„Žalgiris“ patyrė pirmą Eurolygos pralaimėjimą namuose (VIDEO) 27

Kauno „Žalgirio“ (6/5) krepšininkai patyrė pirmą pralaimėjimą šio sezono Eurolygos namų rungtynėse. Kazio Maksvyčio auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 67:81 (13:27, 15:17, 25:16, 14:21) nusileido Atėnų „Panathinaikos“ (5/6).

Kevarriusas Hayesas dvikovą pradėjo dėjimu pataisydamas netikslų komandos draugo metimą, tuomet pataikė du dvitaškius iš po krepšio, bet įpusėjus kėliniui kauniečiams teko vytis varžovus – 6:11. Edgaras Ulanovas įmetė dvitaškį su varžovo pražanga, sėkmingą reidą po krepšiu surengė Arnas Butkevičius, baudos metimus realizavo Laurynas Birutis, tačiau komandas skyrė dviženklis skirtumas – 13:27.

Keenanas Evansas taikliai metė iš toli, Ignas Brazdeikis sumetė du baudų metimus ir pataikė dvitaškį, tačiau deficitas ir toliau augo – 20:38. K.Evansas dukart įmetė nuo baudų metimo linijos, o I.Brazdeikis ir Tyleris Cavanaugh smeigė po tritaškį – 28:44.

K.Evansas pataikė du tritaškius iš eilės, du taškus pridėjo A.Butkevičius, tačiau situacija negerėjo – 36:54. K.Hayesas pasižymėjo įspūdingu dėjimu iš viršaus, A.Butkevičius sumetė du baudų metimus, tašką pridėjo Tomas Dimša, iš viršaus įdėjo ir K.Evansas, o po K.Hayeso vidutinio nuotolio metimo deficitas sumažėjo iki vienženklio – 45:54. K.Evansas įmetė dar vieną tritaškį, E.Ulanovas du taškus pelnė nuo baudų metimo linijos, o kėlinį su sirena uždarė taiklus T.Dimšos tritaškis – 53:60.

Tolimu metimu pasižymėjo Karolis Lukošiūnas, metimą iš po krepšio realizavo Rolandas Šmitas, o po E.Ulanovo dvitaškio su pražanga komandas skyrė vos penki taškai – 61:66. L.Birutis įdėjo iš viršaus, K.Evansas įmetė dvitaškį atšokęs, tačiau likus žaisti tris minutes skirtumas ir vėl išaugo iki dviženklio – 65:77. E.Ulanovas dar įmetė iš po krepšio, tačiau įtakos dvikovos baigčiai tai jau neturėjo – 67:81.

„Žalgiris“: K.Evansas 18 (5 rez. perd., 3 per. kam.), K.Hayesas 10 (2 blk.), E.Ulanovas 10, I.Brazdeikis 7, A.Butkevičius 6, T.Dimša 4, L.Birutis 4, K.Lukošiūnas 3, T.Cavanaugh 3, R.Šmitas 2, L.Lekavičius 0.

„Panathinaikos“: D.Williamsas 25, D.Baconas 19, N.Woltersas 11.

Komentarai

  1. Jon

    Kaziuk rėkia centro ir dar mažo žaidėjų

  2. ....

    Šitiek rungtynių pradėta tragiškai ir jie išvis jokių išvadų nedaro. Jei jie galvojo, kad paims Panathinaikos net neišėję į aikštelę, tai oj kaip padangėse skraidžioja. Mūsų komandėlę tempia du,o kartais trys žaidėjai ir visi kiti yra vidutiniokai rolinių žaidėjų pavaduotojai. Ir jie dar drįsta taip išeit rungtynių žaist prie savų sirgalių ? Gėda tiesiog. Tikiuosi šitas antausis padės biški iš padangių nusileist tiek komandai, tiek tiems kas jau čia buvo pradėję apie TOP 8 svaičioti.

  3. Darius

    kaip galima nuolat taip neatsakingai pradeti rungtynes ? Ar jie rimtai zvaigzdemis pasijuto ? Kur cia tokio starto problema, nenusiteikimas ar blogas planas startui ?

  4. Qwerty

    Keleta pagrindiniu nesuzaide ir problemytes, gal kartais anksciau galima Karoli, Dovyda pameginti. Kai tolimu neoataikom, po krepsiu anksta pasidaro. Zalia balta!

  5. 709

    Juoda apranga-juoda diena.

  6. Aha

    Jei juokaujant, tai slepkit tas aprangas kuo giliau i spinta ir niekada daugiau ju neistraukit i dienos sviesa. O jei rimtai, tai turbut pats nemaloniausias pralaimejimas si sezona. Tiek del prarasto ypac brangaus tasko (net ir atsilost isvykoj praktiskai neimanoma, per didelis skirtumas), bet dar labiau del paties zaidimo ir ypac del prasto nusiteikimo rungtynems. Kas dar blogiau, kad dabar laukia jau isizaide grandai ir zaidima smarkiai pagerine musu lygos varzovai (Zvezda isvis ant bangos). Zodziu, nors Kaledos – stebuklu metas, bet, panasu, musu laukia ne stebuklai ir dovanos, o sugrizimas i realybe. Mums tiesiog truksta zaideju, galinciu stabiliai gerai zaist. Vienas Evansas rungtyniu nelaimes. Pao turejo daugiau individualiai pajegiu zaideju ir to uzteko pergalei. Ypac kai pas mus bent keli svarbus zaidejai zaide zemiau savo galimybiu (Lukas mires dar nuo sezono pradzios ir neaisku, kada prisikels, Brazdeikis stabiliai vaziuoja zemyn, o dabar dar ir Smitas pradejo banguot, gal forma krenta, gal jau nuovargis pradeda jaustis, nenuostabu, zmogus visada plesosi kaip uz tevyne).

  7. Linas

    Pralaimėjimas,kuris tikiuosi nuleis visus per gerai apie save galvojančius ant žemės ir sugrąžins į realybę. Nesuprantu,kai Ulė ar Evansas jau ne pirmas rungtynes sako,kad išėjom į Eurolygos rungtynes nesusikaupę,nenusiteikę…Trenerio darbas yra,kad taip nebūtų.Kaip suprantu Maksvyčio sistemai netinka Lukas,nesužaidė prie Maksvyčio jis rinktinėj,nesužaidžia ir Žalgiryje ir tai jau tampa tendencija…Cavanaugh žaidimo išvis nekomentuosiu,nes nonoriu keiktis-snaiperis,kuris šį sezoną tik daužo lanką ir dar labiau netinka prie šitos fiziškos komandos nei Birutis…O Brazdeikiui laikas atsikratyt viso to hypo,kuris buvo atvažiavus į rinktinę,adaptacinis periodas baigėsi,visas jo žaidimas jau nuskautintas,metas pradėt art visų pirma gynyboj ir labai stipriai gerint sprendimų priėmimą ir nemėtyt nesamonių…Papildymas būtinas nuo sezono pradžios,bet jei nėra resursų,neverta lįst į skolas,final4 bet kuriuo atveju (su ar be papildymu) mūsų nebus…

  8. Darius

    jei teisingai suskaiciavau, Brazdeikis, Smitas ir Kavana tryse ismete 28 metimus, is kuriu pataike 4. Smito forma seda ir tas labai atsiliepia komandai, bet ant zmogaus pykti negalima, nes jis labai daug jegu atidave nuo pat sezono starto. Kavana zaidzia zemiau kritikos ir jau pradeda uzknisti, panasu, kad ji reiketu pakeisti kitu zaideju, kol mums nepalaidojo sezono. Na o Brazdeikis yra vyrukas gerai pasiruoses individualiai, isskyrus tolima meetima, bet visiskai nemastantis aiksteleje ir tinkantis nebent gatves krepsiniui. Kaip nuo lenciugo nutrukes, bega, meta, siaucia, po medzius laipioja, gynyboje grybauja. Maksvycio laukia labai sunkus uzdavinys ikresti bent siek tiek proto jam i galva. Sitiek rungtyniu, o visa laika tas pats, Brazdeikis nesugeba mastyti is nedaro jokiu isvadu. Nors tritaskius meta 17% taiklumu, toliau vos pagaves sviedini sveicia i lanka strele, net be jokio derinio, tiesiog sveicia is visu imanomu poziciju. Kosmaras. Kas yra kamuolio atmetimas jam nezinoma. Kas yra gynyba – jam nesuvokiama. Kas yra juodas darbas – jis nera girdejes. Zaidzia vienas. Prienuose butu lyderis. Pamateme ko jis vertas ir blogai, bet su juo niekas greitai nepasikeis.

  9. Ulanovas

    Cia ne vaiku darzelis 20min neuztenka

  10. Maksvytis

    Kolkas nematome tam tikslo Komandoje gera chemija todel bandome verstj

  11. Maksvytis

    Bandome verstis tuo ka turime Jeigu turesime kazkokiu problemu ar traumu tai galbut ir darysime korekcijas jau dabar problemu

  12. Zalgiris

    Ivertinimai Zalgirieciams Ulanovui Taj buvo sunkios runktynes ir skaiciai protokole tai net kazkiek paslepia pradzioje Ule pasirinko bloga tritaski

  13. Gruodis

    Itemptas Tvarkarastis be Centro bus problemu Sita men Nusimato 2 pergales Zvezda Bayern is 5 2 pergales

  14. Kas

    Lemia tokias prastas runktyniu pradzias Eurolygoje jo Aiskinasi bet niekas nesikeicia

  15. Raudona

    Tai bloga tendencija neraminancios Zalgirio raudonos veliavos

  16. 709

    Nesuprantu kodel treneriu stabas nestabdo varzovu spurto minutinemis(ypac 1-2keliny).Varzovai po 2-3 musu sekmingu ataku iskart imasi priemoniu,o musu stbas laukia -15 ir tik tada kazko griebiasi. Bet varzovai jau igave pasitikejima ir pabege nuo musu.

  17. Brazdeikis

    Cia ne vien del Brazdeikio problemos Cavanagh neduoda naudos Lekavicius be Formos jokio blykstejimo

  18. Maksvytis

    Tai stabde pertraukeles Keite zaidejus niekas vistiek nepasikeite

  19. Efes

    Su Efes ir nieko gero nenusimato jei taip pradzia pradedam be ugneles Laukia Clyburnas Rodriguez Beaubois Micicius

  20. dadu

    patiko kalniecio pasirodymas…vos uz 250k i metus,o taip ispudingai sedi

  21. Pao

    Cia tik dvieju zaideju uzteko pergalei nesusitvarkyta su Williamsu Baconu bet aisku daug prisidejo kad daug metimu nepataikem

  22. Molio Motiejau

    Sugįš pavasarėlis , sužydės margos gėlės ir vėl kalnietis atsiims ketvirtį milijono, ir vėl sugrįš pergalės kovojant dėl 3 vietos LKL…

  23. Aiškiaregis

    Laukiam, oi laukiam šventos dienelės kada Kalnas sugrįš ir pergalės pasipils.

  24. Patys

    Kalti kad pralaimėjo , gėda, bet kiek išlenda šituose komentaruose brudo vos tik nesužaidžia komanda, ypač knisa molio meistrai, eik nx idiotai

  25. Et

    Motiejūnai stiprink komandą,nes su dabartine sudėtimi ,nei top4,bet net top8 nepasieks,kiek galima tyčiotis iš fanu,laikas vėl į top4,finalas Kaune,o be mūsų zalgiriuko, nieko gero nebus

  26. Lekaviciui

    Jau laikas ziuret I krepsi imtis iniciatyvos savo Flouterius negerai kai Smits banguoja Brazdeikiui reikia geriau tvarkytis su sprendimais

  27. tie kas

    vasara zaidzia uz rinktine paprastai turi krize metu gale, taigi lukas ignas gerokai pasede, arnas dar dar.