K.Maksvytis apie „Panathinaikos“: „Atvyksta karšta komanda“ (VIDEO) 0

Rokas Liolaitis, Krepšinis.net

Kauno „Žalgiris“ (6/4) ruošiasi vienuoliktajam Eurolygos turui – į Lietuvą atvyksta Atėnų „Panathinaikos“ (4/6) ekipa.

Du lietuvius savo gretose turintis Graikijos klubas atvyksta tik su vienu iš jų. Komandai padės Artūras Gudaitis, o nugaros skausmus kenčiantis Marius Grigonis rungtynes turės stebėti iš šono.

Abi komandos atvyksta pergalingomis nuotaikomis – „Žalgiris“ laimėjo tiek Valensijoje, tiek vietiniame fronte, o Atėnų klubas atvyksta po idealios dvigubos Eurolygos savaitės.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis apžvelgė laukiančią akistatą.

„Atvyksta dar viena žalia komanda su nemažai pažįstamų veidų ir akcentų. Grigonis su Gudaičiu, Woltersas, broliai Kalaitzakiai, kurie persipynė su „Žalgiriu“. Komanda dvejas paskutines rungtynes žaidė namie ir jas laimėjo, yra geroje bangoje, puolime yra nemažai priklausomi nuo savo žvaigždžių legionierių Bacono ir Williamso, atvažiuoja karšta komanda ir tikimės gerų rungtynių.

– „Panathinaikos“ praėjusį sezoną kartu su „Žalgiriu“ buvo Eurolygos autsaideriai, ką tarpsezoniu jie pakeitė labiausiai?
– Surinkę gana fizišką sudėtį. Su laikinu Mariaus Grigonio netekimu jie prarado kažkiek talento puolime, bet yra aukšti, fiziški, kiekvienoje pozicijoje turi aukštus, fiziškus žaidėjus, gali keistis gynyboje. Manau, kad gana gerai ginasi, gerai fiziškai parengta komanda su keliomis žvaigždėmis, tai yra tai, ko reikia gerai Eurolygos komandai.

– Georgios Papagiannis šį sezoną pradėjo mėtyti tritaškius. Kiek tai yra realus ginklas, o kiek tiesiog varžovų nustebinimas?
– Jis tritaškius meta geru procentu, nors ir meta retai, tai nėra dideli skaičiai, bet pataiko gerai. Į tai kreipiame dėmesį ir jis yra prisidėjęs prie to, kad komanda gerai žaistų tą paskutinę atkarpą.

– Dwayne‘as Baconas teigė, kad būtent jo atvykimo ir trūko komandai. Kiek iš tiesų jis pakeitė komandos veidą?
– Galima surišti su juo, nes sezoną komanda pradėjo su daugiau pralaimėjimų nei pergalių, jam atėjus įvyko pasikeitimai, tuo pačiu ir psichologiniai, jis pridėjo komandai pasitikėjimo. Jis pats atrodo solidžiau nei pirmą sezoną Eurolygoje, atrodo labiau įtraukiantis komandos draugus ir išlaikė tą savo gerą žaidimą vienas prieš vieną. Jo atėjimas pagyvino ir pagerino jų žaidimą, visi tai matome.

– Daug yra spekuliuojama ir apie galimus „Žalgirio“ papildymus. Ar jums atrodo tikslinga koreguoti laiminčios komandos sudėtį?
– Kol kas tokio tikslo nematome, komandoje yra gera chemija ir bandome verstis tuo, ką turime. Jei turėsime kažkokių problemų ar traumų, tada tai darysime, kol kas to neplanuojame.

– Sugrįžus Mantui Kalniečiui pagrindinėje komandoje turėsite trylika žaidėjų. Ar jau ryškėja, kas bus tas tryliktas žaidėjas, liekantis už brūkšnio Eurolygoje?
– Šiai dienai dar nepasakysiu. Turime tokių galimybių, o gruodį laukia labai įtemptas tvarkaraštis. Kažkurio žaidėjo neregistruosime, kažkurių, įskaičius ir Motiejų Krivą, bet laukia įtemptas tvarkaraštis, manau, visiems atsiras vietos po saule.

– Rytoj visi bus pasirengę žaisti?
– Taip, šiai dienai visi. Eilinį kartą vakar turėjome gerą treniruotę, matau gerų ženklų ir tikiuosi gerų rungtynių.

– Ką „Panathinaikos“ praranda su Mariaus Grigonio netektimi?
– Labiau gilinausi į paskutines trejas rungtynes, iš kurių Marius žaidė vienerias ir per jas susižeidė. Kol kas apie Mariaus žaidimą nelabai turiu, ką komentuoti, labiau buvau susikoncentravęs į „Žalgirį“. Gaila, kad Marius iškrito, kiek teko stebėti, jis jiems prideda nemažai talento puolime, tiek savo kūryba, tiek savo tritaškiais. Jam išėjus jie šiek tiek pasistūmėjo, Baconui pakeitus Andrewsą jie tapo dar atletiškesni, stipresni. Puolime jiems gal ir trūks Mariaus kūrybos, bet gynyboje jie yra dar aukštesni ir atletiškesni. Žinome, kuo jie bandys mus paimti ir bandysime išnaudoti jų silpnybes.

– Kur Artūras Gudaitis susirenka savo statistiką?
– Kaip visada, savo energija ir atkovotais kamuoliais, savo kirtimais po krepšiu iš „pikenrolo“ situacijų. Dalinasi savo vaidmenį su Papagianniu ir turi neblogą sezono pradžią.

– „Žalgiris“ rungtyniaus su proginėmis atrankomis. Jums patinka juoda spalva komandos marškinėliuose?
– Man, asmeniškai, labiau žalia patinka. Reikia tiek man, tiek žiūrovams priprasti ir tada pažiūrėsime. Kiekvienos rungtynės yra šventė ir į šias rungtynes žiūrėkime kaip į šventę. Tikiuosi, kad šie proginiai marškinėliai mums padės laimėti.

– Tik „Žalgiris“ ir Stambulo „Fenerbahce“ šį sezoną nepralaimi savo arenose. Kokie bus pagrindiniai akcentai, norint tai pratęsti?
– Išlaikyti savo veidą, kovoti nuo pirmos iki paskutinės minutės, tai, kuo ir pasižymime visą sezoną. Tikiuosi, kad tai ir pratęsime.

Komentarai