Maccabi’s strong finish buries Zalgiris 29

Maccabi Tel Aviv escaped from Zalgirio Arena with a hard-fought 81-88 victory over Zalgiris Kaunas on Thursday night.

Dragan Bender had career-highs in points (16) and PIR (15) to lead the winners, who improved to 12-17. Chris Jones followed him with an all-around performance of 13 points, 3 rebounds, 6 assists and 4 steals, good for a career-best in PIR of 21. Scottie Wilbekin and Elijah Bryant netted 12 points each and Ante Zizic posted 10 and 6 rebounds for the Israeli champs.

Nigel Hayes scored career-high 24 points on 8-of-11 field goal shooting, also registering his best mark in PIR (30). Marius Grigonis knocked down 14 points and dished 6 assists and Rokas Jokubaitis scored 11 in defeat.

Four different Zalgiris players scored on a 9-2 opening run. Maccabi called for a timeout, right before Angelo Caloiaro and Wilbekin accounted for a triple and a three-point play, respectively, to make it 12-8. Hayes showed up then to score 7 points in a row, giving the hosts a double-digit lead, 19-8. The visitors struggled to keep the ball safe in offense, which allowed Hayes to extend the margin to 23-10 after another steal. Omri Casspi took over for the Yellows with 6 points in a row and Jones followed with a jumper to reduce the deficit, even though Jokubaitis drilled a corner three to close the first quarter with Zalgiris ahead, 26-18.

Maccabi had a strong start in the second, going on a 2-10 run that got it all square after 12 minutes. Zalgiris tried to stop it with a timeout, but Bender scored a layup to complete the comeback and put the visitors in front, 28-30. The hosts found some relief from behind the arc as Thomas Walkup, Paulius Jankunas and Hayes connected on a three each to recover a 37-33 edge. Hayes and Augustine Rubit kept delivering from the line, but a timely corner triple by John DiBartolomeo helped Maccabi reach halftime trailing 40-38.

Walkup and Grigonis got Zalgiris going with a three-point play and a three-pointer early in the third that returned a comfortable 46-38 advantage to the hosts. Oz Blayzer held the guests with a strong block and a three, as Jones followed with a pair of jumpers to bring Maccabi within 48-45. Both teams traded baskets until Bryant showed up with a three and a couple of free throws to tie it again, 55-55. Dorsey got Maccabi ahead again, 57-58, as the lead switched 6 times for the following 2 minutes until a bucket by Bryant closed the third with the visitors leading 63-64.

Lauvergne took over on the offensive glass for Zalgiris, but Bender replied in style with back-to-back triples that kept the Yellows up, 69-70. The hosts reacted with a 7-0 run capped by a difficult bucket by Hayes to make another turnaround, 76-70. Maccabi didn’t panic, though, as Zizic delivered a couple of buckets inside, Wilbekin connected from deep and Jones scored free throws to tie it again, 79-79, entering crunch time. Jokubaitis hit a jumper that brought the lead back to Zalgiris, but he missed the next two as Maccabi found first Bryant from behind the arc, then Zizic inside to get an 81-84 edge. A turnover by Walkup was followed by a layup by Wilbekin with 22 seconds to go that sealed the visitor’s victory.

Comments

  1. Martynas

    Ne kažką, vyrai, ne kažką… Kai turėtas rungtynių vadžias paleidi likus žaisti kelioms minutėms. Deja, tik tokio pajėgumo komanda šiuo metu. 🙁

  2. Kašio megėjas

    Per skystas Žalgiris žaisti šiuo metu Eurolygoje. Jei sezono pradžioje dėl Covido paėjo kortos, tai dabar matome tikrąją komandą. Greičiau baigtųsi ta Eurolygos agonija ir lai vietiniam fronte nedaro gėdos.

  3. 709

    Nespratau trenerio sprendimo lemiamu momentu zaisti tokiu penketu.Pralaimeta kova del kamuoliu o JOJO su 4 prazangomis ant suolo,kai Maccabi su dviem aukstais aiksteleje!

  4. Senis

    Protingas ir su mintimi žaidimas vyko maždaug pirmas 6 pirmo kėlinio minutes, toliau buvo balaganas. Jokios minties, jokio užsidegimo po ilgosios pertraukos neliko, klaida ant klaidos. Kol kamuolys judėjo, dar ir taškus pelnė, ir rezultatas laikėsi, kamuolys sustojo – žaidimas numirė.
    Jei Asvel šiandien pralaimi Realui, tada žemiau 12 vietos nenukrisim. Bet tai ne paguoda

  5. Tomas

    Jo treneris pavare, grigonis su dzukija laksto o vasturia sedi, ko pasekoje gale koju nebepavilko. treneris ka laimejo tik su saro idirbiu

  6. G

    Grigonis šveeedas

  7. Opa

    Nu ka musi bulbekasiai jau pabargo nepazaidzia visai. Gaila

  8. Andfius

    Pasamdykit koki žmogų kuris surastu Shileriui kiausinius… Apgailėtinas treneris.

  9. Nu NU

    nesuprantu kam su dzukija zaist lyderiam pries svarbiausia sezono maca? ka negalejo lukosiunas gebenas garino vasturia blazevicius po 30 min arti kad ir pralos kas cia tokio? o dabar nebeapsygyne gale pervarge.. shileris lb neprotingai skirsto minutes o dab kas 5 min keicia nesvarbu ksip einasi zaidimas. kodel gale neleido lavervo? pamirso?

  10. ....

    Kad ir kaip pykti norisi, bet jau atėjo ta stadija kai labiau gaila man jų, matant tokį kokia kančią jie jaučia žaisdami. Atrodo, kad kokią bausmę atlikinėja. Sezonas baigtas, o kalti visi. Pirma- kas rinko komandą, antra – išvis niekur nesiorientuojantis Shileris ir galiausiai žaidėjai, kurie sunkioj situacijoj tiesiog padėjo ant visko ir pasidavė.

  11. Grigonis

    Po skaudzios nesekmes save plake Grigonis senai buvo duobe tai siendien dugnas

  12. 2 ratas

    Tai komanda nusedo dar salto proto pabaigoje klaidos skandino

  13. balkis

    ir sugebek sitaip sugadint sezono gala..

  14. 1 kelinis

    Buvo energyja gynyba atrade neblogai 23-10 2 kelini Maccabi suaktyvino gynyba zalgiri priverte sunkiaI rinkti taskus Perlaikytas Lekavicius kiek klaidu atiduota 3 4 pradzia rezultatas sviravo Bet Pabaigoje susiko pabaiga Walkupas Jokubaitis per daug savim pasitiki Grigoniu jau nuovargis ateme save

  15. Schilleris

    Per daug Rotavo Daznai Gaila Nigel Hayes trauke komanda svarbiu metu

  16. Eurolyga

    Ne Skystas tiesiog reikejo 4 kelini geru sprendimu Kaune Atrodo namie zaidzia su energyja egresivumu

  17. Aha

    Ar treneris iš medžio iškritęs ar kas jam yra? Šitaip rotuot žaidėjus tiesiog negalima ir visi tai mato. Vieni vos laksto pompą gavę ir su kosmosu šneka, o kiti net nuo suolo nekyla. Tikrai nebus blogiau, jeigu ir atsarginiai po kelias minutes krūvio nuims. Bet ne, treneriukas mūsų užsispyręs… Ir net savo kaltės neprisiima, kaip Šaras dažnai darydavo.Ar nėra kas iš šalies biški paprotintų? Ko Motiejūnas tylėjo?

  18. Eurolyga

    Liko dar atkenteti 3 runktynes Zalgiriui Su Alba ir neislengvuju

  19. Aha

    Gale sezono visada pasimato, ka sezono metu darei gerai ar blogai. Gaila, kad Zalgiris per viena sezona sugebejo istaskyt visa Saro idirbi. Labiausiai gaila del prarastos varzovu pagarbos. Jei varzovu treneris dar pries rungtynes pasako, kad dabar bus gera proga sugrizt i pozityvu kelia, tai pasako viska. Pikta ir gaila, kad Zalgiris vel yra tas senasis beviltiskasis Zalgiris, kuris net jei ketvirtam keliny turi kazkokia persvara, vis tiek zinai, kad ja istaskys ir praknis. Galima cia, aisku, tarkuot zaidejus, bet Schilleris irgi pridare kruva taktiniu klaidu pabaigoj, ypac su keitimais. Tai tik parodo, kad jis dar nera Eurolygos lygio treneris, gal kada nors toks bus, bet Zalgiriui tos jo pamokos labai brangiai kainuoja. Siandien tai reiskia Eurolygos sezono pabaiga. O mums, sirgaliams, tai n-tasis priminimas, kad niekad negalima per anksti dziaugtis rezultatais ir skaiciuoti dar nepasiektas pergales. O tas Schillerio pasakymas po prasileistos pliuchos nuo Fenerio, kad mes laimesim likusias keturias rungtynes. That didn’t age well… Kazkaip po to interviu pagalvojau, Saras niekada nebutu sau leides to pasakyt, nes tai tam tikra nepagarba varzovams. Turbut galima ir reikia taip kalbet savo zaidejams rubinej, juos motyvuojant ir uzvedinejant, bet ne viesai. Ai, fuck it, nebeuzsivesiu daugiau, per daug neigiamu emociju ir taip si vakara. Bet dabar laukia laaabai ilgas poilsis nuo Eurolygos iki pat rudens, nes dar likusios agonijos tikrai nebeziuresiu. Per daug skauda sirdi matant, kas liko is mylimos komandos.

  20. Kaunas

    Su Saru buvo Mentilitetas lupomes iki pabaigos runktyniu ir reguleraus

  21. Algis

    Dar Gruodžio mėnesį rašiau, kad yra problema su fiziniu pasiruošimu, bet niekam tai komandoje nerūpi ar silpni fizinio pasiruošimo treneriai. Nesuprantami dalykai kai pralaimi 20-30 taškų rezervas sėdi ant suolo. Tas pats LKL, tai klausimas, ar vadovai akli.

  22. Darius

    rungtynių pabaiga buvo pralaimėta beviltiškai 2:13. Tų paskutinių minučių net nesinori prisiminti, Žalgiris buvo daužomas kaip bokso kriaušė ir tiek. Kodėl ? Nes žaidėjai buvo pervargę, aš taip manau. Maccabi rungtynėse naudojo 11 žaidėjų, kurie žaidė nuo 10 iki 26 min, Žalgiris vertėsi tik su 8 krepšininkais. Po 1-2-3 min žaidusių Garino, Lukošiūno ir Geben neskaičiuoju, jų indėlis buvo nulinis. Grigonis su Hayes aikštelėje praleido po 32 min, pabaigoje buvo pavargę ir iniciatyvos ėmėsi Jokubaitis, o kas iš to išėjo, matėm. Dar 5 min tokio žaidimo ir būtume gavę 25 taškais.
    Kokia yra žalgiriečių fizinė forma jie žino, šiais laikais nesunku nustatyti. Jei manote, kad fizrukai dirba blogai, tai kodėl taip gerai atrodo senis Jankūnas ? Jei fizrukai dirba blogai, tai žaidėjai turi vienas po kito gauti traumas, bet to nėra. Na Milas iškrito, bet jo trauma yra visai ne dėl prasto fizinio pasiruošimo. Sakot prastai atrodom fiziškai, bet man kyla klausimas, kaip gali žaidėjai atlaikyti krūvį, jei žaidžia 8 min daugiau už varžovų krepšininkus ? Turime labai trumpą suolą, visą sezoną neturime nei 1 sf, o iškritus dar ir Milakniui prasidėjo visos bėdos.

  23. heyhey

    ne fizinio pasirengimo treneriuose cia esme, o prioritetu nepasirinkimas, as bent jau tikrai nepykciau kad LKL butu dar kokie 3-4 papildomi pralaimejimai bet butu pasaugoti pagrindiniai zaidejai , nes realiai dabar eurolygoj gali zaisti tik 7 zaidejai , Lukas labai baisiai atrodo tikrai kaip pats butu gimdes . Kodel LKL atsarginiai zaidzia po 15 min ir maziau tai tikrai klausimas treneriu stabui ir vadovams. Sitas sezonas nebus pilnas siurprizu eurolygoj , bus uzimta vieta kokia buvo ir prognozuota 11-12 , siek tiek optimizmo duoda kad ne pagal biudzeta vieta , kad aplenksim kelias komandas su didesniu biudzetu.

  24. 💚💚💚

    Galbūt daug kam mano nuomonė nepatiks, bet akivaizdu, kad šį sezoną “Žalgirio” problema – ne žaidėjai… Nepaisant kai kurių pozicijų trūkumų, komandos sudėtis nėra bloga. Tik nuo pat pradžių glumina nelogiški sprendimai, aklas užsispyrimas, savikritikos stoka (ne žaidėjų)… Gaila žmonių: vieni išvargę fiziškai, kiti ant suolelio žlugdomi emociškai. Deja, vakar didžiulės Hayes’o ir kitų pastangos nuėjo veltui, o galimybių buvo… ir taip dėl klaidingos strategijos (arba jos nebuvimo) pralaimėtos ne vienos rungtynės. Iš esmės sezonas neblogas, tik gaila neišnaudotų progų. Be abejo, kad ir kas nutiktų, mylime ir visada palaikysime “Žalgirį”. Garbingos kovos likusiose “Eurolygos” varžybose ir sėkmės LKL!

  25. Vaidas ceponis

    Vienas pagrindiniu nesekmes kaltininku Schilleris Kaunieciai siaubingai suzaide ketvirto kelinio antraja puse. Delto didele kaltes dalis manau tenka treneriuI Aiksteje vyravo visiskas Chaosas tiek puolime tiek gynyboje

  26. Hyper

    Ir aš nesuprantu kodėl su Dzūkija žaidė visi lyderiai. Hayesas nežaidė ir buvo puikus… visi kiti nusivarę… Reikia duoti savaitę atostogų vyrams, Kad grįžtu noras žasiti… kitaip bus traumos ir kas tik nori. O LKL gali lošti tik jaunimas…. visai nesvarbu jei praloš…

  27. Uzgeso

    Netai kad fizizkai krito forma dar prisideda itempti tvarkarasciai po nauju metu kas 2 diena dar lkl darbo dienom o po viena lyderi pataupo Kruvis nemazas

  28. Hyper2

    Schillerio paklaustum kodel zaide Lyderiai Schilleris tai nekiti Kai kiti treneriai Pasitaupo zaidejus Ipac Manau dabar Savaitgali pries Dvyguba savaite

  29. Myklovas

    Didele atsakomybe krenta ant Jokubaiciu peciu uz ta klaida kuria padare walkupas per daug ant saves jokubaitis emesi is vidutiniu nuotoliu mest