Neptunas grants second loss for Zalgiris in Betsafe-LKL 41

Zalgiris Kaunas (9-2) suffered a defeat in the Lithuanian championship. Kazys Maksvytis’ team lost 76-88 (16-31, 16-21, 22-10, 22-26) to Neptunas Klaipeda (5-6) at Zalgirio Arena.

Zalgiris started the game with two successful attacks by Dovydas Giedraitis and Kevarrius Hayes, but then allowed a 0-12 run by Neptunas, 4-12. Keenan Evans, Edgaras Ulanovas and Lukas Lekavicius scored, while Laurynas Birutis added six points, but the difference grew even bigger, 16-31.

Brady Manek scored four points, Nedas Montvila made a long-range jumper, and Edgaras Ulanovas hit one free throw, 24-45. Rolands Smits was aggressive under the basket, Evans finished a fast break, but after the first half the teams were still separated by big margin, 32-52.

Evans scored six points, Ulanovas and Birutis added 2 each, and Giedraitis hit two three-pointers, 45-58. Evans drove twice inside and Ulanovas made two free throws to cut the deficit to single digits, 54-62.

At the beginning of the final quarter, Zalgiris lost another 0-8 run, then Giedraitis connected again from long range, Ulanovas, Evans and Birutis scored, and Lekavicius added four points to make the score 67-75. Evans and Arnas Butkevicius scored from long range, Smits added a free throw and Evans scored from under the basket, but it didn’t change the outcome of the game, 76-88.

Evans was the leading scorer for Zalgiris with 21 points. Giedraitis added 11, Birutis finished with 10 points and 5 rebounds.

Comments

  1. Porteris

    Cha

  2. Potencialas

    Atrasim dar potencialo nuo pernai yra likę,nepergyvenkit
    Nieko neperkam,nebent dar ką parduodam !

  3. Senis

    Buroke, bl… pyzdini is komandos staigiai ir kuo toliau. Pasiimi su savim ulaVona, ta jobnuta skauta, bekiausi Janki is nesdinates nafik nuo Zalgirio i pasaulio krasta, kad jusu visu svolaciu nebeliktu amzinai komandoj. Komanda degradavus totaliai, mirus visiskai, antigynyba ir antipuolimas toks, kad vemti gali visa valanda. Net Butke ir tas dejes, nebesigina visai. Siandien komanda aboliuciai neparuosta, nei moraliskai, nei fiziskai, nei taktiskai. Zaidejai isparceliuoti, nauju du menesiai nera ir net neiesko, nors CL ir EC pasirinkimas tikrai nemazas. O svolacius burokas dar nusprende buvusia komanda pamalonint, isvis nieko nepasimoke nuo praeitu metu pusfinalio, nori but pas silkes, tai is nesdinkis na….. ten. Su kiekvienom rungtynem komanda vis baisesne ir slykstesne darosi, o jankis su tuo sutrauka skautu babkes apzerge tyciojasi is sirgaliu ir dar maldauja sold-outus daryt 😠

  4. Baisu

    Ketvirtadieni bus antraste: Milane – “Žalgirio” pralaimėjimas Milano „EA7 Emporio Armani“ :))

  5. Darius

    Zalgiris galvojo, kad Neptunas issigas ju autoriteto ir net zaisti nereikes. Ir nezaide. Per pirmus du kelinius komanda padare tik 5 baudas ir prasileido 52 taskus. Per pirmus du kelinius Neptunas mete tik 1 bauda, laimejo lenta ir padare daugiau rezultatyviu perdavimu. Trecia kelini zalgirieciai nuo 5 minutes pradejo zaisti, o ketvirtame vel nustojo ir pelnytai gavo i skudurus. Uzuojauta Zalgirio sirgaliams, nes darosi jau gedinga, bet sveikinimai super komandos vadovams pauliams, jus to nusipelnete. Uz viska.

  6. Sk

    Trenerius lauk Kaziukas, Krapika ,saboniuka

  7. Senis

    Galit griobani subingalviai nieko ir nebepirkt, EL sezonas jau vis tiek zluges, esam toj vietoj kur ir turim buti, isvokit ir issidalinkit bapkes, svolaciai prakeikti. Burokas sekmingai pernai komanda davare iki susiktos bronzos, siam sezone nusprende panasu ta pati padaryt. EC ar CL yra pakankamai neblogu zaideju, bet jankis na… matyt bando perspjaut visas turtingiausias komandas ir iesko net ne auksinio, o kazkokio platininio zaidejo uz kosmine kaina. Todel visus situos komandos didziulius vezius – buroka, lavona, skauta ir janki – butina kuo skubiau isoperuot is komandos. Kol visai nedamuse komandos. Uzjauciu ta chebra, kuie soldoutus padare – teks ziuret vimdancia komandair jos zaidima. Bet patys durni, kad bilietus pirkot. Sirgaliai ir GWB turi pareikalaut visu atsakomybes, kitu atveju isformuot komanda ir galesit uzsiimt kokiom saskem ar kegliais.

  8. :(

    Komanda link šito kracho nuosekliai buvo stumiama nuo pat Brazdeikio pardavimo ir pamainos jam nepirkimo. Reikalingi drąsūs ir greiti sprendimai, o jų nėra.

  9. Marčius

    Darosi nebeskanu jau, tokie pralaimėjimai tik parodo kokia bejėgė dabartinė valdžia. Nuo Pauliaus Motiejūno pasitraukimo, nebėra jokių sprendimų… Žaidžia sirgalių kantrybe ir lojalumu, toks jausmas kad kažkas nori gerai pasipiningauti. Norisi jau ir bilietus gražinti, tikrai nenoriu tokio žalgirio be savigarbos, noro, kovos…

  10. Sigis

    Gal ziemelis sumokejo kazkam kad zalgiriui pize pareitu😀

  11. Pet

    Janki kur tu ką darai maneku ir kada bus žaidėjų

  12. as

    iki ketvirtadienio bent jau dimsai laikina pamaina tikrai galima surast, tam paciam lkl yra lietuviu tos pozicijos zaideju…

  13. Qwerty

    Kaip bebutu blogai, bet reikia zaisti ir rodyti charakteri. Su tais pardavimais gal rimtai numuse upa zaidejams…

  14. Saulius

    Kažkas baisaus…

  15. Butex

    Na, soldautiniai debiliukai- žalia balta? :))))))

  16. Senis

    Naujus zaidejus reikia pirkti tik tuomet, kai bus praspirtas ir išpašalvoninintas lauk borokas – kitaip nauji zaidejai nepades. Nes burokas vis tiek nemokes nei vieno is ju (ir is dabartiniu ypac) isnaudoti, po to uzheitins, nebeleis i aikste ir ka tik nupirkta zaideja vel reikes ieskoti kam prastumti. Pradziai turi nelikti buroko ir lavono, skauto, tada pakeiciam treneri i koki Trinkieri, tada imami naujokai, ne milijoniniai, o tie kuriu akys degs ir nores save irodyt ir parodyt, kaip kad Teiloras buvo, o vat jau po viso sito tada turi buti metamas lauk jankis. Vat tada galim tiketis nefideles vilties, kad komanda prades lipti i virsu. EL jau viskas aisku, kalnu nebenuversim, bet dar yra vilties bent LKLo neprapist

  17. Kkostas

    Tyliu….

  18. Potencialas

    Viskas prasidėjo nuo to,kad išėjo Motiejūnas ir pardavė Brazdeikį..
    Ir viskas griuvo..
    Didžiausia klaida potencialo ieškojimas,nepirkimas žaidėjo pardavus..
    Eurolygos pradzia juk buvo,kiekv pergalė čia aukso verta..
    Kaip galima buvo nieko nepirkt ?
    Kam pardavet tada ?
    Uždirbot išpirką ?
    Bet dabar iš eurolygos nieko negausit už pefgales ir soldautai baigsis ?
    Kur čia biznis ?
    Ta išpirka va taip ir išeis Igno…

    O dar plius ir toliau pardavinejat ir nieko neperkat :D kosmonautai

  19. Lauk

    burokėlį

  20. Linas

    Panašu,kad šio sezono dugnas pramuštas ir esmė net ne pralaimėjime Neptūnui…Atėjo metas permainoms ne tik žaidėjų,bet ir trenerių gretose…O buvęs kapitonas turėtų keliais keliauti pas Šarą ir paimti kaip minimum “į burnytę”,kad krepšinio dievas sugrąžintų pergales į Kauną…O Kazys turi prisiimti atsakomybę už šio sezono pravalus ir pasielgti kaip vyras

  21. Darius

    buvo sunkus laikai, kai Zalgiris galedavo ipirkti tik nezinomus arba po rimtu traumu elitiniams klubams nebereikalingus zaidejus, pvz Marcus Brown. Dabar sitie balvonai uz Zalgirio vairo sedi ant pinigu maiso, agentai jiems nuolat siulo visokius zaidejus, bet tie tik dar labiau spaudzia piniga. Ir tik pyst pasipyle signalai vienas pi kito, kad ritames i duobe. Moksvicius uzsiputojo, kad jokia ne duobe, o tik vienas prastesnis kelinys ir pora kvailu klaidu. Tada Dimsos trauma apnuogino padeties rimtuma, Zalgiriui sikna. Ir atvaziaves I Kauna Neptunas sveciuose issparde subines galutinai.

  22. Fanas

    Geras krepšininkas – tai dar ne diagnozė, kad bus ir geras vadybininkas. Krepšininkai niekad intelektu nepasižymėjo, na gal išskyrus Karnišovą ir gal Marčiulionį. O kai dar neturi ir kiaušių, kaip Pauliokas, tada jau tragedija. Čia reikia ryžto, greito mastymo, kaip kad staigiai surandant Teilorą ir Polonarą – tai sprendimai, išgelbėję šito trenerio parodijos iš Darbėnų subinę nuo tarkos – Pauliokui be konkolų ne tik kad treneriūkštį išspirt, bet net ir žaidėjus surast yra nelemta. Todėl komanda programuojama palengva žlugimui. O gaila, po šiemečio finalo ir EL pirmų penkių rungtynių buvo sužibus nedidelė viltis, kad … gal vis tik gerėja ???? :-(

  23. Lkl

    Pohuj tas lklas,bet pažiūrekim kas eurolygoj dedasi ? Ir pergaliu dar nenusimato..
    Aš siulyčiau Jankūnui ponui pagalvoti,ką dar parduoti sausio mėnesį per langa..
    Šmitas,Ewansas eitu tikrai su išpirka,juk rinka labai maža pasidariusi.
    O potenciala gal dar kokį rasim iš eurocapo.
    Liūdna ir baisu,ką šiemet padarėt,iškarto tas matėsi po Igno pardavimo pradėjo birėt viskas !
    Dar jei jį būtų kas pakeitę,būtų dabar viskas kitaip.
    Šiemet iš eurolygos mažai pinigėlių parinksit už pergales,bet va Igno puse lemo turėsit.
    Šis sezonas minusinis jum ir pinigais bus,nes padaret klaida,per gobšuma ir potencialo ieškojimą.

  24. Baulius Lavonkunas

    Geda Jankunai uz komandos sugriovima. Svogerizmas vyrauja visu grazumu. Absoliuciai nieko sporto vadyboj nepasiekes zmogus iskart stojo prie Eurolygos komandos vairo ir ipusejo ja sugriaut. GEDA!

  25. Maksvytis

    Jei pries tai kalbejome apie duobele dabar galime kalbeti apie duobe

  26. Ž1968

    Senas anekdotas. Bėga kaubojus nuo indėnų gaujos ir galvoja -“pyzdiec!”.
    Bet vidinis balsas sako: “ne dar nepyzdiec, atsisuk ir šauk į tą, kuriam ant galvos daugiausia plunksnų”. Kaubojus atsisuka ir nupyškina indėnų vadą. Vidinis balsas: “o dabar tai jau tikrai pyzdiec!”.
    Ką čia komentuot… Tikrai PYZDIEC.

  27. BBD meras

    Degredavo komanda. Laukia užpraeitų metų likimas. Eurolygoje paskutine vieta, o LKL’e geriausiu atveju bronza. Nustakeno Žalgirio komandą minkštakiaušis vadybininkas kartu su Moskvičium ir jo šaika

  28. Šančiai

    GĖDA. Nei garbės , nei sąžinės. Svarbu tik pinigai?

  29. praeivis

    Siūlyčiau komandos pavadinimą pervadinti iš “Žalgiris” į “Shwogeris”. Jankūno, kaip “žaidėjo”, lavoną porą metų tampė po Europą ir juokino … “Direktoriumi” po to padarė … :) O ką komandoje veikia “treneris” Tautvydas … ? :) Kas liečia žaidėjus, tai … Kad iš šitų, dviejų Eurolygos, keturių – penkių LKL vidutiniokų ir likusių absoliučių lopų kažką pavyktų išspausti, reikalingas treneris panašus į Šarą … Subines reikia spardyti. Yra dar vienas “vaistas” … Pradžiai, visiems, kokiais 25-30% sumažinti atlyginimus … Atsirastų ir noras žaisti ir psichologija pasitaisytų ir motyvacija atsirastų … Aukščiau savo bambų iššoktų …

  30. ?

    Iš ko pagaminta Moskvyčiaus kėdė ?
    Kad ji nekliba ?

  31. Budelis

    Akivaizdu, kad Žalgiriui dabar labiausiai reikia budelio. Visiems po gerą porciją rykščiu po chujovų rungtynių ir nebereikėtų Maksvyčiui veltui stengtis motyvuoti žaidėjus.

  32. Linas

    “Egzpertai” sako, kad dealą su Allmanu paskutinę minutę nukancelino Žalgiris, nors viskas jau buvo sutarta. Šią savaitę gausim 2-3 numerį iš NBA aplinkos, o kito žaidėjo bus laukiama iki Eurolygos pertraukos ir tai nebūtinai bus Pangosas.

  33. Vyr. treneris

    Galite pirkti nors lebronus jamesus… Nieko nebus, kol nematysite pagrindinės komandos problemos…

  34. Tornadas

    Tegul perka ta Jalena Adamsa, kur is Turk Telekomo isejo, ka Europoj geriau rasi be ispirku?

  35. Kirvelaitis

    Eina jis sieno raveti

  36. Faktas

    Labai panašu, kad žaidėjai streikuoja.

  37. Linas

    Visgi Pakenas vakar nemalavo – atvyks Sumneris is NBA, kolkas be nuomones apie ji – lyg ir neblogas zaidejas, bet ne visi amerikieciai Europoje pritampa…

  38. Fanas

    Ar pačiai organizacijai ne gėda dėl aikštėje matomo vaizdo? Kewariusas apskritai medis. nerodo pastangų, pažiūrėkit statistiką LKL, ar čia EL komandos pagrindinio centro rodikliai? 3 taškai ir 3 kamuoliai? Tokios nemotyvuotos komandos seniai nemačiau.

  39. naujoko

    paieskos uzsitese, nes Baulius Lavonkunas iesko tokio, kad atitiktu dabartines vakarietiskas Zalgirio vertybes. Mitrou – Longas ju neatitiko, todel buvo isvarytas. Naujokas turi buti gejus, pageidautina is Ukrainos arba bent jau uz ja, buti tikintis mokslu aukstesnio issilavinimo ir didesniu pajamu asmuo. Aisku prie viso sito naujokas turi moketi zaisti krepsini. Bet tokio rasti jiems nesiseka, todel Baulius Lavonkunas netekes vilties turejo isbraukti beveik visus punktus ir ledai pajudejo.

  40. :) > naujoko

    Ant tave tiek visi vakystei myžo, kad tau smegeniu grauštukas visai susitraukě :)))

  41. JULIUS

    PONAS MAKSVYTIS GALI TRENIRUOTI TIK MOKSLEIVIŲ KOMANDĄ TAIP NEVALDYTI KOMANDOS REIKIA MOKĖTI O KREPŠININKAI JEI TAIP TĘSIS PAMATYSIT IR MŪSŲ SIRGALIŲ PYKTĮ AIKŠTELEJE REILIA KOVOTI O NE VAIKSČIOTI DEBILAI