Bad shooting holds Zalgiris down in Monaco 10

Zalgiris Kaunas (14-19) suffered a defeat in the Turkish Airlines EuroLeague Round 33 game. Andrea Trinchieri’s team lost 66-69 (11-20, 18-19, 12-15, 22-18) to AS Monaco (22-11) on the road.

Mike James led the way for Monaco with a game-high 18 points, followed by Donatas Motiejunas with 14 and Jaron Blossomgame with 11, all of which came in the first half.

For Zalgiris, Keenan Evans scored 8 of his 17 points in the fourth quarter to help keep things close. Brady Manek also had 12 points and Kevarrius Hayes added 11.

Monaco got off to a good start and led by 4-15 with 2:37 left in the first quarter, with James and Motiejunas combining for 13 of those points. At the end of the first period, the hosts were up by nine points, 11-20.

Zalgiris started to find its rhythm a little better in the second quarter, but Monaco did enough to keep the visitors at arm’s length en route to a 29-39 halftime scoreline.

Hayes came out for the second half in inspired form and helped Zalgiris cut the gap to six points, 35-41, but missed three after missed three allowed Monaco to take control once more, leading 44-51after 30 minutes.

Monaco was up by 12 points, 49-61, with six minutes left before Hayes, Evans and Manek led a late charge that saw Zalgiris get closer and closer. However, time eventually ran out for the visitors as Monaco won 66-69.

Comments

  1. Opa

    Nu sendien buvo apsimyze nuo pirmo kelinio. Tai ir liksim 16

  2. Jankūnas eina sustiprinančios dozės

    įvyko tai, kad ir turėjo, todėl pagaliau baigsis pliurpalai apie kažkokias įkrintamąsias. Pusė komandos vėl lavonai. Be žirgo galvos atrodė žymiai geriau.

  3. Sigis

    Ule lavonas

  4. :(

    Nu va tokia liudna pabaiga… Sitos rungtynes buvo tiesiog pavyzdines blogaja prasme, nes parode viska, kas buvo negerai su Zalgiriu visa sezona. Komanda, kuri pastatyta ant emociju ir trajaku, turinti tik viena gera perimetro zaideja negali kovot del kazkokiu rimtesniu pasiekimu. Tragiska pradzia parode mentaliteto problemas. Mirk gyvenk rungtynes, o komanda iseina paluzusi nuo spaudimo, drebindama kinkas ir tai kainuoja rungtynes. Liudniausia tai, kad Monakas zaide baisias rungtynes, bet Zalgiris, deja, dar baisesnes. Evansas susirinko savo statistika, bet tai buvo tikrai prastos jo rungtynes. Ziauriai gaila, kad tada, kai reikejo geriausiu jo sezono rungtyniu, jis ju nesuzaide. Bet labiausiai gaila, kad mes per du sezonus taip ir nepamatysim Zalgirio playoffuose su Evansu. Jam tai kas, kita sezona su kazkuriuo is grandu jis galvos, kaip patekt i F4, o mes vel geriausiu atveju svajosim apie kova del playino… O dar ir Arnas, panasu, vel iskrito ilgam :(. Ziauriai suknista Eurolygos sezono pabaiga. Rungtynes su Realu tik formalumas. Beje, dar kas ypac liudina, kad praejusi sezona tokiose rungtynese komanda dantimis ir nagais ta pergale tiesiog issiplesdavo, dabar to nebera. Komanda suskysta, lemiamu metu pridaro nesamoniu ir arrivederci.

  5. BBD meras

    Blankus buvo Žalgiris šį sezoną. Retkarčiais iššaudavo, kai pakrisdavo trajakai, bet šiaip lavonėlių komanda. Kažkokie apsimyžę visi šiandien buvo, nors ne tik šiandien…

  6. 💚💚💚

    Ką gi, Eurolyga mums šiemet baigta. Nesėkmingai, bet garbingai. Tik gaila, kad šį sezoną, turėjus elitinį Eurolygos žaidėją, toliau taip ir nepavyko nueiti. Buvo gražių pergalių ir netikėtų pralaimėjimų… Ir vis dėlto turbūt didžiausias “Žalgirio”, ne tik šio sezono, laimėjimas – treneris. Jeigu Trinchieri lieka (žinoma, jeigu “Olympiacos” ir jo dar nenupirko), galima atsargiai pasvajoti apie kitą Eurolygos sezoną. Turint tokio lygio trenerį, nemažą biudžetą, pridėjus “Žalgirio” mastais kosminius pinigus, kurie buvo skirti Evanso naujam kontraktui, būtų įmanoma suformuoti tokią komandą, kuri ne tik patektų į Eurolygos finalą, bet ir nuneštų vieną kitą grandą, kaip “Oly”, “Feneris”… To naiviai ir palinkėsiu kitam sezonui… O už šį – ačiū Andrea Trinchieri ir komandai. Gražių atsisveikinimo rungtynių su “Real” ir sėkmingos LKL sezono pabaigos!

  7. Heyhey

    sita sezona kitaip ir negalejo buti , nes tiek kurie praejusi sezona trauke komanda, si sezona yra neatpazistami, turiu omenyje dimsa, ulanovas butkevicius, o heisas tik kelias rungtynes dabar suzaide. Turi prioritetus klubas deliot su kuo pratesti su kuo ne , o tai yra labai sunku , nes tik kuri nors pradeda girti tuoj pat pradeda grybauti. Pvz kad ir birutis. O dar jei vietoj evanso ateis jokubaitis tai kas tada apskritai mes i kase?

  8. Current club OLYMPIACOS
  9. :(

    Dar vienas dalykas, kuris ziauriai bade akis visa sezona – tai didziulis skirtumas komandos zaidimo kokybeje namu ir isvykos rungtynese, ypac puolime. Gerai prisimenu, kai Saras tik atejo i vyr. trenerius, tai irgi buvo didziule problema, i kuria jis pirmiausia bede pirstu. Bet jam buvo pavyke sita dalyka is esmes isgyvendint. Kazkuriam jo sezone buvo atkarpa, kai Zalgiris netgi dazniau laimedavo isvykose. Tai jei Trinchieri liks ir kitam sezonui (labai tikiuosi, kad liks), situo dalyku reiks jam labai smarkiai uzsiimt. Nes komanda, norinti siekti kazko auksciau, negali taip tragiskai prastai zaist isvykose. Del Jokubaicio. Aisku, kad Evanso paliktu batu jis neuzpildytu, joks Zalgiriui iperkamas zaidejas neuzpildys. Tiesiog siuo atveju reikia kiek kitaip konstruot gyneju linija ir salia Jokubaicio stengtis paimt gera tikra scoreri, kad butu kam rinkt tuos taskus. O po to jau ziuret, kaip deliojasi visa kita. Ar pavyksta pasiimt Sirvydi, tada butu logiska bandyt atsisveikint su Luku arba Dimsa, nes lietuviu kaip ir uztektu, o tarp gyneju pasidarytu nemaza grustis ir kainuotu brangokai tie, sedintys ant suolo.

  10. Veidas

    Tik 9 komentarai Runktynes primine su Bayern kai rase abi komandos dauze Lanka jei tik butu pataikyti metimai buvo galima laimet nebuvo uzsidegymo taip isvykose nezaidziam kaip namie