ASVEL barjerą pasitinkantis J.Zdovcas: „Tai tipinė Prancūzijos komanda“ (VIDEO) 2

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka finišo tiesiąją Eurolygoje ir likus 4 turams iki reguliariojo sezono pabaigos trečiadienį namuose bandys įveikti Vilerbano ASVEL krepšininkus.

Lietuvos ekipa nebeturi šansų patekti į atkrintamąsias, tačiau gali pasigerinti vietą galutinėje rikiuotėje ir kilti aukščiau nei keturiolikta pozicija. Jeigu „Žalgiris“ įveiks ASVEL, kuris dabar fiksuoja aštuonių pralaimėjimų paeiliui seriją, kauniečiai aplenks Prancūzijos klubą ir pakils į tryliktąją turnyrinės lentelės vietą. Prieš rungtynes vyr. treneris Jure Zdovcas išskyrė varžovų esmines stiprybes.

„ASVEL yra labai atletiška, tipinė Prancūzijos komanda su talento ir patirties mišiniu. Žinau šią komandą labai gerai nuo praėjusio sezono, nes dirbau Prancūzijoje. Jie turi daug individualių žaidėjų, kurie gali pakeisti rungtynes. Ant popieriaus jie nėra parankūs varžovai, nes yra labai atletiški, žaidžia greitai, daug greitų atakų. Reikės būti labai susikoncentravusiems visas 40 minučių“, – dėstė J.Zdovcas.

– „Žalgiris“ turėjo laisvą savaitgalį. Kaip jį praleidote?
– Išnaudojome šį savaitgalį poilsiui, atsistatymui. Praėjusią savaitę sužaidėme 4 rungtynes per 7 dienas, todėl kai kuriems žaidėjams suteikėme laisvų dienų. Mūsų ginklas šiose rungtynėse bus energija, nes matėte kaip po mačo su „Barca“ mes po truputį važiavome žemyn. Tikiuosi, kad tai suveiks.

– Elie Okobo ir Chrisas Jonesas yra ASVEL lyderiai. Kaip jums patinka toks modelis, kuomet kertiniai krepšininkai yra gynėjai?
– E.Okobo yra po traumos. Jis sužaidė dvejas rungtynes. Mačiau jo praėjusį mačą. Jis buvo labai geras, efektyvus. E.Okobo yra labai talentingas krepšininkas. Šiose pozicijose mes neturime gynybos specialistų. Tai bus mums iššūkis. Abu žaidėjai gali pririnkti daug taškų, yra nenuspėjami. Kurį laiką dirbame ties komandine gynyba, kad galėtume juos sustabdyti.

– ASVEL sezoną pradėjo puikiai, tačiau vėliau sustojo ir dabar turi 8 pralaimėjimų paeiliui seriją. Kaip manote, kas jiems nutiko?
– Tai gali būti smulkios traumos. Tu niekada nežinai tikrųjų priežasčių. Jie vis dar neturi Marcoso Knighto. ASVEL yra jaunimo komanda, todėl natūralu, jog yra pakilimų ir nuosmukių. Bet tai nereiškia, kad bus lengvos rungtynės ir galime atsipalaiduoti. Mums tai yra svarbios rungtynės. Jie turi išskirtinį susirinkimą prieš rungtynes ir darys viską, kad mus įveiktų.

– Kokia yra situacija su Joffrey Lauvergne, kuris praleido praėjusį mačą dėl kaklo skausmų?
– Joffrey vis dar nesitreniruoja. Žiūrėsime pagal situaciją, jeigu pagerės, pradės treniruotis. Viskas priklausys nuo to, kaip rytoj jausis.

– Kokia yra po čiurnos operacijos sveikstančio Manto Kalniečio būklė?
– Mantui sekasi gerai. Matau jį kiekvieną dieną, jis dirba sunkiai treniruoklių salėje. Jis juokauja, kad nori kuo greičiau sugrįžti į treniruotes, jog nebereikėtų dirbti su fizinio rengimo treneriu Sigiu (Kavaliausku), kuris jam paruošia sunkias treniruotes. Tikiuosi, kad jis sugrįš greitai. Neturiu tikslios datos, bet Eurolygoje jis nebežais, sugrįš tik LKL kovoms.

– Kuomet „Žalgiris“ sezono pradžioje pralaimėjo Vilerbane, dar netreniravote komandos. Kas pasikeitė nuo to susitikimo?
– Sunku lyginti, nes viskas pasikeitė. Šiuo metu mūsų žaidėjai yra geresnėje situacijoje, geresnėje formoje nei buvo pirmosiose rungtynėse.

3840x530

Komentarai

  1. A. Masėnas

    Jeigu nors kiek zaistu Strielniekas su Webster, galima butu losti. Bet ir kaltinti ju nenoriu, nes jie yra ne izaidejai, buvo nupirkti i vienas pozicijas, zaidzia kitose, ne savo duona valgo.

  2. 709

    Sutinku, kad si sezona pagrindine problema-izaidejas. Nera aikstes generolo-nera ir zaidimo!