Fenerbahce defends home court against Zalgiris 20

Turkish Airlines EuroLeague Round 30 brought an intense battle, where Zalgiris Kaunas lost 79-87 to Fenerbahce Istanbul at Ulker Sports and Event Hall on Friday.

Fenerbahce improved to 18-12 in the standings to get its 11th home victory of the season. Zalgiris dropped to 15-15 but is still in the race to reach the playoffs. Zalgiris retained a tiebreak advantage in its matchup against Fenerbahce due to its 20-point victory in Round 17 in Kaunas.

Nigel Hayes-Davis led the winners with 19 points. Tyler Dorsey added 15, Marko Guduric 14, and Tonye Jekiri and Johnathan Motley 13 each for Fenerbahce.

Rolands Smits led Zalgiris with 18 points while Kevarrius Hayes added 12, Isaiah Taylor 11 and Ignas Brazdeikis 10.

Hayes scored twice in the paint and fed Edgaras Ulanovas for a layup that gave Zalgiris an early 6-4 lead. Laurynas Birutis appeared with dunk-and-free throw combo, getting help from Lukas Lekavicius and Ulanovas to keep the guests ahead, 16-14. Guduric and Dorsey soon struck from downtown, though, to give Fenerbahce a 16-22 edge after 10 minutes.

Dorsey capped an 11-0 run with his second triple before Brazdeikis and Taylor stepped up for the guests. Achille Polonara then launched twice from beyond the arc and Lekavicius sank a triple that tied the game, 35-35. Tarik Biberovic sank back-to-back three-pointers and Devin Booker joined the shootout in an 11-0 run that gave Fenerbahce a 35-46 lead at halftime.

Hayes stepped up for Zalgiris after the break, getting help from Smits to give the guests hope at 44-51. Fenerbahce found a go-to guy in Motley, who allowed his team to trade baskets for a while. Once Motley went to the bench, Guduric excelled on both ends, scoring and stopping Ulanovas down low. Biberovic hit a jumper that boosted Fenerbahce’s lead to 55-65 after 30 minutes.

An unstoppable Dorsey boosted his team’s lead to 62-77 midway through the fourth quarter. Smits and Birutis tried to change things for Zalgiris, then Taylor hit a three-pointer and Hayes’ layup-plus-free throw gave the guests hope at 79-83 in the last minute, but Hayes-Davis sealed the outcome from the foul line.

Comments

  1. Sigis

    Burokas miega su ule ar ka,nx ji tiek laikyt kabliaranki supiso antras varzybas paeiliui suzvaizdejes avinas

  2. Kevarrius Hayes

    Maksvycio pokalbis dave rezultatu del Kevarrius Hayes toks ir turetu bet bet Achille Polonara kokios skaudzios prazangos svarbiu metu kai buvo galima kabintis Brazdeikis vel per daug vienas mete nors surinko 10 bet vel uz 5 prazangas sedo Vienas Roland’s Smits neistemps Kapitono Ulanovo truko Dimsa tuscias

  3. Duchas iš Darbėnų

    aTa,aTa,viskas…

  4. Zalgiris

    Dimsa vienose gali Isanti kitose jau tuscias

  5. Alfonsas

    Manau, kad Jonavos ar Panevėžio komandos būtų sužaidžiusios geriau negu Žalgirio stuobriai. Pasukite įrašą ir pasižiūrėkite, kaip fainai stovi 4 žaidėjai už 3 taškų zonos, kai kamuolys paduotas ant ausinių ir gal 5 sekundes laukia ,kol kas nors teiksis kirsti į baudos aikštelę. Visi gražiai stovi. Čia ne pirmas ir ne paskutinis pastebėjimas. Neišėjimas ant kamuolio – pastovi bėda,kurios nemato nei treneris, nei Žalgirio “assai” . Dar noriu pridurti, kad likus kelioms sekundėms iki kėlinio pabaigos, nesugebate užbaigti sėkmingos atakos. Pasimokinkitės kad ir iš Fenerbače – galėjo pelnyti taškus ir per 0.8 sekundės. Jūs (Žalgiriečiai) paprastai tokiais atvejais pradedate nuo savo krepšio ! Gynyboje, negalima kai varžovai veržiasi stovėti kaip stuobrys, užkirsti kelią jo judėjimo trajektoriją ,o ne gaudyti jau prabėgusį (Šmitas ir kiti ) .

  6. Ignas

    Visai gerai tas Žalgiris sužaidė. Atminkit ,kad Feneris turi 3-4 kartus didesnį biudžeta

  7. :(

    Su tokia zaidimo kokybe mes tiesiog neverti buti Top8. Kaip save gynybine vadinanciai komandai gynyba buvo tikrai prasta. Zalgiris negali isivelt i tasku lenktynes, nes tada net ryto nepajegia aplost, ka jau kalbet apie Feneri. Bet vyrai kovojo, atsizvelgiant i visas problemas, is kuriu didziausia, kad turim viena padoru pg, kuris arba nezaidzia, arba zaidzia viena koja, tai padeka uz ta kova. Ir labai tikiuosi, kad vadovai daro labai rimtas isvadas del kito sezono komplektacijos, nes buvo rimtu klaidu siame sezone padaryta.

  8. Pozityviai

    Pozityviai I ateiti zvelgiantis Tayloras Dar turime gerus sansus zengti toliau

  9. Jo

    Polonara iggi nemoka gintis

  10. Šančiai

    Nereikia jokių pasiteisinimų ar išteisinimų- blogos rungtynės, nuvilianti gynyba, kamuolio trynimas be metimų , klaidos… Baikit kalbėti apie aštuonetą. Gal duos Dievas nors prieš Gargždus laimėti…

  11. Darius

    ziurint rungtynes ne pirma karta si sezona jauciasi treneriu stabo neatidirbtas iki galo darbas treniruotese. Komanda per kiekvienas rungtynes nuo Brazdeikio uzsikrecia zaisti po viena. As suprantu, kad kartais taip ivykdavo del to, kad Zalgiris zaisdavo be izaideju, bet vakar tai rikiuoteje buvo visi. Tai ko tas Brazdeikis sau musineja po klynu ir lenda i kruva ? Visada daro ta pati per ta pati. Liko kelios rungtynes, metas suzaisti protingai. Papuoles pas Maksvyti Brazdeikis nelabai patobulejo, jei visa sezona perlaiko kamuoli. O Polonara vakar suzaide dar kvailiau, daryti sitokias nesamones gynyboje…truksta zodziu. Stebuklas bus, jei jie su tokiu zaidimu pateks i astuoneta.

  12. ....

    Kokie dar top 8 ? Jiems LKL jau per daug reikalų visokius Rytus ir Jonavas apsilošt. Kazys ryškiai netempia Eurolygos lygio, jokių išvadų ir tobulėjimo. Komanda daro tas pačias klaidas jau eilę rungtynių, tas pats gimdymas per Brazdeikį ir Šmitą. Ieškok, galvok kažką, kokį derinį naują padaryk, gaivink nusodintus žaidėjus. Bet nieko, tas pats per tą patį… Jau vemt verčia.Varžovams net analizės nereikia, nes ir taip viskas aišku.

  13. Ule

    Ulanovas toks mazai prisideda prie zaidimo gero per daug klaidu per runktynes kaip sako pametam galvas laukia 3 runktynes Kapitono reikia geru runktyniu Brazdeikis per daug ant saves imasi ir vel 5 prazangos sedi Roland Smits puikiai atrodo Kovo men

  14. Top 8

    Maksvytis darysime viska kad uz to sanso uzsikabintume

  15. Polonara

    Jei ne Polonaros zioplos klaidos butu buve sansu kai buvo 79-83

  16. Ule

    O apie Ulanovo zaidima nieks nepaminejot

  17. Fanas

    Nežinau, kaip tokia blogai treniruota žalgiriečių komanda be atsarginio plano, su žalgiriečiais nebūdingai bloga gynyba, be tikro žaidėjo, be tikro lyderio, su žalgiriečiams nebūdingu blogu 2 taškų ir 3 taškų koeficientu, daug žalgiriečiams nebūdingų Kamuoliukų pralaimėjimų, su tokia bloga baudų metimų kvota, kas netipiška žalgiriui, sugebėjo iškovoti 15 pergalių Eurolygoje??? Ir visų pirma, kiek kartų jie galiausiai sumušė save!

  18. Re

    Nu jo visa diena raso 14 tasku, kad latvis pelne 18. Ar cia specialiai, kad Ulanovo 7 taskai per 33 min neatrodytu apgaųietinai. Kodel nera parsayta prie zaidejo klaidu skaicius, jei ju buvo ne viena , dvi?

  19. Baikit

    apie aštuoneta svaigti, su tokia komplektacija ir treniravimu sakyčiau geras sezonas eurlygoj, o Lkl dar pažiūrėsim, nesinori nieko sakyt, bet prisiminus praėjusio sezono gala……

  20. Gera

    Ta komplektacija