Dviženklį pranašumą išbarstę žalgiriečiai po pratęsimo krito Jonavoje (VIDEO) 28

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė trečiąjį pralaimėjimą per 25 „Betsafe-LKL“ rungtynes. Sekmadienį žalgiriečiai išvykoje po pratęsimo nusileido Jonavos „CBet“ komandai 97:100 (24:24, 21:9, 21:24, 21:30, 10:13).

Rungtynės prasidėjo gan didele sparta: Tyleris Cavanaugh pelnė 5 taškus, o Joshas Nebo po perimto kamuolio dėjo į krepšį – 7:2. Lukas Lekavičius įmetė savo firminį metimą, tritaškį su pražanga pridėjo Edgaras Ulanovas, bet varžovai neatsiliko (13:12). Tada „Žalgiriui“ skirtumą augino L.Lekavičiaus ir Karolio Lukošiūno tritaškiai bei J.Nebo metimas iš arčiau – 21:12. Visgi Jonavos ekipa atsakė spurtu 10:0, o kėlinio rezultatą lygino Marekas Blaževičius – 24:24.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai daug geriau žaidė gynyboje ir vėl pradėjo augintis pranašumą. Įdėjo J.Nebo, tritaškį smeigė ir rezultatyvų perdavimą E.Ulanovui atliko Nielsas Giffey – 31:26. L.Lekavičius realizavo 4 baudų metimus, N.Giffey pasižymėjo iš po krepšio, o K.Lukošiūnas pataikė kiaurutėlį tritaškį (40:31). Pirmąją rungtynių pusę uždarė galingas J.Nebo dėjimas ir L.Lekavičius tolimas šūvis – 45:33.

E.Ulanovo dvitaškis ir T.Cavanaugh tritaškis buvo sukrovę žalgiriečiams 15 taškų persvarą (50:35). Ją panašią išlaikė E.Ulanovas ir dar vienas J.Nebo dėjimas, tačiau svečiai nesulaikė įsižaidusio Juano Palacioso, kuris mažino jonaviečių atsilikimą iki 4 taškų – 54:50. Antroje trečiojo kėlinio pusėje T.Cavanaugh rinko 5 taškus iš eilės, 3 baudas sumetė Janis Strelniekas, taškus pelnė N.Giffey ir M.Blaževičius – 66:57.

Jonavos ekipai kilus į dar vieną šturmą, „Žalgirį“ priekyje išlaikė T.Cavanaugh, L.Lekavičiaus ir E.Ulanovo taškai – 75:70. Gerą atkarpą sužaidė N.Giffey, sukūręs progą E.Ulanovui, tritaškį įmetė A.Milaknis – 83:73. Tada nesportinė pražanga buvo užfiksuota E.Ulanovui ir tuo pasinaudoję šeimininkai vėl priartėjo (83:80). Taškus pelnė T.Cavanaugh, bet po to žalgiriečiai neužbaigė 4 atakų iš eilės ir varžovai išsiveržė į priekį – 85:87. Paskutinėmis sekundėmis apsigynusi Kauno komanda nuskubėjo į puolimą ir rezultatą iš po krepšio lygino E.Ulanovas – 87:87.

Pratęsimą atidarė J.Nebo dėjimas ir T.Cavanaugh prasiveržimas (91:89), bet Jonavos komanda vėl šovė į priekį – 91:96. L.Lekavičiaus, E.Ulanovo ir T.Cavanaugh taškai sumažindavo skirtumą ir paskutinę ataką turėjo žalgiriečiai, bet T.Cavanaugh tritaškis skriejo pro šalį ir pergalę šventė šeimininkai – 97:100.

„Žalgiris“: T.Cavanaugh 23, E.Ulanovas 19 (10 atk. kam., 4 rez. perd., 2 blk.), L.Lekavičius 17 (7 rez. perd., 4 per. kam.), J.Nebo 12, N.Giffey 9 (8 atk. kam.), K.Lukošiūnas 6, M.Blaževičius 5, J.Strelniekas 3, A.Milaknis 3, P.Jankūnas 0.

„CBet“: E.Lecomte 33 (5/7 trit., 4 rez. perd.), J.Palaciosas 29 (7 atk. kam., 2 per. kam.), E.Šeškus 16 (5 atk. kam., 4 rez. perd.).

Komentarai

  1. 709

    Nera zodziu. Zaidzia tik zaidejai turintys kontraktus. Greiciau tas kosmariskas sezonas pasibaigtu.

  2. Algirdas

    kas motiejūną išmes ?

  3. Jo

    Apsisiko kaip reikia latvi reikia mesti iš čia baisų žiūrėti kaip žaidžia

  4. Šančiai

    Žemiau plintuso… Aišku,,treneriui“ jau tas pats, kaip ir didžiajai daliai ,,komandos“. Juk jie žino, kad jų nebus kitamet ir reikia tik atbūti dar šiek tiek ir pasiimti kontrakte numatytas algas. Vargu ar jie jaučia kokią nors gėdą. Lūzeriai suknisti.

  5. Aurimas

    Idomu ar dar yra galimybe stiprintis?nes su tokiu žaidimu mūsų legenda turės baigti karjerą su visiška baranka net ir Lietuvoje……..

  6. Algis

    Antras sezonas iš eilės kai komandos fizinis pasiruošimas yra su duobėmis, bet iš komandos vadovų niekas to nemato. Bėda su fizinio pasiruošimo specialistais.

  7. Aurimas

    Strelnieks…….Webster net nežaidė…..velniop kam tokie legionieriai?kam????????

  8. Fanas

    Visas rungtynes susiko dalbajobas antakio drocintojas – nafik neleido Nebo aiksten, bl… jau nezmoniskas siutas :-( pries Nebo bijo mesti, o dabar pastoviai issikeicia ir pries Palaciosa atsiranda mazesnis zmogus. Debile tu nedakrustas, bl.. Gifai gerai sujudejo, galejo leist Ulei kiek pailset, tai ne nafig, Ulia vos gyvas, Gifai ant suolo. Dekui tau antrasis dalbajobe motiejau, kad nesugebejai subines suraukes paslapti apie Maksvyti islaikyt, dabar turim giliai dejusi antakio pisli, kuriam dabar visai nusisikt ant komandos ir kas su ja bus. Ber ir sitas antitreneriukstis geras, ne kad irodyti savo gabumus stengtusi kiek imanydamas kontrakta geresni gaut, tai dej bl… skersa ir daba kruskites. Savaite ruosesi rungtnems, nichuja nedaro, tai matyt vel antakio drocintojui laiko pritruko ???? Tik kam – treniruotems, atsigavimui po zvezdos ar kam ?? :-( Buvo vilties, kad be EL dabar tai varys, nifiga bl.. dabar jau labai abejotina, ar su tokiu drocintoju iki finalo daeisim, o jei kazkaip daeisim, neatrodo, kad finala laimesim :-( Ir dar klausimas, kas bl.. su varliaedziu darosi ? Kakla skaudejo, jau turi but pasveikes, kur jis bl.. jei rimta trauna, kodel niekas nieko nesako, o jei ne, tai kur jis bl..

  9. Darius

    eurolygoje Zalgiris liko paskutinis, LKL jau tik antras, o pirma Statyba. Tai kaip cia suprast ? Pora komentaru buvo, kad eurolygai biudzetas per mazas, bet LKL pagal biudzeta tai niekas Zalgiriui net neprilygsta, bet kur cia suo pakastas, kad velkames paskui Statyba ? Nu paaiskinkit kas nors. Kaip cia geriausio eurolygos vadybininko komanda i tokia duobe ikrito ? Jonava subines kosmosinei komandai issparde. Jonava su pergale, o moliomotiejuna metas vyti lauk.

  10. Antakis

    visai neišreikalauns
    Visai jau padėjo ant sezono, nevaldo komandas , kažkokie eksperimentai vyksta , niekaip neišreikalauja iš žaidėjų bent jau 80%, vyt lauk jį reikia

  11. Fanas

    Dabar pagal prakeiktos kiaulystes desni rytoj kabelis nepatvarkys sudrycio, o mes kisim pries kabeli (nu jei kazkokios Jonavos nesugeba iveikt, tai kas su kabeliu) ir tada bus nemazas issukis ketvirtfinali iveikt, o ji praejus vel uzsiraunam ant kabelio ir tada chrien zino kaip viskas baigsis :-( Nezinau, kol kas ant karstu norisi mest nafig ta antakio pisli lauk, vis tiek is jo nulis naudos dabar, ir jei nieko negalima daryt su Maksvyciu, tada tegu sezona uzbaigia Sabas su Berzininkaiciu, abejoju ar jau butu taip blogai, kaip yra dabar. Bl… svieciasi pirmi metai, kai galim ne tik be aukso but, bet ir turet pirma kart istorijoje bronza. Nebent dar imanoma antakio drocintojui kazka padaryt, kad jis bl… kiausus i kumsti paimtu, bet kartu reik reanimuot puse komandos lavonu, kas praktiskai nebeimanoma :-( Ir kas su Miniotu atsitiko, nes nuo lepsio Mareko jau vimdyt pradeda – gauna lost, beveik nieko nepadaro, negauna lost, tai po to triusikai prisikti pastoviai, kai i aikste isleidzia :-( Komandoj yra siaip ne taip 4 su puse zaidejo, tai kaip su tokiu kiekiu zaideju galim kazka laimet ? :-(

  12. Zdovcas

    Grybas jei esame protingi atsibusime

  13. Seskus

    Sujauke Kortas zalgiriui 😁😀 Jonava 🔥💯💥 stebina Zalgiris 15 tasku isbarsto Kosmosas Jonavos Tandemas 62 taskus surinko karsta atmosfera

  14. Pratesime

    Kad patis matet Lukas Ule vos kojos vilko nuovargis Zdovcas nekeite kai nera kam

  15. Zalgiris

    Lukas su ule neistemps ir Cavanaigh

  16. Zalgiris

    Pralaimejo dabar dar daugiau intrigos del 1 vietos

  17. Iklimpo

    Pratesime Tik Lukas ir ule bande traukti dar kazkiek Strielniekas Giffey ne is tokiu

  18. ...

    Šiaip nulis emocijų, man sezonas jau prieš pusę metų baigėsi. Bet ką Jurė išdarinėja, tai protu nesuvoksi. Ir Motiejūnas su šitu klounu sudegino visus kreditus, kuriuos buvo uždirbęs per eilę metų. Žaisti su penkiais žaidėjais visą ketvirtą ir pratęsimą, kai žaidėjai vos kojas velka??? Tai kam tuos žaidėjus perkam, jei net nuo suolo nepakelia? Ir taip visą sezoną. Siūlau palikti šitą klouną dar trim metam. Bus labai pigu, nes užteks tik penkių žaidėjų, šitam trenerio parodijai.

  19. Dzovcas

    Po Runktyniu pripazino kad toks pralaimejimas LKL brendo jau kuri laika Ne paslaptis kad tikejomes sunkiu Runktyniu

  20. dadu

    Jei neesi gejius kuriam patinka kuri per uzpakali daro ir jis kaifuoja…tai sunku suprasti kas gali palaikyti zalgiri…kaunas Gejiu sostine…kito paaiskinimo nera jei palaikai komanda kuria visi tratina be preziko kas netingi…

  21. Aha

    Eurolygoj paskutiniai, bet ir toliau sekmingai daromes geda, tik dabar jau LKL. Bravo. Jankio paskutinis sezonas bus tikrai isskirtinis, jei pirma karta LKL istorijoj Zalgiris kovos del bronzos. O tai labai realu pusfinaly gavus Lietkabeli, kuris dabar savo zaidimu, forma atrodo zymiai geriau. Jau nekalbant apie trenerio lygi, kompetencija ir sugebejima isreikalaut is zaideju, apie komandos motyvacija, nora, atsidavima. Nu lauksim, kuo sitas farsas ir tragikomedija viename pasibaigs.

  22. Aha

    Jau seniai sakiau, kad sezoną pabaigt galim ir su Tučiu. Į tą antakio tampytoją, jau vemt verčia žiūrėt. Nei žaidėjai jį gerbia, nei asistentai.Nieko nepadarė per visą sezoną, apart Janio psichologinį nusodinimą ir Mareko supūdymą ant suolo. GĖDA. Ir iš kokio trenerių šiukšlyno tuos abu ištraukė???

  23. Psichopatas

    Aišku tai,kad sutartos rungtynės.Pirmauji 15 ir pralaimi supistai Jonavai aha

  24. Linas

    Tokias komandas ir be trenerio, aukstesniu meistriskumu imt reikia, bet turbut daugumos musu zaideju meistriskumas Jonavos lygio, tik su gerokai didesnem algom…Yra tik vienas zodis tokiam pasirodymui – GEDA!!!!

  25. Fanas

    Dabar, manau, reikia ziureti, kokios bus rungtynes su Siauliais – jei antakio drocintojas nori rimtai ir sazininkai uzbaigti savo kancios laika ir turi minciu apie geresni kita kontrakta, tada Siaulius turetu lengvai nunesti, bet jei treneriukstis giliai dejes ant komandos ir vel bus tokios nesamones ir idiotizmai keitimuose kaip buvo vakar, tada yra tiesioginis kenkimas komandai. Jei tampysis kaip vakar, keli nores zaisti, o didzioji dalis ne, tokiu atveju antakio pisli reikia mesti kuo greiciau, nes ik atkrintamuju jis tada suzlugdys komanda galutinai ir tiesiog nebeuzteks laiko atsigauti. Ir jau zodziu GĖDA jau nebeatsipirksim. Kiek matosi is vakaryksciu jo komentaru po rungtyniu, tai toks jausmas, kad jam giliai viskas pofig – jei esame protingi, atsigausime ?? Kas cia per sudas, kas turi reguliuoti ir valdyti komanda, jei ne treneris ? Jei treneriukstis jau visiskas pochujistas ir jam buvimas komandoje yra kancia, mest lauk kuo greiciau, jei niekaip neimanoma Maksvyciui pradeti darba „anksciau laiko“, tada sezona baigia Sabas ir Berzininkaitis, tada beliks laikyt spygas/kumscius, kad bent iki finalo dasikapstytume

  26. R 65

    Dar pridėsiu,kad pralošta ių esmės penkiem žmonėm.Iš kurių vienas tik po tramos atsigavęs 37-metis,o kitas daugiametis dubleriū komandos vidutiniokas.Kur savigarba žaidėjų,kas dabar kliudo,nebeišeina vienų rungtynių per savaitę sužaist.Lekavičius,Ulanovas,Cavanaugh ir viskas,kitų arba lygis netinka,arba kaina,arba kainos-lygio santykis netinka. Ir dar jei iki dabar Shilleriuo alga mokama,pripirkti Webstetiai sėdi,tai matosi jog pinigų nieks neskaičiuoja (nes ne savo) ,tuomet jei kas nebenori žaist ar treniruot tegul pasiima tą paskutinio mėnesio atlyginimą ir dingsta,o sezona,baisų sezoną,pabaigt su norinčiais,jei truks žmonių-dubleriao jau laisvi.

  27. Darius

    Zdovcas jau paskutines dienas skaičiuoja, motyvacija žmogui numušta. Taigi davė suprasti, kad jaučiasi prastai, kai nebaigus sezono žino, kad po paskutinio švilpuko bus išmestas. Nemato perspektyvų. Stovi nusiminęs prie suolo ir kas jam. Bet kad Strielnieką nusodino, nesutinku, latvis yra traumų maišas ir be to, pastatytas žaisti ne į savo poziciją kaip ir Websteris. Abu nesusidoroja, nes tai ne jų duona. Už visą šitą košę privalo atsakyti genialusis mūsų vadybininkas. Taip pat dalis kaltės krenta ant fanatikų sirgalių, tų, kurie normaliems sirgaliams čiaupdavo burnas ir net neleisdavo kritikuoti už blogus sprendimus, visada reikalaudami tik „palaikyti“ , „visada palaikyti“. Iš to visados palaikymo komanda nugrimzdo į dugną, nes geriausias vadybininkas jautė palaikymą net už pridarytas nesąmones. Dabar palaikytojai dingę. A ū, ateinat čia, palaikykit, vėliavą Ukrainos išsikelkit ir pirmyn..

  28. turetu

    pmo pasiimt koki apsaugini ir isspardyti visiems subines , juk grieztos rankos salininkas , jugoslaviskos mokyklos atstovas, pasirode labai svelnus savo veido masazuotojas . Stebetinai ramus buvo vakar. neturi jokios savigarbos , jam jau visiskai neidomu , bet pmo neturi jokiu varjantu tik spardyti subine ir reikalauti.