Anadolu Efes cruises past Zalgiris in Istanbul 23

Anadolu Efes Istanbul continued its fabulous form by brushing aside Zalgiris Kaunas 89-62 in Istanbul on Friday. Efes, which has now won seven straight, made a blistering start to take a double-digit lead inside the first quarter.

Shane Larkin led the way with 18 points, while backcourt teammates Vasilije Micic (17) and Rodrigue Beaubois (12) also shone. Sertac Sanli scored 12 and Krunoslav Simon added 11.

Thomas Walkup paced Zalgiris with 15 points and 8 assists, Marius Grigonis netted 14 and Augustine Rubit paired 13 points with 8 rebounds.

Joffrey Lauvergne struck first but 5 points from Beaubois sent Efes in front and a mid-range strike from Micic made it 7-4. Sanli hit inside and then outside, before Micic’s three-pointer followed by Adrien Moerman under the basket stretched the lead to 17-8. Lauvergne rescued Zalgiris with a pair of long twos, but another Micic triple and Sanli’s dunk helped make it 26-12 at the end of the first.

Larkin and Chris Singleton opened the second quarter with three-pointers for a 20-point lead, and 4 points from Larkin completed a 17-0 run which was finally ended by Walkup’s driving layup. Rubit added 4 fast points to give Zalgiris hope at 36-18, but Micic and Singleton took the lead back above 20. Grigonis and Simon traded triples, before Walkup and Paulius Jankunas pulled the visitors a little closer. But Larkin had the last word of the first half from deep, and it was 49-28 at the break.

Nigel Hayes banked in the opening basket of the second half and Grigonis added a three-pointer, but Simon reignited Efes from the corner and Moerman added a fastbreak layup. Sanli scored twice inside before Larkin and Grigonis both struck twice from beyond the arc for a 64-43 Efes lead. Beaubois scored 4 fast points and Micic added a three-point play to make it 73-45, before Walkup and Beaubois hit from deep and it was 76-48 with ten minutes remaining.

James Anderson opened the final frame with a pair of deep hits, but 5 points from Rubit stopped the lead from growing further. The pace of scoring slowed at both ends in the final few minutes, with the outcome already way beyond any doubt.

Comments

  1. 709

    Nepasiseke tai nepasiseke rungtynes,ka padarysi. Laimejo stipresni siai dienai.Komandai matyt reikia gero tuso baterijom pakraut.Stiprybes JoJo gydantis trauma ir laukiam greito sugrizimo.

  2. Opa

    Sunku pasakyt ar nepasiseke, nes jau kelintos rungtynes zaidzia prasciau uz lkl komandas

  3. Darius

    Gaila sugaisto laiko ziurint rungtynes, kuriu laimetojas buvo aiskus po pirmu 11 min. Panasu, kad zalgirieciai net nebuvo nusiteike nusiteikti zaisti. Matyt labai nepatenkinti veluojanciomis algomis, bet juk ir uz toki gedinga pasibegiojima nores gauti alga pagal kontrakta. Negaliu rasti nei vieno gero zodzio uz tokias rungtynes.

  4. Aha

    Isejo zaist jau budami pralaimeje savo galvose. Kai iseini taip nusiteikes, tiksliau nenusiteikes, tai ir laisvi metimai nesukrenta. Nesakau, kad turejo ar galejo laimet (visi matom, kokia Efeso forma), bet toks nekovojimas visiskai nepateisinamas. Prie Saro tokiu dalyku nebudavo. Zaidejai nesirinkdavo pries kurias komandas galim ir privalom laimet, o pries kurias vis tiek nera sansu, tai kam cia be reikalo energija eikvot. O Mareko neisleidimas, kai jau vis tiek viskas aisku, o dar ir Lauvergne nebegalejo zaist, tai cia visiska vysnia ant torto. Apskritai, tokioj sezono stadijoj, kai turi zaist geriausiai, kaip tik objektyviai imanoma, mes atrodom tiesiog baisiai. Aisku, traumos ismusa is normalaus ritmo (o jei Lauvergne iskris ilgesniam laikui, tai isvis bus batai), bet daugumos zaideju forma tiesiog baisi. Tik neaisku, cia fizines kondicijos dalykai, motyvacijos ar psichologines problemos.

  5. Kašio megėjas

    Viskas čia taip, kaip ir turėjo būt. Jei pradžioje sezono kortos gerai sukrito, tai galvojat, kad taip tęsis visą laiką. Žalgiris Eurolygoje žaidžia pagal savo pajėgumą, tai yra žemiau vidutinybės. Ir nieko nepadarysi. Praėjo tie laikai, kai iššokdavo aukščiau savo bambos. Iš likusių 5 rungtynių, jei kartą dar laimės prieš Alba, tai bus paskutinė šio sezono pergalė. Šiaip ar taip negalim smerkti Žalgirio. Buvo ir gražių pergalių. Nėr šaibų, nėr gerų žaidėjų. Ne Šileriui iš vidutiniokų padaryt talentus.

  6. Zalgiris

    Grigonis tikrai buvo galima geriau sukovoti

  7. Zalgiris

    Labiau nei Krito Garvezio nesustabde isibegeje Efes pervaziavo ir zalgiri pajaute jega

  8. Zalgiris

    Jau buvo nuojauta Kad panasus Scenerijus laukia po Efes pazeminimo Cska klubui

  9. Efes

    Jau nebeta komanda kai pralose Kaune ir pradzioje buksavo Atamanas esame kitokia komanda nei buvome tada Neveltui pasake Turesime juos spausti ir ismusti is zaidybinio plano

  10. Nemanau

    Kad del Algu pradzia kelinio kaip ir nieko blogo Nusiteiksi nenusiteiksi Vistiek be Sansu Zalgiriui Cia jau Efes puikus darbas isjungti zaidejus

  11. Walkupas

    Kur Walkupas Su tokiu pataikymu pradingsta Su Real barca Asvel Milanu Cia su Efes 15 tasku

  12. Nigel Hayes

    Is vis jau kelintas Runktynes iskrites zaidime be pasitikejimo nemotyvuotas

  13. Zalgirls 11

    Vakar Valencia Laimejo prie Feneri strigo paliko su 52 taskais dar Be Guduriciaus Kita Savaite Gales Luptis zalgiris

  14. Heyhey

    Jau kelintas rungtynes pradeda neusikaupę, bet dabar visi gauna nuo efes, labai nusivyliau Luku ir vasturia, man ju vietoj būtų gėda

  15. hj

    Tikiuosi kad šis trenerio sezonas Ž paskutinis nes jo gabumai tai nkl-lkl lygio, o suvokimas apie žaidėjų keitimus ir laiką apskritai minusinis

  16. Nusivylimas

    Zalgiryje Bade pirstais I susikaupima ir plano nevykdyma

  17. Heyhey22

    Pamirsai paminet Nigel Hayes O nenuvyle jau kelintos runktynes be energyjos motyvacijos

  18. Ceponis

    Zalgiris pralaimejo komandaI Kuri zaidzia NBA lygio krepsini Efes siuo Metu atrodo geriausiai tarp visu Eurolygos klubu Pirmiausia reiketu pamineti kiaura gynyba Sveciai nuolat naudojo ice gynyba kuri visiskai nepasiteisino Ja kaip semkes gliaude itin Techniski staigus ir kurybingi varzovu gynejai

  19. Qwerty

    Liudna, kad zaidimo kreive krenta zemyn. Vakar po pirmo kelinio jau nebebuvo noro ziureti rungtyniu. Jei Paulius nespres sudeties/treneriu klausimo, tai ir grazinus i sales ziurovus vaizdas gali buti liudnas. Reikia i komanda ambicingos asmenybes, kazkokios ugneles nzn tikrai kazkas ne taip…

  20. 2020

    Beje pries Geresne sudeti Stambule geriau sukovojom 96-91

  21. Hyper

    Atamanas vaike savo lyderius iki pat rungtyniu pabaigos: Larkin 27:36, Vasia Micic net 30:20… jei esant 30 tsk skirtumui ju lyderiai zaidzia iki paskutiniu sekundziu, tai daug ka pasako

  22. Zalgirio pazymiai

    Nigel Hayes Galima butu ir vel kalbeti apie sio krepsininko universaluma ir gebejima zaisti keliose pozicijoje taciau Stambule N. Hayeso pasirodymas buvo blankus puolime sis krepsininkas nepasiule praktiskai nieko. N. Hayes zaidzia blankesne atkarpa ir tai galbut galima sieti ir su milziniskais sio krepsininko kruviais puikia energyja pasizymintis puolejas siuo Metu yra isimuses is savojo ritmo o Zalgirls tiesiog neturi kuo daugiau uzlopytI esancias spragas sioje grandyje

  23. 💚💚💚

    Ką gi padarysi, susitiko skirtingo pajėgumo komandos… Linkiu žalgiriečiams atgauti jėgas iki kitų rungtynių ir tikiuosi, kad Joffrey bus viskas gerai… Man tik kyla klausimas, kodėl, net esant didžiuliam skirtumui, neleidžiama pažaisti Marekui?