„Žalgiris Insider“ su M.Hermannssonu: „Lietuviai ir islandai turi tam tikrą ryšį“ 0

Islandijos ir Lietuvos krepšinis niekada neturėjo daug bendrų paralelių: vienoje šalyje oranžinio kamuolio virusas tik skinasi kelią tarp kitų sporto šakų, o lietuviai didžiuojasi aukštais pasiekimais tarptautinėje arenoje. Tiesa, „Valencia“ islandas Martinas Hermannssonas, besidžiaugiantis artimu ryšiu su lietuviais, yra maloni išimtis iš taisyklės.

Pastaruosius du sezonus Berlyno ALBA klube su Roku Giedraičiu rungtyniavęs ir susidraugavęs M.Hermannssonas tapo naujausiu „Žalgiris Insider“ laidų rubrikos #EuroleagueTalks svečiu bei papasakojo apie augantį krepšinio populiarumą Islandijoje ir ryšį su mūsų šalimi.

„Sakyčiau, kad dabar krepšinis su rankiniu yra lygesnės sporto šakos ir dalijasi antrą vietą tarp populiariausių. Vaikai gali matyti mane, Tryggvi Hlinasoną iš Saragosos ar Elvarą Fridrikssoną žaidžiantį Šiauliuose. Turime daugiau žaidėjų Vokietijoje, Ispanijoje. Prieš tai turėjome Joną Stefanssoną, tad vaikai mato, kad gali būti sėkmingais krepšininkais, – pasakojo pastaruosius penkerius metus geriausiu Islandijos krepšininku pripažintas M.Hermannssonas. – Dabar per televiziją rodo ACB lygos rungtynes, tad kasmet Islandija žengia žingsnį į priekį tam, kad krepšinis taptų populiaresnis. Tikiuosi, kad vieną dieną galime tapti tokiais, kaip Lietuva.“

Berlyne su R.Giedraičiu susipažinęs nedidukas islandas greitai atrado bendrą kalbą su iš Šiaulių kilusiu snaiperiu. Du sezone Vokietijoje „sucementavo“ žaidėjus, kurie iki šiol beveik kasdien susirašo, nors nuo šio sezono jau rungtyniauja skirtinguose klubuose Ispanijoje.

„Manau, kad lietuviai ir islandai turi tam tikrą ryšį. Pavyzdžiui mes su R.Giedraičiu iškart radome bendrą kalbą. Su juo šnekamės kiekvieną dieną ir jis yra draugas visam gyvenimui. Turiu svajonę aplankyti Vilnių ir įsitikinti, ar tai tikrai tokia puiki vieta, kaip jis sako. Jis taip pat sakė, kad Šiauliai yra geriausia vieta pasaulyje, todėl noriu įsitikinti ir tuo“, – šypsojosi M.Hermannssonas, iškart prisiminęs faktą, kad Islandija buvo pirmoji valstybė pripažinusi Lietuvos nepriklausomybę tarptautinėje arenoje.

Šiame sezone M.Hermannssonas susidūrė ir su kitais lietuviais, rungtyniaujančiais Kauno „Žalgiryje“. Vienas jų – Marius Grigonis – skaudžiai nubaudė islandą ir visą „Valencia“ klubą pataikydamas pergalingą metimą į ispanų klubo krepšį paskutinėmis dvikovos Valensijoje akimirkomis.

„Valencia“ klubui toks pralaimėjimas buvo skaudus ne tik dėl iš rankų paleistos pergalės, bet ir dėl prarasto taško, kurio kaip tik ir pritrūko sezono pabaigoje kovojant dėl vietos atkrintamosiose – „Valencia“ liko visai šalia pirmojo komandų aštuntuko.

„Manau, kad žinote atsakymą, kuris pralaimėjimas buvo skaudžiausias. Ta jūsų pergalė skaudina labiausiai. M.Grigonis, mano draugas iš ALBA… Tas pralaimėjimas buvo sunkus, – pasakojo islandas. – Jeigu pažiūrėsite atidžiau, ten buvo M.Grigonio žingsniai (juokiasi). Kaip bebūtų, pagarba jam, kad pataikė šį metimą. Jeigu tektų jį pakartoti dešimt kartų, galbūt pataikytų vos vieną.“

Viso interviu metu, skirto „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams, M.Hermannssonas papasakojo apie savo karjeros pradžią, Eurolygos sezoną, pateikė spėjimus dėl turnyro finalo ketverto baigties bei kalbėjo apie LKL sezono MVP tapusį savo tautietį E.Fridikssoną.

3840x530

Komentarai