Zalgiris wins in Madrid and advances to the EuroLeague Playoffs! 49

Zalgiris Kaunas finished the run to the playoffs with an 86-93 victory at Real Madrid – the Lithuanian club’s first win in the Spanish capital since the 1999-2000 season.

Brandon Davies scored 12 of his 27 points in the final 5 minutes to go with 10 rebounds, 2 assists and 2 steals as Zalgiris won its final six games of the season for a 15-15 record to sneak into eighth place and a date in the postseason against Fenerbahce Beko Istanbul. Antanas Kavaliauskas chipped in 10 points for Zalgiris, which snapped an 11-game losing streak to Madrid.

Walter Tavares scored a career-high 22 points in addition to 7 rebounds and 2 blocks for Madrid, which dropped to 22-8 with its second loss in the last three games. Anthony Randolph added 17 points and Jaycee Carroll had 11 in the loss.

Madrid pounded the ball in the paint early with Taveras scoring twice in the first minute for a 4-0 lead. Leo Westermann nailed 2 three-pointers as Zalgiris went up for the first time 6-8. The inside game continued for the hosts with Gustavo Ayon off the bench for a 16-12 lead. An Edgaras Ulanovas three helped put Zalgiris back ahead 16-17, but Randolph took over the inside scoring for Madrid and another Ayon basket had the hosts up 27-23. It was 27-25 after 10 minutes – with the trio of Taveras, Randolph and Ayon combining for 17 points.

Zalgiris used triples from Nate Wolters and Arturas Milaknis to move ahead 29-33 and a dunk and 2 free throws from Davies made it 33-39. Trey Thompkins responded with Madrid’s first triple, but Kavaliauskas knocked down a pair of elbow jumpers as the advantage grew to 37-46, which was the score at the break.

Neither team scored in the first three minutes of the second half until Marius Grigonis’s three-pointer for a 37-49 lead. Carroll stopped Madrid’s drought 4 minutes into the third quarter, but Wolters and Davies converted three-point plays and the cushion swelled to 43-57. Tavares made it 47-61, but Madrid rebounded his missed bonus free throw and Klemen Prepelic nailed a three-pointer after the hosts had started 1 for 13 from long range. Aaron White responded with a triple of his own only to see Randolph punch back with a three. Carroll made all 3 of his free throws to cut the deficit to 6. The score was 60-66 after 30 minutes.

Milaknis’s free throws started the final quarter for a 60-68 advantage, but Madrid continued to play off its momentum with Tavares and Prepelic trimming the gap to 68-70. Tavares added two more baskets before Randolph’s free throws knotted the game at 74-74 with 5 minutes left. Randolph put the hosts up 77-76 with a three-pointer, but Davies took over the game for Zalgiris with 12 straight points as he countered every punch from Tavares and Randolph. His steal led to Westermann’s layup for an 83-88 advantage with 36 seconds left. Zalgiris finished strong with Edgaras Ulanovas making 4 free throws in the final 20 seconds.

Comments

  1. madridas woltersas

    traumu parblokstas zalgirio ataku dirigentas tokio sezono dar neturejau

  2. didysis ketvirtadienis

    zalgirio sezona nulems ir savos ir kitos runktynes

  3. krepsinis.net

    nelengvame issukiu sezone zalgiris issgrynino svarbias komandos vertybes

  4. zalgirio pakilimas

    grigonis zino ka reikia daryti su real zaidejais tada jie prades nervintis

  5. zalia balta

    Visi laukia vakaro nekantriai ispanai raso Rudy Randolphas ir deckas gali nezaisti siendien iskirus Llullia

  6. 709

    Na ka sirgaliai laikom kumscius. Komandai gero ir pergalingo vakaro linkiu!!!

  7. zalgiris

    mes laimesim hey hey

  8. 15min

    Mislinga galimybe zalgiriui kada dar jei ne dabar ?

  9. 15min urbonas

    Saras septinis kartus bande nubraizyti pergalinga zaidimo plana taciau madrido real visus septinis kartus sutarse jo brezinius bet ketvirtadienio vakara zalgiris turi geriausia proga pirma karta saro eroje triumfuoti pries los blancos ir pergales kaina dar niekada nebuvo tokia didele

  10. ???

    Kad ir kas nutiktų, už Kauno “Žalgirį” – šiandien ir visada! Stiprybės, vyrai!

  11. eurolyga

    Cska 40-44 Baskonia efes 40-44 Milan

  12. zalgiris

    Sansai slidus manau truko1 2 pergaliu zalgiriui kad butu ramiau dar tokio sezono nebuvo

  13. Kaunas

    Tai kad laimi visos 3 komandos kurios turėtų pralošti nekovoja nei efes ,nei ruskei

  14. fantastika

    Zalgiris laikosi jau ir 5 tritaskis zalgirio kai real pro sali meta bet sumeta po krepsiu viska bet zalgiriui labiau reikia sansus isnaudot

  15. Nu va

    Zalgiris i ilgaja nesasi 9 tasku persvara

  16. fantastika

    Micic pasistinge del zalgirio

  17. opa

    svarbu laimet, nesvarbu kad reale nezaidzia puse zaideju

  18. fortuna
  19. zalgiris

    Labai gerai kavaliauskas pareme jankuno role puikiai is vidutinio nuotolio kada kada labiausiai reike

  20. Darius

    Negaliu patiketi kas vyksta, +13 turime Madride ! Arena praktiskai jau tyli, kad tik raip toliau !!!!

  21. puikiai

    Zalgiris laimes aisku galejo pradzia but 3 geresne

  22. puikiai

    Pora tritaskiu real galI usivesti atsipalaiduojam

  23. blin

    3 kelini real 23-20 pries 4 +6

  24. asdfjh

    davies = dievas

  25. 709

    Valio !!!!! Su pergale ir top8!!! Saunuoliai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  26. Horahhhhhh

    Su pergale su top 8

  27. kosmosas

    Stebuklas zalgirio wou kas galejo pagalvot isliko vieningi

  28. opa

    su pergale visus !!!!!

  29. nerealu

    Komanda isgyveno pakilimus nuosmukius buvo traumos islipo is duobes pakilo i sturma fantastika

  30. Samb

    Su pergale fantastiskas vakaras jeeee mes top8

  31. ???

    Negaliu patikėti! Tiesiog negaliu… Su pergale! Ačiū, vyrai! Jūs visi “Žalgiriui” esate svarbūs ir reikalingi. O Brandono svajonė – žaisti NBA – būtinai išsipildys, kad ir kaip mums gaila jį prarasti…

  32. Ridas

    Aciu uz fantastine, stebuklinga serija is 6 pergaliu!;) sveikinimai visai komandai – jus nerealus!

  33. taigi

    Žalgirio fanus su pergale, o iš pilusiu pamazgas visa sezona ant šaro, milo, walkup ir kitu, reiktu išgirsti atsiprašymus.

  34. real pablo laso

    Pripazino zalgiris zaide su didesne motyvacija

  35. zalgiris

    Komanda pakeite veida koks buvo sezonas pakilimu kritimu kritikos vienam kitam zaidejui pamenat kiek cia buvo nepatenkintu kai pralosiam pabaigas apmaudziai ir traumos pavesdavo

  36. Darius

    Pripažinsiu, po daugybės pralaimėjimų Eurolygoje, taip pat Neptūnui ir Rytui, įsiutęs suplėšiau Šaro nuotrauką. Dabar tokia dviprasmiška situacija, atgal nepakabinsi, nuotraukos nebėra, bet ką galiu pasakyti, žaidimas juk buvo toks prastas, komanda visai mirusi. Žalgiris atrodė baisiai, o Šaras visiškai nesivaldė ir bandė kažką išspausti naudodamas prieštvaninę taktiką, propaguodamas lėtą krepšinį. Ne kokios buvo savaitės. O dar tas Waltonas…Reikalavau jį išmesti. Atsitiko kaip su Deee Bost, tik išmetė tą inkarą ir komanda pradėjo žaisti. Išmetė Waltoną, Walkupą pastūmė į įžaidėjus ir žmogus atsigavo, ir komandai išėjo į naudą. Žaidime atsirado gyvybė, komanda užsikūrė ir turime rezultatą.

  37. kjk

    ar galit ta bota uzbanint, kuris kaip papuga straipsnius atkartoja?

  38. to darius

    tai tu idiotas jei taip darei, ko tu norejai su tiek traumuotu zaideju? be 2 pagrindiniu izaideju…

  39. Darius

    Viskas suprantama, traumos, nepavyko su Waltonu, bet kai Saras po eilinio pralaimejimo pareiske, kad jam tai nerupi, turnyrine lentele irgi nerupi, jo nuotrauka nukeliavo i siuksliu kibira.

  40. jo, nusišnekėjo Darius

    šlykštu net skaityti tokio “fano”, čia ir Šaras pasakė, kad neseka visokių paskaičiavimų, nežiūri, kas traumuoti, nes reikia žaisti su esamais – nuotrauką į šiukliadėžę, ir Walkupą jis išprašė, o ne dėl traumų paimtam traumuotus pavadavusiamir savo darbą atlikusiam buvo padėkota, ir išvis šitas “ekspertas” ir prieš praeitą, ir prieš šį sezoną pusę esamų žaidėjų būtų neėmęs arba sezono metu pusę atleidęs

  41. basketnews

    problemos madride del lektuvo gedimo atidedamas zalgirieciu sugrizimas

  42. zalgiris

    zalgiris maziausi sansai prasibrauti i eurolygos fianalo ketverta

  43. ir kaip matai dariau

    reikejo kantrybes saro taktikos pasikeite zaidime tuo labiau kai gryzo leo viskas pasikeite ir tritaskiu daugiau laisvumas puolime zalgiris susivienijo iskentejo ir walkupa prikele izaideju atsiskleide svarbiu metu

  44. kai

    kantrybe dalino buvo kazkur isejes zmogelis, bet nuo to niekas nesikeicia tokios pabaigos reguliarojo sezono mazai kas tikejo nebent tik saras ir zaidejai

  45. Darius

    Gerbiamas kolega, jus mane su kazkuo maisote, gyvenime nerasite mano pasisakymu, kad puse komandos reikia keisti. Manes netenkino ne Walkupas, o Waltonas. O Saro fotografija nuskrido i kibira ne del pralaimejimo Rytui, o del to, kad is zaidimo buvo eliminuotas greitas puolimas, tritaskiai ir improvizacija. Ir ilgam laikui.patys matete, koks buvo rezultatas vien aklai zaidziant pagal plana ir derinius. Taip pat Waltonui, kuris pagal savo amziu ir taktini isprusima, yra akivaizdus, tipinis bek ir mesk stiliaus krepsininkas, buvo uzkrauta nasta vykdyti zaidimo plana, zaisti pagal derinius ir zmogus sunyko. Nesuprantu kam pirko tokio stiliaus zaideja. Manau, kad Saras su savo planais ir sistemom pats save ivare i duobe ir tik tada atleido varztus. It tik tada pradejo vaikscioti kamuolys, atsirado greitas puolimas, zaidejai pradejo mesti netgi tuos tritaskius, kuriu sistemoje iki tol nebuvo beveik isvis. Turim vieta top 8, bet tik del to, kad apsisiko Milanas ir graikai, kurie is paskutiniu 10 rungtyniu gavo ar tik ne 7. Ivyko neimanoma, tad as dziaugiuosi. Bet jokiu budu nebenoriu pamatyti to slogaus krepsinio, kuri visa ziema zaide Zalgiris.

  46. tai dariau

    Manau ir nebepamatysi to zalgirio koks buvo Iki naujuir po nauju

  47. pritarciau

    Manau paleidus waltona tikrai pradejo ait I gerai aisku dar neiskat zaidimas bangavo tie 4 keliniai zaideju nemotyvuodavo tai pat su neptunu rytu karaliaus taurei o butent atsispirem su gran canaria is augo sparnai zalgiris pakilime buvo visa kovo men pergalingam kely

  48. zaliai balta

    saras stebukladarys

  49. http://Icacdot2016.Isquareit.Edu.in/

    I’m excited to uncover this website. I need to to thank you
    for your time for this fantastic read!! I
    definitely loved every little bit of it and I have you bookmarked
    to check out new things in your website. http://Icacdot2016.Isquareit.Edu.in/index.php/2016/01/13/technically-co-sponsored-by/