Changes made in Zalgiris’ coaching staff 14

As Zalgiris continues forming its roster for the upcoming season, the coaching ranks will see some changes as well. The Lithuanian champions have signed an Austrian specialist, Stefan Grassegger.

The 31-year-old coach spent the last two seasons as the head coach of the Vienna Timberwolves after having worked as an assistant for the Timberwolves and Traiskirchen Arkadia.

He and Martin Schiller have known each other for a long time, as Schiller was the one who pushed him towards a coaching career, inviting an 18-year-old Grassegger to join the youth team coaching ranks.

After rising up the coaching ranks in Vienna, Grassegger has been working with the Austrian national team since 2016, where he was also an assistant to Kestutis Kemzura.

He will replace Evaldas Berzininkaitis in the Zalgiris coaching staff. Berzininkaitis, who’s spent 8 years on the sidelines in Kaunas, is currently working with the Lithuanian national team.

Meanwhile, Zalgiris’ international scout Algimantas Bruzas decided to shift his career a different direction and will be leaving the team at the start of July.

Coaches Arne Woltmann and Tautvydas Sabonis will continue working alongside Martin Schiller next season, as will physical preparation coaches Sigitas Kavaliauskas and Nerijus Navickas, doctor Vytautas Kailius and physiotherapist Paulius Jacikas.

Comments

  1. rampampam

    Kiek liks Lietuviu klube??

  2. ....

    Per daug laisvės treneriukui suteikiama. Tuo labiau, kad jis dar nieko nėra įrodęs, apart jaunimo marinavimo. Pramėtyt klubui atsidavusius lietuvius lengviausia, o kai reikės vėl viską iš naujo klijuot… Pažiūrėsim kaip seksis kitą sezoną, nes klaidų fanai jau nebeatleis, o ir spaudimas bus didesnis kai grįš žmonės į areną.

  3. Linas

    Aš suprantu, kad Šileris nori turėt savo žmones, bet paleist aštuonis metus klubui atidavusį ir pačių išsiaugintą Beržininkaitį man neatrodo protingas sprendimas…Kaip ir išsiskyrimas su Bružu beje, nes gerų skautų Lietuvoje ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti…

  4. a

    nepakeiciamu nera, berzininkaitis panasu buvo artimesnis saro propaguojamam krepsiniui ir siemet vietomis atrode nustumtas i sali, nebutu keista jei savo noru isejo, siaip ar taip antro asistento role mazai ka keicia

  5. Domas

    Plačiau žiūrėkite, kiek galit verkt? Ar Jums kadanors viskas bus gerai? Tai Marekas ant suolo, tai Vasturia žaidžia, tai trenerių štabas ne lietuviškas. Atsibodot. Treneris žino, kas yra geriau ir renkasi savo žmones. Ar Katalonai verkia, kad pas juos štabas lietuviškas? Išlyskit iš savo tos siauros zonos ir laukit sezono didieji ekspertai, nes jau dabar matau kaip bandysit vartytis po gerų rungtynių ir visus keikt jei bus blogų atkarpų. Tokių fanų nereikia. Nepatinka eikit sirgt už rytą.

  6. 709

    Pergales skaiciuosim 2022m pavasari. Dabar kantrybes ir turiningu atostogu visiems!

  7. Kas per?

    Jum su galva viskas gerai? Tokį specialistą paleist ir pakeist jį kažkokiu abejotinų gabumų tipeliu. Anekdotas čia.

  8. 24sek

    Ulanovas Krypsta link Zalgirio

  9. Įžaidėjas

    J.Grangeris šiuo metu yra pirmasis „Žalgirio“ pasirinkimas įžaidėjo pozicijoje, N.Laprovittola – antrasis

  10. Aha

    WTF? O, wow, koks pastiprinimas treneriu stabe. Tikrai nezinau, ar juoktis, ar verkt. Ismest ilgameti klubo zmogu, patyrusi, puiku savo srities specialista lietuvi ir paimti kazkoki noname’a Schillerio draugeli is Austrijos lygos. O kas bus vietoj Bruzo? Bet gal nx mums tas tarptautinis skautas reikalingas, tiesiog imsim zaidejus is Albos. PM turbut rimtai perkaito saulej. Kas jau kas, o jis tikrai turetu zinot, kad sugriaut yra labai lengva, bet paskui atstatyt viska yra labai sunku. O Schilleriui tikrai nerupi Zalgirio ilgalaikiai tikslai, jam rupi jo paties karjera, kas yra normalu, bet cia ir turetu pasijusti klubo vadovo ranka, o ne leist treneriui, kuris dar tikrai nieko neirodes, daryt viska, ka uzsimano. Ka pvz darysim, kai Schilleris susimaus ir koki sausi fanai prades reikalaut jo galvos? Kur desim visa uzsienietiska treneriu staba? Lietuviams treneriams ir taip labai sunku prasimust i auksciausia lygi, o cia net savo salies klube jiems vietos nebelieka. Labai liudna, dedu riebu minusa uz tokius sprendimus.

  11. q

    jei tiesa kad ketina imt walden vietoj grigonio kaip pagrindini SG tuomet cia visiska katastrofa

  12. Darius

    Iki pilnos laimės trūksta poros Vienos Timberwolves komandos krepšininkų bei vieno kito, ty visų (abiejų) administracijos darbuotojų

  13. Linas

    Timberwolves skamba ispudingai, tik gaila, kad ne Minesotos, o Vienos :D:D:D

  14. Sirgalius

    Eurolygos komanda priima į darbą austrų mėgėjų lygos atstovą. Gėda PM ir visai organizacijai. tfu…