Zalgiris comes back to win defensive battle at Olympiacos 42

Zalgiris Kaunas fought back from a double-digit second-half deficit to secure a 67-68 victory in a defensive battle at Olympiacos Piraeus in its 2020-21 Turkish Airlines EuroLeague season opener.

Zalgiris was down 11 points late in the third quarter, but won thanks to Rokas Jokubaitis’s free throws with 3.5 seconds left. The 19-year-old scored a career-high 12 points, while Marius Grigonis paced Zalgiris with 15 points and Joffrey Lauvergne had 13 points.

Martin Hassan tallied 12 points as Olympiacos’s only scorer in double figures with Kostas Sloukas posting 6 points and 7 assists in his first game back with the Reds.

Lauvergne opened the scoring with the first basket of the season for Zalgiris before Aaron Harrison’s layup got Olympiacos on the scoreboard. Harrison followed with back-to-back corner three-pointers and Livio Jean-Charles made it 10-3. The hosts went cold while Jokubaitis tallied 7 points in a 2-15 run over nearly 5 minutes for a 12-18 lead. Vassilis Spanoulis and Sloukas both knocked down three-pointers, but Olympiacos trailed 18-23 after 10 minutes.

Martin came off the Olympiacos bench for two baskets early in the second quarter and two scores from Georgios Printezis knotted the game at 29-29. After Thomas Walkup drained a three-pointer for Zalgiris, Martin added 4 more points to push Olympiacos ahead 37-34, which was the score at the break.

Shaquielle McKissic’s layup opened the second half for a 5-point lead before Lauvergne stepped up with an and-one to knot the game at 41-41. Zalgiris’s offense went ice-cold and Olympiacos got hot from the outside with three-pointers from Sloukas and Sasha Vezenkov. The latter added a three-point play to finish an 11-0 run for a 52-41 advantage. Lukas Lekavicius finally snapped the drought, but Spanoulis added another three-pointer and the advantage was 58-47 after 30 minutes.

Zalgiris had the better start to the fourth quarter with Arturas Milaknis draining a triple to close the gap to 58-52. Zalgiris was working hard defensively, holding Olympiacos to just one basket in the first 5 minutes of the frame and a Grigonis three-pointer trimmed the deficit to 62-57 – and an Olympiacos timeout. Lauvergne added 3 more points and the visitors trailed by just 2 when Octavius Ellis’s dunk to make it 64-60. Jokubaitis came up with a big and-one to pull within 1 point, but was answered by a Spanoulis three-point play. Thomas Walkup answered with a three-pointer and Zalgiris trailed 67-66 with 92 seconds left. After Olympiacos was unable to score, Jokubaitis calmly knocked down 2 free throws with 3.5 seconds left to give Zalgiris the lead – and eventually the win when Sloukas could not get a final shot off.

Comments

  1. 709

    Nesuprantu kas darosi su zingsniais, ar pasikeite ju traktavimas,ar treniruotes vyksta pagal NBA taisykles.

  2. sdffjfd

    vasturia OUT, ir kuo greiciau susigrazinti jei imanoma dimsa arba ieskot sg/sf zaidejo

  3. 709

    Saunuolis Rokas, Su PERGALE!!!

  4. Oho

    Paneigėm prognozes

  5. opa

    su pergale visus

  6. Ro

    Kaip ir minėjau šaltas dušas LKL duos naudos.

  7. lauk

    is komandos vasturia

  8. lygis

    visai kito lygio tv trnsliacija.net be ziurovu,ziurejosi smagiai.

  9. Darius

    Rungtynės, kuriose abi komandos žaidė prastai, bet laimėjo Žalgiris. Nerimavau dėlšitųrungtynių, nes Bartzoką laikau labai protingu treneriu irnet Šarui būdavo labai sunku žaisti prieš graiko treniruojamas komandas. Ačiū už pergalę, bet kitą sykį būtų lengviau, jei kas nors Schileriui paaiškintų, kad turint pražangą atsargoje ją reikia išnaudoti.prieš metimą subauduojant varžovą, nes dabar pirmo kėl pabaigoje neprasižengė niekas ir gavome tritaškį paskutinę sek. To neturi būti. Prasižengti būtina prieš metimą ir tegu jie išsimetinėja iš auto. Nesuprantu, kodrl Schileris praleidžia tokius svarbius dalykus. Jam dar augti ir augti. Toliau, per daug chaoso, ypač atakose. Jokiu būdu nereikėtų mėtyti lempų 2 ir 3 kėliniuose neišsidėsčius, nepasiruošus kovoti dėl kamuolio. Kokias 10 atakų norėčiau pamiršti ir daugiau tokių nematyti. Galima sužaisti protingiau, nes kvailiau jau kitą syk neįmanoma. Na ir pabaigai apie Vasturiją. Nesuprantu, ką jie jame mato. Tiesiog gėdingas pasirinkimas. Dar kartą su pergale. Bet daugiau tokių nebus, jei nesukrapštys bent 70 taškų.

  10. prašvieskit

    Kada Garino išvysime žaidžiantį?

  11. Jokubaitis

    Super Grigonis sunku metima atliko Jokubaitis atstovejo ten kur reikia

  12. Schillerio

    Idomus Keitimai aiksteleje Rubit Vasturia Jankunas Dar Hayes saves nerades

  13. Schilleris

    Dar pasitiki Vasturia jei jis nesusitvarko bus kaip perezas

  14. Schilleris

    Perlaiko Lauvergne ant suolo 3 kelini sunkiai progas susikurdavom po krepsiu Laisves kartot kamuolius oly

  15. Jokubaitis

    Herojiskai pergale ispleses Jokubaitis gyvenime man dar nera buve tokios situacijos

  16. Zalgiris

    Nebus kad visada Taip suspendes jokubaitis kaip siendien truko daugiau Walkupo verzlumo Lekavicius nedaug zaide Hayes nerado vietos nezinau ar Vasturia kuom dar nustebins

  17. Spyris I uzpakali

    Po Lietkabelio atseikejo

  18. Gynyba

    Na bet yra kur ka taisyt 3 kelini buvo broko kazkur pasitempti puolime geriau

  19. +10 11

    Nepaluzom prastai suzaide 3 kelini atrode kad jau Oly nutols bet vis zalgiriui pasisekdavo

  20. Schillerio

    Ipac kai Kai sudetis Vasturia Jankunas Rubit Hayes Milas

  21. aaa

    na sita pergale turbut leme ne tiek zalgirio zaidimas, kiek akla sekme ir tai kad oly prastai zaide… Reikia PF ir SF verkiant stipresniu

  22. Hyper

    Labai jau norejo OLY laimeti, bet tradiciskai pabaigoje psichologiskai paluzo….Labai paranki mums komanda, kas ja betreniruotu… Su pergole visus!

  23. heyhey

    su pergale žali broliai, sekmė buvo mūsų pusėje , nes abi komandos žaidė prastokai , dėl vasturijos jau seniai minėjau kad turejo buti skolinamas nes pirktas Šaro prieš pandemija kaip aukštas 1-2 numeris , ir Šaras būtų iš jo kažką išspaudęs , dabar jisai tame laisvame žaidime tikrai nelabai gaudosi ir gynyba bloga , tokio lygio žaidėju LKL pilna . Gaila kad kažkuo jisai patiko vadovybei .

  24. Darius

    Manau, kad jei Schileriui pavyks laimėti dar kokį kartą iš pirmų penkių rungtynių, tai bus visai neblogas rezultatas 2 iš 5 pradžiai. Tik labai jau nesinori matyti to chaoso, kai bėga, meta, bėga, meta. Tada išsiderina viskas, byra gynyba ir puolimas. Man visai patiko pirmas kėlinys, bet po to pameta visą ritmą ir galvas. Pridaro tokių metimų, kad pas Šarą po tokių lempų ranką žaidėjas keldavo ir atsiprašinėdavo, kaltas, mečiau nesąmonę, o dabar tai tapo norma. Liūdna. Tas skubotas lėkimas nieko gero neduoda, bėgo bėgo ir ką ? 69 taškus sukrapštė, prieš Lietkabelį dar mažiau. Pas Šarą buvo išmokyti surinkti 4 protingas komandines taktines pražangas. Dabar to nėra. Turėdmi pražangą atsargoje net nebauduoja paskutinėje kėlinio atakoje ir gauna tritaškį, nes šefas miega ant laurų grožėdamasis +6 taškais, iš kurių po akimirkos lieka +3, nes jam neužtenka proto surėkti, kad prasižengtų prieš metimą, o reikia surėkti, nes žaidėjai ne visada susigaudo.
    Kol kas šita komanda žaidžia 40 % savo galimybių. Jei treneris darys išvadas, pasieks daugiau, jei paliks tą patį, greitai murkdysimės mėšle, nes visos komandos žaidimą gerins. Nesinori lyginti, bet pernai nemačiau nei vienų tokių baisių rungtynių Eurolygoje. Būdavo žiūri ir širdis dainuoja, koks aukštas lygis. Pusės metų pertrauka ne į naudą tiek komandai, tiek atskiriems kašiorams, kur Jankūnas, Vasturija, Hayes ir Geben nu tikrai baisūs.

  25. aaa

    Toks vaizdas kad pakolkas nori ir zaidzia tik Jokubaitis Lauvergne ir Grigonis. Kiti miega vyrai, stipriai miega…

  26. Linas

    Dziaugiuosi pergale,bet bukim biedni, bet teisingi – zaidimas kolkas nedziugina…Vasturia be komentaru, visiskai nesigaudo gynyboj…

  27. zalgiris

    top8 gatantuotas hey hey

  28. Darius

    Jasikevicius su Maskoliunu uzsikrete mirtinu ir klastingu virusu, o siaube. Aisku, abiems besimptome ligos forma. Izoliavosi abu, dabar Barsa treniruos masazistas su fizruku. Cirkas prasidejo, tuoj besimptome mirtina liga uzsikres puse zaideju ir Eurolygoje zais dubleriai

  29. Dariau

    Už tave blogesni tik visokie heiteriai kurie komplikacijų linki. Tikiuosi abiems viskas bus gerai.

  30. Darius

    O kas jiems gali būti blogai, susirgus mirtina ir klastinga besimptome liga ? Maksimum kas gali būti, tai savaitę bėgs nosis. Bet va ir CSKA trys žaidėjai jau irgi serga besimptome liga ir taip pat buvo uzoliuoti, kad gink dieve neužkrėstų kitų. Nes jei užsikrės visi, kas bus ? Sirgs besimptome kiga, žiūrėk, dar numirs kuris.

  31. Darius

    Šitas sušiktas cirkas vyksta tik dėl sveikų žmonių testavimo. Nebūtų testavimo, nebūtų ir ligos ir visi gyventume normalų gyvenimą. Aš sakyčiau žmonės, atsipeikėkit ir nesitestuokit, bet juk čia Eurolygos saliamoniškas sprendimas testuoti sveikus krepšininkus. Nesitestuosi, neleis žaisti, testuosies, pripaišys virusą ir uždarys namie. Patys sau kerta šaką, ant kurios sėdi. Net temperatūros neturėdami žmonės pripažįstami sergančiais ir izoliuojami. Nuo kada laboratotiniais tyrimais yra nustatoma žmogui liga, jei jis jaučiasi puikiai ?

  32. Kaunas

    Butu kaune likes jokiu virusu cska atveze

  33. Darius

    Sunku suprasti, ka tu turi omeny. Kas kur ko likes ? Kas atveze ka ?
    Pagal Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) apibrėžimą pozityvus koronaviruso testas jau reiškia COVID-19 ligą, kas yra visiška nesąmonė. Nieko niekas neatvežė. Pozityvus testas visai nereiškia ligos.

  34. Eurolyga

    ChimkI penktadieni su zalgiriu zaisiancioje Chimki ekipoje trys koronavirusu uzsikrete krepsininkai

  35. Eurolyga

    ? Kad Cska atveze virusa I katalonija speja

  36. Po 1 turo

    Tik savaite suzaide ir Jau susirgymaI po 2 Turo vel pasipils Coronos

  37. Debiutas

    Garina zais siendien

  38. Paulius

    Baisu žiūrėti kaip žaidė prieš lietkabeli, baisu kaip prieš oly, baisu kaip prieš pieno žvaigždes,pries oly laimėjo ne dėl ginybos ar dar dėl ko, bet oly sužaidė tragiškai 4 kėlinį, Žalgiris šiemet kad ir kaip bebūtų gaila, grysta į tuos sezonus kai prieš Šara buvo.. Apmaudu, o Rytas šiemet su daug kartų mažesnių biudžetų atrodo tris kartus geriau..

  39. Paulius

    Kodėl neduoda žaisti lkle Blaževičiui kas čia vyksta su Žalgiriu? Schileris….

  40. asdf

    del vasturijos tai jau peticija reiktu rasyt, zmogelis tiesiog ne tam lygyje, o dar ir sulindes treneriui ismete dimsa is komandos kuris n kartu geresnis..

  41. ribaunt.net