Zalgiris gains second straight win by powering past Fenerbahce 21

Zalgiris Kaunas gained its second straight win by downing Fenerbahce Istanbul 86-75 at home on Friday.

Former Fenerbahce player Edgaras Ulanovas topped all scorers with 18 points, while Mantas Kalnietis led the offense with a double-double of 11 points and 11 assists. Zoran Dragic added 13 points, Tai Webster scored 11 and Tyler Cavanaugh had 10.

Nando De Colo led Fenerbahce with 17 points, while Pierria Henry and Jan Vesely both scored 13 for the visiting team, which drops to 3-8 after a three-game losing run.

Fenerbahce made a fast start with a triples from Henry and De Colo, along with a driving score from Vesely for a 4-9 lead. A three-pointer from Kalnietis helped pull Zalgiris closer, but Vesely and Devin Booker scored at the basket for a 9-15 lead. Ulanovas scored inside before Cavanaugh and De Colo traded triples, as the first quarter finished 16-18.

Free throws from Lukas Lekavicius and a fastbreak layup from Webster gave Zalgiris its first lead, but Melih Mahmutoglu sparked Fenerbahce’s offense with two baskets. Webster added 5 more points for a 27-22 advantage, before Vesely reasserted the visitors with a three-point play. Ulanovas responded with a corner three, Dragic stretched the lead with layup off the glass, and a steal and score from Janis Strelnieks made it 38-29 at the break.

Marek Blazevic and Strelnieks stretched the lead to 43-29 early in the third. Marial Shayok and Vesely narrowed the gap, but Dragic inside and Strelnieks from deep made it a 15-point margin. A 0-9 run capped by Achille Polonara’s triple and Shayok’s transition layup reduced the lead to single digits, but Kalnietis’s three-pointer and Josh Nebo’s alley-oop reignited the hosts. Henry hit 5 straight points and Vesely added a tip-in to make it 56-52, before Webster scored 4 points in a row. De Colo floated in a buzzer beater to end the third quarter 64-59.

Henry and Ulanovas traded long-range strikes early in the fourth, and Kalnietis was also on target from deep before Ulanovas restored a double-digit lead, 72-62. Dragic hit a triple and Kalnietis made a long two for a 79-68 advantage with three minutes remaining, before Ulanovas stretched the lead from the foul line. Then Dragic scored inside and Nebo dunked to seal the win, as Fenerbahce imploded in the final stages.

Comments

  1. 709

    Su pergale!!! Taip ir toliau.

  2. ....

    Va ko mes ir prašėm iš komandos. Tiesiog noro, kovos ir užsivedimo. Gražu buvo žiūrėt kaip šoko dėl kiekvieno kamuolio ir palaikė vieni kitus. Va šiandien pasimatė komanda,o ne numireliai nemotyvuoti, kaip prie Shilerio buvo.

  3. Ikvepimas

    Ules energyja svarbiu metu 4 kelini trauke komanda dviems tritaskiais isove

  4. Zalgiris

    Ule Kalnietis siendien puikiaI skirste kamuolius Zalgiris atlaike fenerbache sturma

  5. Aha

    Ule ir Kalnas siandien tiesiog wow. Tikrasis Zalgiris is back. Taip ir toliau, chebra. Pergales yra labai svarbu, bet svarbiausia yra kova iki galo. O kai buna ir kova, ir pergale, tai ko daugiau gali noret ;)

  6. Tikejimas

    Sugrizo tikejimas Zalgirio arenos lankomumas vel penkiazenklis 10067

  7. Kaunas

    Neprireike ne Milo Lekaviciaus

  8. Dzordzevicius

    Zalgiris dabar turi tai ko mums labiausiai truksta

  9. Kns

    Kai pjovė grybą, tarkavom juos, o dabar kai laimi – šlovinam! Manau ir to, ir to reikia… Šaip ar taip, su pergalę!

  10. Andrius

    Kur komentarai kokie jie blogi?

  11. Zalgiris

    Zalgiris prisikele Luposi iki galo Zalgiris bet kokius Fenerbache grizimus uzgesindavo suduodavo Atgal smugius

  12. Pokalbis

    Zalgiri prikele fanu prikelimas po Pokalbio

  13. Darius

    manau, tai buvo pacios geriausios Zalgirio rungtynes si sezona. Dingo pasimetimas, baime, atsirado noras griebti varzova uz gerkles, sportinis pyktis, tikejimas. Smagu buvo ziureti, pagaliau. O juk laimejo pries gera komanda, gerai sukomplektuota, patyrusia. Ziurek, taip ir is paskutines vietos pakilsime netrukus.

  14. taigi

    Įdomu, ką pasakys mūsų didieji krepšinio ekspertai Mačiulis, Adomaitis, Kleiza ir Ulanovą nurašęs LKF prezidentas Gedvilas…

  15. Kleiza

    Labiausiai ka Po vakar maste galvojo pozityvaus Pirmadieni Klausisim Pikenrola 2 pergales Adomas Kleiza jau mintis Kad atranda zaidima

  16. Hyper

    Po to kai Motiejūnas interviu pasakė, kad tiki jog Ule yra geresnis žaidėjas už bet kurį ryto žaidėją, tai Ule ir ėmė žaisti atitinkamai pagai tikrą jo lygį. Ir tai yra puiku!!! Pažiūrėjus vakar į vyrų veidus, matėsi kad su tokiu atsidavimu galim nugalėti bet ką

  17. Darius

    du kartus laimejo ir jau dievai, nepamirskite, kad zaisti pradejo po 9 pralaimejimu serijos ir po pralaimejimo Statybai namuose. Pajudejo po keliu korekciju sudetyje ir po uzgauto ego. Sezonui komanda atejo nepasiruosusi, o komandos vadovas prisipazino esantis kosmose. Tada pasieke duobes dugna ir tik is ten pradejo kilti aukstyn.

  18. J. Zdovco

    Zalgirije ivyko svarbiausias pokytis

  19. Dariau

    Tai pat Laimejo Pries tas Komandas kur ir Zaidimas nedziugino Turint 2 3 pergales Dabar pries aukstesnes Komandas Pries Barsa nera sansu Baskonia pakeite treneri Pagerins zaidima

  20. ispudis

    nesigirdi komentatoriu.koks kalnietis yra nusenes ar ulia suvarges.galetumete ir toliau palaikyti savo nuomone

  21. taip

    kai pralaimi tai iskart atbega cia su keiksmazodziais , o kai laimi net pasidziaugti nesugeba , pagal pozymius pure plytfaniai