Iki dvikovos pabaigos kovojęs „Žalgiris“ pralaimėjo Pirėjuje (VIDEO) 20

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė antrą pralaimėjimą šio sezono Eurolygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje rezultatu 80:90 (21:18, 14:26, 23:23, 22:23) nusileido „Olympiacos“ ekipai.

Septynis taškus dvikovos pradžioje pelnė Rolandas Šmitas, keturis tuomet pridėjo Ignas Brazdeikis ir „Žalgiris“ buvo priekyje – 11:4. Dvitaškiu pasižymėjo Kevarriusas Hayesas, o Tyleris Cavanaugh ir Tomas Dimša smeigė po tritaškį, o kėlinį taikliais baudų metimais užbaigė Arnas Butkevičius – 21:18.

Dvitaškiu pasižymėjo K.Hayesas, septynis taškus pelnė I.Brazdeikis, bet įpusėjus kėliniui kauniečiai jau atsilikinėjo – 30:31. Edgaras Ulanovas taikliai atakavo iš toli, o du taškus kėlinio pabaigoje pelnė ir Lukas Lekavičius – 35:44.

Dvitaškį su varžovo pražanga pataikė I.Brazdeikis, du taškus pelnė E.Ulanovas, o R.Šmitas pataikė iš toli – 43:49. Sėkmingą reidą po krepšiu surengė I.Brazdeikis, Keenanas Evansas taikliai metė iš toli ir realizavo tris baudų metimus, o A.Butkevičius pataikė tolimą metimą – 54:62. Dar vieną dvitaškį įmetė L.Lekavičius, K.Hayesas sumetė du baudų metimus, tačiau skirtumas nepakito – 58:67.

Ketvirtame kėlinyje tris taškus surinko I.Brazdeikis, T.Cavanaugh pataikė tris tolimus metimus ir „Žalgiris“ priartėjo – 70:74. Paskutinėje rungtynių atkarpoje metimu iš po krepšio dar pasižymėjo I.Brazdeikis, aštuonis taškus pelnė K.Evansas, tačiau tai nuo pralaimėjimo neišgelbėjo – 80:90.

„Žalgiris“: I.Brazdeikis 21, K.Evansas 14, T.Cavanaugh 12 (7 atk. kam.), R.Šmitas 10 (5 atk. kam.), K.Hayesas 6, A.Butkevičius 5, E.Ulanovas 5, L.Lekavičius 4, T.Dimša 3, L.Birutis 0, K.Lukošiūnas 0.

„Olympiacos“: S.Vezenkovas 23, M.Fallas 16, K.Sloukas 15, G.Larentzakis 15, T.Walkupas 10.

Komentarai

  1. 709

    Liudnoka.Nesuprantu kodel treneris antram kelinuke nesieme veiksmu varzovu spurtui sustabdyti. Faktas kad kai prasideda startinio penketo keitimai komanda susilpneja ir atiduoda iniciatyva varzovams.

  2. 709

    Atsarginiai surinko 18tsk ir tik 3 naudingumo balus kartu sudejus

  3. Saulius

    Gėdos nepadarė, kovėsi iki galo. Aišku Lietuvos ekspertai sudirbs trenerį ir žaidėjus, mat laukėm pergalės. Prasitrinkit akinius, prasiblaivykit ir su gera nuotaika laukim kitų rungtynių.

  4. Darius

    auksciau bambos neissoko, suzaide kaip galejo pagal savo lygi. Lyginant su pernai, komanda kur kas stipresne, bet iki susizaidimo reikia laiko. Butu idomu ateityje pamatyti zaidzianti Motiejuno favorita Kalnieti.

  5. ispudis

    zagiris siemet kietas.truksta keliu varzybu susizaidimui gynyboje.aisku labai stiprios komandos papuole pradzioj.su pernai nera ka lyginti

  6. Sigis

    Silpnas kazys ,tipo negali zaidejas kokiu 35 min atzaist jai eina grajus,

  7. Aha

    Visa laika deklaruojama, kad Zalgiris – gynybine komanda. Tai kur ta gynyba? Praleidus 90 tsk. nelabai liezuvis apsivercia sakyt, kad buvo gera gynyba. Beje, toks jausmas, kad Lekavicius nelabai patogiai jauciasi Maksvycio schemose arba nera tinkamai isnaudojamas. Taip buvo ir rinktinej, ir dabar Zalgiry. Nesuvokiama, kaip zaidejas, praejusi sezona buves lyderiu ir vos ne vienintelis tempes komanda Eurolygoj, dabar panasus i savo paties seseli. Aisku, gerai, kad yra daugiau pajegiu zaideju ir Lukui nereikia daryt daugiau nei jis gali, bet kai zaidejas, orientuotas i tasku rinkima, krapsto po kelis taskelius… Turint tokia gana skyleta sudeti, bet norint bent jau nelikt paskutiniams, Kazys turetu sugalvot, kaip maksimaliai isnaudot visus, galincius zaist Eurolygoj ( i sita sarasa tikrai neieina Birutis ir Lukosiunas). Ir papildymas Zalgiriui verkiant reikalingas, ypac ziurint i kitu, net ir kuklesniuju komandu sudetis.

  8. Šančiai

    Atvirai tariant – beviltiškos rungtynės. Vis labiau ryškėja ,,ištaisytos“ komplektavimo klaidos. Dalis žaidėjų LKL lygio ir jiems toli iki eurolygos vidutiniokų. Nesuvokiu kodėl buvo atsisakyta Mareko ir su liaupsėmis paimtas Birutis. Galbūt LKL kovoms, bet jis ne eurolygos žaidėjas. Ką veikia Lukošiūnas? Kur Kalnietis? Negi dabar jis imdamas solidų atlyginimą taip ir prasitrins ant atsarginių suolelio? Čia ne senelių prieglauda. Nuopelnai nuopelnais, bet arba turi žaisti, arba eiti lauk. Negi Žalgiris vėl užlipo kelinti metaiu iš eilės ant to paties grėblio? O gal čia PONO Motiejūno pokerio dėlionė ir jis pasimetė tarp daugybės UAB ir kitokių darinių? Esu labai nusivylęs šiandienos Žalgiriu ir jo vadovu Motiejūnu.

  9. Linas

    Pinigai taupomi ne ten kur reikia: krepšininkams skristi į rungtynes su Ryanairu yra pasityčiojimas…Nuotraukose nusileidus matėsi labai „patenkinti“ Evanso ir Hayeso veidai…Komanda kovojo kiek galėjo,tiesiog varžovas buvo iš aukštesnės lentynos.

  10. Darius

    apie sudeti, padaryta didziule klaida atsosakius Mareko ir i jo vieta paemus Biruti. Visi atsimename, kaip gerai, lyginant su Biruciu, iskritus Lauvergne jis zaide, kai gaudavo laiko, deja, buvo nusodintas. Liudna, nes Marekas turejo kovotojo charakteri, nepaise jokiu autoritetu, grumesi fiziskai. Dabar turime du silpnokus centrus, kuriuos stumdo. Lukosiunas tai isvis sugeba tik viena dalyka – mesti tritadkius, bet jam reikia sukurti progas ir treneris turi sukti galva, kaip ji isvesti metimui, nes pats gyvenime nesugebes. Pvz Macijauska budavo denge kaip nori, vis tiek primesdavo metimu, o sitam tik tritaskiu konkurse dalyvauti. Tai du zaidejai, kurie netraukia minimalaus Eurolygos lygio. Trecias yra Motiejuno favoritas, rubines siela Kalnietis. Senas, brangus, abejotinu sugebejimu, bet zalio kraujo. Speju, kad jis dabar turi pereinamus metus, buvo zaidejas, dabar suolo trynejas, o kitais metais jau bus administracijoje.

  11. Visgi

    Birutis tai trenerio iniciatyva , o kalnietis tai jau seniai yra struktūros dalis, futbolo klubo akcininkas , gaila kad treneris jo nenori leisti net su Lkl vidutinėm, čia kažkokia priešprieša matosi tarp jo ir pmo

  12. Samb

    Nesiinervinam viskas gerai bus kaip pdksatuose yra kalbama tuoj bus paimti Okaro White ir Troy Daniels ir viskas bus gerai nuo siandien baigiu ziureti podkastus nes lempas sneka tie zinovai

  13. Fanas

    Vienas treneris be Eurolygos patirties, daug žaidėjų be Eurolygos patirties. Kaip nori išlikti Eurolygoje?
    Atimkite 21 tašką iš šio jauno Brazdeikio ir pamatysite tikrąjį likusių Eurolygos žvaigždžių likimą. Maksvytis taip pat negali išnaudoti tikrojo Lekevičiaus potencialo, kaip matyti rinktinėje.

  14. Zalgiris

    Po 2 runktyniu reikia pastiprinimo papildymo nesusitvarke su Vezenkovu Fallu Sloukas kiek pražangū išprovokavo iš Lietuvių trūksta taškų Lukociunas negali duoti daugiau naudos Dimša nebus stabilus

  15. Zalgiris23

    Po 2 runktyniu reikia pastiprinimo papildymo nesusitvarke su Vezenkovu Fallu Sloukas kiek pražangū išprovokavo iš Lietuvių trūksta taškų Lukociunas negali duoti daugiau naudos Dimša nebus stabilus

  16. Kaunas

    Po 2 runktyniu reikia pastiprinimo papildymo nesusitvarke su Vezenkovu Fallu Sloukas kiek pražangū išprovokavo iš Lietuvių trūksta taškų Lukociunas negali duoti daugiau naudos Dimša nebus stabilus

  17. Kaunas

    Ulanovas neisizaidzia

  18. Birutis

    Netik Birutis bet ir kiti nesusitvarke su Fallu

  19. Trojus

    Reikalauju viešo ir aiškaus P.Motiejūno pasiaiškinimo dėl kalniečio rolės ir padėties Žalgiryje. Reikalauju paties Kalniečio pasiaiškinimo dėl ryšių su futbolo klubu K.Žalgiris. Teisingai rašo- čia ne senelių prieglauda ir ne labdaros organizacija mokanti pašalpas, kad (jeigu tikėti sklindančiomis žiniomis), kad Kalnietis yra Kauno Žalgirio futbolo klubo akcininkas ir jam tokiu būdu reikalingi pinigai futbolo investicijoms. Kodėl vėl padaryta tiek komplektacijos klaidų? Kokia tikra Kalniečio, Biručio, Lukošiūno rolė komandoje. Užteks bandyti klubo fanų kantrybę.

  20. A G

    o kalnietis gauna pensija is zalgirio klubo?