K.Maksvytis prieš KMT finalo ketvertą: „Visos komandos atvyksta su savais lūkesčiais“ (VIDEO) 0

Martynas Žiūrys, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ artėjantį savaitgalį pasitinka iki šiol atsakingiausią sezono iššūkį – bandys apginti Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulą.

Šiauliuose vyksiantis KMT pusfinalis tarp „Žalgirio“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ startuos šeštadienį 18.15 val.

„Laukia įdomus savaitgalis, turbūt vienas iš geriausių renginių Lietuvoje, – spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis. – Visi laukia ir atvažiuoja su savo lūkesčiais. Ruošiamės, stengiamės būti susifokusavę ir maksimalioje formoje, nes niekas neduoda antro šanso. Dabar reikia galvoti tik apie pirmąsias rungtynes. Matome daug pavyzdžių Europoje, kai favoritai pralaimi ir nenorime užlipti ant to paties grėblio. Mūsų laukia kovinga komanda su geriu treneriu. Niekas veltui mums neatiduos šios pergalės, todėl norime įveikti „7bet-Lietkabelį“.

– Treneri, tai jūsų pirmas KMT turnyras su „Žalgiriu“. Kokia yra jūsų žinutė komandai?
– Mūsų tikslas – įvesti komandą į gerą ir optimalią formą. Nuvesti komandą į finalo ketvertą yra vienas dalykas, bet… Turime būti maksimalioje koncentracijoje, nes antro šanso niekas neduoda. Mes iš savo pusės mėginame užbėgti įvykiams už akių ir tinkamai paruošti komandą visomis prasmėmis.

– Sezono viduryje prie panevėžiečių prisijungė Gediminas Orelikas ir Nikola Popovičius. Ką šie du krepšininkai pridėjo jų komandai?
– Senas geras Orelikas sugrįžo, tiesa, jis nežaidė pastarųjų kelerių rungtynių. Neaišku, ar jis rungtyniaus, bet ruošiamės ir prieš jį. Orelikas išplėtė aikštelę ir davė daugiau pasirinkimų komandai ir treneriui puolime. Jis sumeta savo gerus metimus ir duoda patirties. Treneris tikriausiai mato potencialą žiūrėdamas ir į Popovičių. Iš karto atėjo į pagrindinio aukštaūgio vietą ir neblogai įsipaišė į komandą. Jie – papildomų jėgų ir energijos pliūpsnis „7bet-Lietkabelio“ komandai.

„7bet-Lietkabelis“ Europos taurėje viską pradeda nuo gynybos, tačiau „Betsafe-LKL“ čempionate matėme ir triženklio rezultatyvumo pasirodymų. Kaip reikia stabdyti šią komandą?
– Manau, kad svarbiausia nėra gerai pradėti ar užbaigti, o žaisti visas 40 minučių. Jie mums tą tikrai pasiūlys. Mes iš savo pusės turime pasiūlyti tą patį ir daugiau.

Pastaraisiais metais „7bet-Lietkabelis“ buvo geriau žinomas kaip gynybos komanda, tačiau šį sezoną atrodo pažeidžiama gynyboje. Kas tą lemia?
– Kažkiek tą lemia žaidėjai. LKL jie pirmauja pagal tritaškių procentą (41). Tai – dideli skaičiai. Jie turi ginklų puolime ir jais naudojasi. Tačiau jie gali pasiūlyti ir gynybą, ir puolimą.

Prieš Stefaną Peno atsainiai ginasi ir LKL autsaideriai. Ar tai jų spraga puolime?
– Nenoriu komentuoti kitų komandos veiksmų, jie turbūt irgi turi televizorių ir skaito žiniasklaidą. Nenorėčiau atskleisti, kaip ginsimės prieš jų žaidėjus (šyptelėjo).

Panevėžiečių gretose puikią formą demonstruoja gynėjas Jamelas Morrisas. Ar atkirsti jį nuo komandos bus viena iš jūsų užduočių?
– Jam bus skiriamas akcentas, nes jis ir Kullamae – vieni iš vedančių žaidėjų, kurie puolime diktuoja sąlygas.

– Isaiah Tayloras į rikiuotę sugrįžo šią savaitę rungtynėse su uteniškiais, kaip jam sekasi įsivažiuoti?
– Vis dar saugojame Taylorą, nes jam kiekviena diena – kaip oro gurkšnis. Jis vis labiau jaučiasi užtikrinčiau, nors pirmosiose rungtynėse žaisdamas jautė baimę, todėl apmažinome jo minučių kiekį. Mes ruošiamės žaisti be jo, bet jeigu Tayloras mums bus papildomas variklis, tai tik apsidžiaugsime. Turnyro metu nenorime ant jo sukrauti didelės naštos, nes jis dar nėra 100 proc. atsistatęs. Aišku, pastarosiose rungtynėse matėme iš jo gerų blyksnių. Jeigu ką, būsime pasiruošę jį panaudoti.

– Ar Motiejus Krivas išvyko į „NBA be sienų“ stovyklą?
– Jis išvyko ir ten dalyvaus. Tai labai svarbus įvykis tiek jam, tiek mūsų komandai. Tuo labiau, kad pagrindinėje komandoje Motiejaus vaidmuo yra apribotas. Labai džiaugiamės ir linkime jam sėmės. Į tokius renginius pakliūna tik vienetai.

– Ar Kęstutis Kemzūra kvietė jį į rinktinę?
– Mano žiniomis, jo nekvietė.

Ar prisidėjote prie pastarojo Lietuvos rinktinės žaidėjų sąrašo?
– Jeigu atvirai, tai prisidėjau labai minimaliai. Nelabai noriu apie tai dabar kalbėti, nes laukia finalo ketvertas.

– Žalgiriečiai turi didžiausią sirgalių bazę Lietuvoje. Ar tikitės, kad neutralūs žiūrovai bus jūsų pusėje?
– Jaučiame savo fanus ir visada žaidžiame dėl jų. Jie kartais mus paspaudžia, kai mes prarandame kontrolę. Be abejo, žaidžiame dėl fanų ir dėl savęs.

– Tritaškių konkurse jūsų komandai atstovaus Karolis Lukošiūnas. Ar tikite jo šansais laimėti šį konkursą?
– Vertinu gerai, nes jis – geras metikas. Treniruotėse ir rungtynėse jis dažnai įrodo tą savo taiklumą. Manau, kad jis – tinkamas tokiam formatui, nes išsimeta greitai ir taikliai. Labai svarbus bus turbūt ir psichologinis faktorius. Jeigu jis sudės visus šiuos faktorius, tai manau, kad jis – vienas iš kandidatų laimėti šį turnyrą.

Kaip pats jaučiatės prieš KMT finalo ketvertą?
– Nepasakyčiau, kad jaučiuosi labai įsitempęs, bet, be abejo, laukia svarbus turnyras. Vien jo formatas diktuoja  nenuspėjamumą, kurį matome visoje Europoje. Kadangi viską lemia vienerios rungtynės ar net vienas blogai sužaistas kėlinys, tai kažkiek yra tos įtampėlės, bet viskas kontroliuojama.

– Kitoje pusfinalio poroje varžysis Vilniaus „Rytas“ ir Jonavos „CBet“. Kam prognozuojate pergalę šiame susitikime?
– Teoriškai turėtų laimėti „Rytas“. Jonavos komanda turi problemų, bet žinant jų trenerio nenuspėjamumą ir galimybes, kurias jie demonstruoja šį sezoną, tai laukia įdomios pusfinalio rungtynės.

Komentarai