NKL: „Žalgiris-2“ parodė charakterį, bet nusileido lygos čempionams (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda sulaukė iš Europos jaunių (iki 18 metų) krepšinio čempionato grįžusių sidabro laimėtojų bei penktadienį sužaidė paskutines 2016-ųjų metų rungtynes.

Jos tapo tikra Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) iliustracija, mat metai buvo užbaigti praėjusio sezono finalininkų kaktomuša.

Visgi, be traumuoto lyderio Gyčio Masiulio likusiems kauniečiams vien charakterio nepakako ir lemiamo ketvirčio metu teko pripažinti NKL čempionės Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ pranašumą rezultatu 66:78.

Pirma pirmojo kėlinio pusė nieko blogo nežadėjo, kadangi pasižymėjus Laurynui Biručiui ir tritaškį pataikius Kristupui Žemaičiui, komandas skyrė tik trys taškai – 5:8. Tiesa, tuomet šeimininkų puolimas visiškai išsiderino ir marijampoliečiai galingai šovė į priekį po pirmųjų dešimties minučių – 7:21.

Taškų badas tęsėsi ir antrojo kėlinio pradžioje, kuomet atsilikimas išaugo iki 7:27. Iš letargo miego pabudę žalgiriečiai surado savyje jėgų ir kilo šturmui: tritaškius smeigė Martynas Arlauskas ir K.Žemaitis, dėjimu komandą žadino Martynas Varnas, o atsilikimas tirpo perpus – 17:27. Gynybines užkardas sėkmingai draskė pražangas provokavęs M.Varnas, taškų kraitį atsidarė Grantas Vasiliauskas ir kauniečiai ilsėtis keliavo rodydami atsigavimo ženklus – 29:38.

Puikiai veikęs L.Biručio ir K.Žemaičio tandemas kėlė daug problemų varžovams ir po didžiosios pertraukos, o turėtas 20-ies taškų deficitas jau buvo užmarštyje – 39:40. Kėlinuko pabaigoje prabilo Ignas Sargiūnas, kurio septyni taškai žadėjo itin karštą kovą lemiamame ketvirtyje – 51:52.

Tiesa, juokauti lygos čempionai ir lyderiai nebuvo linkę bei trijų tolimų metimų dėka galingai atsiplėšė – 53:67. Prikelti komandą dar vienam šturmui bandė iš toli pataikę M.Varnas ir I.Sargiūnas (59:72), tačiau likus porai minučių svečiai sudėliojo visus taškus – 59:78. Pačioje rungtynių pabaigoje atsilikimą kiek sušvelnino tritaškį smeigęs M.Arlauskas ir taškų sąskaitas atsidarę Matas Jogėla bei Volodymyras Markovetskis – 66:78.

„Žalgiris-2“: L.Birutis 15 (15 atk. kam.), K.Žemaitis 14 (7 rez. perd.), I.Sargiūnas 12 (3/5 trit.), M.Varnas 11, M.Arlauskas 6, G.Vasiliauskas 4, V.Markovetskis 2, M.Jogėla 2, L.Uleckas 0, E.Juozaitis 0, G.Bergaudas 0, J.Švambaris 0.

„Sūduva-Mantinga“: M.Valukonis 22 (8/15 dvit., 14 atk. kam.), R.Juknevičius 12 (3/3 trit.), A.Udras 11 (7 atk. kam.).

Likus trims turams iki antrojo rato pabaigos Tomo Masiulio auklėtiniai žengia septinti, o būtent ši vieta garantuoja patekimą į stipriausiųjų pogrupį. Išlaikyti vietą geriausiųjų septynete lengva nebus ir tai komanda padaryti sieks jau po naujųjų metų, kuomet lauks tikras rungtynių maratonas: sausio 5 dieną namie bus žaidžiamas susitikimas su „Telšiais“ , sausio 7 d. įvyks Kauno miesto derbis su KTU krepšininkais, o sausio 8-ąją galutinė rikiuotė paaiškės po mačo Joniškyje prieš vietos „Delikateso“ komandą.

Komentarai