Zalgiris shoots the lights out against Baskonia 29


Zalgiris Kaunas outlasted Baskonia Vitoria with a 92-73 victory on Tuesday at Zalgirio Arena. Zalgiris lifted its record to 7-7, ending its five-game home losing streak less than a week after ending an overall six-game skid. Baskonia fell to 6-7 with its second loss in succession.

Arturas Milaknis made 5 of Zalgiris’ 18 three-point shots to lead all scorers with 15 points. Lukas Lekavicius added 13, Joffrey Lauvergne 12, Nigel Hayes and Marius Grigonis 11 each.

Baskonia got 14 points from Youssoupha Fall, 12 from Alec Peters and 10 each from Luca Vildoza and Zoran Dragic.

Fall and Lauvergne traded short baskets before Achille Polonara and Hayes did the same from deep for a 5-5 tie. Fall kept scoring but 8 points from Grigonis put Zalgiris up 13-10. Lauvergne and Peters split 9 points before Milaknis struck from deep at 20-15. Tonye Jekiri and Rokas Giedraitis shot Baskonia closer, but after Jankunas and Dragic traded triples, Lekavicius hit a floater as Zalgiris led 25-22 after 10 minutes.

Giedraitis tied it on the second quarter’s first shot, but Hayes and Lekavicius, from deep, established a 33-27 lead for the hosts. Triples by Thomas Walkup and Milaknis would stretch the difference to double digits before Vildoza copied them to trim the difference to 44-36 at the half.

Polonara and Pierria Henry got Baskonia within 47-40 after the break, but Milaknis was ready with his fourth and fifth triples to make it 55-40. Grigonis hit Zalgiris’s again from long range and Lekavicius downed 3 free throws to make it 61-44. Peters and Rokas Jokubaitis exchanged threes and Lauvergne dropped a hook for a game-high lead, until then, of 68-47 after three quarters.

Lauvergne, Augustine Rubit and Jokubaitis upped the difference to 74-47 before Arturs Kurucs downed a triple and Henry dunked off a steal for the visitors. Hayes returned with a triple before Fall finished twice in close for 5 points at 79-57 with 5 minutes left. When Lekavicius finished a broken play with Zalgiris’s 16th three-pointer the lead was back to 82-59 and there was not enough time for Baskonia to mount a comeback.

Comments

  1. 709

    Sekmes komandai aiksteleje o mums geru emociju.

  2. .

    sutapimas ar ne, bet be vasturijos zaidimas tikrai einasi geriau..

  3. Avies galva

    Šaunuoliai !!!! Bet kažkaip be Vasturijos gynyba žymiai geresnė, ar čia man vienam taip atrodo?

  4. 709

    Su pergale! Saunuoliai! Taip ir toliau.

  5. opa

    seniai toki grau zaidima maciau. Saunuolia!!!!

  6. Zalgiris

    Viskas super Gruodis su pergalem

  7. Schilleris

    Ispudingo zalgirio rekordo buvo negana galime dar daugiau

  8. Fantastika

    Milas uzsikure Kada labiausiai reikia Jankuno geros Runktynes puolime

  9. Zalgiris

    18 Tritaskiu super Kad Taip Butu su Milan Zenit Barca pakrite

  10. auuu

    kur darius ??? apie slidinejima noretusi kokio komentaro :)

  11. Be priekaistu

    Galimgas Zalgirio veidas sutarse baskonia Gera Atmosfera energyja Zaideju veiduose

  12. Fanas

    Kur Fanas Darius bus be kritikos Fanas uzsipuola Schilleri ?

  13. Darius

    Šiais laikais tokios Žalgirio pergalės yra vienas iš nedaug jau likusių spindulėlių gyvenime. Kai žiūri rungtynes ir komandos žaidimas priverčia užmiršti tas visas nesąmones ir draudimus, kuriais totalitarinės valdžios dėka esame supančioti “laisvoje” Lietuvoje. Puiki pergalė, antros iš eilės solidžios jankūno rungtynės, po šešių prastų mačų atsigavo Milas. Tačiau Milas, nepaisant tos serijos tuščių metimų, vis tiek turi beveik 43 % tritaškių vidurkį, o Grigonis tritaškius pataiko beveik 60 %. Va čia tai snaiperis. Kalbant apie gynybą, tai man labiau patiko kaip komanda gynėsi dvi prieš tai buvusias rungtynes, manau, kad šitose gynyba šlubavo labiau. Pvz antro kėl paskutinę Baskonijos ataką Jokubaitis gynėsi, gynėsi ir staiga žiūri, kad jis jau visai vienas pats sau ginasi, o jo žmogus pabėgęs laisvas į krepšį meta. Šaras būtų paraudonavęs, kad komanda kartais net neišnaudojo bonusų, bet kai taip sekėsi puolime, varžovai visiškai pasimetė. Tai pasakykit man, ar galima kritikuoti puolimą ? Sezono pradžioje komanda puolė kaip be galvos, o dabar gražu žiūrėti. Kaip jau sakiau, Schilerio darbas man vis labiau patinka.
    O ką apie slidinėjimą ? Nėra sniego, nepaslidinėsi, o ant kalniukų uždrausta, buvo pradėję sniegą gaminti, bet vyriausybei iškart užkliuvo ir uždraudė. Jei yra noras, tai Šveicarijoje paslidinėti galima ir Švedijoje leis. O pas mus netrukus bus dar daugiau draudimų. Gyvai matysime Žalgirį kaip savo ausis.

  14. Mindaugas

    Sužaidė neblogai. Tik reikėjo daugiau Marekui leisti pažaisti su Fallu. Nors pabauduoti.

  15. Zalgiris

    Uzmete Tritaskiais kaip Golden stent Warriors

  16. Zalgiris

    Po tokiu Pergaliu uzsimirsti ir kosmariskas runktynes su Maccabi

  17. Hyper

    Puiki pergale Super ! Laukiame ketvirtadienio

  18. Butu Fantastika

    Neskaitant Lapkricio butu Dziugu pergalingai uzbaigti Gruodi Metus Su 10 Pergaliu ir lenteleje pakilt

  19. heyhey

    pergale reikia dziaugtis , viena geriausiu ir netik siam sezone, man irgi tokios mintys kyla kad kai nera vasturijos ir gebeno beveik, zaidimas kokybiskenis ir gaunasi ilgos gero zaidimo atkarpos , rotuojant abu paminetus ,anksciau komanda išeidavo iš ritmo ir ir kartais nesugrizdavo. Pauliui pradejus zymiai aktyviau ir kokybiskiau zaisti galima ir apskritai to Gebeno neleisti , geriaus leisti Mareka blogiau nebus. Gebenas stiprus fiziskai , bet visiskai be galvos , žioplas kaip pusbatis.

  20. heyhey

    taip pritariu kad sitam sezone nematysim gyvai eurolygos nebent isies i top 8 , nes tik kovo menesi prasides masinis vakcinavimas kaip raso , o kad gautum tas dvi dozes ir dar susidarytu atsakas reikes triju savaiciu , taigi manau sansu nera, nebent leis tuos kurie tures pazymejima , o tai butu irgi kazkokia iseitis

  21. Darius

    aš manau, kad kai pradės vakcinuoti, tai tie jau su skiepais šiknoje turės daug daugiau laisvių, negu tie, kurie nesiskiepins. Greičiausiai ir į Žalgiriuką reikės su skiepų pasu eiti kaip šuniui. Nori į kiną – rodysi skiepų pasą. Kadangi aš skiepintis neketinu, sėsiu į dugną ir palauksiu tris metus, pažiūrėsiu, kokios pasekmės bus tiems, kurie pasiskiepinę. Tai čia tokia mano prognozė dėl būsimų įvykių.

  22. heyhey

    beje ne i sikna skiepija jei tame problema, bet kiekvieno reikalas ka pasirinkti

  23. Zalgiris

    Pozityvas svarbu kad dabar jau reikia tiket Gynyba veikia Nei kad Lapkriti Su Cska Real Milan Zenit ir pastovumas 20 tasku paleidI varzova 4 susigriebi per velai Na Dar dziugu kad su Trumpa Rotacija Sugebam Laimeti Dar Tritaskiai tai Kosmosas

  24. Vakcina

    AI su Ta Vakcina kol cia Kas prisiskiepis kaip cia viskas bus

  25. Vakcina

    Nu idomu Kaip cia bus Vasara kitam sezonuI kaip Su Sirgaliu skaiciumi

  26. Darius

    Žinau, kad ne į šikną skiepina, aš taip išsireiškiau, kad vaizdžiau būtų. kaip mums sako vyriausybė, mus ketina skiepyti Pfizer vakcina. Valio, tačiau beveik niekas nežino, kad Pfizer už sukčiavimą buvo nubausta didžiausia bauda medicinos istorijoje. Sudėjus baudą, žalos atlyginimą ir kt išlaidas, gavosi +- 5 milijardai dolerių suma. Pfizer sukčiavo teigdama, kad jos pagaminti vaistai turi tokius poveikius, kokių tie vaistai neturėjo. Tai buvo vaistai nuo epilepsijos, nuo skausmo ir kitokie. Ir dabar šita firma pagamino vakciną teigdama, kad ji gana saugi. O aš netikiu, nes prieš tai Pfizer melavo ir melavo ne dėl vieno vaisto, o dėl mažiausiai kelių. Žmonės tikėjo, pirko, naudojo ir susigadino sveikatą. O dabar bus gerai ? kaip galės būti gerai, jei kiekviena avis, kuri skiepinsis, turės pasirašyti, kad atsakomybę prisiima pati. Aišku, kad po to bus blogai, gal ne visiems, bet daliai bus, o susirgusi avis, nes mano manymu skiepintis tuo šlamštu gali tik avių banda, liks be nieko, be kompensacijos, be sveikatos, bet su skiepų pasu. Jeigu pasigilintume giliau, saugių skiepų nebūna. Anglijoje 60 vaikų, paskiepintų nuo kiaulių gripo, tapo invalidais. Jų tėvams buvo išmokėta po milijoną svarų. Buvo daugybė komplikacijų, bet kiti žmonės išsikapstė, bet 60 vaikų gyvenimai buvo sužaloti visam laikui. Taigi, kiekvienam teks pasirinkti.

  27. taigi

    tingiu rašynėti komentarus, bet dėl Dariaus padarysiu išimtį. BANINKIT TĄ KVAILĮ…

  28. A. Masėnas

    To taigi, tu taip ir toliau daryk, nerašyk, protingesnis atrodysi.

  29. heyhey

    neprdedam cia diskusijos apie vakcinas, kiekvienas turi savo saltinius ir jais remiasi , o atsirinkti tai jau kiekvieno nemazas darbas , todel galiu tik vien apatarima duoti , nepagailekit laiko ir isigilinkit , cia ne tas klausimas ar yra dievas ar ne, galima kazkiek ir pasidometi giliau