Žalgiriečiai namuose susitvarkė su „Neptūnu“ (VIDEO) 1

Kauno „Žalgirio“ (14/1) krepšininkai iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę vietiniame fronte. „Žalgirio“ arenoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 77:46 (12:13, 19:13, 25:15, 23:5) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (6/8).

Dvitaškius metimus susitikimo pradžioje sumetė Dovydas Giedraitis, Ignas Brazdeikis ir Kevarriusas Hayesas, tačiau tai buvo visi kauniečių taškai per pirmas šešias minutes – 6:10. Dar vieną dviejų taškų vertės metimą įmetė I.Brazdeikis, metimus iš po krepšio sumetė Laurynas Birutis ir Edgaras Ulanovas, bet priekyje vis dar buvo svečiai – 12:13. 

Arnas Butkevičius pataikė du tritaškius, o Karolis Lukošiūnas ir I.Brazdeikis pridėjo po dvitaškį – 22:21. Rolandas Šmitas realizavo baudos metimą, dar tris taškus įsirašė I.Brazdeikis, o trys K.Hayeso taškai ir E.Ulanovo dvitaškis leido įgyti pranašumą – 31:26.

L.Birutis antrą dvikovos dalį pradėjo keturiais taškais iš eilės, K.Lukošiūnas smeigė tritaškį iš kampo, o E.Ulanovas smeigė tritaškį su varžovo pražanga – 42:30. A.Butkevičius tašku nuo baudų metimo linijos pavertė nesportinę varžovo pražangą, L.Birutis įdėjo iš viršaus, D.Giedraitis pataikė iš vidutinio nuotolio, A.Butkevičius greitą ataką užbaigė dėjimu, o R.Šmitas pasižymėjo septyniais taškais – 56:41.

Trim galingais dėjimais paskutinį kėlinį pradėjo K.Hayesas, I.Brazdeikis taikliai atakavo iš toli, pirmuosius savo taškus pelnė Lukas Lekavičius, o per septynias kėlinio minutes varžovai nepelnė net taško – 67:41. Keturis taškus pelnė Kajus Kublickas, vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo I.Brazdeikis, po puolime atkovoto kamuolio du taškus pridėjo E.Ulanovas, o pergalę dvitaškiu įtvirtino Motiejus Krivas – 77:46.

„Žalgiris“: I.Brazdeikis 14, K.Hayesas 11 (2 per. kam.), E.Ulanovas 10 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), A.Butkevičius 9, L.Birutis 8, R.Šmitas 8, K.Lukošiūnas 5, D.Giedraitis 4 (4 rez. perd.), K.Kublickas 4, M.Krivas 2, L.Lekavičius 2 (3 per. kam.), T.Dimša 0 (7 atk. kam., 2 per. kam.).

„Neptūnas“: M.Jogėla 12, D.Gailius 7.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale. Komandos naujokai irgi susipazino artimiau su arena.