K.Maksvytis: apie „Baskonia“ ginklus puolime ir signalus treniruotėse (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ prastą atkarpą bandys nutraukti penktadienį „Žalgirio“ arenoje, kur Eurolygos 24-ojo turo rungtynėse susitiks su Vitorijos „Baskonia“ komanda.

Penkias nesėkmes iš eilės patyrusių žalgiriečių vairininkas Kazys Maksvytis prieš laukiančią akistatą su baskais išskyrė jų puolimą.

„Atvažiuoja stiprus varžovas, Eurolygoje pirmaujantis pagal puolimą, antroje vietoje pagal išmetamus tritaškius bei dvitaškių pataikymo procentą, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Išvykoje praleidome 93 taškus, tai, kiek pamenu, yra daugiausiai šį sezoną. Atvažiuoja labai stipri komanda, kuri savo puolimu dažniausiai pasiekia pergales. Tai – neparankus varžovas, mes esame daugiau gynybinė komanda. Bus daugiau puolimo prieš gynybą dvikova, tikiuosi, kad išeisime su pergale mes.“

Po pralaimėjimo Alytuje, kuris buvo penktasis iš eilės „Žalgiriui“, K.Maksvytis kalbėjo apie šviežumo trūkumą ir tikėjosi, jog keturių dienų iki kito mačo užteks atsistatyti.

Dabar treneris, paklaustas apie krepšininkų energiją treniruotėse, mato gerus ženklus.

„Daugiau pabuvome namie, galėjome pasitreniruoti, susistyguoti savo žaidimą. Kaip visada kalbu apie signalus treniruotėse, tai dabar tie signalai – neblogi. Kažkiek grįžtame į savo ritmą ir tikiuosi, kad rytoj būsime pasiruošę“, – sakė K.Maksvytis.

– Kokios treniruotėse nuotaikos per šią pralaimėjimų seriją?
– Krepšinyje stebuklų nebūna. Jei laimi, komandos savivertė ir chemija gerėja, jei pralaimi – atsiranda kažkokios abejonės. Stengiamės tai išgyvendinti ir koncentruotis į paprastus dalykus, į tą patį sunkų darbą.

– Pastarosiomis savaitėmis susidūrėte su kūrybos problemomis puolime. Priežastys, kaip ir aiškios, bet ar yra sprendimo būdų, kol traumuotas Isaiah Tayloras?
– Grubiai tariant, mums dar reikia savaitę išsiversti sunkesne rotacija tarp gynėjų. (šypsosi) Ieškome išeičių, grįžta ir Dovydas Giedraitis su geresne savo forma ir prideda mums variantų puolime bei gynyboje. Be abejo, kuriame lengvesnes situacijas, kaip įžaisti kamuolį ir taip pagerinti savo puolimą.

– Treneri, paskutinį kartą „Baskonia“ Eurolygos išvykoje laimėjo dar gruodžio viduryje. Kur labiausiai skiriasi jų žaidimas namie bei išvykoje?
– Turbūt, tas pats puolimas. Namie jie turi žymiai geresnius skaičius, žaidžia dar greičiau. Bandysime, kad ta tendencija pasiteisins ir mes sužaisime namie geriau.

– Kaip pasikeitė baskų žaidimas praradus Pierria Henry?
– Jis labai buvo stiprus faktorius. Su jo atėjimu komandos kreivė kilo į viršų. Atsirado naujas žaidėjas Maxas Hedeggeris. Jis ateityje tikrai bus neblogas Eurolygos žaidėjas, rezultatyvus. Bet jis yra daugiau puolimo žaidėjas, Henry – gynybos. Nemanau, kad su nauju žaidėju jie labai pralošė, bet jiems trūksta laiko.

 – Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis turi stabilius sezonus. Kokį įspūdį šį sezoną jums palieka „Baskonia“ lietuviai?
– Palieka gerą įspūdį. Roką visi žinome iš seniau, jis žaidžia taip pat stabiliai. Jis – instinktų žaidėjas, daug kerta po krepšiu, net atkovotų kamuolių rekordą pagerino. Šį sezoną Tadas yra dėjęs kelis žingsnius į priekį, žaidžia gerai tiek puolime, tiek gynyboje. Manau, kad tai – vienas geriausių, jei ne geriausias jo sezonas Eurolygoje. Jie abu yra svarbūs komandos žaidėjai ir prieš lietuvius, turbūt, norės parodyti geriausią savo pusę.

– Atslūgus emocijoms po Manto Kalniečio karjeros pabaigos. Kiek laiko jis praleidžia šalia komandos?
– Buvo atėjęs pasitreniruoti, taip pat į rungtynes. Kažkiek mažiau, bet, kiek žinau, jau ir biure daro savo darbus. Užsuka ir pas mus.

Komentarai