Zalgiris overpowered by Olympiacos in Piraeus 44

Olympiacos Piraeus celebrated its third win in a row in the 2023-24 Turkish Airlines Euroleague season after beating Zalgiris Kaunas 72-89 at home in Round 10. Olympiacos improved to 6-4 while Zalgiris dropped to 4-6.

The Greek side thus boosted its hopes of reaching the postseason after what was arguably its best performance this term, with shooting guard Isaiah Canaan leading the charge with a career-high 25 points.

Forward Alec Peters also produced yet another superb individual display for the home team, having scored 22 points, while playmaker Thomas Walkup shined with 14 points and 4 assists.

At the other end, Keenan Evans paced Zalgiris with 21 points, 17 of them in the second half.

The rivals were tied 19-19 at the end of the opening 10 minutes before Walkup turned on the heat, knocking down several three-pointers amid a 14-0 Olympiacos run which propelled the hosts into a 31-43 lead at halftime.

Evan tried to keep Zalgiris afloat as he picked up the gauntlet in the second half, but his valiant effort was overshadowed by that of Canaan, who shot the lights out with a mesmerizing display which earned him a PIR of 25.

Peters joined the party and there was no way back for the visitors after they fell 20 points behind late in the third. Olympiacos kept its foot on the gas in the fourth, much to the delight of a passionate home crowd.

Comments

  1. Sigis

    Gal jau lailas vietoj lietuvisko zalgirio negru prisipirkt po 100 stuku tie nors zais,o lkl is zalgirio 2 pasiimt zaideju kiek truks,nes ta pinigu plovykla jau uzp-so su

  2. Ponui Jankūnui

    Gal Jankūnas išbėgsite į aikštelę ? Kai išparduosit žaidėjus ir nieko nepirksite..10 turas baigėsi,2 žaidėjai parduoti,kurie turėjo būti pagrindiniai..
    Išbėkite Pauliau vietoj Maneko kelioms minutem,bus geriau nei direktoriaus kėdėj.

  3. Qwerty

    Pries sezona vilties teikusi sudetis suvaryta paciu rankomis. Puolime zaidziame 2vs5 kiti 3 statiniai nuo kuriu galima atsitraukti. Argi vasara/rugseji kas tikejosi kad Evansaa taip zais, tai su kokia mintim buvo komplektuota komanda? Plius parduotas Brazdeikis. Jus ten kuom galvojat ar tik pinigus isisavinat? Jauskit pagarba pries sirgalius. Buvo sukomplektuota konanda su ja ir reikejo zaisti, pagal sio sezono logija dbr turim Evansa parduoti (jis gal net pats pasiprasys is tos nevilties).

  4. Penketas Eurolygos

    Lavrinovičius,Montvila,Giedraitis,Birkutis,Longas(bet jo jau nebėra )

  5. Opa

    Nu kuo toliau tuo smagiau. Tikrai liko tik Evansa parduot……

  6. Nuostabu

    Isparduokit kas liko ir gal jau nieko nebepirkit. As nesuprantu blet, jeigu rinka tuscia, tai nx isparduoti zaidejus, kam?

  7. FBK Kaunas

    Jankunas tokio pat lygio kaip Kalnietis futbole,komplektacijos rezultatai akivaizdus

  8. gaila

    galejo buti neeilinis sezonas, bet naujai paskirtas svogerinis vadovas viska sumove. na negali zmogus su tiek mazai patirties, kaip vadybininkas dar nieko neirodes uzimti paciu svarbiausiu pareigu klube, o visa jo aplinka aklai tiketi kad viskas eisis sklandziai kaip per sviesta.

  9. Pasiulimas

    Darykit kalelini ispardavima ir supakuokit Meneka kaip dovana. Ar man atrodo, ar jis kiauras ginyboje. Kazkaip dvejoju, kad Zalgiris sugebetu nusipirkti gera zaideja. Failina zalgirio organizacija su pirkiniais..

  10. Ramas

    Išvykus geriausiam Europos vadybininkui, negalim iš diletantų Masskvyčio ir Jankūno tikėtis per metus strateginio ar loginio mastymo. Jeigu prarandi 2,01 m. kūną, su keliais tritaškiai, prasiveržimais,kontaktais,dėjimais,12 taškų ir 5 atk vidurkiais,irt gauni 1,3 mln. -Reikia jau rytoj pirkti į vietą už tą pačią sumą, ne taupyti ir nelaukti, -nes klubas be skolų, o soldautai po sezono prideda dar apie milijoną pajamų -geram žaidėjui įsigyti-kažkam gavus traumą. Labiausiai suglumino tai, kad lentelėje 3/1 būnant šeštoje vietoje, buvo pasakyta ,,mes sustabdėme paieškas,,-kai net sekspertui aišku kad bus lūžis. Su euro,ygos patirtimi gero žaidėjo jūs nerasit, jeigu atsiras ,-jo ieško dar keturi turtingesni klubai..,-reikia rizikuoti imti į vietą ir augintis kol ateis blogesni laikai, kad galėtų jau ir jis patemti komandą. -O dabar ką turit, o jeigu dar viena dvi traumos.

  11. gg

    Tiek rase apie kazmoki paleidima, o ne zodziu apie idiojtiska, nenaudiga Kazio technine prazanga. Kapitonas mus lavonas vel stabiliai neigiamai zaidzia, Smita uzdare .

  12. Kk

    Nemyli Žalgirio direktoriai savo fanų,nesistengia nieko daryti,kad komanda būtu mažiausiai bent tarp 8 ,nuo 1999 ,arba kad atiduotų jėgas dėl top 4,o dabar to nėra,gal Žalgiris galėtų vieta toje Eurolygoje užleisti lietkabeliui ar Neptūnui,ko gero atsibodo jiems ta Eurolyga ir fanai

  13. :(

    Visiskas liudesys. Nesusitvarko nei Kazys, nei tuo labiau Jankis. Is vienos geriausiu organizaciju Eurolygoje sviesos greiciu tampam viena prasciausiu. Kas nores zaist klube, kurio vadovas parduoda sezono pradzioj du svarbius/ tokiais turejusius but zaidejus, nieko nenuperka i ju vieta ir savo paties rankom laidoja sezona? Visiskas bardakas. Tuoj ziurek per langa pasiprasys parduodami ir Evansas su Smitu. Ko jiems cia plesytis, vis tiek dugnas nusimato. Bet labiausiai tai pikta ant PM. Kodel klubas buvo paliktas visiskai nepatyrusiam vadovui, kuriam kol kas truksta ir ziniu, ir igudziu? Ir isvis dar neaisku, ar jis apskritai sugebes toki darba dirbt ir ateityje. O apskritai kas dabar yra pagrindinis Zalgirio savininkas? PM juk turejo parduot savo akciju dali. Ir dar, kad maza nepasirodytu, Dimsa gauna trauma. Dabar jau ne tai, kad truksta galinciu padoriai zaist ir duot nauda gyneju, dabar ju tiesiog truksta net del skaiciaus. Zodziu, gyvenimiska pamoka – kai nedarai sprendimu laiku, likimas nubaudzia.

  14. Butex

    Sezonas prapistas- akivaizdžiau jau nebūna. Jankūnai- parduok dar 5 grajokus- bus pagrindas kitam sezonui. Debilsi vistiek soldautins- ir jau 2024m kaip imsit su Kaziu!!!

  15. BBD meras

    Reikia Jasikevičiaus ir jam duotos visiškos laisvės, ir tada vadybininkai vėl gaus metų apdovanojimus. Šaras buvo ir treneris, ir pagrindinis sporto direktorius ir didžiausias vadybininkas, o jo nuopelnais dalinisi visi. Vertas jis tiek, kiek paprašys, nes kitaip – pyzda!

  16. Tomas Dimša

    Iškrito dar ir Tomas ir įtariu,kad visam sezonui..
    Tai ką,be 3 žaidėju žaisit ? Potencialo nuo pernai yra ?
    Iš ko lauksit potencialo ? Giedraičio,Biručio ?
    Lavrinovičiaus? Montvilos?
    Eurolyga laidojat jau..
    Rašiau tik Igna pardavus..
    Pirkit greičiau kašką,nes kiekviena pergale svarbi eurolygoj..10 turu praejo,o per ta laika dar vienas žaidejas perėjo,o pakeitim nėra…nu kosmosėlis geras :D

  17. 709

    Siaip tai kai darbuotojas ar keli iseina is darbo jiems buna ar bent ieskoma pamaina,nebent tai etatu mazinimas. Zalgirio organizacijoje to nepastebiu. Autoriteta ir ziurovus prarasti galima greitai, bet juos sugrazinti uzima daug laiko. Zalgiris jau turejo tokia patirti,bet matau is jos nepasimoke.

  18. Baulius Lavonkunas

    Gal dar parduodam pora zaideju?Jeigu tu buvai geras zaidejas, tai nereiskia, kad busi geru treneriu ar komandos vadovu. Gaila, bet sita sezona mums baigia sugriaut filmu herojus.

  19. Linas

    Dar paminėčiau super-duper “skauto” darbą…Kaip žmogelis basjetnews

  20. Darius

    sezono pradziai komandos sudetis teike vilciu, bet dabar yra silpniausia Eurolygoje. Dabar net jei visi pasitemps ir prades zaisti geriau, 4 kelinyje tiesiog prades trukti jegu, net jei visi zais kaip is natu, atsiranda didelis issibaudavimo pavojus, vienam ar dviem zaidejams prisirinkus ankstyvu prazangu, rotacija taps visiskai minimali. Paulius Jankunas paskutinius tris metus kaip zaidejas buvo inkaras, visiskas slunkius su dideliu kontraktu. Naujose pareigose jis nebe inkaras, o komandos duobkasys. Gaves top 8 komanda su pilna arena ir gana solidziu biudzetu, duobkasys padarys Zalgiri Eurolygos dugno komanda i kuria klausimas ar eis paziureti tiek pat ziurovu.

  21. Galvojat

    kad jankunas priėmė tuos sprendimus be pmo zinios? Naivuoliai, jis kol kas tik statytinis

  22. Darius

    niekas taip negalvoja, bet dabar Jankunas uzima sita kede, todel atsakomybe tenka jam. O tu galvoji, kad geriausias eurolygos vadybininkas vis dar diriguoja sitam paradui ? Tai kam tada Jankunas ? Ka jis veikia ? Isisavina pinigus ? Tas jam tikrai sekasi gerai.

  23. Kazys

    Ar tikrai pralaimeta per 2 kelini Dimsa prarade ir subirejo kai taip pataikai 15 tritaskiu be sansu laimeti Nu Oly treneris gerai suagresivino gynyba puolima pries Zalgiri Caananas isimeta laisvus metimus

  24. Dimsa

    Del Dimsos manau Men kaip ir buves Zalgirietis Lauvergne patyres trauma peties iskrito kazkur Men.

  25. Birutis

    Birutis isvis ne Eurolygoi zaist nepajegus zaist pries tokia priekine linija

  26. koko

    Arsakingas Motiejunas jis ir pirko Longa ir dabar vadovauja.O atsakomybes jis tik ir kratosi ne jis visiskai nebabdyta dalyka su Sileriiu spontaniskai sugalvo ir paskui ilgai nemate kokio zemo lygio anas treneris. Cia irgi eksperementas gal isiversim ilgesni irlaika nieko Igno vieta neimdami ir taupydami pinigus nezinia kam.

  27. Fanas

    Our trainer is really not worth more than 250.000 to 300.000 Euro, which means he ranks 18th among the trainers, We can see the result

  28. Tomas

    Kas sekantis iš komandos ant prekystalio Jankūnas ?

  29. Fanas nuo mažens

    Nu nors LKL neprapiskit ši sezoną, Eurolyga šiaip ar taip šansų nėra

  30. Visiems

    kurie galvoja aišku kas diriguoja, ir priima sprendimus, kam jankunas reikalingas, kol kas tik veidas, statytinis

  31. Saulius

    Varžybos baigėsi po pirmo kėlinio. Bet nesinorėtų pripirkus vien užsieniečių skanduoti Žalgiris, Lietuva. O kur tie Lietuvos talentai, kurie galėtų bandyti kautis eurolygoje – tai nematau.

  32. Martynas

    Laukiam kada parduos evansa ir Latvy

  33. Klausimas

    Buvau ir esu iš tų nedaugelio, kurie niekada nematė Kazio Maksvyčio nei kaip “Žalgirio”, nei Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio, gal todėl negaliu objektyviai vertinti. Bet gal galėtų kas nors, geriau išmanantis krepšinį, man paaiškinti tokį dalyką. Rimtai… Buvo atsisakyta Tayloro dėl galiojančio Luko kontrakto. Bent taip buvo skelbiama viešai. Neva “Žalgiris” turi per daug įžaidėjų. Bet kodėl tada buvo perkamas Nazas Mitrou-Longas ir iš jo bandoma daryti įžaidėją – žaidėją, kurių, anot “Žalgirio” vadovybės, komandoje ir taip per daug? Kodėl tada negalėjo komandoje likti Tayloras ir Lukas? Gal buvo koks išankstinis susitarimas su Mitrou-Longu ir nebegalima buvo jo atsisakyti? Na, naivu tikėti, kad Tayloras buvo neįperkamas, o Mitrou-Longas sutiko “Žalgiryje” žaisti “visuomeniniais pagrindais”… Vadinasi, buvo kitos priežastys. Gal tiesiog Tayloras kai kam nepatiko kaip žmogus. Nenustebintų – juk nepatiko ir Lekavičius, ir Brazdeikis… ir Mitrou-Longo nebeliko. Tayloras linkęs į traumas? Atrodo, kad ne Tayloras, o kažkas , “Žalgirio” organizacijoje priimantis lemiamus sprendimus, linkęs į traumas… galvos…

  34. Alkūninis velenas

    Evansas ir Šmitas turėtų patys bėgti iš čia, kol neprarado sveikatos. Gaila tokių puikių žmonių, bet nebėra komandos, nebeliko garbės…

  35. Tayloras

    Tayloras ar butu kazka pakeites daug zaidime

  36. Samb

    Vadyba 0 sveiku apie ka jie galvoja parduoda zaidejanbet pamainos nera cirkininkai

  37. Rinka

    Zalgirio ir kitu Eurolygos klubu sunkios paieskos rinkoje kodel nesurandami papildymai ?

  38. Tomas

    Pirksit jūs kaškada kašką ar tik parduosit !!!!

  39. Neparduos

    Nenorekit kad burtu lazdele pamojavus ir Naujokas atsiranda greit

  40. To neparduos

    Kokia lazdele ? Žmogau 10 turu praėjo,Ž dugne beveik.
    Vietoj Igno nesugeba nupirkti nieko,lauke nba sezono pradžios,prasidėjo ir tuoj baigsis jau sezonai,taip ir nenupirks :D
    Pinigų yra, yra ir free agentų visokių..
    Kam jie laidoja eurolygos sezona ?
    Longa pardavė,kur vietoj jo kaškas ? Vietoj Igno ?
    Dimšai trauma..kas žais eurolygoj ? Potencialas nuo pernai ? Kuris čia toks ?
    Dar tokios valdžios ir skautų nebuvo Ž
    Romanovo laikai grįžo,tik ten pirko belenką,pinigų neturėdami į skolą,o čia pardavineja,bet nieko neperka,bet pinigų turi,o rezultatai tragiški,kaip ir komandos žaidimas.

  41. To neperka

    Ar matei straipsni kad sunkios paieskos rinkoje ne vien Zalgiris iesko nera taip paprasta rasti ipac dauguma dar klubu laukia 2 rato daugumai zalgirieciu buvo nustebinusiu del Longo isvikimu cia nereikia vadovybes kaltinti

  42. Garasc

    o j8s, durneliai, ir toliau eikite 5 aren1 :) Soldaut7 2empionai. Greitai visa Europa kalb4s apei durnius kaunie2ius. jau nuo LRyto ir Wolves 6iuo metu 5 vien1 ka63 gaut7.

  43. To garasc

    Koks tavo pisalas, lupyna kas ka pagalvos tik spuogam rupi. Rukik ir garink pavesi garas.

  44. bl

    vienoj palatoj gulit, negalit tiesiogiai išsiaiskint?