Žalgiriečiai sostinėje patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą (VIDEO) 27

Kauno „Žalgiris“ patyrė pirmąjį pralaimėjimą „Betsafe-LKL“ čempionate. Sekmadienį kauniečiai išvykoje nusileido Vilniaus „Ryto“ komandai 85:89 (27:23, 21:20, 21:20, 16:26).

Pirmuosius žalgiriečių taškus baudų metimais pelnė Rolandas Šmitas, Keenanas Evansas kabino kamuolį Edgarui Ulanovui, o Ignas Brazdeikis buvo taiklus iš toli – 7:8. Varžovai buvo įgiję 6 taškų persvarą (12:18), bet I.Brazdeikio ir Luko Lekavičiaus dvitaškiai bei Karolio Lukošiūno ir to paties L.Lekavičiaus tolimi šūviai lygino rezultatą – 21:21. Kėlinio pabaigoje T.Cavanaugh realizavo baudas ir užmetė kamuolį galingam Lauryno Biručio dėjimui – 27:23.

Perėmęs kamuolį pasižymėjo Arnas Butkevičius, 2 taškus su pražanga rinko Kevarriusas Hayesas, o I.Brazdeikis smeigė tritaškį – 35:31. Ignas ir toliau tęsė gerą atkarpą: atliko rezultatyvų perdavimą K.Hayesui ir pats pelnė dar 5 taškus – 42:35. Prieš didžiąją pertrauką dėjimu varžovų krepšį drebino L.Birutis, įmetė E.Ulanovas, po baudos metimą pridėjo T.Cavanaugh ir I.Brazdeikis – 48:43.

Trečiojo kėlinio pradžioje I.Brazdeikis rinko savo 18-ąjį tašką, K.Evansas perėmė kamuolį ir apdovanojo perdavimu į krepšį dėjusį K.Hayesą, o skirtumą dar labiau augino K.Evanso ir R.Šmito taškai – 58:45. Varžovų 7 taškų iš eilės atkarpą nutraukė K.Evanso tritaškis (61:52), vėliau jo pavyzdžiu pasekė du tolimus metimus įmetęs Arnas Butkevičius – 69:63.

L.Birutis atidarė ketvirtąjį kėlinį, K.Evansas pelnė 2 taškus greitame puolime ir vėliau pridėjo baudos metimą (74:68), bet varžovai už kelių minučių lygino rezultatą – 74:74. Nors baudas sumetė K.Evansas ir E.Ulanovas, Marcuso Fosterio vedamas „Rytas“ sužaidė rezultatyvią atkarpą ir išsiveržė į priekį 79:84. K.Evanso viena ir K.Hayeso dvi baudos mažino atsilikimą – 82:84. Į M.Fosterio tritaškį tuo pačiu atsakė K.Lukošiūnas, bet kauniečiai iš Vilniaus turėjo grįžti be pergalės – 85:87.

„Žalgiris“: I.Brazdeikis 18 (2 per. kam., 2 blk.), K.Evansas 12 (2 per. kam.), E.Ulanovas 10 (5 rez. perd.), K.Hayesas 9 (6 atk. kam.), L.Birutis 8 (5 atk. kam.), A.Butkevičius 8, L.Lekavičius 7, K.Lukošiūnas 6, R.Šmitas 4, T.Cavanaugh 3 (2 per. kam., 2 blk.), T.Dimša 0, M.Kalnietis 0.

„Rytas“: M.Fosteris 34 (6/9 trit., 5 atk. kam.), M.Echodas 12 (8 atk. kam.), M.Normantas 10, E.Fridrikssonas 10 (5 rez. perd.).

Komentarai

  1. ...

    Nu rytas apžaidė mus tokiu pat stilium, kaip Žalgiris kitas komandas Eurolygoj. Papraščiausiai labiau norėjo, labiau bėgo ir stengėsi. Tikiuosi tokių dovanėlių daugiau nedalins rytulei. Negali pykt labai, kai tik neseniai sunkiai ištraukė pergalę prieš Alba. Būtų gavę, tada jau kita kalba. Bet tiek klyst ir dalint tokias dovanėles tiosiog negalima.

  2. Trojus

    Klausimas Žalgirio bosams: Ką komandoje veikia Kalnietis? Taip, buvo savo laiku gal ir Žalgirio žvaigždė, bet čia ne senelių prieglauda. Mantai, turėk gėdos ir nors truputį garbės- eik ilsėtis. Negi tau pinigų trūksta futbolo UAB veikloje dalyvauti?

  3. Darius

    ziurejome rungtynes ir uz pilvu susieme kvatojome is kalniecio, kuris iki vidurio linijos i puolima eina veidu i varzovu krepsi, o pasiekes vidutio linija apsisuka ontrep kaip zemaiciai sako ir atkisa subine ir taip daro visada. Tik daeina iki vidurio linijos, apsisuka, atkusa subine ir i puolima eina atbulom. Prisijuokem iki asaru. Kadangi Zalgiris buvo pasikeles, tarkim Brazdeikis su Ulanovu sypseneles mete, juokavo rungtyniu metu, tai gavo ko nusipelne. Reikia noreti laimeti, vyruciai. Na o ta atkarpa su kalnieciu tai perziuredime dar karta. Bent jau yra is ko pasijuokti.

  4. f

    treneriui galima drasiai dvejeta rasyt uz sitas rungtynes. jokios reakcijos i ivykius aiksteje, perlaikytas antras penketas ir ypac lukosiunas. sitas zaidejas ir jo buvimas komandoj turbut didziausias zalgirio sio desimtmecio nesusipratimas

  5. Sigis

    Treneris mires pastoviai neislaiko pranasumo,su savo lukosiunu ir kalnu,kur dimsa zaidimui paastrint

  6. Šančiai

    Prašytume Kalnietį perkelti į Žalgiris-2. Tegu ten kaupia jėgas, treniruojasi, auklėja jaunimą. Pagrindinėje komandoje jau atžaidė ir nėra ko kankinti save ir aplinką.

  7. Vis tik

    Rungtynes visų pirma pralošė Maksvytis. Apie Kalnietį geriau patylėti- jam pinigai svarbiausia, juk reikia investuoti į futbolą.

  8. Čia jums ne euroligoi su Albom žaisti

    Čia buvo Lietuvos čempionai Vilniaus RYTAS

  9. Regis

    Kazį gal jau laikas baigti karjerą Žalgiryje

  10. Aha

    Butent rytas zaide tokiu stilium, kaip Zalgiris zaidzia Eurolygoj, nes tai vienintelis budas silpnesnei komandai bandyti kabintis ir sekmingai susikloscius aplinkybems, atsiradus lyderiui, kaip siuo atveju Fosteriui, laimeti. Siaip jei kalbant bendrai apie Zalgirio zaidima, tai ji reikia smarkiai gerint, pradedant nuo nusiteikimo ir kitu psichologiniu dalyku. Maksvyciui irgi reikia pasitempt, jei jau Ule po rungtyniu pries Alba pasako, kad treniruotes buvo prastos, vadinasi, treneris neisreikalauja. Zaidimas per daug yra priklausomas nuo emociju, todel Zalgiriui yra sunku zaisti isvykose, kai neturi savo sirgaliu uznugario. Reikia labiau akcentuoti taktinius dalykus, zaidimo plano ispildyma, disciplina, koncentracija. Tik saltas protas, susikaupimas, savo zaidimo kantrus zaidimas gali atnesti pergales isvykoj. Bet liudniausia, kad isvykus Sarui, Zalgiris leido rytui vel pasijusti grandu Lietuvoj, vel patiket, kad jie gali ne tik lygiai kautis, bet ir laimet, kad derbis vel yra ne tik popierinis. Dar kas krito i akis, kad pavargus eurolyginei rotacijai, kas yra suprantama po tokiu rungtyniu penktadieni, atsarginiai, turintys sutvarkyt reikalus LKLe net ir pries ryta, netraukia to lygio. Rytas siandien parode, kad jie nera tik butaforiniai atsitiktiniai Jkl sampinjonai. Ir jie turi tikra lyderi, kuris naturaliai pats imasi tos lyderystes. Tai musu nominalus lyderis kol kas yra labiau butaforinis, kuri tiek kiti, tiek jis pats save dar turi itikineti ir raginti, kad jis gali ir turi buti lyderis sitoj komandoj. Ir kas dar ypac neramina pries rungtynes su Asveliu, kad mus vis nuzudo negebejimas sustabdyt ar bent jau padoriau pristabdyt gyneju scoreriu, o ten laukia De Colo. Gaila ir pikta, kad tokia gera savaite taip sudinai pasibaige, o blogiausia, kad pats Zalgirio zaidimas nera geras. Taip, rezultatai Eurolygoj stebina, bet pripazinkim, ten buvo daug sekmes, daug pataikytu fantastiniu metimu, kur viskas paskutine sekunde galejo pasisukt visai kitaip ir dabar sedetume su 0 pergaliu. Norisi protingesnio zaidimo, brandesnes taktikos ir geresniu sprendimu, gal maziau emociju ir daugiau salto proto, racionalaus apskaiciavimo. Zodziu, nuleido mus ant zemes, arba tiksliau teskemes veidu i purva.

  11. dadu

    Kaip gali komanda su 11mln euru biudzetu pralaimeti 2.6 mln euru biudzeto komandoje…didesnis klausimas kaip gali 2.6 mln euru komanda tureti talentingiausia ir geriausia zaideja nej 11 mln euru komanda….gedinga

  12. Zzz

    Nu tikrai kalčiausias Kalnietis, kuris žaidė net 2 min. Gal baikit juokus. Tiesiog tie vadinami lyderiai eilinį kartą darė vaikiškas klaidas. Tik skirtumas tas, kad nepakrito kosminiai metimai. Visą laiką sėkmė nesišypsos. Reikia rimtai pradėt žiūrėt. Tiek ir Kaziui dar labai daug ko trūksta.

  13. Nerijus

    Motiejūnai,ką veikia komandoje Lukošiūnas?Jopapa nejuokinga,11 lemu biudžetas kur padorus žaidėjas keisti Ignui???Lukošiūnas gal Motiejūno giminaitis????

  14. Darius

    o ka isvis kalnietis veikia Zalgiryje ? Kiek Ryto zaideju gauna tokia alga kaip kalnietis ? Ar negalima uz tokius pinigus rasti gyvo zaidejo ? Nekaltas jis. Aisku, kad nekaltas, nes jau velionis. Varzovu aikstes puseje subine atkises vaiksto atbulas. Maksvytis si vakara susidirbo. Kai uzvakar parasiau, kad jis rungtyniu metu daro nesamones, man liepe dziaugtis pergale. Praejo dvi dienos ir Samb, ar labai dziaugiesi ? Tiesiai veidu i purva. O dar tiek sypsenu buvo , kur jos dabar ?

  15. Aha

    Man tai apskritai is Maksvycio truksta taktines ivairoves puolime, per daug viskas atiduota i zaideju rankas, bet mes neturim tikro kuriancio pg, kuris galetu pats improvizuot ir sukurt situacijas komandos draugams, juos itraukt i zaidima. Evansas yra toks labiau combo, kuris butu puikus butent prie tikro pg ir nereiktu jo dirbtinai daryt lyderiu, nes naturaliai jam tas nesigauna. Is sono tai matosi. Jis geras zaidejas, atrodo, puikus zmogus, bet tiesiog truksta reikiamu charakterio savybiu. Va Brazdeikiui tu savybiu netruksta, bet jam reikia pridet kitu dalyku, kad galetu vest komanda i prieki nuolat visu rungtyniu metu, o ne tai pradingt, tai vel atsirast. Kas dar kliuna, tai Maksvycio negebejimas tinkamai isnaudot TC ir Lekaviciaus, kurie praejusi sezona prie Zdovco buvo komandos lyderiai. Zinoma, si sezona komandos komplektacija nepalyginamai geresne, bet patikimais pagalbiniais jie tikrai gali ir privalo but. Cia jau trenerio darbas surast jiems tinkamus vaidmenis, kad jie galetu duot naudos komandai. Zalgiriui per didele prabanga turet tiek daug neisnaudojamu tinkamai zaideju, del ko rotacija tampa tokia skurdi ir paskui tenka skustis nuovargiu. Eurolygoje mazai zaidziantys ar visai nezaidziantys zaidejai kaip Kalnas tikrai pajegus zaist ir laimet pries cempionu lygos komanda. Juk Zalgiris ir turi 14 zaideju butent tokioms situacijoms, nes poilsio visada tures maziau uz bet kuria kita komanda LKLe. Tik reikia tuos zaidejus tinkamai isnaudot, o cia jau trenerio tiesioginis darbas.

  16. Molio Motiejus

    Molio Motiejau, pagaliau atsakyk: KĄ ŽALGIRYJE VEIKIA KALNIETIS?? Baikit labdarą, baikit vaidint senelių pensioną Žalgirio futbolo klubo akcininkui Kalniečiui. O gal jis taip perpumpuoja gaunamus pinigus futbolo klubui?Kas čia per sdielkės su Kalniečiu ? Jeigu nėra kur jo dėti- perkelkite į Žalgirį 2 .

  17. dadu

    tokia kokia Kalniecio alga zalgiri,jis butu daugiausia gaunantis zaidejas Ryte

  18. del

    pralaimejimo tai tikrai ne Mantas kaltas o daugiausia treneris , laike ta lukosiuna savo favorita belekiek laiko , o dimsa kuris dar gali pasigint sedejo, pataiko tai jie vienodu procentu. Del manto tai kitas klausimas kad jisai si sezona blogiau atrodo pasveikes nei praejusi traumuotas , nieko is jo jau nera , tiesiog nieko , jei dar gauna pora 100 , tai isvis absurdiška , sveiku protu nesuvokiama. Na panašiai yra ir su Lukošiūnu , moka jam 180 , bet jisai duoda naudos už 80. Ka jie ten galvoja , sunku suprasti ?

  19. JONAS

    NE KALNIETIS KALTAS BET MŪSŲ LEGIONIERIAI EVANSAS IŠVIS NENORI ŽAIST JEI LYDERIS/ TAIPVADINAMAS / PELNO KELIS TAŠKUS TAI VISIŠKAS KRACHAS NEI VIENAS LEGIONIERIUS NESIARDO DĖL KAŽKOKIOS LYGOS IR SKAITO IR BE PASTANGŲ LAIMĖS PRIEŠ /ABORIGĖNUS/

  20. Vycka

    oi kokie juokingi jūs, kiekvieną sezoną būtinas atpirkimo ožys, tai Milas metai iš metų, tai išvis traumuota ir nežaidžiantis Garino, ar suolo galo žaidėjai kaip Vasturia, lukošiūnas, dabatr jau jei ne Kalnietis, tai išvis niekur nepralaimėtumėm, ndebūtų Kalno ir Lukošiūno, as būtų? nes be aukų negalite, vis tiek 1-2 restumėt, o dėl trenerio tai negimė ir negims niekada toks treneris, ant kurio žalgiriniai nestumtų, niekada tokio neturėjome ir tikrai, kad neturėsime

  21. Moliomotiejunas

    Butent, man, Moliomotiejunui,
    kiekviena sezona Zalgiryje turi bui koks nors lavonas, tai E.Zukauskas, tai Seibutis, Javtokas,Pocius, Vasturija, Jankunas, dabar Kalnietis. Siuo metu jau dairausi naujo lavono kitam sezonui. Reikalavimai lavonui : turi buti zalio kraujo, senas, brangus ir nepasivelkantis.

  22. debilui

    parodyk kokią nors net ir turtingiausią Eurolygos komandą be 2-3 nieko doro nenuveikiančių žaidėjų EL, jei netrasi, tiesiog esi apgailėtinas verksnys, o nerasi, nes tokių nebūna

  23. Gints

    Atėjo lapkritis tai kur tie zadami pastiprinimai Žalgiriui, kol kas tylu ramu, laikas pora naujokų pasikviesti, kad naujo vėjo inestu

  24. DIEDUKAS

    GĖDA TRENERIUI, GĖDA MOTIEJŪNUI,- PASKELBKITE VIEŠAI KOKS KALNIEČIO, LUKOŠIŪNO ATLYGINIMAS??? Gerb.Kazį,-Jūs pralošėt, viskas…

  25. Zalgiris

    Ziurau ne vienas neparase kad Zalgiriui jautesi nuovargis kaip ir Sake Maksvytis daug kainavo Runktynes su Alba Kai vakar truko Fisizkumo Ulanovas pasake laikemes tik ant patirties Pelnyta varzovu pergale truko Energyjos sviezumo Lukociuna perlaike Dimsa visai jau nuvylia Tai prie ko Cia tas Kalnietis

  26. Kokia

    Dar geda Jei truko Zviezumo energyjos reikejo laiko atsistatiti nors ir pirmavo +13 daug padaryta klaidu puolime ir Fosterio nesulaikymas

  27. Krepsinis.lt

    Didziausias Zalgirio dar nepanaudotas rezervas