Westermann’s big game leads Zalgiris over Baskonia 10

Leo Westermann scored a career-high 20 points to carry Zalgiris Kaunas over Baskonia Vitoria Gasteiz 78:73 on Friday at Zalgirio arena. Zalgiris improved to 1-1 on the season, while Baskonia slipped to the same mark.

Westermann made 7 of 9 two-point shots and dished 4 assists in an impressive effort. Brock Motum added 12 points and Arturas Milaknis 9 for the winners.

Adam Hanga paced Baskonia with 18 points, Andrea Bargnani scored 17 points and blocked 3 shots before fouling out and Shane Larkin totaled 11 points and 6 assists.

Zalgiris dominated the glass in outrebounding the visitors 44:32, including 18 offensive rebounds. Zalgiris faces Fenerbahce Istanbul in its next EuroLeague game, while Baskonia takes on fellow Spanish side Real Madrid.

After the visitors scored the game’s first 6 points, Kevin Pangos and Westermann drained triples to put Zalgiris up 8:6. Bargnani was a force for Baskonia as the two teams traded shots throughout the quarter, which ended at 20:23 after Hanga’s steal and slam.

Jaka Blazic staked Baskonia to a 24:31 advantage, however Zalgiris pounded the offensive glass in closing the gap to 2. Bargnani’s jumper made it 34:40 at the break.

Baskonia got more great shooting from Bargnani and Hanga to start the second half, but a pair of Antanas Kavaliauskas buckets inside kept the hosts close. Milaknis and Westermann further closed the gap before Motum put Zalgiris ahead 53:52. Nothing separated the teams at the end of the third quarter, 61:61.

A Westermann layup with five minutes to go gave Zalgiris its first two-possession lead, 72:68. Baskonia struggled to recover and was hampered by 4 missed free throws down the stretch, while Westermann and Motum made key baskets to seal the 78:73 victory.

Comments

  1. VALIO!

    Visus su pergale! Tikiuosi bus dar ne viena ir ne dvi :)

  2. Darius

    Visa balsa prarekiau. Tik 1 dalykas, reikia ismokti nesusikti paskutiniu ataku kelinukuose ir nebeprisidirbti su techninemis ir nesportinemis. Atiduodam dykai po 6 taskus per rungtynes, surimtekit, vyrai. O tas Lima ar apskritai moka zaisti ?

  3. Darius

    Visa balsa prarekiau. Tik 1 dalykas, reikia ismokti nesusikti paskutiniu ataku kelinukuose ir nebeprisidirbti su techninemis ir nesportinemis. Atiduodam dykai po 6 taskus per rungtynes, surimtekit, vyrai. O tas Lima ar apskritai moka zaisti ?

  4. Ro

    Visus su pergale. O del Jasikevičiaus tai jis del sirgaliu palaikymo nusišnekejo kaip turi but. Palaikymas buvo superinis. Toks koks ir turi but. Garsiau, tyliau, garsiau, tyliau. Toks palaikymas, kad ji jauti. O ne kaip Partizan arenoj, vien tolygus rekimas ir jokio jausmo kada palaiko, kada šiaip rekia.

  5. Redas

    Visus su pergale

  6. Renata

    Pirma visus su pergale. O del palaikymo pritariu Ro . Gal kartais ir truko, bet palaikyma turi jausti, o ne tik girdeti pastovu rekima.

  7. .....

    Palaikymas pirmoj rungtynių pusėj buvo tikrai apgailėtinas, kol vėliau Šaras ir žaidėjai patys pradėjo užvedinėt. Toks vaizdas, kad į areną žmonės ateina tik alaus pagerti ir užmiršta ką ištikrųjų reikia daryti. O gaila, nes jeigu bent pusė arenos rėktų varžovams čia būtų tikras pragaras.

  8. problema

    be Leo nera 1×1 galincio zaisti zaidejo

  9. kaunas

    Nu jo kazkaip nesiklijuoja limai zaidimas stringa ar paveluotai viska atlieka

  10. sirgaliu palaikymas

    Sarui reikia didelio palaikymo ir nekaip komandai nesiseka ustrigus puolime na bet 11tukstanciu sirgaliu tikrai turejo griausmingai palaikyt gal kiek trumpa laika buvo tylu