K.Maksvytis: „Pasiilgome Eurolygos atmosferos „Žalgirio“ arenoje“ (VIDEO) 0

Martynas Žiūrys, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgirio“ laukia dviguba Eurolygos savaitė. Kazio Maksvyčio vadovaujami žalgiriečiai per kelias dienas mėgins pranokti du Europoje vertinamus strategus – Sergio Scariolo ir Šarūną Jasikevičių.

Antradienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje mes iššūkį Bolonijos „Virtus Segafredo“, o jau ketvirtadienį varžysis su Barselonos „FC Barcelona“.

K.Maksvytis prieš artėjančią antradienio akistatą spaudos konferencijoje aptarė „Virtus Segafredo“ silpnąsias vietas, asmenines ambicijas prieš S.Scariolo bei dvigubos savaitės privalumus namuose.

„Varžovas su įspūdingomis pavardėmis ir savo istorija, – apie „Virtus Segafredo“ kalbėjo K.Maksvytis. – Sakyčiau, kad tai patirties ir fiziškumo derinys, turi atletiškų ir nemažai patyrusių žaidėjų. Bandysime pastatyti savo azartą ir jaunystę prieš varžovų patirtį.“

– Kodėl „Virtus Segafredo“, turėdami tiek talento, vis dar stringa puolime?
– Reikia paminėti, kad pirmosiose rungtynėse nežaidė Milošas Teodosičius ir jie pralaimėjo, o antrosiose jis žaidė ir komanda laimėjo. To puolimo ir kūrybos buvo šiek tiek daugiau. Galbūt sezono pradžia ir vis dar nepasidalina vaidmenimis. Jie turi daug potencialo puolime, manau, kad jie vis dar nėra savo geriausios versijos.

– Eurolygos starte patyrėte du pralaimėjimus. Kiek jie slegia?
– Slegia, iš vienos pusės – reikia išlaikyti ramybę, komanda klauso, dirba, stengiasi ir kovoja kiekvienose rungtynėse. Antrosiose rungtynėse turėjome mažiau šansų, bet vis tiek išlikome iki pabaigos. Žinoma, pirmosiose buvo labai geri šansai laimėti. Žinome, kad tik kovoti neužtenka ir norime patirti pergalės jausmą. Tikiuosi, kad prie savų sienų pavyks tai padaryti.

– Varžovus treniruoja Sergio Scariolo, su kuriuo teko susidurti Europos čempionate. Ar jums yra papildomos motyvacijos ir ambicijos laimėti prieš šio trenerio komandą?
– Tai skirtingos komandos ir žaidėjai. Be abejo, žaidžiant Eurolygoje su geriausiais norisi įveikti savo kolegas. Žaidžiant su tokiu garsiu treneriu, kažkokios tai yra ambicijos.

– Ar jūsų pačio strategija kažkiek turės keistis, žinant, kad varžovas su jumis susipažino Europos čempionate?
– Kažkiek yra ir kartojasi keli deriniai, kartojasi gynybos sistemos, bet, žinoma, yra skirtingi žaidėjai ir kita komanda, bet tikrai galima kažką pasiimti iš vasaros.

– Dviguba Eurolyga savaitė žaidžiama namuose. Ar tai yra pranašumas prieš varžovus?
– Nemažas pranašumas, nes žaidžiame prie namų sienų. Tikiuosi, kad tą pavyks paversti pranašumu, nes varžovai už mus neįmes taškų. Bet tikimės, kad bus tas šeštas žaidėjas, kuris pakels emocijas ir neleis mums atsipalaiduoti.

– Vakar kalbėjote, kad keli žaidėjai yra sunegalavę, gal turite naujos informacijos apie juos?
– Kol kas visi treniruojasi. Kažkokius negalavimus jautė Ignas Brazdeikis ir Kerarriusas Hayesas. Dabar situacija lyg ir gerėja, visi perėjo silpnus peršalimo simptomus. Prieš tai tą turėjo Arnas Butkevičius ir Tomas Dimša. Vienas nuo kito užsikrečia, bet tikiuosi, kad ryt žais visi.

– Rungtynėse bus pagerbtas Paulius Jankūnas. Ar sezono metu jums tenka su juo bendrauti ir kaip jam sekasi naujame vaidmenyje jūsų akimis?
– Tenka bendrauti nemažai. Jis yra tarpininkas tarp komandos ir vadovybės. Manau, kad jam, kaip naujokui, sekasi visai gerai. Ir pasiseks dar geriau. Džiaugiuosi, kad rytoj jį pagerbsime.

– Pirmosios rungtynės prie savų sirgalių, ar pasiilgote atmosferos?
– Pasiilgau, turėjome su labai gera atmosfera rungtynes prieš „Maccabi“, tik ta atmosfera buvo priešiška. Dabar tiek komandos naujokai, tiek visi kalba apie atmosferą „Žalgirio“ arenoje.

3840x530

Komentarai