Anadolu Efes rolls past Zalgiris in Istanbul 55

Reigning Turkish Airlines EuroLeague champ Anadolu Efes Istanbul delivered its best performance of the season and rolled to a 94-60 win over visiting Zalgiris Kaunas on Friday night. Efes improved to 2-5, while Zalgiris remains the only winless team after Round 7.

Efes took control early behind Filip Petrusev, Tibor Pleiss and Krunoslav Simon, held a double-digit lead for the majority of the first half, then blew the game wide open behind the reigning EuroLeague MVP Vasilije Micic and cruised to a 34-point victory.

Pleiss paced Efes with 17 points plus 7 rebounds. Petrusev collected 14 points and 6 rebounds. Simon had an all-round 11 points, 5 rebounds and 4 assists, Micic also scored 11, and Elijah Bryant collected 10 points, 7 rebounds and 4 assists in victory.

Lukas Lekavicius and Arturas Milaknis each netted 14 for Zalgiris.

Niels Giffey and Tyler Cavanaugh drew first blood with baskets for the visitors, but Efes took little time to get going. Petrusev scored twice inside before Simon and Adrien Moerman each scored a triple each. Petrusev’s jumper opened a 14-6 lead before Micic and Simon hit back-to-back threes that had the hosts up 20-8. But Milaknis hit three consecutive three-pointers that cut it to 24-17 at the end of the first quarter.

Chris Singleton opened the second quarter with a three-pointer before consecutive baskets from Pleiss made it 33-19. Lekavicius hit a triple that got the margin back into single digits, but Shane Larkin and Pleiss combined to score 8 points, and Bryant had a three-point play to make it 44-29 at halftime.

Janis Strelnieks and Josh Nebo started the second half with an alley-oop dunk, but back-to-back triples from Rodrigue Beaubois and Moerman made it 50-31. Nebo scored inside again, but Micic had a three-point play that sparked a 7-0 run to extend it to 57-33. After Lekavicius and Micic traded threes, Petrusev and Simon with a three-point play opened a 67-40 lead. Paulius Jankunas had a pair of baskets and a block that cut it to 69-46 going into the final 10 minutes, and the veteran power forward then traded triples with Pleiss to open the fourth quarter. The threes kept raining in the fourth quarter. Lekavicius and Cavanaugh each hit behind the arc for the visitors, but Bugrahan Tuncer and Bryant had a three-pointer apiece for Efes, opening a 83-55 margin midway through the fourth as the reigning champs cruised to its second win of the season.

Comments

  1. Fan

    Gal geriau varo namo

  2. Domas

    Nore

  3. Requiem

    Amžinąjį atilsį duok mirusiems,
    Viešpatie,
    Ir amžinoji šviesa jiems tešviečia.
    Tegul ilsisi ramybėje.
    Amen.

  4. G

    Norit su ulanovu i komanda? :)

  5. Žalgiris dugnas

    Šiaip įdomu ar šiemet bent vieną pergalę iškovos tie lūzeriai

  6. Fanas

    Bl… ilgai laukiau, nieko nesakiau dėl Zdovco, stengėsi kiek gali, kažkiek gynybą aptvarkė, nu bet šiandien vėl ta pati situacija, kaip buvo iki Zdovco – gynybos nulis, puolimas baisus, žaidėjai nežino ką turi daryt aikštelėj, kamuolys tampomas iki begalybės, kol meta nesamonę :-( Ule, nors tu ir lietuvis, bet eik tu na.. atsibodai juodai, septynios rungtynės ir per visas ras pats šūdas, niekur nieko nesugebi, tai jau geriau treneris išvis neleistų, bent žalos mažiau padarysi. Brangiausias žaidėjas, bet jau toks lochatronas tapo, kad žiauru. Ir niekaip nesuprantu, kodėl visos komandos po geresnio Ž spurto iškart sufeba persiorientuot ir pakeist žaidimą, mūsiškiai bl… kaip šunys apgraužtą kaulą įsikabinę ir nenori jo paleist, tą patį šūdą daro nuolat ir nuolat, iš to gaunasi kad skirtumas tik smarkiai į minusą eina na.. Nu jei šiandien prapisim (kitko jau nebesitikiu) mažiau nei 25 taškais, laikysiu kad dar pusėtinai pasipriešinta :-( blin kaip šlykščiai tai skamba :-(

  7. Darius

    reiketu performuoti komanda is pagrindu, o moliomotiejunui uzdrausti kisti nagus prie komplektacijos. Bet tai deja neimanoma, nes per velu, komanda komplektuoti ir treniruoti reikejo vasara. tam arogantui imbecilui geriausiam vadybininkui su malonumu isvilinciau vafli.

  8. Diedas Fanui

    Nemanau, kad cia Zdovco kalte, kaip ir SChilerio kalte cia nebuvo. Puse komandos-pavarge seniai, kita puse-geriausiu atveju lkl lygi traukiantys, o kai kurie net ir to nepatempia. Cia ir Saras su tokia komanda nieko nepadarytu. Motiejunai, nezinau, ar skaitai komentarus, bet jei skaitai, tai smek pragaran kartu su Ulanovu ir visais savo nuostabiais pirkiniais, dalbajobe prakeiktas

  9. K

    Amen

  10. ...

    Įdomų išdrįs dar Motiejūnas fanams akis parodyt?? Dabar man primokėtų aš neičiau į areną šitų lavonų žiūrėt. Ne tik, kad pralaimi, bet dar ir kaip.Visiškai nekovodami ir negerbdami ne tik savęs, bet ir žmonių, kurie dar palaiko. O dar ir šito treneriuko kompetencija stipriai kelia abėjonių. Ne tai,kad gerintų kažką, bet dar ir degraduoja su kiekvienom rungtynėm vis labiau.

  11. Fanas Diedui

    Sutinku, kad taip, gerai parašei. Bet žiauriai abydna, kai žaidimą padorų gali parodyti tik apie pusę kėlinio, visą kitą laiką tokia pornūcha, kad vaikams rodyti negalima :-( Gaila Nebo ir tik nedaug Zdovco – bijau, kad tokioj šiknoj Nebo tuoj praras ūpą žaisti, pas vienintelį dar kol kas akys dega, visi kiti kaip zombiai vaikšto, būtent vaikšto, o nežaidžia. Lukas kartais pramuša, bet su pusantro žaidėjo nieko nelaimėsi. Įdomu, jei būtų paleistas visas buvęs trenerių štabas, gal Zdovcas geresnių asistentų būtų atsivežęs, o ypač pikta dėl tūpo motiejaus veiksmo Beržininkaitį ar kaip jis ten paleisti :-( subinę motiejui už tai išspardyt reikia

  12. PNX

    Tai kaip Motiejau dėl TOP8? Nepraėjo noras? Kokie dabar tikslai? Komplektuojant komandą reikėjo susirinkt visus pensininkus, buvo juk dar Lavrinovičiai, gal dar Šalengą būtų sutikęs žaist, Babrauskas, nors ir senai jau jie nebežaidžia, bet Motiejui pofik juk. O jei rimtai, tai GĖDA netgi žiūrėt į Žalgirio žaidimą!

  13. Opa

    Cia jau pizdiec

  14. Opa

    Gerai kad nesilankau. Arenoj . cia visi atsarginiai zaidzia , o kur musu pirmas 5?

  15. Fanas

    34 taškai klaikiam minuse – net nepasipriešino, nebesistengė bent norą parodyt :-( Kaip darželinukus kokie studenčiokai sudaužė, šlykštu :-(
    Aš nebematau nei vienos komandos, prieš kurią galim laimėti apskritai šiemet, ypač su šiandieniniu antižaidimu. Matyt sėkmingai pagerinsim Chimkų praeitų metų “pasiekimą” :-(

  16. svarbu gera atmosfera rubineje

    Galima suprasti kad paskola Motiejunas paeme sumoketi savo draugams veteranams uz rubines prieziura,o po to nors ir tvanas.

  17. Echo

    Cia jau zaginimas vyksta
    Gaila kad P.

  18. bbd

    bestubure invalidu komanda

  19. Echo

    Gaila kad P.Motiejunas vis dar su karuna galva iskeles vaiksto….prisiimk visa kalte ir priimk srendimus Zalgirio labui o ne savo principais gyvent …..Bertomeu neuzleis jums vietos Ponas……laikas savo darza valytis….cia ilgai teks viska atstatineti…….

  20. 709

    Tiesiog nera zodziu. Gal reiktu dubleriams leist suzaist pora EL rungtyniu,kad pagrindine komanda turetu laiko pasitreniruoti.

  21. tipo

    bliamba, gerai ziuresis 0-34

  22. dadu

    Manau zalgiris turetu sekancias namie rungtynes paskirti Gejams,ir reklamuoti maca mazdaug,jei esi gejius,megsti kai tave per sikna daro..apsilankyk zalgirio rungtynese,iseisi issiskietes ir patenkintas

  23. Zalgiris Fan from Germany

    I was at the game in Bamberg on January 8, 2016. 96:63 (-33). No defense, no attack, nothing. You just couldn’t look at it anymore. That was Krapika’s last game. Almost on that day things slowly but surely improved. Today again 94:60 (-34) 7/7 defeats. Now, almost 6 years later, we have come back to exactly that low point. It is so sad !!!

  24. Aha

    Čia pusę komandos reikėtų siųsti į dublerius, o į pagrindinę pakeitimui dublerius pakviest. Nes pusei komandos krepšinio pagrindus reikia primint arba išmokt. O dubleriukai tikrai blogiau nepasirodytų nei šitie zviozdos šiandien. Tokios gėdos senai neturėjom.

  25. dadu

    Sekanciose rungtynese Kaune,zalgiris turetu reklamuotis….megstate kai jus iszagina per isange??apsilankykite zalgirio arenoje…busite patvarkyti taip kaip niekados gyvenime..iseisite is arenos issiskiete

  26. Zalgiris Fan from Germany

    2FG 13/33 39,4% 3FG 9/33 27,3% the trainer wants to train but very important Zalgiri’s rule Monday is no training, I am sorry for the coach

  27. Cercas

    Krepšininkai, kur Jūsų savigarba, kur pagarba fanams? Jūs triuškinami ir net prasiženk nesugebat! Kai esi lėtas ir silpnas tada eini muštis ant parketo, o Jūs kaip bobos. Jūs darot gėda mūsų komandai!

  28. Darius

    mateme top 8 lygio komandu rungtynes. Kosmosas, ane, moliomotiejunai.? Kokiame desimtmetyje uzstrigai, nususes megejau ? Sestame ? Kas cia buvo per krepsinis ? Gal metas organizuoti veteranu Eurolyga ir situos pervesti zaisti ten ? Sergu uz Zalgiri daug metu, turbut 43, bet sita komanda yra didziausia tragedija is visu, kokias esu mates per sitiek sezonu. Bedvase, bekvape, tiesiog mirusi komanda.

  29. Ulanovas

    Ulanovas:E chebra nesijaudinkite,uz tik 500K uzdirbu…pazadu LKL sekanciose rungtynese pries Pieno Zvaigzdes imesiu 3 taskus

  30. Bejegiai

    Sumuse Kad Gavo Efes nuo pao Tai dabar Efes apejo Zalgiri Lengvai

  31. Eurolyga

    Bet Pao pralaimejo Asvel

  32. 0/7

    Sausra Milas dar bande Gelbet Tritaskiais Lukas Giffey visai nusimuses Strielniekui nepaejo

  33. Minde

    Ule Kalnietis Giffey tuscias

  34. Blogiau

    Būt jau negali. Pagrindinė komanda bedugnėj, dubleriai atrodo nedaug ką geriau, futsalo komanda patyrė fiasko, futbole rezultatai irgi galėtų būt geresni… Motiejūnai, kas vyksta?

  35. Motiejunui

    Yra ka susimastyt uz Klaidas bus pamoka

  36. Aha

    Visa sita geda krenta ant PM galvos. Nors vis dar negaliu patiket, kad toks protingas zmogus galejo pridaryt tiek durnu nesamoniu. Vienintelis logiskas paaiskinimas, ateinantis i galva, kad vasara Zalgiris jam visai nerupejo, visas demesys buvo sutelktas i asmeninius reikalus ir kitos karjeros stoteles planus. Todel suprantamas kai kuriu fanu noras reikalaut PM galvos. Bet is kitos puses, nors PM ir pridare nesamoniu keliems sezonams i prieki, bet kas jas istaisys ir istrauks Zalgiri is siknos, kurioje jis yra dabar ir neabejotinai bus po sezono, jei PM is tikruju taptu Eurolygos vadovu? Ir tai ne tik klubo vadovo klausimas, bet ir savininko klausimas, nes abejoju, kad Eurolygos vadovas galetu buti vieno is klubu savininku, nes tai akivaizdus interesu konfliktas. Kas tada butu su Zalgiriu? Ypac ziurint i ilgesne perspektyva ir i A licencijos galiojimo laika. Jei Zalgiris taptu nuolatine patranku mesa, mazetu sirgaliu susidomejimas, mazetu arenos lankomumas, ar Eurolyga butu suinteresuota tureti toki A licencijos turetoja?

  37. Net

    Baisiausiame košmare nebučiau susapnavęs, kad be Šaro vyks tokie dalykai

  38. Nusivilimai

    Nusiviles ir sirgaliu atsiprases Zdovc Tai nera Zalgiris

  39. Klaidas

    Oi reikes Taisyt vasara Na Motiejunas Stipriai surizikavo su Schilleriu Kai Su Lietuviais nepasiseke

  40. .

    ulavonas, cavanaugh ir traumu maiselis strelniekis turi but out dar siam sezone, mudiay su gifajum po dideliu klaustuku

  41. Janis

    Blogiau nei gali but Strielniekui vel Trauma Susizeide Ciurna

  42. Dainius

    Kalbant apie komplektacija. Apskritai Žalgiris turėtų pagal savo biudžetą dairytis į tokias komandas kaip Munchen Bayern ar Asvel, kurios žaidžia. Kapojasi iki paskutinių minučių. Kam reikėjo paleist Rubit, geras žaidėjas. Kam imt ta Strielnika, jau viskas jam. Pas Sara tokiu su ligom nebūdavo, o tie kur gali šauti, jauni, greiti atletiski. Patarimas Pauliui, kitiems metams komplektuoti kuo atletiskesne komanda ir gera trenerį

  43. dadu

    Ulanovas: Aciu chebra uz 500K…Myliu Motiejuna..Myliu zalgiri…Hey Hey Zalia Balta Hey Hey zalia balta….VISI KAUNO ZALGIRIO FANAI…

  44. Saulius

    Baisiausia, kad Žalgiris užaugina žaidėją, tas išvyksta uždarbiauti. Grįžta visiška daržove. Mažiausiai pusmetis, kol vėl atgaivina. Pavyzdžius visi žinot, jų gan nemažai.

  45. Gaila

    Bet tai kad Milakniui sekasi įmesti tritaškių tik rodo, kad ant kiek riboti esame puolime. Nepasisekė su Mudej, nera kas vienas prieš vieną būtų kažkiek pranašesnis. Pagarba veteranams, stengiasi pagal galimybes, tik deja jų vaidmuo turėtų būti tik kaip patikimo pagalbinio. Problema manau, jog Šileris pasirinko pagal savo viziją daugiau metikus ir ar pavyks daugiau Zdovcui iš jų išspausti nežinia. Sėkmės lipdant iš naujo.

  46. Jonas

    Gal pabaigsit šita pornografija,dabar reikia keisti,nutraukti sutarti su ulanovu ir ypač su kalniečiu,atsimerkit🤦‍♂️

  47. dadu

    Skelbia ,kad Strielneks gavo trauma ir iskrito porai savaiciu

  48. Fanas

    Atrodo, kad fizrukai likę seni, bet komanda šimet atrodo žiauriai – arba jau padusta po 5 minučių lakstymo, arba trauma ant traumos. Jei fizrukai nepasikeitė, tikiuosi, nepasikeitė jų fizinio rengimo metodika ir traumų prevencija (taip buvo sakyta gerokai anksčiau), tai kas tada dabar pasidarė su komanda ??? Tai arba chebra nenori treniruotis, nenori fiziškai pasitempti, arba (kas būtų labai keista) gal fizrukai prardo visus savo įgūdžius prie to antitreneriūkščio Šulerio ?? Net praeitais metais su stikliniu Garino buvo kiek geriau, nei šiemet su identišku stikliniu Strielnieku – pabėga kelis metrus ir vos ne lygioj vietoj pyst ir trauma, su Mudiju irgi panašiai. Kas čia komandoj vyksta ?? :-(

  49. Vėl

    Sklinda gandai apie Dragičių

  50. Pazymiai

    Ryskejanti Vasaros klaida ir netiketai lyderiu tapes Milaknis

  51. Dragicius

    Zalgiris arteja prie susitarimo su Zoranu Dragicium

  52. dadu

    Dar viena Veterana zalgiris pirks be perspektyvos???LMAO ir sita pirkini sakys cia schilleris pirkinys???kas tam zlagiriui ir ta meile visiskiems veteranams?

  53. Darius

    turbut jiems tikrai patiko mano ideja ir siulymas dalyvauti veteranu Eurolygoje, perka vien nuvarytus arklius

  54. Samb

    Reikia atletisko greito bet vėl pasirašys su tipo tritaškininku kiek ju čia bus jau ir taip tinklelius plėšo visi

  55. b

    tai kad dragicius turi elitini prasiverzima ir kaip tik del ju labiau yra zinomas, tritaskiai per karjera pas ji apie 30%, siaip net ir budamas tokiu metu gali but sitos komandos puolimo lyderiu, svarbu kad gali su kamuoliu praeit iki krepsio ko sitoj sudety labai truksta ir ka akcentavo zdovcas. sezono gal neisgelbes, bet isigijus dar ir puoleja galetu pakelt vidurki iki kokiu 70 tasku, kas gal bent leistu nelikt paskutinej vietoj, o gynyboj su savo neblogu kunu ir igudziais irgi nebus toks statistas kaip strelniekas ar kalnietis. aisku blazicius gal butu kiek geriau, gaila kad nepaeme jo vasara.