Ignas Brazdeikis moves to Olympiacos Piraeus 28

Ignas Brazdeikis is leaving Zalgiris Kaunas. After the Lithuanian national team player and Olympiacos Piraeus reached an agreement, Brazdeikis will move to the EuroLeague vice-champions, while Zalgiris will receive a solid buyout.

“At this stage of the season, you don’t want to make a big change, but after receiving an offer from the EuroLeague runners-up, Brazdeikis expressed his desire to leave the team. We were also approached by Olympiacos Piraeus, so we had to look for a common solution and the best conditions in this situation. We expressed our position in the negotiations, and with the other side agreeing to it, we had to take this difficult decision. In any case, we thank Ignas for the year he spent here,” said Zalgiris Kaunas Director Paulius Jankunas.

Zalgiris is already looking for a replacement for Brazdeikis.

“With so little time left before the start of the EuroLeague season, looking for reinforcements is not easy, but we are working on it. On the other hand, we have seen in the tournament in Cyprus that the current 12 players can go head-to-head with EuroLeague teams, so we are not losing our optimism,” said Zalgiris’ director.

Brazdeikis, who got injured in the last FIBA World Cup game, travelled with Zalgiris to a training camp in Cyprus, but did not appear on the court in the friendly tournament, where Zalgiris met Olympiacos and Crvena Zvezda Belgrade.

Brazdeikis, who joined Zalgiris in the summer of 2022, averaged 11.6 points, grabbed 2.9 rebounds and made 1.3 assists per game in his debut EuroLeague season.

In the Betsafe-LKL Championship, he scored 8.6 points, grabbed 2.9 rebounds and had 1.6 assists per game.

Comments

  1. Antanas

    Gėda ir ambicijų neturėjimas iš Žalgirio vadovybės pusės. Paleist pagrindinį SG, kuris turėjo būt vienas kertinių komandos žaidėjų likus 2 sav iki sezono Eurolygoje pradžios yra tragedija. Visa naujo sezono/logotipo/eshopo komunikacija ant Brazdeikio statyta, Tikrai ne kokia žinutė fanams prieš sezono pradža, kas kitas komandą paliks? Gal Evansą jeigu gerai sezoną pradės, kokį tai sausį kažkam parduosit?

  2. Antanui

    Kiek tą patį šūdą kopinsi per visus portalus, asiliuk?

  3. Tomas

    Solidi ispirka uz rolini zaideja, manau tiks islosimas, o Ignui sekmes ir gryzti stipresniam i rinktine.

  4. Vilius

    Antaneli paverk maziau nakti mysi:) sekmes Brazdeikiui, ir sekmes Zaliems ieskant pastiprinimo , mano akimis Brazdeikis nebuvo pagrindinis komandos zaidejas ant kurio galima statyt viska. Bent jau kazkiek nusimest kamuoli ismoko tikekimes:))

  5. Kodinis

    Pastiprinimo reikia, nes draugiskos ir lieka draugiskomis, ka ten kas rode per draugiskas neiidomu, tai Pauliau neskiesk ir EUR netaupyk.
    Randi uz ispirka ir jo alga gera scoreri ir Zalgirio namai pilni iki final 4.
    Igiui sekmes, bet sezona galejo istempti dar, dabar biski toks pasimetes vaikis, bet suprantama kada jei ne dabar uzsidirbti reikia. 👌 Linkiu tik suoliuko nepradeti sildyti ten ir bent jau tokius skaicius rodyti kaip rodei Zalgiryje.

  6. Jeigu

    Jam netinka čia žaisti per prievarta neišlaikys, padėjęs jisai ant Žalgirio ir ant Lietuviu jau nespės pasidaryt, kitas mentalitetas šiais laikais labai visi jautrūs, pasiunti nx, ir apsimyža . Pernai dažnai suoliuka trynė kai grybavo gynyboj, oly pilna geru žaidėju, neįsivaizduoju ka jis ten veiks

  7. idomucha

    tai kad jo pozicijoje yra po stiprius du zaidejus……. tiek sg, tiek sf… tai logiska…. stipresniu viso yra po du ir galinciu zaist po 20 min.

  8. Sergejus

    🤡🤡🤡

  9. Pamainos

    Cory Higgins ar Hillarda ispirkti

  10. 3 milijonai

    Kodel nesiule liepos 15 20 kai baigesi terminas perejimu langas o ir Pats norejo Ignas palikti komanda tuo labiau Oly treneris norejo matyt

  11. To Antanui ir kitems Popoms

    Jis norějo pats išvykti kaip padějo konkrečiai sutarti ant stalo. Nes Oly nesusitare su kitu žaideju, o prieš 15 buvo tik domejimasi nieko rimto. Dabar mete puse milijono ispirkai, nes jiems dega. Prie ko cia klubas, jai žmogus nori pats išvažiuoti. Dunduk antanai

  12. Linas

    Žalgiriui per daug prabanga turėti žaidėją , kuris LKL finale net žaisti nenorėjo. Plius pridėjus išpirką labai į naudą

  13. Pilna

    atveju kai klubas neišleidžia ir viskas, ir ka tada žaidėjas jeigu rodo kaprizus susigadina sau pora sezonu, cia ne Antanas o tu baik čia visus durnint vafli

  14. To Pilna

    Kaip turesi savo kluba, galěsi ir neišleisti vafli

  15. Julius

    Aš piktas ant klubo ir Igno. Duokite kelias dienas atsigauti.

  16. Vafliui

    tu kai turėsi savo smegenų tai ir galėsi žmonėms aiškinti ka ir kada daryti, sakyti, rašyti,

  17. Martynėlis To Antanas

    Tylėk nevykėli

  18. Tadas

    Manau šiam scenarijui Žalgiris jau ruošėsi ir gal jau buvo tartasi su kitais žaidėjais jai Brazdeikis palieka komanda kažka pakviečia į jo vieta. Žalgiris turi Evansa kuris yra taškų darytojas ir yra daug patikimesnis už Brazdeikį. Manau Brazdeikis pamatė, kad jis nebus vedlys ir paprašė, kad būtu išleidžiamas už išpirka. Manau Jankūnas turėtu paskayti kas ir kodėl ir kas bus toliau.

  19. Darius

    pernai salia Evanso Brazdeikis visai prastai atrode, o kad isvaziavo, jokia tragedija. Klubas, jei kas iki siol nesuprato, daro pinigus kaip sugeba. Pardave Brazdeiki, parduotu ir Evansa, galite net neabejoti, jeu tik butu tinkamas pasiulymas.

  20. 💚💚💚

    Tai tikrai ne tragedija. Tragedija būtų prarasti Evansą. Juk jau vasarą buvo didelė tikimybė, kad Brazdeikis paliks “Žalgirį”. Išpirka – gerai, bet jeigu Ignas būtų išėjęs tinkamų laiku, galėjo likti vieta kitam žmogui, kad ir I. Taylorui. Bet, kas būtų, jeigu būtų…

  21. zmones

    suguldykit vaikus laiku ir nebus cia tu nesamoniu

  22. Z

    Gaila dėl Igno,bet biznis yra biznis ! Yra kaip yra,dabar žiūrim toliau,svarbiausia vietoj Igno paimti kašką idomaus,bet tik ne Holinsa ar Prepeličių..
    Aš už Grigonio išpirkimą !
    Sezonas prasideda,visi kontraktus turi,likę tik tie,kurie niekam nereikalingi traumų maišai arba netempentys eurolygos lygio.
    Taipkad,linkiu Žalgiriui nepataupyti ir išpirkti irgi taiippat kaip ir iš Žalgirio išpirko..Paimkit kašką rimto ! Šiemet eurolyga stipri ! Bus geras Žalgiris,bus ir arenos pilnos..

  23. Lukas

    Išpirkit Grigonį ! Nepagailėkit eurų ! Atsipirks pilnom arenom !

  24. asdf

    is tikruju butu labai neblogas laikas susigrazinti grigoni ilgesniam laikui, zmogus issibande save svetur, vis dar yra karjeros pike, butu pats laikas grizti ten kur yra labiausiai mylimas ir laukiamas. zalgiris gautu ne tik auksto lygio lietuvi, gryna kaunieti, bet ir visas kapitonui reikimas savybes turinti zmogu kuris sitas pareigas galetu periimti is ulanovo. didziausias klausimas ar pao nores paleisti ji, manau cia zalgiriui reikia deti ne mazesnes pastangas nei kad dejo oly del brazdeikio.

  25. .

    Kokia laimė, kad išsinešdino. iškart prisiminiau, kaip Brazdeikis metė servetėlę į Dimšą. Tikiuosi, kad jo į rinktinę daugiau neims.

  26. Dainius

    Aš suprantu, kad reikia ir norisi Grigonio. O aš visgi labiau bandyčiau rizikuot ir imti tokius žaidėjus kaip Cory Higgins, be traumų jis man geresnis už Grigoni, gali draskyti gynyba ir atakuoti iš 3-ju taškų gan užtikrintai. jei nebus traumų, o kad nebus tikimybė didesnė nei Barsoje, kur Higgins galima LKLe pataupyti ir duoti pailsėt daugiau ko negaudavo Ispanijos lygoje kur reikia luptis net su autsaideriais . Plius treneriu štabas gali daug papasakoti apie Higgins kur dirbo pernai ir fizinio rengimo taip pat. O galbūt Žalgiris dar suras kažką perspektyvaus iš Ispanijos ar Eurocup lygos tam tikrų žaidėjų. Ar net gi NBA žaidėją, nes išpirką gavo plius Brazdeikio pinigai tai apie 1.2mln turi labai solidžiam kontraktui. Man patiktų, kad Žalgiris tokį kaip Will Clyburn tipo žaidėją surastų, toks labiau 2-3 gerai besiginanti ir galinti ir nebijanti imtis ant savęs…

  27. Bet rimtai

    Geriau susigražinti I. Taylora negu visokius “hilardus-higinsus” bandyt. Gal įmanoma?

  28. Corry

    Higgins