„Žalgiryje“ prisistatęs K.Maksvytis: apie darbą per langus ir svarbią G.Krapiko užduotį (VIDEO) 3

Suslavičius, LRT.lt

Ilgametė Kazio Maksvyčio svajonė išsipildė – nuo antradienio 44-erių specialistas treniruoja ir Kauno „Žalgirį“, ir Lietuvos krepšinio rinktinę. Su Permės „Parma“ ekipa prasidėjus Rusijos invazijai Ukrainoje išsiskyręs specialistas Lietuvos čempionų gretose prieš LKL sezoną pabaigą pakeitė slovėną Jurę Zdovcą.

„Žalgiris“ paskelbė, kad su K.Maksvyčiu buvo sudaryta sutartis pagal formulę 2+1.

„Kas liečia ilgalaikes perspektyvas, tai šiemet kažkiek susipažinsiu su žaidėjais, jie pažins mane. Reikės pagalvoti apie kai kurių žaidėjų ateitį klube, tai bus proga su jais geriau susipažinti.

Dabar yra nedėkingas momentas ateiti dirbti treneriu, bet pradžioje Paulius Motiejūnas paklausė ar sutiksiu dirbti nuo kito sezono ir pasakiau taip. Vėliau paklausė, ar galėsiu pradėti dirbti nuo šios savaitės, tai irgi pasakiau taip. Taip atsidūriau „Žalgirio“ klube. Manau, kad treneris neturi vengti savo kelyje iššūkių“, – per savo pristatymo spaudos konferenciją kalbėjo naujasis „Žalgirio“ treneris.

Su žiniasklaidos atstovais K.Maksvytis pasidalijo mintimis apie viziją „Žalgirio“ klube, šeimą pradžiuginusį sprendimą ir darbų suderinimą tiek rinktinėje, tiek Kauno komandoje.

– Kokias bėdas įžvelgiate „Žalgirio“ komandoje ir ką norėtumėte pakeisti?, – buvo paklausta K.Maksvyčio.
– Jau anksčiau buvo galima pamatyti, kad yra sąlyginai mažai kūrėjų komandoje. Bandysime rasti laiko ir Tai Websteriui ir ypatingai Janiui Strelniekui. Bus įdomu pažiūrėti, kada įvyks jo transformacija. Kalbant apie Eurolygą, tai reikia pridėti atletiškumo komandai.

– Kaip jūsų asistentų gretose atsidūrė Gintaras Krapikas?
– Gintaras buvo vienas iš pasiūlytų kandidatų, tad nusprendėme jį priimti. Jis yra keli dalykai viename, buvęs žalgirietis, kuris žino visą sistemą. Yra keli dalykai viename, kurie mums tinka. Jo vaidmuo komandoje bus didelis, ypač kai manęs nebus, kai dirbsiu su rinktine. Tačiau iki galo to vaidmens dar nesame nubrėžę.

– Ar realu kitą sezoną patekti į Eurolygos atkrintamąsias?
– Manau, kad realu. Yra posakis, kad siek neįmanomo – pasieksi maksimumą. „Žalgiryje“ keliami aukščiausi tikslai ir reikia laimėti kiekvienas rungtynes.

– Ar buvo sunku priimti „Žalgirio“ sprendimą, žinant, kad teks derinti su darbu rinktinėje? Galbūt iš kažko prašėte patarimų?
– Kažkokia jau buvo priešistorė mano pačio, kai nepavyko suderinti sutarčių praeityje. Kalbėjome, kad antro tokio pasiūlymo atmesti negalima. Juolab, kad reikia priimti iššūkius. Žinau, kad nebus lengva, bet esu tam pasiruošęs.

– Daug kalbama apie Mareką Blaževičių. Ką manote apie jį?
– Bus įdomu jį pačiupinėti gyvai. Negalime jo nuvertinti, yra jaunas žaidėjas, jis yra komandos planuose kitiems metams, bet norisi pačiupinėti labiau, tada galėčiau plačiau atsakyti į šį klausimą.

– LKL atkrintamosios baigsis labai vėlai ir bus labai mažas tarpas iki rinktinės stovyklos. Ar nesinorėtų didesnės pertraukos?
– Kadangi esu pats čia dabar klube, tai man labai gerai žaisti didesnį rungtynių skaičių, kad objektyviai išsiaiškinti geresnius. Tačiau, kaip rinktinės treneriui norėtųsi didesnio tarpo LKL sezono pabaigos ir rinktinės stovyklos.

– Ką planuojate pakeisti komandos žaidime artimiausiu metu?
– Šiai dienai kažką pakeisti bus sunku, turėjome tik dvi dienas treniruotėms, dar skrydis iš JAV buvo. Šįryt pasiruošiau paskutinius derinius, kuriuos buvau pamiršęs. Artėjančiose rungtynėse bus tik emocinis faktorius, o realiai viskas pasikeis vėliau.

– Priminkite, kokį žaidimą žaidžia K.Maksvyčio treniruojamos komandos?
– Žaidžia iš visų jėgų, žaidžia komandišką krepšinį, aukojasi. Dalinasi kamuoliu, žaidžia gražiai puolime ir vis kiečiau gynyboje.

– Kas treniruotes rinktinę per atrankos langus po Europos čempionato?
– Kol kas Europos čempionate dalyvauju aš pats, o per langus manęs greičiausiai nebus, tad kažkas iš asistentų mane pavaduos.

– Kaip jūsų šeima priėmė sprendimą dirbti „Žalgirio“ klube?
– Prieš kurį laiką jau buvome nusprendę, kad šeima įsikurs Kaune, o aš rūpinsiuosi savo karjera. Dabar šeima džiaugiasi, nes aš dirbsiu ir gyvensiu ten pat.

Komentarai

  1. 709

    Patiko trenerio klausimas zurnalistui(Karoliui). Pirma reik paciam kazka padaryti,o tik paskui spaust kitus kad tai darytu. Saunuolis. Sekmes Kazui !!!

  2. Zzz

    Ojoj ir vėl Pauliukas komplektacija užsiiminės. Vėl košmarus sapnuosim. Reikia gero skauto, kad galėtų paanalizuoti galimus variantus. Tuo labiau, kad Kazys irgi nėra stiprus ant tų dalykų.

  3. tai siūlau ekspertams eiti i skautus, nes viska jūs žinot, kas kur stiprus, kas ne