Barca’s closing run beat host Zalgiris 58

Zalgiris Kaunas (5-11) lost in Round 16 of the 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season after a hard-fought battle. Kazys Maksvytis’ team took a defeat from FC Barcelona (11-5) with the score 80-85 (22-28, 29-28, 22-14, 7-15) at Zalgirio Arena.

The visitors scored the first 5 points, but Keenan Evans soon answered with the same, Rolands Smits added 4 points, and after Edgars Ulanovas’ successful post play, the opponents called for a timeout, 11-5. Smits hit a three-pointer, Edmond Sumner broke through under the basket, but FC Barcelona followed with a successful stretch, 16-21. Two dunks by Laurynas Birutis and another raid by Sumner ended the first quarter at 22-28.

Another dunk by Birutis and a three-pointer with the foul by Evans tied the score at 28-28. Tomas Dimsa, Birutis and Austin Hollins each scored 3 points and Zalgiris pulled ahead 37-30. Ulanovas scored a two-pointer with a foul, but FC Barcelona responded with a spurt of their own, 40-44. Birutis added 4 more points, Ulanovas and Dimsa converted free throws, the captain also made a long-range shot, but the guests finished the first half with their 10th three-pointer, 51-56.

The third period opened with 4 points by Evans, a score by Ulanovas and two long-range shots by Dovydas Giedraitis, 63-62. Birutis continued to terrorize his opponents and scored his 17th point, 67-62. Ulanovas made a free throw, Sumner made 3 of 5 from the line, and Danielius Lavrinovicius scored from under the basket, 73-70.

In the first 5 minutes of the fourth quarter, only Ulanovas and Smits scored for Zalgiris, 77-77. After an unsportsmanlike foul by FC Barcelona, Birutis scored one free throw and Smits added a layup, 80-77. Unfortunately, that was the last points for the Zalgiris in this game, 80-85.

Birutis scored a career-high 18 points for Zalgiris while Ulanovas added 15, Evans 13 and Smits 11 points.

The visitors got 18 points from Nicolas Laprovittola, 15 from Jan Vesely, 12 from Nikola Kalinic and 10 from Tomas Satoransky. Kalinic and Laprovittola hit 4 triples each.

Comments

  1. Sigis

    Nu las dar buroka palaiko,asilas jis tik tiek

  2. KOCMOC

    eilinė atiduota pergalė!!! katalonai visiskai lavonai siuo metu kas matosi zaidime, bet kuri top10 komanda sita dveseliena butu sunesioja, bet zalgiriukas ir vel ant galo pradejo zaisti sunkiai suvokiama zaidima! gana, turi vis delto buti ismestas burokas, cia visiskai jokiu deriniu, zaidziama sunkiai suprantama zaidima, ant galo birutis klaida po klaidos, zaidzia toliau, dimsa lavonas visas rungtynes, bet zaidzia svarbiausias minutes, evensas akivaizdziai vos kojas pavelka, net kamuolio nebenori imti ta rodo akivaizdziai bet vistiek zaidzia per ji, o jis jau gryba pjauna naturalu kai vos ant koju stovi, nx tie naujokai jei sedi ant suolo??? kodel nx visada zaidzia burokas ant ulanovo gala? cia kazkokia iskrypeliu porele? kuri vienas be kito negali, ar jis jibanutas duoti ulanovui kuri nuo tritaskio pradeda nugara zaisti, kazkokia parodija. eilines buroko pralaimejimas, nevaldymas komandos, ka asistentai daro? isgirtasis berzininkaitis? cia padovanota pergale, gale zaisti nebemoka ar kas cia yra, kamuoliu ne vieno ant galo neatsikovojo, palaida bala nx.

  3. Opa

    Nu visom komandom gerai , yra atpirkimo ozys eurolygoj

  4. KOCMOC

    buroka gali palaikyti tik visiskas homikas kuriam patinka i subine pistis.

  5. JPM

    Tiek varžybų gauti gale, tai tik treberio kaltė nesustačius komandos. Jankūnui iki GM dar toli

  6. KOCMOC

    ar jus nx pamirsot kad jis su zalgiriu sugebejo 3 vieta lkl uzimti? ar kad pasaulio cempe nuo serbu ir latviu taip pasikrove kad nx… jis visiskai komandos nevaldo, ka jis yra laimejas ir pasiekes as nesuprantu to buroko aukstinimas? kurtinaitis yra laimejas titulu, ir daugelis kitu treneriu, bet ka burokas laimejo???

  7. Remis

    Ačiū už gražų žaidimą, pergalių mums nereikia, iš dugno neiškrisim :D

  8. rodzeris

    gerai zaide saunuoliai

  9. trinchieri

    ar jau man pirkt bilietus i kauna?

  10. Bronko

    Nesuprantu sprendimo 4 to kelinio pradzioje isleisi penketa Hayes, Smits, Ulanovas, Dimsa ir Giedraitis. Pamaciau sita penketa ir supratau galima isjungti telika, pralosem… Kas is situ zaideju turejo daryti zaidima? Praradom tempa, praradom ritma ir turim.

  11. Algimantas

    Tai gal pasakykite visiems ar treneriai nesuvokia kokiu stiliumi turi reikia su Barsa žaisti? Tegul pasimoko iš Alba, kad tik gynyba gali būti raktas į pergalę. Ar tik po trenerio palaikymo žaidėjai gali tik 2 rungtynėms susikaupti? O treneriai toliau grybauja, pvz. paskutinę minutę išleidžia Nr. 20, kuris visas rungtynes buvo tuščias. Pastaba komentatoriams, žiūri rungtynes didelė dalis senjorų, todėl turėtų būti daugiai ir tikslesnių vertimų, sistemų paaiškinimu, nes daug kas sako apie terminus, kad paukščių kalbos nežinome.

  12. tipo

    mesdamas 7 taskus per kelini tikrai nelaimesi.

  13. gg

    trinchieri vis dar laisvas..

  14. KOCMOC

    rodzeri, nusiperki vazelino ir varai snd i party, laukia taves kloune.

  15. Zal

    Jie išmoks vieną kartą iki galo sužaist ar ne ? Kiek galimą. Kazys bent vieną normalų derinį gali išmokt nubraižyt rungtynių pabaigom, ar čia misija neįmanoma ? Kaip tik rungtynių galas taip ir žiūri jie viens į kitą kelnias pridėję. Paskutinės žiūrėtos rungtynės, nes scenarijus vistiek aiškus.

  16. Opa

    Nu scilerio sezonas bus tikrai .

  17. KOCMOC

    sunku suvokti, sezonas dar neipusejo, o jis jau pasibaige, tipo zaidziam kad neuzimti paskutines vietos??? ulia musu ulia, visais laikais tokiu buvo, buvo gustas kuris prapiso tikriausiai eurolygos taure, buvo klaidietis kuris pastoviai uz liniju kliudavo ir buvo mums toks achujienas bes kiti buvo dar baisesni, buvo milaknis achujienas snaiperis, karta i sezona suzaizdavo ir t.t. perliuku galima prirasyti visa eile, zalias kraujas, uz ji galima moketi ir milijona.

  18. Opa

    Po Saro nelabai ka yra ziuret su tokiu biudzetu

  19. Bronko

    Minutes pertraukele. 4 to kelinio galas. Barsa turi 2 komandines. Po pertraukeles derinys vel Ulei. Prazanga. O kur naujas derinys????

  20. KOCMOC

    buroko derinys visada tas pats, atiduokit kamuoli ulavonui, nera jokiu deriniu, ar jus nepastebejot kad burokas zaidzia beveik be deriniu? jei barca pisa viena tritaski po kito, jis vistiek nekeicia gynybos, vistiek ginasi aikste. ar cia treneris?

  21. KOCMOC

    kaip nera treneriu??? yra vienas pvz suomijos treneris, kuris dabar pas virtusa asistentu, bet matem kaip moka sustatyti komanda tokia kaip suomija lavonu, yra visko, tik reikia atsimerkti ir matyti, o ne vaidinti darba kad dirbi, perka zaidejus viena po kita, vienas nemates niekada europos, kitas metus laikus nezaides, kai tuo tarpu europos taureje pilna geru zaideju kurie gali duoti naudos, kai visos kitos eurolygos komandos ir perka is zemesniu lygu lyderius, perperka.

  22. Algimantas

    Pripažinkime, kad didžioji dalis pralaimėjimų dėl trenerių klaidų. Kad ir rungtynės su Feneru, kaip per minutę galima gauti 11 nulis. Ką jie nesupranta, kad nuo trečio kėlinio pradžios bus spaudžiami. Tai gal geriau, kaip Kurtinaitis sakė, jeigu nesugebame persvaros išlaikyti, tai gal geriau 24 sek. išlaikome kamuolį ir einame į gynybą.

  23. KOCMOC

    namie zaidi, pilna arena ir sugebi praleisti per 2 kelinius beveik 60tsk. cia taip zaidejai uz trenerio palikima zaidzia ir stengiasi? tokie klubai kaip zalgiris kurie pagal biudzeta yra eurolygos bomzai, gali kazka pasiekti tik vienu vieninteliu dalyku, tik gynyba! kiekviena ataka arti del kamuolio, kai varzovas visas atakas meta laisvi ir poto apsiprate ir per rankas seria, matom rezultata, kaip taip imanoma pasikeisti per sezona, tokiems neigaliems pasidaryti.

  24. KOCMOC

    sitiems invalidams reikia griezto trenerio, tik grieztas kuris situs idijotus smaugtu ir treniruotese ir varzybose kitaip be variantu. ar jus matet ka jis sugalvojo viena akimirka isleisti? taigi lekaviciu, kuris yra visiska tuscia vieta, pradejo barca smagintis puolime, burokas yra kazkas baisaus.

  25. Bronko

    Kaziuk, visada savo aplinkoj sakiau,kad tau tik vaikus treniruot. Pralosi macabiui, turek garbes iseik. Klausimas kas zinot kur Kurtis perbego Paului M.kelia?

  26. KOCMOC

    kaip jis isikibes i pinigus, kaip koks politikas, jei turetu bent truputi savigarbos, pats padetu pareiklskima ant stalo ir pabaigtu sita cirka, jis juk rinktines treneris, dvi kedes uzemes ir abi kedes seniai sudegusius, bent viena pagaliau atlaisvink, padaryk kazka vyrisko!!!!

  27. KOCMOC

    uzsienietis treneris jau seniai butu atleistas, netgi ne vienas o netgi 2 kokie per toki sezona, bet kadangi zalio kraujo, uzsimerkem pries faktus!

  28. Algimantas

    Pasakykite ar aš teisus ar ne? Jeigu LKL žaidžiame su 6-12 komandomis, tai be pirmo penketo žaidėjų turime laimėti. Ar tada tokio lygio yra supirkti žaidėjai, kad to nesugebame padaryti. Darosi išvada, kad kitų LKL komandų žaidėjai yra geresni negu Žalgirio pirmas penketas.

  29. Bronko

    Jau dabar i rungtynes su alba reklamos eina kas valanda, bet dar virs 1000 laisvu vietu. Baigsis soldautai, o ir kas nores ateiti i komanda kita sezona? Tiek zaidejai, tiek ziurovai…

  30. Algimantas

    Atsiprašau, kad geresni negu pirmas penketas.

  31. KOCMOC

    dar vienas pastebejimas, ar kazkas gali atsakyti??? kas cia per fetišas bumseti kamuoli 20 sekundziu ir poto belenka mesti? cia nebe 90 laikai, pasiziuri kitas eurolygos komandas ir tokio meslo nepamatysi ne su ziburiu, kamuolys juda visu perimetru staigiai, ieskant laisvo koridoriaus ar metimo!

  32. Darius

    Zalgiris yra 38 min komanda, o toliau zaidzia varzovai. Paziurejys 38 min toliau galina negaisti laiko, nes treneriai issiseme, o zaidejai pavarge ir issigande.

  33. Bronko

    Is tos serijos, Lavrinoviciu leidziam zaisti… Kur i eurolyga? Jo vieta max Panevezys…

  34. Ramas

    Neatsimenu kada be Butkės ir Ūlės esate turėjo gerą trečią. -Jeigu Ūlia duobėj blogai, jeigu Butkė serga arba trauma -blogai. -Jeigu dar liko pinigų, imkit dar gerą trečią 2.01-2.03 kurio niekada neturėjot, -draskyti gynybą, dėti per galvas, atmetinėti, gintis,atkovoti kamuolius ,- kažką panašaus į Alfa Dialo, Dozierą, Derika Viljamsą,Šengeliją. – kiek įmanoma kovoti dėl įkrintamų dešimtos vietos, neatleisti Holinso. Manau soldautai garantuoti.

  35. Algimantas

    Kocmoc, čia kalba apie tai, kai jau nieko nesugebi, tai geriau išlaikyti kamuolį 24 s. ir jį padėti, negu daryti tokias nesąmones, kai per 1 min. gauni 11 nulis.

  36. Bronko

    manau Holinsa eme vietoj Maneko. Jei reiketu rinktis man, as palikciau Austina… Bet faktas Bredui reikes moketi. nes klubo jam nerasi, tai atleis Austina.

  37. Bronko

    Dar parasysiu apie LUKA. jis mano megstamiausias zaidejas ir ji Kazys suede, laikydamas ant suolo. Lukas netinka jo ginybinem stiliui, bet tavo komanda praleidzia 56 taskus per kelini, tai reiskia, kad tave visos komandos perskaite ir tu neturi nauju minciu, tu mires stagnacinis treneris. Pries tave jis buvo geriausias…Suest galima viska, o atkurt gali but neimanoma…

  38. BBD meras

    Bus tų pergalių, jei ne šiais metais, tai kitais. Žaidimas yra žaidimas, ko čia nervinatės, nebent buvot pastatę ir prapisot šaibas :D anyway, su artėjančiom šventėm mano miestelėnai!

  39. Ei

    VISKAS del to ,kad parduotas Brazdeikis ir dar realei nera jam pamainos….

  40. :(

    Deja, liudnos siemet Zalgiriuko Kaledos. Bet vis tiek su viltim, kad ateity bus geriau ir dar ateis ir i musu kiema pergales, linkiu visiems graziu artejanciu svenciu.

  41. Beliko

    Tik kova del 14 tos vietos eurolygoj , treneris jma atsakomybe ant saves , bet ir šito nemoka padaryti

  42. Kevarrius Hayes

    Sudauzyta sirdimi likes K. Hayesas apie Birucio fenomena ir pagrindinius Zalgirio trukumus

  43. 709

    Tik faktas is protokolo. Zalgirio minutes musu komanda du kartus neuzpuole ir du kartus neapsigyne,varzovai tai abu kartus uzpuole ir apsigyne. Klausimas kam ta pertraukele buvo naudinga.

  44. olena

    Linksmų Kalėdų, mieli lietuviai:)

  45. Nu ka

    Komanda liko siu metu geda, nieko cia nepadarysi, Michael Jordan dokumentini filma paziurekit, suprasit kaip komanda turi zaisti ir koki poziuri tureti, manau zaidejai turetu per Kaledas Netflix isijungti, 10 valandu. Turi zaisti uz sali o ne siaip lakstyti po aikstele, mes per tv ekranus puikiai matom kur klaidos ir kas neveikia, kas nesimato bunant arenoj. Bet zaisti kad tiesiog gauti alga kas menesi tai nepriimtina, tada zaisk uz kiemo komanda, ne uz Lietuvos. Nera norinciu laimeti, tik Keenanas.

  46. Zalgiris

    Nezinau nera sekmes fortunos na Biruciui puiki dvyguba savaite na vis apmaudu kad negalim laimet pabaigu atrodo 80-81 galim pasidaryt + 4 5 tai stringam susikur geras situacijas

  47. Zalgiris

    Nu buvo galima laimet buvo sansas cia ne Treneris o zaidejai galvas pameta

  48. Deryniai

    Kas is to deryniu jei vistiek nesigauna cia patys zaidejai perskuba bumsina kamuoli neuzpuola tinkamai

  49. 16

    Buvo 78-80 bet paliekam laisva Satoranski ir 80-81 toliau nesugebam susikurt progu neatsikovojam kamuoliu antri sansai

  50. Nu ka

    Zaidejai turi sirdi atiduoti, arti dvi valandas, o ne lakstyti siaip be naudingumo. Ju darbas toks, bet per ekranus matosi puikiai kas ka daro. Visas rungtynes atspejau teisingai, viskas nuspejama, visas penkias paskutines, as ne profas, bet matau ir nuspeju ka varzovai darys, bet treneriu stabas pas mus priesnuodziu neturi, Zalgiri uztenka paspausti ir baimes kvapas atsiranda, tasku tada nebus, lengvai iveikiama komanda ir nuspejama.

  51. 💚💚💚

    Iš šalies žiūrint, atrodė, kad su “Fenerbahçe” viskas buvo lengviau ir daugiau šansų iškovoti pergalę, bet gal tik atrodė… Apmaudu, bet ką padarysi… Linkiu komandai ir čia užsukantiems “Žalgirio” sirgaliams jaukių šv. Kalėdų ir vilties, kad po švenčių gyvenimas visiems taps šviesesnis.

  52. sis eurolygos sezonas palaidotas

    visa atsakomybe tenka tiems,kas komplektavo komanda sezono pradzioje.dabar joks treneris nieko nepakeistu,nes kaip kurie zaidejai neatitinka eurolygos lygio

  53. dadu

    Tiek ispanijoje tiek Eurolygoje visi dauzo barcelona sias pora savaiciu….Net Alba laimi…o zalgirio fanai triumfuoja ir svencia ,nes namuose barcelona ju nesutriuskino….iki ko nusirito sis klubas??

  54. KOCMOC

    niekas nenori atsakomybes prisiimti, nei treneris nei jankunas, niekas, šiltose vietose sedi, geros algos, nuostabi arena, baseinas salia, salygos kaip nba, nx jiems teoti slides is tokios organizacijos, tas vaikelis kuris iesko zaideju, gal ji tada metas pakeisti, jei per tiek laiko sugebejo surasti nurašytus 2 arklius, ir viena ilga kuris be tritaskiu nieko nemoka, kojos laibos kaip degtukai, nu ka, lauksim kito sezono, naujo formavimmo, šitas jau palaidotas labai anksti, cia eurolyga, tiek prapisu, beveik neimanoma pasiekti atkrintamuju, zinant kaip apgailetinai zaidzia.

  55. 709

    Visiems ramiu ir skaniu kuciu, bei laimingu ir linksmu Kaledu. Tikekimes gero Kaledu senio ir pergaliu.

  56. Krepsinio zinios

    Ar verta likti Hollinsui iki sezono pabaigos apklausa

  57. Bronko

    Kas gali isgelbeti sezonza, tai kontrakto pasirasymas su Evansu… Galvokit Pauliai…

  58. suprantu

    kaip Pauliui J. sunku iš žaidėjo pereiti į vadovo statusą.Tikrai nepavydžiu to ,nes kaip taisyklė žaidėjai dar laiko savu. Bet iš šalies žiūrint jaučiasi fiz. pasirengimo trūkumas, menkas susižaidimas, ir kas svarbiausia trenerio asistentai nepruošia priešininko žaidimo analizės, o apie Ž žino derinius ir tai jausdami žaidėjai praranda žaidimo ritmą.Pradžiai reikėtų tai sutvarkyti nes yra buvusių žaidėjų kurie tą darbą atliktų geriau, taip man atrodo.