Zalgiris loses to Panathinaikos in the final seconds 39

Zalgiris Kaunas (3-5) started the EuroLeague double week with a defeat in Greece. Kazys Maksvytis’ team lost 71-73 (15-13, 24-23, 13-17, 19-20) to Panathinaikos Athens (4-4) on the road.

Keenan Evans opened the game with a drive to the basket, Kevarrius Hayes scored four points and Rolands Smits hit a three-pointer to make it 9-9. Arnas Butkevicius scored on free throws, Tomas Dimsa added two more points, and Evans went coast-to-coast to end first quarter, 15-13.

Laurynas Birutis scored seven points, Edgaras Ulanovas opened his tally and Arnas Butkevicius added another free throw, 25-20. Birutis scored two more points, Butkevicius made a three-pointer, Naz Mitrou-Longas flashed with two long-range shots in a row, and Dimsa made a long-range shot at the end of the first half, 39-36.

Butkevicius successfully finished two consecutive possessions right after the break, Brady Manek made a three-pointer from the corner, and Hayes scored a tough basket, 48-47. Hayes made his free throws, Dimsa corrected his own miss, but Zalgiris was already a point behind, 52-53.

During the six minutes of the decisive quarter, only Smits scored points for Zalgiris, connecting on three three-pointers, making a shot from under the basket and adding a technical free throw, 64-64. Dimsa and Evans made free throws, and Manek evened the score with a three-pointer with almost 15 seconds to play, 71-71. Kostas Sloukas and Marius Grigonis scored on free throws, and Zalgiris had to concede the loss after not scoring any points, 71-73.

Dinos Mitoglou led Panathinaikos with 19 points on 4-of-5 three-point shooting, along with 6 rebounds. Sloukas scored 16 points, Jerian Grant had 10 points and 5 assists, and Mathias Lessort scored 13 but committed 7 turnovers.
Zalgiris was paced by 15 points from Smits, with 12 of those coming in the fourth quarter. Butkevicius posted 10 points and 8 rebounds, but the visitors paid the price for committing 23 turnovers.

Comments

  1. Samb

    Kazimierai pasiimk kapitona ir eikit toliau kad niekas jusu nematytu taip bus visiems geriau

  2. Opa

    Cia jau misios. Ble taip zaist? Nu silerio sezonas pajudejo

  3. Mileris

    Toliau varom be gyneju ,balandi naujokas bus kaip tik…

  4. Opa

    Tai jai koks skirtumas.

  5. Opa

    Dar liko vysnia ant torto praloat penktadieni

  6. Qwerty

    Vyrai kovojo, teisejai leido imtynes (kas mums neparanku). Tikiuosi greit ateis ir i musu darza svente. Del gyneju – sutinku prazioplino stabas.

  7. Sigis

    Ule mires jau senai,o laiko burokas išprotejes ji be keitimu

  8. Fanas

    23 turnovers in 1 game !!!

  9. Fanas

    Vėl prapylėm per tą sukruštą gryną subinrankį uLAVONĄ ir buroką. Viskas, šitie du komandos vėžiai turi būti išoperuoti iš komandos. Nu niekaip nedaeina, kaip gali toks lavonas tiek laiko lakstyt po aikštę, nifiga nieko komandai nedarydamas ir vis tiek burokas jį laiko aikštėj – galit kas nors paaiškint šį “fenomeną” ? Totalus inkaras, rankos iš subinės, bet galva subinėj ir burokui viskas liuks ????
    Pauliok, arba meti tuos vėžį varančius per bortą ir DABAR pat perki papildymą, arba tada aukok lemą Ukrainai ir tu kartu su tais dviem lavonais dingstat visam iš komandos. Komanda taip ar taip jau mirus, pavaigs kaip nors sezoną ir be jūsų trijulės. Amen :-(

  10. AnonimasZ

    Viska normaliai juk vyrai kovojo tik keliais taskais pralose Panathinaikos, Efes keliais taskais, Asvel keliais taskais …, gale sezono su 3/31 dugne sedet gales ir prisimnti, kad kiek rungtyniu buvo, kai nedaug truko, pavelavo su nauju zaideju, lapkricio vidurys, gruodi tikrai nieko nebus, tai tik sausio gale nebent ziauru …, sezona palaidojo pardave Brazdeiki ir jo vieta nieko nepirkdami.

  11. Zeponis

    Norint, kad permainos butu penktadieni butina, kad pralostu pries Bayern, kitaip agonija nesibaigs.

  12. Darius

    kas laukia Zalgirio, jei Evansas zais taip kaip siandien, gavome proga paziureti. Taip labai nesidraskydamas, santuriai suzaide, surinko tasku ir padare beveik tiek pat klaidu. Gal zmogui atsibodo traukti visa sastata ?
    O siaip ka rasiau pries menesi, pradejo pildytis. Priminsiu, kad pagal kinu isminti pasauli valdo simboliai, tai ilgai laukti nereikejo, kol su nauju pamperso simboliu Zalgiris gaus malku serija, bet jankus buvo labai toliaregiskas ir tam atvejui prisiuvi ant aprangos juodas juostas. Na ir cia uz visas tas juodas aprangas dar atpildas. Gales kuopti

  13. Geltonas

    Po nauju zaidejo nebereiks, nes sezonas bus palaidotas, gales Evans parduot, toliau sold-out darykit :D :D

  14. Brolis18

    Svarbiausia sold-out, Jankuno filmas ir dar Evans po nauju parduoti, vsio tikslai pasiekti.

  15. BBD meras

    Kažin ar Paulius/iai neveda derybų su Jaisikevičiumi, nes iš Moskvyčiaus nebekažką

  16. Nedaugtruko

    Naz 8 min, 6 taskai, +2 naudingumas, Dimsa 23 min 9 taskai, 4 klaidos, +2 naudingumas, Lekavicius vapse nezaide, kam ta Nazra statyt i pg, kai jis visa gyvenima sg buvo, poto raso nepazaidzia, aisku nepazaidzia, kai ne savo pozicijoje zaidizia.

  17. BBD meras

    Sėda mūsų žalgiriukas į dugną, jau tik 14 vietoj

  18. Tortadienis

    Penktadieni laukiam vysnios ant torto ir savaite tobula, zmones nepamirskit pirkt bilietu sold-out :D

  19. gg

    kur komandos direktorius? kol kas puikus pavyzdys kad toli grazu ne kiekvienas krepsininkas gali buti sporto funkcionieriumi. laukiam interviu su klausimais del papildymo ir bendros situacijos komandoje

  20. Zigulis

    Maksvytis Siandiena buvo nemazai geru dalyku, krw … negaliu su Efes tapati giedojo

  21. :(

    Jau ne pikta, o liudna ir gaila. Gaila, kad Zalgiris nusprende laidot sezona, kai i Brazdeikio vieta nerado papildymo. Dabar uztenka uzdaryt Evansa ir viskas. O ir pats Evansas, atrodo, jau ikrito i duobe. Kas yra naturalu, kai yra tokiu intensyvumu droziamas po tokios sunkios traumos ir tiek nezaides. Ne kiek nenustebsiu, jei sulaukes perejimo lango, pasiprasys parduodamas, nes, panasu, kad Zalgiris Eurolygoje voliosis dugne, o zmogus, matosi, kad nori laimet ir zaist laimincioj komandoj, kurios nereikia vienam tempt, nes yra ir kitu. Ir kas blogiausia, kad visa sita ir toliau tesis. Nes jei butu noreje paimt zaideja is atkritusiu is NBA ar is zemesnes lygos Europoj, jau butu paeme. O Kazio neatleis, nes tiesiog nera ka imt i jo vieta (nereikia svaigt apie Sara ar Trinchieri, nes i Zalgiri jie neis). Nebent zaidejai pakels atvira maista ir Jankis bus priverstas ta padaryt. Ir pastatys Krapika ar Tuti damust sezona :P

  22. Kurtinaitis

    Apie pamesta Kazio sekme Gal reiktu nueiti I baznycia uzdegti zvakute

  23. Pozityvo

    Maksvytis pozityvo izvelges tik du blogi dalykai klaidos ir pralaimejimas

  24. Šančiai

    Baimė valdė mūsų komandą… Baimė neįmesti, baimė prieš trenerį, baimė prieš tautą, baimė prieš miestą, baimė prieš kontraktą, baimė suklysti, baimė prieš viską… Laimi tik drąsūs.

  25. Maksvytis

    Teige kad Zalgiris turi islikti kartu siek tiek pagerinti zaidima ir laukti kol vel ims lydeti sekme

  26. Rolandas

    Ar buvo prazanga puolime pries Lesorta kur atrode kad Lesortas suvaidino

  27. 23 klaidos

    Tokie pralaimejimai kerta per galvas Pcihologiskai pabaigose truksta fortunos salto proto

  28. Pao

    Zalgiris turejo sansa laimet po Slouko pramesto baudos metimo kas del Birucio Kevarrius Hayes nesuprantami sprendimai klaidos perduodant kamuoli na su Dviems zaidejais neimanoma laimeti

  29. Zalgiris

    Ar Zalgiris laukia 2 rato perejimo butu prastas sprendimas

  30. Ne

    Nereikia kaltint kiek galima apie ta Ulanova cia visi prisidejo prie 23 klaidu Pao uzrakino Evans bet Pabaigoje galejo istraukti pergale

  31. Šž

    Nu ir vėl kapitonas dingęs, ar ne perdaug

  32. Itampa

    Bet Lekaviciaus vel neduoda daugiau min

  33. Bayern

    Laimejo pries Partizan su 13 tritaskiu bus reikalu

  34. Ž1968

    Dugnas. Čia jau dugnas. “Du blogi dalykai” yra treneris ir vadyba. Komentaruose daug taiklių pastabų apie žaidimą.
    Fanai supranta. Treneris – niekaip.
    Jankis nusipelno pagarbos kaip žaidėjas.
    Kaio vadovas – ne. Klube vyksta nesąmonės. Klubas serga. Pagydyti galima tik tuščiomis tribūnomis..

  35. taigi

    kad , paleidus savo viena iš lyderiu sezono pradzioj , truksta jo tasku apie 8-10 indelio, be to Lukas iskrites apskritai is ziadimo , o pernai turejo savo 5-6 tsk, visur kitur yra balansas lyginant su praeitu sezonu. Manau del to ir nelaimi rungtynių pabaigose. Be to treneris taip pat silpnas kad tokias situacijas suvaldytu.

  36. Pao

    Atamanas isjunge Zalgirio varikli

  37. Nera

    Dievu Zalgiris negali laimet klampiose runktynese plius uzdarytas Evans ir pergaliu nera

  38. Fanas

    Now just we are a top 14 team ! !!

  39. JULIUS

    koks rreneris tokią ir komandą tik keli žaidėjai pasikeitė o klaidų pilna jokios pagarbossirgaliams