašką iškovojęs „Hegelmann Litauen“ klubas savo sąskaitoje iš viso turi šešis taškus ir pakilo į 12-ąją poziciją, o „Bangos“ ekipa su 8 taškais žengia septinta.

Kitas rungtynes D.Bučmos auklėtiniai žais gegužės 6 dieną, penktadienį. Svečiuose kauniečiai stos į kovą su Trakų „Trakai B“ komanda, užimančia 10-ąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Komentarai