K.Maksvytis: apie naujokų integraciją, Milano ekipos paveikslą ir B.Davieso svarbą (VIDEO) 0

Tomas Vanagas, BasketNews vyr. redaktorius iš Milano (Italija)

Trečiadienį autobusu pervažiavęs iš Bolonijos į Milaną, ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ jau ima ruoštis konkrečiai rungtynėms su vietos „EA7 Emporio Armani“ ekipa.

Pirmajame Eurolygos rate „Žalgiris“ namie Italijos klubą įveikė 71:62. Lyginant su tuo maču, pasikeitė abiejų komandų sudėtys.

Milano ekipoje po traumos sugrįžo Billy Baronas ir atvyko Timothe Luwawu-Cabarrot, tačiau dėl traumos iškrito Kevinas Pangosas ir Tommaso Baldasso. Taip pat žaisti negali Shavonas Shieldsas ir Luigi Datome.

„Žalgiris“ prarado Keenaną Evansą ir Tylerį Cavanaugh, bet jau žais antrąsias rungtynes su dviem naujokais Isaiah Tayloru ir Achille Polonara.

Visgi rungtyniauti negalės Dovydas Giedraitis, kuris tik atskridęs į Italiją pasijuto blogai – jam sukilo temperatūra. Ketvirtadienį jis jautėsi geriau, bet dar negalėjo treniruotis ir tikrai nežais rungtynėse.

Taip pat aikštėje nepasirodys ir Mantas Kalnietis, kuris tik šiandien po traumos atliko pirmąją treniruotę su kontaktu.

Dvigubą savaitę Milano ekipa pradėjo triuškinama nesėkme Berlyne – 63:83. Visgi dar ketvirtojo kėlinio pradžioje deficitas siekė tik 6 taškus. „EA7 Emporio Armani“ gruodžio mėnesį baigė su trimis pergalėmis paeiliui, bet sausio mėnesį pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės.

„Dar vienas eilinis stiprus varžovas, dabar nesantis pergalių kelyje, bet nereikėtų apsigauti ir jų nuvertinti, – Milano arenoje rungtynių išvakarėse kalbėjo Kazys Maksvytis. – Jie pralaimėjo prieš puikiai sužaidusią ALBA komandą. Be abejo, jiems trūksta kelių traumuotų žaidėjų, galbūt neturi tikro įžaidėjo, kad įžaistų kamuolį. Bet jie yra labai fiziški, dideli ir bus tokia pati fizinė kova, kurią turėjome ir Kaune. Manau, kad jie prie savų žiūrovų norės reabilituotis.“

– Treneri, kas organizuoja Milano komandos žaidimą iškritus Kevinui Pangosui?
– Šį vaidmenį dalijasi Devonas Hallas, kuris yra labiau atakuojantis žaidėjas, ir Billy Baronas, Nazarethas Mitrou-Longas ir kartais prancūzas Luwawu-Cabarrot. Jie ieško būdų, kaip pakeisti Pangosą. Vienas iš tikslų ir bus neleisti jiems įžaisti kamuolio, neleisti lengvai įeiti į derinius.

– Atrodo, kad pastaruoju metu Milano komanda laikosi ant Billy Barono ir Brandono Davieso. Ar jiems ir bus didžiausias akcentas?
– Puolime jie tikrai laikosi ant šių žaidėjų. Be abejo, stengsimės limituoti jų taškus, o gynyboje yra ir kitų išauti galinčių žaidėjų. Tas pats Mitrou-Longas, kuris neblogai sužaidė Kaune.

– Kiek pasikeitė Brandonas Daviesas lyginant su pirmosiomis rungtynėmis?
– Daviesas yra labai pavojingas, jų laiminti atkarpa ir buvo susijusi būtent su labai geru Davieso žaidimu. Prieš mus Kaune jis nesužaidė, manau, tai buvo vienas iš faktorių, kodėl mes laimėjome rungtynes.

– Kokios yra pagrindinės priežastys, kodėl Milano ekipa yra taip žemai turnyrinėje lentelėje?
– Mano manymu, juos labai paveikė Shavono Shieldso trauma, daug buvo pastatyta ant jo, o dabar ir Pangoso, pagrindinio atakų organizatoriaus. Bet geriau paaiškintų jų treneris.

– Kaip naujokai integruojasi į komandą, ką naujo sužinojote apie juos iš rungtynių įrašo, treniruotės?
– Kaip ir matėte, rizikavome juos metant į aikštę, bet neturėjome kur dėtis. Manau, kad pasiteisino, jie davė naudos. Žinome, kad su jais negalime naudoti visų gynybos sistemų ir derinių puolime, esame šiek tiek sumažinę jų skaičių, kad iškart negautų per daug informacijos. Jie įsipaišo į komandą ir manau, kad treniruotę po treniruotės viskas bus geriau.

– Matėme, kad dalis komandos vakar buvo futbolo rungtynėse. Ar jums nesiūlė pačiam pravėdinti galvos  „San Siro“ stadione?
– Neteko nuvykti, bet apsilankė keletas žaidėjų ir administracijos darbuotojų. Mes kitaip pailsėjome negu tie, kurie žiūrėjo futbolą (šypsosi).

Komentarai