K.Maksvytis: apie M.Kalniečio atsisveikinimą ir „Crvena Zvezda“ iššūkį (VIDEO) 7

Martynas Žiūrys, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą stos į dvikovą prieš Belgrado „Crvena Zvezda“. Šios rungtynės karjerą baigiančiam Mantui Kalniečiui gali tapti paskutiniu atsisveikinimu su tarptautine arena.

„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis prieš rungtynes atskleidė, kad M.Kalnietis bus registruojamas į dvyliktuką.

„Laukia svarbios rungtynės su turnyrinės lentelės kaimynais, – teigė K.Maksvytis. – Varžovai savo žaidimo stiliumi kažkiek panašūs į mus – daug vietinių krepšininkų, kurie žaidžia gana agresyviai. Taip pat turi stiprių išreikštų legionierių, tad laukia sunkios rungtynės. Tikiuosi, kad gražiai užbaigsime šį penktadienį.“

Sezono pirmajame tarpusavio susitikime žalgiriečiai 73:77 nusileido Belgrado komandai.

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Crvena Zvezda“ startuos šį penktadienį 20 val.

– Mantas Kalnietis paskelbė apie karjeros pabaigą. Kaip komanda sutiko šią žinią?
– Buvo netikėta žinia, bet jis turėjo loginį paaiškinimą. Galų gale, jis turi ir planą B, kurį žada įgyvendinti po krepšininko karjeros. Nėra lengva žaidėjams priimti tokį sprendimą, bet mes jį palaikome ir gerbiame.

Kada pats sužinojote apie M.Kalniečio sprendimą ir ar tai atlaisvino rankas ieškant naujokų?
– Man atrodo, kad ta žinia atėjo po naujokų įsigijimo. Aš tą sužinojau keletą dienų anksčiau negu jūs. Tai įvyko po naujokų įsigijimo.

Ar per trenerio karjerą esate sutikęs daug krepšininkų, kurie asmeninius dalykus padėtų į šalį dėl komandinių tikslų?
– Mantas pasielgė labai vyriškai. Jis priėmė tą populiarų ar nepopuliarų sprendimą. Jis pasielgė labai garbingai, nors yra tokio statuso ir kalibro žaidėjas. Man būdavo kartais sunku jį laikyti ant suolo, bet jis nekėlė papildomų intrigų, ką galėdavo daryti su savo patirtimi ir savo svoriu. Jis išliko garbingas ir tai dar labiau pridėjo pagarbos prie jo geros žaidėjo karjeros.

– Paulius Jankūnas krepšininko karjerą baigė irgi rungtynėse su „Crvena Zvezda“. Ar galima tikėtis vėl tokių emocijų artėjančiame mače?
– Galiu pasakyti, kad šioms rungtynėms Mantas Kalnietis bus registruotas dvyliktuke.

– Kiek „Žalgirio“ rūbinė praras išėjus M.Kalniečiui?
– Mantas buvo svarbus. Mes tikimės, kad užpildysime šią jo paliktą spragą. Jis dar kažkiek su mumis bus. Dalyvaus gal šiek tiek pasyviau – važiuos į rungtynes, bet kaip palaikantis asmuo. Kviečiame ateitį pagerbti jį sausio 29-ąją dieną, kai žaisime su Jonavos komanda.

– Šią savaitę turėjome keliomis laisvomis dienomis daugiau. Ką pavyko nuveikti su naujokais?
– Mums pavyko visai neblogai padirbėti. Darbo buvo, nes treniruočių turime mažai, o rungtynių daug. Stengiamės šias pastarąsias dienas išnaudoti darbingai. Siekiame komandą įvesti į gerą formą ir naujokus labiau įvesti į komandą. Matau gerų ženklų, kai gerai dirbame treniruotėse, tai dažniausiai gerai ir žaidžiame.

Ar „Crvena Zvezda“ labai pasikeitė nuo pirmojo sezono tarpusavio susitikimo?
– Kažkiek pasikeitė, bet pagrindas išliko tas pats. Jie taip, kaip ir mes, turėjo keletą svarbių netekčių, bet su jomis labai gerai susitvarkė. Jie toliau skina pergales ir žaidžia kietai. Turime pripažinti, kad trenerio pakeitimas jiems išėjo į naudą. Manau, kad ir vėl bus sunkios ir atkaklios rungtynės. Susitinka dvi kovingos komandos.

– Labai didelį ažiotažą sukėlė Facundo Campazzo prisijungimas. Kaip jūs matote šią situaciją?
– Tai – Eurolygos sprendimas. Žiūrint iš trenerio ir žaidėjų pusės, tai aš pats esu buvęs tokiose situacijose karjeroje, kai tavo buvęs klubas neišmoka tau atlyginimo. Manau, kad finansiniai reikalai turi būti sutvarkyti ir skaidrūs.

„Crvena Zvezda“ skelbė, kad turėjo susitarimą su Achille Polonara. Kiek yra teisybės tame?
– Manau, kad yra teisybės, tuo labiau, kad treneris Duško Ivanovičius treniravo Achille Vitorijos „Baskonia“ komandoje, kai jam neblogai sekėsi žaisti. Manau, kad Achille rinkosi tarp mūsų ir jų, o „Crvena Zvezda“ buvo vienas pagrindinių kandidatų.

– Belgrado ekipoje iššovė Filipas Petruševas. Ar jis taip stipriai patobulėjo?
– Jis labai gerai išnaudoja situaciją, kadangi nėra Hasano Martino. Tiek jis, tiek Luka Mitrovičius padarė priekinę liniją labai mobilia. F.Petruševas tapo labai svarbus, nes pastarosiose keliose rungtynėse jo vidurkis – 20 taškų. Tai – didelis pasikeitimas, bet didžiausias jų variklis yra mažiukai – Nemanja Nedovičius ir Luca Vildoza. Tas pats Ognjenas Dobričius ir Stefanas Markovičius užkuria komandą. Prie jų prisijungs F.Campazzo, todėl jų gynėjų grandis bus įspūdinga.

N.Nedovičius ir L.Vildoza praėjusiose rungtynėse jums sukėlė daugiausiai problemų. Ar turite naujų idėjų, kaip juos sustabdyti?
– Yra naujų idėjų, sureaguosime į praėjusias tarpusavio rungtynes ir bandysime padaryti išvadas.

Sirgaliai organizuoja palaikymą Ukrainai. Ar jūs įžvelgiate provokacijų?
– Aš nenorėčiau, kad būtų provokacijų, o pirmoje vietoje turėtų būti krepšinis. Galime palaikyti Ukrainą ir prieš, ir po rungtynių. Nenorėčiau, kad būtų kažkokios provokacijos prieš serbus, kaip buvo praėjusį kartą, kai buvo ištrauktos NATO vėliavos. Aš už gražų krepšinį. Norėčiau, kad pirmoje vietoje būtų „Žalgiris“ ir krepšinis. Aš labai palaikau Ukrainą, bet norėčiau tai daryti prieš arba po rungtynių, o ne per rungtynes.

Finalo ketverto bilietai buvo labai greitai iššluoti. Ar tai jus nustebino?
– Nustebino, nes pats norėjau papildomai įsigyti bilietų, bet nelabai sekėsi kaip ir jums, nes visi bilietai buvo išgraibstyti. Ažiotažas – didelis. Tikiuosi, kad man dar pavyks kažkaip gauti bilietų. Slaptai tikimės, kad pateksime kaip komanda.

– Kokia yra žaidėjų sveikata prieš rungtynes?
– Rimčiau persirgo negu tikėjomės Dovydas Giedraitis. Jis pradėjo treniruotis, bet artėjančiose rungtynėse nežais. Visi kiti turėtų žaisti.

Komentarai

  1. Sigis

    Konservai bus sumokeja zombiam zaliai baltiems tai bus provokaciju

  2. Darius

    gerai, kad neisiu i rungtynes, jau vemti vercia tos nesamones. Atvaziuoja serbu komanda, o zombiai rekaus salo ukraine ir putin huilo, idiotizmas. Cia gi krepsinis tarp Lietuvos ir Serbijos komandu. Kam nuo to debilisko stugavimo bus geriau ?

  3. o

    as eisiu , parasykit visi ar eisit ar neisit , labai idomu

  4. Vasilii

    Krasna Zvezda lubiteli, korablj Zdiot Vas. Слава Україні!

  5. Sigis

    Vasili ciulpk ozio by-y avine

  6. Genijus treneris

    Išleido silpniausią penketuką plius juodukas kuris neša bėdas ,sudaužė nuėmė tempą ,perėmė iniciatyva,dėkui strategui,kur italas ant bangos,reikėjo jį leist,bet trenerio gera dušelė, užtat mūsų nuoga šknelė

  7. Vasilii

    Kaip ir vyliausi, eilinį kartą Ž A L G I R I S profesionaliai sužaidė I kėlinuko pradžią, o IV – paskutines 120 min. aplamai, iš krepšinio vadovėlio skirsnių apie Pergalės išlaikymą. Nėr geriau, kai raudonų žvaigždiių ideologijos puoselėtojai vyksta nammolio, neįvįkdę Partinių nuostatų, kurias jiem apmoka visiems, progresyvios mastysenos žmonės. Pagarba, Nauno ŽALGIRIS klubui.
    Слава Україні!