NKL varžovų apžvalga: į Kauną atvyksta lygos lyderiai iš Šakių 0

Įsibėgėjusioje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ryškėja pirmenybių favoritai bei autsaideriai. Po sužaistų aštuonių turų Kauno „Žalgirio“ jaunimas įsitaisęs turnyrinės lentelės viduryje (dalijasi 7-9 vietas) ir artėjantį savaitgalį sieks pagerinti savo pozicijas.

Tiesa, pakilti aukščiau lengva nebus, kadangi devintajame ir dešimtajame lygos ture Tomo Masiulio kariaunos lauks tarp lyderių įsitaisiusios Šakių „Vyčio“ bei Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ komandos.

Penktadienį į Kauną atvyks kol kas vos vienintelį pralaimėjimą patyrę NKL lyderiai iš Šakių.

Praėjusį sezoną ant nugalėtojų pakylos lipusių suvalkiečių veidą pakeitė prie komandos vairo stojęs Aurimas Jasilionis.

Nors iš bronzinės gvardijos teliko Marijus Užupis, Edvinas Jezukevičius, Paulius Beliavičius ir Gytis Radzevičius, į Šakius atvyko savo vardą jau užsitarnavę Karolis Babkauskas, Brianas Wanamakeris,  Lukas Brazdauskis, Šarūnas Vingelis bei Aurelijus Pukelis. „Vyčio“ komandą vasarą taip pat papildė talentingieji Julius Daugėla, Justas Sakalauskas ir Markas Užukauskas.

Būsimi varžovai pergales kol kas skina vidutiniškai 31 taško skirtumu – lengviausia pergalė buvo iškovota net 55 taškais prieš „Palangą“ (114:59), o sunkiausiai mačas susiklostė su Tauragės krepšinio komanda (92:77) ir Vilniaus „Perlo“ krepšininkais (84:69).

Pagrindinėse NKL statistinėse kategorijose pirmaujantys šakiečiai vienintelę nesėkmę patyrė po pratęsimo 82:84 nusileisdami Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandai.

Naudingiausiai „Vyčio“ komandoje iki šiol rungtyniauja G.Radzevičius – 12,1 taško ir 5,9 atkovoti kamuoliai bei A.Pukelis su 12,1 taško ir 5,4 atkovotų kamuolių vidurkiu.

Paminėjimo taip pat verti E.Jezukevičius (11,4 taško ir 5,6 atkovoti kamuoliai), K.Babkauskas (11,3 taško ir 7,6 rezultatyvaus perdavimo) bei po 10,6 taško renkantis M.Užupis.

Būsimų varžovų pajėgumo neslepiantis „Žalgiris-2” strategas T.Masiulis tikisi vyriškos kovos iš savo auklėtinių.

„Kiekvienose rungtynėse pagrindinis mūsų tikslas semtis patirties ir žingsnis po žingsnio tobulėti. Esame jauna, ambicinga komanda, bandysime duoti rimtą kovą, tačiau atvykstantys varžovai iš Šakių kol kas atrodo įspūdingiausiai visoje lygoje, tad laukia rimtas išbandymas mūsų jaunimui“, – kalbėjo „Žalgirio“ dublerių vyr. treneris T.Masiulis.

Šeštadienį jaunieji žalgiriečiai vyks į uostamiestį, kur bandys sujaukti praėjusio sezono finalininkų planus.

Iš pagrindų atsinaujinę „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai tarpsezonyje pakeitė ne tik pavadinimą ar trenerį, kuriuo tapo Tomas Gaidamavičius, tačiau ir daugiau nei pusę komandos.

Lyginant su praėjusiu sezonu teliko Mindaugas Stašys, Deividas Anužis, Ignas Ramašauskas bei Jonas Dumašius.

Į išvykusių žaidėjų vietą atvyko daug gražaus ir talentingo jaunimo: Raidas Nacius, Deivydas Keburys, Dovydas Romančenka, Mantas Šerkšnas, Herkus Kumpys, Ernestas Jonkus ir Klaipėdos „Neptūno“ paskolinti Arūnas Mikalauskas ir Aidas Einikis.

Jau sezono starte nesusilipdęs klaipėdiečių kolektyvas gavo NKL naujokų iš Tauragės antausį – 74:78, beviltiškai 66:88 nusileido praėjusių metų finalo pakartojime „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkams.

Tiesa, vėliau atsitiesę T.Gaidamavičiaus auklėtiniai lengvai susitvarkė Molėtų „Ežerūno“, „Jonavos“, Mažeikių „Ereilių“ ar Joniškio „Delikateso“ išbandymu.

Paskutinį žaistą mačą uostamiesčio krepšininkai kiek netikėtai 81:83 pralaimėjo „Šilutės“ kolektyvui ir šiuo metu turnyrinėje lentelėje rikiuosi 4-6 vietoje.

Rezultatyviausias „Neptūno-Akvaservis“ gretose su 12,1 taško vidurkiu M.Šerkšnas, po 11,8 taško renka D.Anužis, dviženklį taškų vidurkį taip pat fiksuoja M.Stašys (10,8) bei A.Mikalauskas (10,3).

„Žalgirio“ jaunieji krepšininkai laukia visų palaikymo penktadienio dvikovoje su „Vyčio“ komanda. Mūšis su NKL lyderiais bus žaidžiamas Naglio g. 4A, Petrašiūnuose nuo 18.00 val.

Įėjimas su „Žalgirio“ sezono abonementu visiškai nemokamas!

Komentarai