T.Masiulis: „Mums kiekvienos rungtynės yra finalas“ 0

nklyga.net inf.

Bene didžiausią sezono sensaciją pateikęs Kauno „Žalgiris-2“ Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) pusfinalyje eliminavo visus metus dominavusį Šakių „Vytį“ ir žengė į turnyro finalą. Džiaugsmo po rungtynių neslėpė ir kauniečių treneris Tomas Masiulis.

„Tikrai smagu, geros nuotaikos. Džiaugsmo tikrai daug, mačiau kaip vaikinai dirba visą savaitę. Nenorėjome „Vyčio“ paleisti į priekį 10-15 taškų, kada jie pradeda jaustis labai gerai. Matėsi, kad gale jie šiek tiek sustojo, nes, matyt, tokių rungtynių taškas į tašką šiame sezone jie daug nesužaidė, o mes sezone tokių mačų turėjome nemažai“, – pranašumą prieš varžovus įžvelgė Masiulis.

Smagu, kad pabaigą sužaidėme protingiau ir solidžiau. Taip pat smagu, jog įvykdėme tai, ką buvome suplanavę.

– Jūsų komandoje daug jaunų krepšininkų. Ar prieš rungtynes reikėjo dirbti papildomai ties psichologija?
– Ne. Man pačiam buvo šiek tiek maloniau nuraminti, bet mačiau akyse, kad jų net nereikėjo motyvuoti. Visi matome, kad vieną dieną sužaidžia vienas žaidėjas, kitą – kitas. Šį sezoną tai ir yra mūsų stiprybė.

– Jūsų akimis, kiek komanda užaugo per šiuos metus?
– Tikrai nemažai. Sezono pradžioje buvo minčių, kad tik neiškristume iš šios lygos, bet dabar maloniai šypsomės, nes galvojome kaip pakilti bent iki turnyrinės lentelės vidurio.

Dabar žaisime finale, kas yra kažkas fantastiško ir manau, tai rodo, kad komanda palypėjo žingsnį į priekį.

– Martynas Sajus šiandien pelnė 20 taškų, dviese su Gyčiu Masiuliu atkovojo 21 kamuolį. Kiek jie svarbūs buvo šiandieną?
– Patys matote, jeigu po krepšiu yra tokie žaidėjai, jiems skiria didelį dėmesį. Smagu dėl Martyno Sajaus, šiandien parodė, kad yra aukšto lygio žaidėjas. Ketvirtfinalyje jam, galbūt, buvo kiek sunkiau, nes varžovai žemesni, spaudžia, o čia sutiko sau lygius varžovus.

Man dar didesnį įspūdį paliko ne jo puolimas, o gynyba, kai jis uždarė aukštaūgius ir apsigynė vienas prieš vieną.

– Ignas Sargiūnas labai sėkmingai žaidžia atkrintamosiose ir jo išėjimas pirmajame kėlinyje timptelėjo komandą?
– Tokia mintis ir buvo, kad pradėtume be jo. Jis labiau jaučia mūsų aukštaūgius, geriau pasuoja ir gali patraukti ant savęs. Kaip ir minėjote, visas atkrintamąsias žaidžia įspūdingai.

– Kokios mintys prieš artėjantį finalą?
– Dabar dar tikrai net negalvojame apie finalą. Ruošėmės pusfinaliui, o mintys – kautis. Jau nuo rungtynių su KTU mums kiekvienos rungtynės buvo finalas ir su ta mintimi žaidėme. Svarbiausia, kad žaidėjai atiduotų visą save.

Reikės vėl pasiruošti, kažkiek išanalizuoti varžovus ir žaisti savo žaidimą. Su energija ir kantrybe puolime.

 

Komentarai