Zalgiris loses in Istanbul after leading for three quarters 30

Zalgiris Kaunas (5-10) led for three quarters in the Euroleague Round 15, but eventually lost the game 78-80 (26-22, 22-15, 14-19, 16-14) to Istanbul Fenerbahce (8-7) on the road.

Austin Hollins started the game in Istanbul with seven points, Laurynas Birutis had two successful layups and Rolands Smits finished a fast break with two points to make it 13-10. Smits then scored seven more points, while Edmond Sumner and Tomas Dimsa each hit a three-pointer to make it 26-22.

Kevarrius Hayes scored four points and Dovydas Giedraitis and Danielius Lavrinovicius brought the margin to ten points, 34-24. Smits scored with a foul, Keenan Evans hit a three-pointer, Birutis scored six consecutive points, and Smits scored three more points at the end of the quarter, 48-37.

After the break, the two-minute scoring draught was interrupted by a three-pointer by Evans, Smits made two free throws, but the opponents reduced the deficit, 53-49. Edgaras Ulanovas scored his first points, Hayes scored from under the basket and a free throw, and Evans made a three-pointer with a foul, 62-56.

However, Zalgiris lost their lead in the first minute of the fourth quarter, 62-64. Then.Birutis and Evans scored four points each, Sumner made a three-pointer from the corner, and after a long-range shot by Evans, the teams were separated by a point again, 76-77. Tyler Dorsey had a spectacular three-point play for Fener, hitting a rainbow shot over the backboard. Evans made free throws but when Zalgiris got the ball back, he missed an off-balance shot in the closing seconds, 78-80.

Dorsey paced the winners with 19 points. Scottie Wilbekin added 17 on 5-of-7 three-pointers while Johnathan Motley had 16 points for Fenerbahce.

Evans led Zalgiris with 19 points. Smits added 16 and Birutis had 14 for the guests.

Comments

  1. Remis

    Reikėjo Ulavonui duoti paskutinę ataką :D

  2. Opa

    Nu ir gerai . Paskutiniai geriausiai atrodom. Ten musu ir vieta

  3. ddd

    iš 3-1 į 5-10, neblogai

  4. 💚💚💚

    Ech, kaip gaila… Tiek nedaug šiandien trūko…

  5. Darius

    nepradekit, zaista sveciuose , vis dar negali zaisti keli zaidejai, bet rungtynes buvo geros. Kazys Maksvytis gerai paruose komanda, sugebejo paruosti siurprizu Sarui, po 2 keliniu Zalgiris pirmavo, dare maxai klaidu, pelne beveik 50 tasku. O nuo 3 kelinio buvo zymiai sunkiau, bet rungtynes galejo uzdaryti vienas metimas, gaila, kad Evansas nemete trajako.
    Kas liecia Sumneri, zmogus sunkiai supranta koks cia krepsinis, vis nori begti kaip be galvos, Hollinsas zaidzia zymiai protingiau.

  6. Zalgiris

    Na bent Zalgiris labai gerai pradejo runktynes su energyja na Komanda motyvavosi po penktadienio na labai baude Wilbekinas Dorsey 4 kelini per daug klaidu kainavo is Roland’s Smits Hollinso vienas Evansas tempe gale galejo tritaski mest

  7. Sigis

    Ka jus ta buroka ginat,biruti perlaike apie ule vapse kalbos nera

  8. Hollins

    Hollins 5 klaidos

  9. Aaa

    Truksta gero eurolyginio zaidejo kuris patemptu. Tikriausiai turejo buti toks ulanovas, bet db patapo kaip dar vienas butkeviciaus lygio.

  10. Darius

    tai kad Zalgiryje tik puse komandos gali zaisti. Du keliniai dar dar, o toliau jegu pritruksta. Paziurekit koks pavarges buvo Evansas paskutine Zalgirio araka, gaves kamuoli padare toki judesi, tipo nu is paskutiniuju , Saras tai visus 12 krepsininku panaudojo, jis turi is ko rinktis.

  11. Qwerty

    Sekmes kolkas neprisijaukinom… Dekui uz kova, nors klaidu zioplu padarem…

  12. Saulius

    Gera kova, pritrūko meistriškumo.

  13. Ramas

    Pamoka kad negalima pradėti sezono su 10 žaidėjų ir laukti nupirkti EL patirties, kai penkios turtingesnės jų ieško, užtenka pasiūlyti 200K daugiau ir gerą orą ir ate. Kaip ir lauktasis Pangosas. Reikėjo už Iggi pinigus nedelsiant imti du po 700k ir kol buvo 3/1 jau būtų ir jie padėję. O neįvedinėti du dabar. Pvz Nunnas penkias rungtynes 0 taškų, po to PAO lyderis

  14. Opa

    Koks skirtumas kaip suzaide. Vistiek siknoj…

  15. BBD meras

    Jei taip ir toliau kovos, bus tų pergalių. Svarbiausia, kad yra žaidimas, o ne gimdymas, kaip buvo ankščiau. Sugrįš pasveikę žaidėjai, naujokai įsižais ir viskas bus gerai!

  16. :)

    Nu pralaimejimas kaip ir logiskas. Pralaimeta stipresnei komandai su geresniu treneriu. Bet pirma puse buvo labai gera. Aisku, Fenerio zaidejai isejo su prastesniu nusiteikimu, kas suprantama. Zaide pries dugno komanda. Kad ir kaip gaila ta pripazint, bet siuo metu esam dugno komanda. Po pertraukos Feneris susieme ir nulauze rungtynes. Toks scenarijus puikiai pazistamas dar nuo Saro Zalgirio laiku. Zinoma, scenarijus galejo but ir kiek kitoks, jei turetume padoria rotacija nuo sezono pradzios. Dabar naujokai dar grybauja, lyderiai i rungtyniu gala pavargsta, varzovai su ilgesniu suolu padidina intensyvuma ir tiek ziniu. Blogiausia, kad Barca prapyle Albai, tai antra karta is eiles pries autsaiderius sunku patiket, kad pralaimetu.

  17. KOCMOC

    geros rungtynes iki momento kai perlaikytas birutis, kai zaidejus pradejo keisti kas 2 minutes, juk sitaip visiskai subalamutini zaidejus, nu yra kaip yra, su tokia energija nut

  18. KOCMOC

    geros rungtynes iki momento kai perlaikytas birutis, kai zaidejus pradejo keisti kas 2 minutes, juk sitaip visiskai subalamutini zaidejus, nu yra kaip yra, su tokia energija butu zaide visa sezona, butu keliomis pergalemis daugiau. kitas dalykas neisnaudojimas situaciju, jei mes geriausia tritaskininku komanda, nachuja tada lauzti ta krepsi pastoviai is arti jei ten keliai uzdaryti ir pasipila klaidos,kaip ir paskutine ataka, tokia be idejos, bet kokiu atveju izaidejo tikro labai truksta, kuris moketu varytis kamuoli ir pirmiausiai galvotu apie komandos valdyma, o ne butu kai dabar, atsivaro kamuoli, ji atiduoda biruciui o tas tas klaida po klaidos, ar bando latviui i kojas numest ar i uzribi, nera kam valdyti komandos.

  19. @

    bravo gavnonovui uz du taskus, va cia tai kapitonas ir pavyzdys kitiems.

  20. A G

    maskvytis ne strategas, o tuscia vieta, gaila, kad neismete…….

  21. dadu

    Sendien is ryto negalejiau normaliai issikti..tai tualete sedejau 30 minuciu….perlniau 0 tasku…Ulanovas per 30 min pelne 2 taskus…

  22. Darius

    jei Maksvytis jau toks prastas strategas, kaip Zalgiris su puse komandos sugebejo iki paskutines sekundes lygiai kovoti pries viena geriausiu Europos treneriu, kuris turi zymiai stipresne sudeti ?

  23. 💚💚💚

    Sakykit, ką norit, bet vaizdas vakar aikštelėje buvo jau visai kitoks. Bent jau man “Žalgiris” paliko labai neblogą įspūdį. Komanda paruošta rungtynėms, kaip lygūs su lygiais kovojo su gerokai stipresnės sudėties “Fenerbahçe”, net lenkė. Buvo keletas abejotinų sprendimų, bet iš esmės Maksvytis niekuo nenusileido Jasikevičiui. Tiesiog, kaip ir reikėjo tikėtis, po didžiosios pertraukos “Fenerbahçe” labiau pradėjo spausti “Žalgirį”. Prisidėjo nuovargis ir, kaip jau įprasta tampa šį sezoną, mums pritrūko sėkmės. Tiesą sakant, “Fenerbahçe” su naujuoju treneriu priešakyje ypatingo įspūdžio nepaliko ir neišgąsdino. “Žalgiris” kovojo pagirtinai, todėl ir taip baisiai gaila tos išsprūdusios pergalės. Bet jeigu žaisime taip ir toliau, kitą kartą laimėsime ir prieš Šarą. Sėkmės rytoj su “Barça”!

  24. Ir dar

    Tikiuosi, Keenano nepalikote Stambule :)

  25. JULIUS

    SIRGALIAMS REIKIAPERGALIŲ O NE GRAŽAUS ŽAIDIMO PONAS KAZIMIERAI

  26. Juliau

    padėkok Bauliui už komplektaciją

  27. Zalgirio veidas

    Komanda susivienijus apmaudu kad antra puse skirtinga labai jau klaidos maise 4 kelini

  28. 1

    555

  29. 1

    1

  30. 1

    @@RqnUH