Sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje – pergalė prieš „FC Barcelona“ ekipą (VIDEO) 13

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė pergalingai. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 73:72 (20:19, 24:16, 11:21, 18:16) „FC Barcelona“ ekipą.

Sėkmingu reidu po krepšiu dvikovą pradėjo Keenanas Evansas, Edgaras Ulanovas pelnė septynis taškus, o Ignas Brazdeikis sumetė du baudų metimus – 11:10. Penkis taškus iš eilės surinko Rolandas Šmitas, o  po dvitaškį įmetė K.Evansas ir I.Brazdeikis – 20:19.

Keturiais taškais iš po krepšio pasižymėjo Laurynas Birutis, du baudų metimus sumetė Arnas Butkevičius, o Kevarriusas Hayesas pataisė netaiklų komandos draugo metimą – 28:27. E.Ulanovas surinko dar šešis taškus, R.Šmitas pataikė du tritaškius metimus, o kėlinio pabaigoje tritaškį su varžovo pražanga smeigė K.Evansas – 44:35.

Vidutinio nuotolio metimą realizavo I.Brazdeikis, metimu viena ranka pasižymėjo R.Šmitas, taškus įsiveržęs į baudos aikštelę taip pat pelnė ir Lukas Lekavičius – 50:41. Tiesa, tuomet trijų minučių atkarpą žalgiriečiai pralaimėjo dviženkliu skirtumu ir jau vijosi varžovus – 50:51. Penkiais taškais iš eilės į tai atsakė K.Evansas, bet po trijų kėlinių žalgiriečiai atsilikinėjo – 55:56.

Taškus iš po krepšio antruoju bandymu pelnė E.Ulanovas, itin sudėtingą tritaškį pataikė ir tris baudų metimus sumetė Tomas Dimša, K.Evansas vienu tašku pavertė varžovų nesportinę pražangą ir pridėjo tolimą metimą, o įpusėjus kėliniui tai leido pirmauti – 67:63. R.Šmitas įmetė du baudų metimus, o likus žaisti 26 sekundes tolimu metimu rezultatą vėl persvėrė Arno Butkevičiaus tritaškis – 72:70. K.Evansas pataikė vieną baudos metimą, nuo paskutinės varžovų atakos kauniečiai apsigynė ir iškovojo pergalę rezultatu 73:72.

„Žalgiris“: K.Evansas 18 (4 rez. perd.), E.Ulanovas 15 (7 atk. kam.), R.Šmitas 15 (5 atk. kam.), T.Dimša 6, I.Brazdeikis 6, A.Butkevičius 5, L.Birutis 4, L.Lekavičius 2, K.Hayesas 2 (5 atk. kam.), T.Cavanaugh 0, K.Lukošiūnas 0. 

„FC Barcelona“: J.Vesely 12, C.Higginsas 10, R.Jokubaitis 10, T.Satoranskis 10.

Komentarai

  1. ....

    Su pergale !! Bet Kazį, prašau surask bent kelias minutes Kalniečiui. Žmogus nežaidė, bet labiausiai pergale džiaugėsi. Nu tikrai jis nėra blogesnis už Lukošiūną.

  2. Samb

    Saunuoliai Zalgiris barsa yra ne rodiklis jeigu taip palaikysim komanda kaip sitas dvi rungtynes kris dar ne vienas

  3. Aha

    Tikrai manau,kad Kalnas praverstu. Kurejas jis tikrai neblogas, nes su Evansu ziuret i atakas yra kazkoks kosmaras.

  4. Vycka

    tai ką, nedaug kas tikėjosi, kad su tokiais pirmais 4 varžovais turėsim 2 pergales, o ir iki trečios dalies sekundės tetrūko, tikra atgaiva šitas Žalgiris po praeito sezono, patys pagalvokit, kaip pasikeitė lyfgis, jei pernykščiai lyderiai Lukas su Cavanaugh tėra pagalbininkai ne itin stiprūs

  5. 709

    Su saunia pergale!

  6. Darius

    visada laiimeti paskutine sekunde yra kazkas tokio, o ypac pries Barsa, kur kartais ilgus metus reikia laukti pergales pries juos. As asmeniskai Barsos nevirskinu nuo 1985 m, kai Zalgiris pries juos pralaimejo taures finale ir man, tada dar vaikui, buvo neapsakomai skaudu. Nuo tos dienos kiekviena Zalgirio pergale pries Barsa man yra svente ir revansas uz ana 1985 m kovo diena.
    Kas liecia siandien, butu lengviau, jei ne asibaisetinai zaidziantis Cavanaugh, kuris pataiko tik kas ketvirta metima is zaidimo. Na ir ka, Maksvytis aplose Jasikeviciu, kas galetu pagalvoti…

  7. Uznugaris

    Stiprus uznugaris Žalgirio arenoje trejus metus neregėtas lankomumas

  8. Fantastiška

    Super atmosferą 💥💚 Bravo Rolands Smits Ulei Evans Gynyba charakteris energija iki galo kad ir neišvengiamu klaidų

  9. Reikia

    Dabar akivaizdu Aukštaūgio Hayesas Birutis nekazka po krepšiu Kaip raso įvertinimai Zalgirieciams daugiau problemų turėjo tik likdamas arčiau krepšio visgi jis savo vaidmenyje vėl buvo solydus nerinkdamas statistikos

  10. Kalnas

    Kalnietis nepagadintu vaizdo nei kad Lukociunas išėjęs mažai naudos ar klaida kaip ir Dimsos prastas išėjimas su klaidom

  11. Tikėjimas

    Kai širdis nugali talentą Žalgiris 💚 į Kauną grąžino tikejima

  12. sveikinimai

    sirgaliams, antra tokia saldi pergale paskutinemis sekundemis, na tikrai matosi kuriose pozicijose yra trukumai , bet svarbiausia tie trukumai kompensuojami kovotoju charakteriais, del ko neisleidzia Manto? Manau dar nepasiruoses eurolygai , akivaizdu jo tas manžetas keistas ant kojos kazka reiskia.

  13. Linas

    Grazi pergale, ypac zinant, kad komanda faktiskai neturi antro centro tinkamo Eurolygai…Kovingumas tikrai auksciausio lygio ir kartais nugali ir didesni meistriskuma…Tikiuosi,kad projektas Lukosiunas bus po sio sezono baigtas…