League leaders sustain Zalgiris efforts in Kaunas 32

FC Barcelona used a strong defensive performance to stop host Zalgiris Kaunas 62-73 and retain exclusive hold on first place in head coach Sarunas Jasikevicius’ return to his beloved former club.

Brandon Davies, another prominent former Zalgiris figure, led Barcelona with 16 points off the bench and Kyle Kuric added 15 points in a reserve role as Barcelona took over the game with a 2-13 run in the fourth quarter. Nick Calathes chipped in 6 points, 5 rebounds, 10 assists and 3 steals in the win.

Rokas Jokubaitis evened his career high of 15 points to lead the way for Zalgiris while Nigel Hayes picked up 10 points, 6 rebounds, 4 assists and 3 steals. Marius Grigonis was held to a season-low 5 points, 10.3 points below his season average.

Pierre Oriola’s reverse layup plus scores by Calathes and Nikola Mirotic led to an early 0-6 Barca lead. Zalgiris missed 5 shots and committed 3 turnovers before Thomas Walkup scored the hosts’ first basket off the glass after more than 4 minutes. Barca committed 4 turnovers that allowed Zalgiris to pull ahead 11-10. Davies calmed the visitors with 4 points and Rolands Smits hit a three-pointer to keep Barca ahead 14-17 after 10 minutes.

Kuric’s three-pointer increased the gap to 16-22 before Zalgiris got 6 points back, trimming the gap to 22-24. Kuric added 5 more points including his second triple as the advantage grew to 22-29. Jokubaitis stepped up his play, twice feeding Joffrey Lauvergne and then throwing down a dunk as the margin was down to 30-32. Davies led a 3-7 finish to the first half for a 33-39 Barca edge at the break.

Cory Higgins knocked down a three-pointer in a 0-7 spurt for Barca to start the second half by moving ahead 33-46. Zalgiris needed more than 2 minutes until Lukas Lekavicius finally scored, but 5 straight points by Davies extended the gap to 42-55. Zalgiris ended the third quarter with a 6-0 run to pull within 48-55.

Davies opened the fourth quarter and then Hayes hit Zalgiris’s first three-pointer after the team had missed its first 11 tries from deep. Walkup followed for back-to-back triples to make it 54-57. Jokubaitis was open on the break but missed a dunk which could have made it a one-point game and Kuric punished the hosts with a three-pointer. Barcelona delivered the knockout punch with a 2-13 run that included a pair of threes from Alex Abrines to go ahead 58-73 with less than 2 minutes to play and decide the game.

Comments

  1. Samb

    Kažkaip manau laimėsime šiandien nes Žalgiriečiai bijos Saro ir susikaups kad jų neaprektu

  2. Fanas

    Bl.. apie kokia susikta gynyba tas dolbanas slidininkas kalbejo – jos nera nuo pirmos minutes, kiaura kaip retis, eina kas nori skersai, meto Barsa laisvi ir nifiga niekas nesigina. Tiek kad Barsa nepataiko, bet taip ilgai nebus. Visa savaite kalba ties kuom dirba, prasideda rungtynes ir viskas po senovei, eina na…

  3. Fanas

    Komandoje yra 2 lavonai – gnydos jankis ir milas, tai dabar atsirado trecias geben, nu totalus zombis aikstej, mastymo nulis, gebejimu apskritai minusas. Ar ne per didele prabanga Zalgiriui tureti ketvirti komandos lavonu ? Lukosiunas ir Marek sedi ant suolo – nu tikrai nebutu blogiau uz lavonus, tikrai :-( Lavonai aikstej reiskias zaidziam tryse-keturiese pries penkis, o dar kiek pinigu jie sueda, uz kuriuos bent pora padoresniu zaideju galima surast. Motiejunai, laikas susimastyti ir apvalyti komanda nuo inkaru ir pinigu siurbeliu, ypac jankio

  4. A. Masėnas

    Taigi covido pandemija, visur pilna lavonų ;)

  5. a

    lauvergnas tragedija, nu visiskas grebliarankis, kiek ataku susiko vien savo kamuolio nesugraibymu..

  6. t

    APGAILĖTINA

  7. opa

    vafliai ble

  8. Samb

    Bandžiau nusiteikti pats ir visus kitus nors nelabai tiekėjau pergalės bet eilinį kartą noriu visiems pasakyti sergam už Žalgiris bet vasturia ir slidininkas namo

  9. Fanas

    Slidininkas tai debilas totalus – Barsa duoda fora ant 5 tasku, tai imk minute greirai ritmui numusti. Tai ne bl… asilas vaiksto pakampiu ir subine krapsto. Reakcija i situacija kaip sraiges, kasio supratimas plintusinis, nors ko noreti ziemos sportas su krepsiniu nedera. Kitose rungtynese aikstej isviso neturi buti, net ant atsarginiu suolo abieju lavonu jankio ir milo, trecias degeneratas geben neturi buti leidziamas i aikste, ju visu minutes padalinti Lukosiunui ir Marekui , jau pofik viskas blogiau nei yra tikrai nebus. Ir kazka reikia daryti su dolbanu slidininku, ar i snuki duot ar i siena galva padauzyt, gal tada galvot prades ?

  10. 709

    Pralosem savo dievaiciui,nieko nepadarysi.Jaunimas po vieno neideto kamuolio daro ta pati rungtyniu luzio metu,vadinasi nepasimoke ar treneris nepamokino.Visi taskai tik is baudos aiksteles isskyrus du trtaskius, negraziai atrodo. Kaledos stebuklu metas bus dar tu pergaliu!

  11. Samb

    Dariau ką tu laukiam tavo išėjimo manau nieko gero nepasakysi nors aišku čia barsa po to aišku pan ploto dar kas ir lieka nugalėti rytą ir mes kieti aš teisus ar ne

  12. Heyhey

    Apie žaidima nėra ko šnekėt, geriau apie paradoksus, geriausiai sužaidė pigiausias žaidėjas , blogiausiai viens brangiausiu, kažkoks vėjas komplektacijoj

  13. Samb

    Gaila aišku kąd neatitrauke rožinių bet nieko pasismagins ant kitų sekmadieni

  14. Saras

    Dideli demesy Skire Grigoniui

  15. Barca

    Kad tai Barca nerode geriausio Krepsinio

  16. Zalgiris

    Bent Jau kabinosi iki galo ant 56 tasku sustojo po viena zaidzia gale Barcos zaidejaI geriau pataike

  17. Demesys

    Pries tai Giedraiti su Ulanovu isjunges Saras ta pati padare ir su Grigoniu

  18. Darius

    O as nekeiksiu Schilerio, nors man nepatinka jo gynybos sistema. Daznai tai yra tiesiog nelogiskas absurdas, bet Schileris tuo tiki ir laikosi. Po velniu, dar nesu mates taip besiginancios komandos. Taip, Barsa mums daug neimete, bet tai ne del Zalgirio gynybos. Tiesiog neikrito keletas 100% barsos metimu. Barsa zaide protingiau, logiskiau, brandziau. Ir treneris vadovavo geriau, bet jei Rokas butu idejes, tai galejo buti -1 ir nuo to momento butu 50 ant 50. Neitiketina, kaip be Geben, Milo, Jankuno, Vasturijos ir Walkupo Zalgiris 37 min dave kova Barsai. Be puse komandos. Be lengvo krasto, kurio nera. Be Mareko, Lukosiuno. Bet dave kova. Be sirgaliu paramos. Uz tai aciu tiems vyrams, kurie kovojo, kuriu deka laikemes. Ir noreciau, kad jie zinotu, kad nors tribunos tuscios, bet mes esame su jumis. Visada. Man tai ypac sunkus metas, nes jau virs 40 m nepraleidziu Zalgirio varzybu, o dabar net bare negaliu ziureti. Bet mano sirdis yra ten, aiksteleje. Ir ziuredamas as rekauju namie. Ir tikiu. Tik senai nebetikiu jankunu ir manau, kad jei jis turetu nors lasa garbes, pasitrauktu. Gaila, bet jis turi kuaules akis, todel Motiejunao, pratesl kontrakta dar metams uz 400 000. Aciu,

  19. Walkupas

    Walkupas Saras mus puikiai pazista ir zinojome ka darysime

  20. Schilleris

    M. Schilleris Apie Uztrigusi puolima lengva ziureti I skaicius bet nenoriu eiti tuo keliu

  21. Zalgiris

    Walkupo Truksta solydesnio jau kelintos Runktynes ne Pries Barca taip Zaist Milaknis pradinges be Tritaskiu

  22. Samb

    Dariau maladec tik nepasijausk treneriu

  23. Darius

    Kaip senas sirgalius negaliu susitaikyti su Mareko zlugdymu ant suolo, ypac matant bekiausiska Gebeno zaidima. Niekas negali priversti suzaisti Jankuno ir Milo, nes jiems is siknu jau byra pelenai, bet Gebenui reikia duoti gera pendeli uz tokia forma. Manau, kad is jo reikia atimti apranga ir dviems rungtynems pasodinti uz suolo. Tas meslius visai nenusiteikes zaisti ir turi buti pazemintas, kad supyktu ir padarytu isvadas. Pvz vakar du pirmus kamuolius gaves i rankas abu kartus pats atidave pasus tiesiai varzovams i rankas. Tai kodel jis isvis zaidzia kai toks yra ? O Rubitas ? Manau, kad jis turi zaisti ilgiau. Jankuna irgi praverstu neregistruoti rungtynems, bet jum Motiejunas neleis draugelio zeminti. Bet labiau uz save pati Jankuno jau niekas nepazemins, aiksteleje vos judina sikna. Kur jis prabega, reikia valytoja is paskos su sluota siusti, kad pelenus susluotu. Ir kazka daryti su Vasturija. Visiskai neisnaudotas rezervas. Toks zaidejas pusiau ramybes busenoje, kur jo energija ?

  24. Darius

    Dar karta perziurejau rungtynes ir galiu pasakyti, kad vakar Zalgiris gynesi gerai ir padare nedaug taktiniu klaidu gynyboje, kas ankstesnese rungtynese budavo daznai. Ypac kai bereikalingai musu centrai isbega is baudos aiksteles i virsu i pagalba ir palieka koridoriu link krepsio. Ir as nesuprasdavau, ar cia Schileris taip vercia daryti, ar Lavergne protas susisuka. Bet vakar to beveik nebuvo. Gerai suzaide gynyboje. Jei taip ginsis, bus tu pergaliu. Puolime buvo sunku, bet juk zaista pries Saro komanda. Visi zinome, kad Sarasvapie Zalgiri zino viska ir puikiai paruose savo komanda. Tai is manes Schileriui uz vakar dienos rungtynes geras balas, nors Schileriui i tai ir nusiciurkst. Bet sirgaliai, nera taip blogai, nu gavom 6 is eiles, bet pvz vakar kiek jau tu sansu buvo ? Labai mazai.

  25. Cezaris

    Petrauskas visai suvaikejo, is pradžių galvojau pajuokavo apie jokubaicio dėjima į savaitės top, bet paskui vel kartoja ta pati. Vien todel kad jaunas zaidejas, bet 190 su kažkiek, lengvai idejo, paprastas dėjimas, pagirti reikia uz tuos du metimus pro galine linija is uz krepšio. Lauvergne irgi vel pasodina ciut ne visa kėlinį, kazko blogai nedaro, bet nesugraibo kamuolio, puolimo arsenalas skurdus, matyt tai galimybių ribos. Bet sezono pradzioj rode energija, nora, atkovojo kamuoliu daug. Atrodo pernelyg atsipalaidaves, rodydavo džiaugsmo sypsena kai sekdavosi, bet po galais reikia ir sportinio pykcio kai nesiseka, arti gynyboje ir puolime, ji tikrai gali žaisti geriau. Bet matyt toks charakteris, prancūziskas charakteris, ne minkštas bet pavadinciau atsipalaidavimo busenos visa laika. O va minkštas yra gebenas, kokie veido bruožai, turi stipru kuna bet medines rankas, neuzbaigia is po krepšio kartais, cia ir su itampa susije. Birutis galit sakyti kad ji apstumdytu bet jame matau kazkoki sportinį pykti, azartą, ir bando judesius puolime daryti. Hayes, vel ziuriu rungtynes, puse kelinio bunu pamiršęs kad jis aikstej, nesakau kad netraukia eurolygos lygio, bet neimponuoja kad nepastebimas, kas kad paziurejau po rungtynių kazkiek taškų, atkovotų, perimtų, bet zmogau, antra sezona zaidi, imkis iniciatyvos puolime. Jo metimas is toli neįtikina, apie visus galima sakyti kad gali pataikyti, bet nemesk jeigu pataikai is penkto karto. Vakar pagaliau rubit isleido 4 numeriu, neastimenu ar tuo metu hayes buvo aikstej 3 numeriu, bet jis gali centruoti, išnaudoti centimetrų pranasuma pries tiesiogini oponenta, taip juk ulanovas darydavo. Gali atrodyti keistai kai komanda traukia 20 ties jokubaitis bet jis turi talentą. Valkupad turi tvirtą kuna bet nesiverzia, jei veržiasi tai ne is sono o priekyje ir įlipa i medi arba atmeta kamuoli atgal, nors kartais imeta kazka panašaus i floateri. Nesijaučia su juo aikštėj tos ramybes kaip budavo su vestermanu ar micic, kai jam duodavo minučių.

  26. Cezaris

    Ir vis dar laikyciau didžiausiu valkupo trukumu metima, nera to smooth metimo, sugebejimo imesti įvairiose situacijose. Vasturijos lygtai Jasikevičius norejo, mate ji kaip combo, o dabar tik antru žaidžia, turi ilgas rankas, bet gynyboj pasimeta, kamuoliu nelabai perima. Jau ne kartą parode kad gali įmesti sudėtingose padetyse, jo kaip kurejo sugebėjimai vis dar mistika. Vakar treneris tame rodytame interviu teigė kad jo labiau reikejo negu dimsos, jeigu padaryti tandema aikštėj kaip pangos ir micic tada taip, bet mes nematom ka jis moka kaip kurejas. O kaip praverstų dabar dimsa, geriausiu laiku pociaus lygio gal ir nesiekia, bet zaidimo stilius labai panašus, keltų sumaišti savo prasiveržimais, greiciu, dinamika. Ka daro Milaknis, kur jo firminis isbegimas is uztvaros ir taiklus metimas is pusiau kampo, juk seniai matosi kad jis geriau pataiko negalvodamas po uztvaros negu laisvas.

  27. Cezaris

    Koks trenerio žaidimo stilius ir taktika man vis dar mistika, jis vis dar taikosi prie taktika paremto europietiško krepšinio, bet jis atsakingas uz žaidėju geriausiu savybių išnaudojima ar neisnaudojima, ir zaideju sudėtį aikštej vienu metu. Apibendrinant galima sakyti Žalgiris zaide tikrai neblogai, bet buvo apribotas tritaškiu metimas, mesta mazai laisvų tritaškiu. Barcelona kažko ypatingo nežaidė, žaidėjai nepataikė, bet pabaigoj atrado savo geriausia penketą. Svarbu buvo ir deiviso tasku serija, kurico tritaskiai, kai zmogus meta, matosi kad pataikys. Rungtynės man patiko, buvo neblogai, treneris darė daug keitimų, reagavo i priešininkų sudėtį aikštej, matau pažanga.

  28. Cezaris

    Na ir pabaigai, uzdejo apynasri grigoniui. Tai aukšto lygio žaidėjas, bet kai neimete pora metimų, baudavo, matosi ne kad nervinasi, bet nusivyles, numojo ranka. Turi raumenų, bet koordinacija ne kaip pacio aukščiausio lygio žaidėjų Eurolygos kad imestu su kontaktu dažniau negu neimestu. Turi lankstumo, bet trūksta sprogstamo greicio, dinamikos. Laukiam sf, bet jo nebus nes treneris teigė, problemų su pinigais nėra, bet papildomam žaidėjui nebus pinigų, nes is žiūrovų neuzdirba, reiskia bandyk dazniau rubit 4, hayes 3, tai tiek.

  29. Klausimas

    kam Barselonai reikalingas toks treneris? Žvaigždynas surinktas, o vakar FBC žaidė xujovai.
    Gerai kad pabėgo iš Žalgirio. Pinigų sutaupėm.

  30. ???

    Nors ir pralaimėjom, vakar buvo tikrai neblogos rungtynės. Matėsi daug teigiamų ženklų: sustiprėjusi gynyba, žaidėjų užsidegimas… Su “Barcelona” žaista kaip su lygiais. Ačiū už kovą, vyrai!

  31. 19 klaidu

    Sakoma nedaug

  32. Bronko

    ar cia komandos taktika zaisti be deriniu ir improvizoti, ar darykit ka norit….