Fighting Zalgiris comes short in Vitoria 67

Baskonia Vitoria gained its fifth successive home win by holding off Zalgiris Kaunas 80-73 at Fernando Buesa Arena. The result kept Baskonia in the top half of the standings with a 12-12 record, while Zalgiris dropped to 9-15.

Baskonia was paced by an outstanding all-round display from Shavon Shields, who combined 13 points, 9 rebounds, 4 assists and 3 steals. Luca Vildoza netted 16 points on 5-of-8 three-point shooting, while big men Vincent Poirier and Johannes Voigtmann both scored 13 points and Marcelinho Huertas had 11 points and 7 assists.

Brandon Davies scored 13 points for Zalgiris, which battled hard, but fell behind for good midway through the second quarter and has now lost five in a row on the road.

Poirier and Davies started the scoring, before an alley-oop dunk by Voigtmann and a three-pointer-and-foul by Vildoza sent Baskonia ahead 10-5. Edgaras Ulanovas beat the buzzer from deep to cut the deficit, but Shields scored free throws and a driving layup to keep the home team ahead and Matt Janning beat the first-quarter buzzer from long-range for a 17-12 edge.

Thomas Walkup and Davies scored coast-to-coast layups as Zalgiris surged in front, followed by a baby hook from Deon Thompson to complete a 0-8 run for a 17-20 lead. Huertas knocked down a three, Poirier scored twice from mid-range, Darrun Hilliard laid up and Shields dunked as Baskonia ran wild. Consecutive alley-oops from Poirier and Voigtmann completed a 15-0 run. Shields continued his blitz with a three-pointer and Baskonia led 40-25 at the break.

Davies and Ulanovas brought Zalgiris closer at the start of the third, before Thompson, Walkup and Marius Grigonis all scored in a 2-12 burst, making it 42-37. Triples from Hilliard, Vildoza and Voigtmann settled Baskonia and Voigtmann again struck from deep for a 59-52 lead at the end of the third.

A three-pointer from Arturas Milaknis gave Zalgiris fresh hope early in the final period, but Vildoza struck from downtown twice to restore Baskonia’s double-digit lead. Defenses were on top in the latter stages, but another Vildoza triple sealed the deal despite threes from Grigonis and Milaknis.

 

Comments

  1. zaliai balta

    kieciausia organizacija hey hey

  2. Darius

    Paskutine galimybe pakovoti del top 8, tikiuosi musu vyrai suzais is sirdies.

  3. 709

    Laukiam pergales. Palinkeciau fanams kantrybes o zaidejams sekmes aiksteleje

  4. transliacijaaa
  5. oi

    kodėl nerodo per tv6

  6. bezdione

    ace player e17daf17d71b941f82230cdc358c4ba02eed520a

  7. zalgiris

    Kolkas zalgiris neisnaudoja geru sansu o baskonia nieko gero nerodo nesugebam gera atkarpa suzaist truksta ugneles

  8. Fanas

    gal zinot kas internete kur pazet?

  9. kaunas

    pirmyn zali reik laimet

  10. zalgiris

    Truksta daugiau davies grigonio zalgiris galejo turet ir + 7 8 taskus baskonia nieko gero

  11. Fane

    Per kur transliacija internetu galima paziureti?

  12. zalgiris

    Leo grigonis stringa varzovu gynyboi nesikluoja zaidimas

  13. zalgiris

    Baskonia 15 -0 spurtas nuo 20-24

  14. Gerasc

    Kartoju klausimą- iš kur tiek debilų, dar einančių į areną?

  15. DEBILAFOTA JASKA

    QOORWA tu QOORWA, net nesikeikiant visai. Antras kėlinys, pavargusių lyg ir neturėtų būt. Bet 14 – 0 yra PRAVALAS. Kaip norit taip ir teiskit. NX`ui pasodint reik ant kuolo štabo vadą. Daugiau KALBĖT NĖRA KĄ. Važnas baisyngai personažas baigėsi.

  16. zalgiris

    1-20 40 tasku praleidom baskai isnaudojo zalgirio klaidas

  17. zalgiris

    Sunku ziuret i leo walkupa toliau atidavinejant kamuolius i rankas

  18. Kaunas

    Ką naivuolei tikitės dar kažko , nebent eilinio sutriuškinimo , laikas Šarui pripažinti kad kad komanda dėjo skersą ant jo vadovavimo

  19. zalgiris

    Vien per walkupa leo sugriuvo zaidimas

  20. zalgiris

    Kad ziauriai truksta white grigonio be tasku ulanovo astresniu

  21. Darius

    Kaip visada antrame rate jokio žaidimo iš Žalgirio pusės. 2 kėlinukai ir jau 10 klaidų, Walkupas su Westermanu visai tušti, Jankūnas žaidė tik 2 min, jau visai miręs.Ant suolo tuo tarpu turime 3 vaikus, taigi, tiesiog nėra kam žaisti. Baisu. Per sekančias rungtynes Kauno arenoje didžiai buvusį pasikėlime rėksnį jau bus galima teisėtai nušvilpti.

  22. zalgiris

    Ziauru kad runktynes paleido bet sunku tiketis grizti

  23. zalgiris

    Na bent 3 kelionio pradzia 6-0

  24. zalgiris

    Jau thompsonas stabiliau atrodo geros runktynes

  25. zalgiris

    Zalgiris duoda kova 10-2 grizta

  26. zalgiris

    Zalgiris nepaluzo po basku bangos

  27. zalgiris

    Nera taip blogai po 3 kelinio bet skaudu kad tritaskiu prasileidom 3 kelini

  28. Kaunas

    Kam ta Jankuna išvis laiko nurašyti seną arklį nieko nepadaro supiltas kapitonas jau Gebenas 1000 kartu geriau

  29. Kaunas

    Ką rytui dar prapisim ir visvien į areną begsim į debilus neįgalius pažiūrėti

  30. a

    po sezono pasilikt mariu, pagalvot del leo, arono, galbut dar antano. brandono neislaikys. visi kiti gali keliauti..

  31. Darius

    Viskas, desninga pabaiga. Jasikeviciau, kraupiai nuvyle, grazink klubui pinigus, esi nevertas nei trecdalio.

  32. Nu

    Normaliu durniu prisirinko. Nepatinka zalgiris eikit uz ryta.

  33. Ggh

    Susitiksim kitam sezone zalgiri

  34. 709

    Yra kaip yra nieko nepadarysi

  35. tipo

    vienas pralaimejimas po kito ir visiem dzin, gal jau laikas butu sudrebint trenerio kede? Saras susiraukes, Maskoliunas dar labiau ,zaidejai be ugneles.Bet koks kitas treneris jau butu islekes,bet cia gi Saras, tipo nelieciamasis,Motiejunas bijo zodi pasakyt,dar apstaugs.

  36. Sigis

    Duokit tam idiotui vaistu gal leis mest is trajaku nors kaip pora minuciu lieka,su savo planu jau vemt vercia

  37. apmaudu

    Per daug jegu atiduota daug kas nesuzaide nors ir laikemes per atstuma bet prazudydavo luka vildoza

  38. na pastangos

    Na buvo pastangos bande artet bet viskas perniek atakos

  39. luka

    Na kai leidziam isimetyt tritaskius vildozai sansu nera atrodo kabinames arciau ir tuo pat tritaskiai nutolina baskonia

  40. Arūnas

    AČIŪ VYRAMS UŽ KOVA IKI PASKUTINIU MINUČIU !!! PAGARBA JIEMS !!!

  41. buvo sansu

    Bet 4 gale vel nesuzaidem protingiau neturim lyderio kas patrauktu kaip saras zudiko instikto

  42. buvo sansu

    Siendien daug kas nesuzaide ipac izaidejai ir dar klaidos nevisur isnaudotos atakos 4 kelini 3 tuscios atakos beviltiskumas

  43. buvo sansu

    Labiausiai ir prazude 2 kelinio galas kuri galbut nuleme 2 puse

  44. laidojam eurolyga

    Traumos paleistas runktynes ne vienas deja buvo esminis macas

  45. kestas

    mes mylim ZALGIRI ,bet kodel ,mes negalim pripazinti stipresnius,kad paprasciausiai,jie geriau losia ,10 vieta siame zezone butu geras rezultatas

  46. kestas

    o,del traumu juokinga kitos eurolygos komandos kiba ju neturi

  47. Undertaker

    Prieš EL varžybas Kaune reiktų aplink arena ant pečių nešti du karstus- vieną- laidoti šių metų sezoną, antrą- Jaską isteriką. Ant jo karsto užeaįyti 800 000€

  48. Faktas

    jasikevičius kvailiausias Eurolygos treneris.Savo kvailumą ir nemokšiškumą bando paslėpti staugimu.

  49. VISAI

    neblogai kaip be izaideju zaidziant ir be jankuno, bet aisku apie top 8 net ir svajoti neverta , sakau reikai sita sezona praeiti , pas visas komandas buna tokiu ir jie tik padaro komanda stipresne, dabar jau reikia galvoti tik apie garbe ir apie lkl finalus

  50. Darius

    Komentaro pradžioje susilaikysiu nuo epitetų Jasikevičiui, bet nuo pat sezono pradžios rašiau, kad žaidimą reikia keisti, nes taip nieko nepasieksim, kas ir atsitiko. Gal aš nepastabus, bet visą sezoną matau tą patį per tą patį, ty važiuojančią žemyn žaidimo kokybės kreivę. Gal ten su minimaliais pakeitimais, pvz dabar Milaknis jau nebėga tokiais gausiais ratais aplink aikštelę kaip sezono pradžioje tam, kad gauti sviedinį. Gal. Dabar jis išmeta geresnius metimus, deja ir juos mazina. Bet iki šiol matau blogą kamuolio judėjimą, greitų atakų trūkumą, pirmo paso nebuvimą, siaurą, lėtą puolimą, bukas pastangas atakuoti iš 2 taškų zonos. Vis dar esame mažiausiai atakuojanti komanda iš 3 taškų zonos. Vakar per 39 min išmetėme 10 tritaškių ir kai šikna užsidegė, per paskutinę min paleidom dar 2 trajakus.. Visos Eurolygos komandos meta daugiau kaip dvigubai daugiau tritaškių, taip nuo 20 per rungtynes ir net virš 30. Mes 12. Dabar matau užgesusią ugnį žaidėjų akyse. Ir matau labiausiai visoje Eurolygoje pervertintą trenerį, pasiklydusį savo paties sistemų labirintuose ir įklampinusį į tą košę visą komandą. Kai lošiau kašę, visada sakydavau savo gynėjams, kai matai, kad aš imu kamuolį po kaše, tu nelauk, iškart varyk į priekį, aš tau užmesiu pasą. Žalgiryje to nėra, kai kraštas ar centras ima reboundą, gynėjai bėga ne į puolima, ne į greitą ataką, o eina link kamuolio. Bet tai yra labai blogai, tai absurdas. Statistiškai paskaičiuota, kad geriausia ataka yra greita, todėl reikia stengtis užpulti per kuo trumpesnį laiką, kai varžovas neišrikiavęs gynybos. Nepavyko, rikiuojamės į pozicinį. o pas mus visos atakos pozicinės. Ir taškų pakrapštome 70 per mačą. Ir mums šiknas spardo kas netingi.

  51. tomas

    Pastovumas yra po 12 tasku per kelini.

  52. Leo

    Labai

  53. sita

    sezona rikiuojames tiksliai pagal biudzete skirtus zaideju algoms pinigus , nemanau kad tai kazkas baisaus , reikia savo lukescius valdyti , praejes sezonas tiesiog buvo labai efektyvus tuo atzvilgiu , siemet manau vidutinis,

  54. To sita

    Jei matuoti vietas pagal biudzetus, tai kaip paaiskinsi tai, kad 3 kartus mazesni biudzeta surinkes Rytas iskedeno mums srakes del taures ? O Neptunas net 2 sykius lkl e jau issparde mums subines ?

  55. sitie

    jusu gerbiamasis pamineti atvejai paaiskinami tik tuo kad kalbam apie sporta ir kamuolys apvalus, lazda vien karta issauna ir t.t. . Endesoj realas gauna nuo dar mazesni biudzeta uz ryta turinciu komandu , paasikinciau taip pat . O pagal vietas LKL viskas ok , zalgiris pirmoj vietoj , pagal biudzeta.

  56. To sita

    Ne vidutinis sezonas, o prastas, jei gerbiamasis sutiktum persigalvoti. Is silpnai vidutinio i prasta Zalgirio sezona pastume butent pralaimejimas Mindaugo taureje, o jei ir Lkl nelaimesime, sezonas bus jau ne prastas, o tragiskas.

  57. na

    tur but taip galima sutikti , bendrai prastas , bet eurolygoje viduntinis , o apie tragiska net minties tokios neturekim , tai jau butu smugis visai organizacijai

  58. to sita 15:02

    Zagiris is 16 komandu 13tas( ir liks toks). Prie Krapiko bankrutuojantis su skolomis Zalgiris budavo 14, 15tas . Super Sarunas, ar ne taip? Ka Bayerno biudzetas didesnis? Top 8 jau seniai pamirsa, bet galetu buti nors 10, o dabar aplenke dvi metus Eurolygoje pazaisiancias komandas(su mazesniu biudzetu) ir turku lavonus. Kokie cia per auksti lukesciai? Kada Paulius Motiejunas islis is krumu?

  59. Darius

    As manau, kad ir Eurolygoje sezonas yra prastas, velkames lenteles gale ir prapaimim rungtynes po rungtyniu. Is paskutiniu 10 eurolygos rungtyniu tik 2 pergales. Komanda krito i duobe ir niekaip neislipa. Tame pralaimejimu etape papuole pralaimeti ir Rytui del Mindaugo taures. Todel cia ne apvalu kamuoli reikia kaltinti, kadangi 2 gerus menesius zaidimas tikrai blogas. Vis galvoji, nu gal nuo kitu rungtyniu atsigaus, bet viltys atidedamos iki kito ir dar kito turo, kol liko zaisti tik del garbes. Beviltiska padetis.

  60. Krikštatėvis

    Neliko dvasios. Jaučiasi, kad žaidėjai tiesiog dažaidinėja sezoną ir px jiems rezultatas. Kad taip daro legionieriai- netebina, bet kad lietuviai- čia jau kažkas ne taip

  61. o kam

    gincytis jei nezinot komandu biudzetu , ziur https://www.15min.lt/24sek/naujiena/eurolyga/eurolygos-klubu-biudzetai-kelintas-zalgiris-su-rekordiniais-milijonais-1134-1083574 , bayerno biudzteas dvigubai didesnins nei zalgirio

  62. piktas

    Labai dideles klaidos buvo padarytos sezono pradzioje kai buvo surinkta silpna komanda o dabar matosi komplektavimo pasekmes. Reikia viskas si sezona eurolyoje nurasyti ir pradeti ruosti kitam sezonui eurolygoje

  63. kaip bebutu

    pabaigus eurolygos sezona vistiek ivardis visi kurie aptaria zalgirio bedas priezastys ekspertai kaip ir manau motiejunas pritars nesekmingam sezonui tai traumos griove zaidejams aisku dar sekmes faktorius

  64. .

    Sekasi stipresniems. Kas komplektavo komanda ? Musu genijus, kainuojantis 800 000, pats ja ir susirinko. Ir kol kas visiskas fiasko.

  65. vytautas

    Baisu skaityti daugeli komentaru.Man atrodo ,kad cia ne Zalgirio gerbejai raso o priesai. Visalaik lyderiu nebusi ,bus ir blogu sezonu .Normalus Zalgirio sirgaliai bus visada su komanda.

  66. Samb

    Daug kas raso ant emociju pralaimi musu megstama komanda taip sunku visiems fanams bet prasau jusu visu tikru Zalgirio fanu nepaliekam komandos jiems irgi sunku ateies ir i musu kiema svente patikekit netikit tai geriau negyvennti Zalgiris forever

  67. Niekas

    Nesiruošia palikt komandos nekreipikit dėmesio į keleto avinų trydaliojima geriau varomi visi į 10 kovo į vilnių