Zalgiris loses to Real Madrid in offense-oriented duel 23

Real Madrid came back from an 11-point deficit to claim a hard-earned and exciting 90-93 road win at Zalgiris Kaunas on Friday night.

Real were red-hot in the first quarter to take a 24-32 lead, but a 13-0 run put Zalgiris in charge. The home team’s lead grew to 66-55 in the third quarter, but Real battled back in the fourth and Walter Tavares took over in the final stages to seal the outcome. It was the first road win of the season for Real, which improves to 3-4, while Zalgiris drops to 5-2.

The unstoppable Tavares, who missed only 1 foul shot all night, led Real with a huge double-double of 22 points and 12 rebounds, while Facundo Campazzo also had a double-double with 19 points and 10 assists. Jaycee Carroll netted 13 points, Sergio Llull added 11 and Alberto Abalde scored 10 in victory.

Thomas Walkup paced Zalgiris with 18 points, and October’s league MVP Marius Grigonis added 17. Augustine Rubit scored 14 points, Arturas Milaknis added 12 and Nigel Hayes contributed 10.

Campazzo twice fed Tavares to score from Real’s opening two possessions, while Grigonis, Campazzo and Walkup were on target from deep for an 8-8 tie. Walkup netted another triple but Carroll bettered that with two inside buckets and a triple for an 11-18 lead. The red-hot Carroll and Lukas Lekavicius traded floaters and a pair of threeballs from Campazzo made it 19-30. Milaknis responded from deep before Carroll again and Rubit fixed the first quarter score at 24-32.

Rubit opened the second quarter with a pair of baskets, Milaknis struck from beyond the arc and Walkup’s floater and three-pointer sent Zalgiris ahead, 39-34, as Real scored just 2 points in the opening 6:30 of the period. Llull ended that drought from deep and soon added another pair of baskets, but 5 points from Grigonis followed by threeballs from Hayes and Walkup kept Zalgiris ahead at the break, 54-48.

Joffrey Lauvergne scored twice to start the second half, and a tip-in from Walkup made it a double-digit game, 60-50. Tavares and Abalde brought Real closer, but Milankis from deep and Rubit from mid-range protected the home team’s lead. Tavares continued to punish Zalgiris inside and his three-point play helped make it 73-67 with ten minutes remaining.

Trey Thompkins twice struck from long-range early in the fourth, and another triple from Campazzo gave Real the lead, 75-78. Lauvergne and Grigonis struck back for Zalgiris, and a three-point play by Milaknis made it 82-78. Campazzo and Hayes struck from deep, before Tavares with two alley-oops and a layup made it 86-87 inside the last 90 seconds. Tavares grabbed another offensive rebound and made his free throws to extend the lead, and Zalgiris couldn’t answer as Real held firm.

Comments

  1. Ištikimas fanas

    Prašymas Jankūnui- Pauliau, būk geras- na nemėtyk tritaškių. Du kartus Žakgiris buvo ant geros bangos, kai jas sugadinai. Ačiū

  2. Fanas

    Motiejunai, perduok tam slidininkui, kad mestu is galvos nafik ta susikta startini penketa, per kuri praktiskai visu rungtyniu pirmus kelinius prapilam. Antra, kad tas treneris galu gale mastytu ir aikstej laikytu tik tuos, kurie laiko zaidima, o ne ji sodina. Isleidzia lavona Janki ir siandien Loverna ir zaidimui pipiec, apsoka apmeto kas tik netingi. Ir kad zymiai greiciau reaguotu slidininkas – Saras jau po bieno trajako minute ima, o cia bl.. atkarpas pralosia ir nulis sprendimu. Siandien gale, kai reikia teajaku, laksto Lukas – nieko pries ji, jis gali pataikyt, bet ne siandien, aikstej turejo buti Milas ir Rubitas, taciau jie abu puna ant suolo. Slidininkas flegma ar kas yra ?
    Ir paskutinis dalykas, kuri reikua perduoti ir ikalgi i galva treneriui – kadangi dabartinem salygom vienintelis isgyvenimo saltinis be ziurovu yra PERGALES Eurolygoj, tai jei taip ir toliau slidininkas issipisines su dalbajobiniu startiniu, lavonais aikstej, nuline beveik gynyba, nesugebejima mastyt aikstej galvojant, kad visus apibegdim ir uzmetysim – tai greit viskas uzsirauks ir bus pralosimu serijos didesnes nei pas Sara. Tada Motiejunai apie babkes galedi tik pasvajot ir vel bandysi elgetaut is sirgaliu ? Neisdegs, zmonems ir taip sunku, taip kad komandai bus itin liudna.

  3. Darius

    Surenge tasku lenktynes, pamirsta, kad reikia viska statyti nuo gynybos. Aisku, prie pilnos arenos butume laimeje, bet ziurovu nebera. Dar 1 dalykas, kad Jankunas meta paskutini kelinio metima jau antra karta si sezona. Absurdas. Kas rik norit, tik ne jis. Be to, gynyboje Jankio kojos kaip ikaltos prie parketo, kiaurai visus praleidzia, apsigina tik 2m nuo krepsio, bet jei dar zengia zingsni toliau, batai. Visai nuseno senukas. Bet siaip Zalgiriui aciu, tik gintis reikia rimciau

  4. Heyhey

    Jankis jau senas , o ka vasturija veikia komandoj tai tikra mistika , be to dėl garino irgi mistika , kas pora savaičių skirtingos naujienos, man tai jau aišku kad nežais šį sezoną , reikia bandyti atsisveikinti

  5. Hyper

    Augustine Rubit siandien zaide vos 13 min. Kodel??? Juk buvo puikus … Campazzo 32 min atlose be nuovargio

  6. Apmaudu

    Gaila taip pabaigoje pralaimeti neuzpuole Grigonis kiek perskubino

  7. Apmaudu

    Kita savaite butina laimet pries Maccabi varzovai lips ant kulnu

  8. Schilleris

    Laike del Ugio Lauvergne NeI butu Leide Rubita

  9. Gynyba

    Pastoviai kisa koja Pabaigoje Walkup is po krepsio Lauvergne nepataike

  10. Schilleris

    Didziausia problema gynyba

  11. Schilleris

    Del Rubito Jis zaidzia tikrai puikiaI ne tik siame mace. Turejome stabdyti Tavaresa o Real puikiai taskus Tiesiog Rinkomes Lauvergne del jo dydzio po krepsiu ir manau paskutinemis minutem jis gerai susitvarke

  12. Vasturia

    Jau Lapkritis O Vasturia jokio progreso ne 10 tasku nepelno Eurolygoje

  13. Garino

    Ilgam Out

  14. .

    rubitas turetu but pagrindinis centras, o ne tas visu isliaupsintas varliaedis nesugraibantis kamuolio

  15. Krikštatėvis

    Jankūnai, ar nori sulsukti plakatų ” Jankūnai, nežaisk”?

  16. Darius

    Antras rungtynes mums daug problemu pridaro auksti varzovu centrai, bet Jasikevicius labai megdavo ttokius variantus ir puikiai pasinaudodavo tokiu centru letumu. Jaska net isvis isimdavo savo centra ir zaisdavo mazesniu penketu ir uzmetydavo is distancijos. Nepamirsiu, kaip bejegiskai Real atrodydavo pries Zalgirio puolima, kai Tovariscius nekildavo i virsu pasitikti zalgiriecio, o likdavo baudos aiksteleje ir Realas gaudavo laisva dvitaski arba tritaski. Vakar tai puikiai sekesi Rubitui, bet Schileris uzsispyres laike aiksteleje prancuza. Na ir dar uzsispyres myli Vasturija, kuris yra Zalgirio nelaime, nesusigaudanti gynyboje ir tuscia puolime. Kuo geras Schileris, tai kad jis tiki savo zaidejais ir jais pasitiki, o tai persiduoda ir krepsininkams. Zaidejai nebijo, improvizuoja, zaidzia drasiai ir laisvai. Bet kartais reikia jiems padeti. Nesuprantu, kodel 1 keliny nebuvo pasinaudota 4 baudomis iki bonuso ? Juk gavom 30 tasku. Negi niekam nekyla mintis uzvanot per rankas, kad nutraukti ataka, kur aiskiai bus 2 taskai ? Tegu konstruoja ataka per nauja. O gynyboje visa laika atakuoti ta Campaco, varginti ir varginti, stumti i silpna puse. Nesuprantama, kaip Lullas 2 kartus prasiverzia per viduri desine ranka pozicineje atakoje. Puse Realo ataku Zalgiris gynesi ne kaip, padrikai.

  17. A G

    motiejunai, kur Dimsa ir Birutis? Per brangus buvo?

  18. kostas to Fanas

    ta pati ir as norejau parasyt, zodis i zodi.

  19. Darius

    Pataisykite mane, jei klystu, bet Jankio alga šiemet 450 000 €.

  20. 15min

    Zalgirio zingsnis ant to Paties greblio Taktinis sprendimas lemes pralaimeja

  21. kaunas

    jankunas kietas grajokas baikit stumt ant jankuno

  22. Darius

    Žalgiryje Blaževičius pūdomas ant suolo, o Jankūnas žaidžia. Na ne visai žaidžia, stengiasi žaisti, bet šūds gaunasi. Jankūnas yra brangiausias Žalgirio administracijos darbuotojas, vienintelis su maike ir trusikais. O dėl Maeeko skaudu, jam žaisti reikia. O Jankūną jau reikėtų perrengti. Janki, nežaisk, jau tikrai net gėda žiūrėti