Panevėžiečius įveikęs „Žalgiris“ žengė į KMT finalą (VIDEO) 2

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ žengė į finalą. Pusfinalyje Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 77:67 (17:17, 21:12, 17:16, 22:22) įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkus ir finale susitiks su Jonavos „CBet“.

Edgaras Ulanovas pataikė tris baudų metimus, Ignas Brazdeikis smeigė tritaškį, Kevarriusas Hayesas įdėjo iš viršaus, o Lukas Lekavičius pasižymėjo vidutinio nuotolio metimu – 10:11. Lengvus taškus iš po krepšio rinko Achille Polonara ir Arnas Butkevičius, po puolime atkovoto kamuolio dvitaškiu pasižymėjo E.Ulanovas, o Laurynas Birutis tašką pelnė nuo baudų metimo linijos – 17:17.

Sėkmingą reidą po krepšiu surengė ir du baudų metimus sumetė Tomas Dimša, taikliais baudų metimais pasižymėjo ir Rolandas Šmitas, o I.Brazdeikis įmetė dvitaškį ir su varžovo pražanga – 26:20. A.Butkevičius neklydo stovėdamas prie baudų metimo linijos, keturis taškus surinko I.Brazdeikis, po dvitaškį įmetė L.Lekavičius ir E.Ulanovas, o L.Birutis įdėjo iš viršaus – 38:29.

Per pusę trečiojo kėlinio abiejų komandų puolimas kiek strigo, o „Žalgirio“ komandoje po tritaškį smeigė T.Dimša ir R.Šmitas – 44:35. Po du taškus pridėjo A.Butkevičius ir I.Brazdeikis, L.Lekavičius pasižymėjo septyniais, o tarp komandų jau buvo dviženklis skirtumas – 55:45.

L.Lekavičius savo pasirodymą pratęsė surinkdamas dar penkis taškus iš eilės, L.Birutis greitą ataką užbaigė dėjimu, o R.Šmitas pridėjo du tritaškius – 68:54. R.Šmitas pasižymėjo dėjimu, o E.Ulanovas ir L.Birutis taškus rinko iš po krepšio bei baudų metimais – 77:67.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 16, R.Šmitas 13, I.Brazdeikis 12, E.Ulanovas 12 (8 atk. kam., 9 rez. perd.), L.Birutis 7 (5 atk. kam., 2 blk.), T.Dimša 7, A.Butkevičius 6, A.Polonara 2, K.Hayesas 2 (6 atk. kam.), D.Giedraitis 0, I.Tayloras 0.

„7bet-Lietkabelis“: J.Morrisas 14, G.Golomanas 14.

 

Komentarai

  1. 709

    Su pergale. Tikiuosi saldaus revanso pries Jonava.

  2. .

    kas galejo pagalvot, kad polonara bus vos keliu tasku zaidejas. gales i cempionu lyga eit