Žalgiriečiai moksleivius iš Ukrainos priėmė „Žalgirio“ arenoje 13

Kauno „Žalgirio“ organizacija kartu su savo darbuotojais toliau įvairiais būdais reiškia paramą šiuo metu savo šalį nuo užpuolikų ginantiems ukrainiečiams ir nuo karo į mūsų šalį bėgantiems žmonėms.

Praėjusią savaitę Lietuvos čempionai į „Žalgirio“ areną pakvietė „Herojaus“ mokykloje besimokančius 10-11 klasių vaikus iš Ukrainos ir pravedė jiems turą po slapčiausius arenos kampelius, įskaitant ir žalgiriečių rūbinę.

Pasibaigus ekskursijai po „Žalgirio“ areną, rūbinėje jaunuolius pasitiko ir „Žalgirio“ krepšininkai Marekas Blaževičius bei Karolis Lukošiūnas.

„Tikrai nedažnai sulaukiame tokių svečių, bet buvo tikrai smagu pabendrauti su jaunimu ir bent kažkiek parodyti jiems mūsų kasdienybę. Tikiu, kad vaikams toks turas po „Žalgirio“ areną praskaidrino dieną“, – sakė snaiperis K.Lukošiūnas.

Kauno komandos nariai vaikams iš Ukrainos ne tik aprodė „Žalgirio“ rūbinės patalpas, treniruoklių salę ar ten taip pat įrengtą sauną, bet ir papasakojo apie rūbinėje galiojančias taisykles ir tradicijas.

Vėliau minėtiems „Žalgirio“ krepšininkams vėl teko pasijausti lyg po rungtynių, kadangi viena iš moksleivių, klausant jos bendraklasiams, žalgiriečius kalbino „Herojaus“ mokyklos laikraščiui.

M.Blaževičiui teko pasakoti ne tik apie „Žalgirio“ komandą ir tradicijas, bet ir apie santykius su komandos draugais ar populiarumą Kauno miesto gatvėse.

Moksleiviai iš Ukrainos taip pat teiravosi, ar krepšininkams yra tekę lankytis jų šalyje. Žalgiriečiai taip pat rekomendavo lankytinas vietas Lietuvoje bei atskleidė didžiausias savo svajones.

Kauno „Žalgirio“ organizacija primena ir toliau kviečia aistruolius prisidėti prie pagalbos Ukrainai ir jos gyventojams bet kokiais galimais būdais. Bene aktyviausią veiklą vystančios organizacijos šiuo metu yra https://www.blue-yellow.lt ir https://stipruskartu.lt.

Yra būdų prie ukrainiečių gerovės prisidėti ir kitais būdais – kviečiama savanoriauti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir kitose organizacijose, ryžtis priimti nuo karo bėgančius ukrainiečius į savo namus, prisidėti rūbais, maistu bei medikamentais.

 

Komentarai

  1. ....

    Eitų treniruotis nevykėliai geriau, nes krepšininkais net neapsiverčia liežuvis vadinti.

  2. Būtent

    nes dabar komanda,o tuo labiau Žalgiriu pavadint liežuvis nesiverčia.Jau kiek kartų šį sezoną apsidirbo pirštų suskaičiuot nebeužtenka.Pavardžių neminėsiu,bet pas daugelį manau galvoje tos pačios.Dar yra truputi laiko šiek tiek apsiplaut,bet bendtad vaizdas vistiek liks bjaurus.

  3. .

    treniruok netreniraves situos abugelius rezultatas gale tas vistiek tas pats. jei ir zengia zingsni ar du i prieki, po to seka trys ar keturi atgal. beviltiskas invalidu kratinys, kurio bent du trecdalius po sezono butina isvaikyti.

  4. Darius

    Jemenui labai reikia pagalbos, ten 20 milijonų žmonių karo zonoje blaškosi badaudami, ar bus akcija paremti Jemeną ?

  5. bus

    butinai bus, tu tik visus kurie karo zonoje, badauja , ar siaip kankinasi surasyk , nieko nepamirsk jei kam pilva skauda , ar galva, ar silpnaprotyste , visus rašyk ir bus visiems akcijos . sėkmes nelengvam darbe.

  6. Dariau,

    papasakok ką nors dar apie serbus šiaip politiką,apie skiepus dar truputi.Žiūrėk ir pietus,tada į palatą miegučio.Tabletės nepamiršk.

  7. Darius

    labai pergyvenu dėl Jemeno, visi silpnapročiai laksto su hoholų vėliavomis, o Jemenas tai badauja. Kur parama jemenui, stop war užrašai ant jemeno vėliavų, Jemeno vėliavėlės ant fb profilių ?

  8. Dariau,

    palauks tas Jemenas,tu apie serbus dar papasakok ką nors,labai įdomu.Ir apie skiepus dar … .

  9. Darius

    laikas bėga greitai, jau ateinantį rudenį gausi naują jau ketvirtą adatėlę, o su ja ir barkodą, be kurio į areną vėl neįleis, pasiraitosi rankovę ir eisi į skiepobusą. O kas dėl serbų, tai dabar jie man nerūpi, nes Jemene katastrofa. Reikia Jemenui padėti, stop war in Yemen.

  10. Dariau,

    ko jau tie serbai yaip nerūpi,o taip rūpėjo.

  11. Darius

    rūpėjo kai avinų banda arenoje ant Serbijos baubė, o man serbai jokie ne priešai. Susimokėjo baubėjai baudą už baubimą, kiek žinau, giriu.

  12. na

    va ir aiskiau jau pasidare, zalgirio sirgaliai avinu banda o serbai draugeliai , reiktu tau paklode ant galvos mest

  13. Darius

    tai ne visi gi ten buve baube. Bet visi kas baube, avinai.