K.Maksvytis: apie dvikovą su „Barca“, C.Higginsą ir R.Jokubaičio rolę (VIDEO) 1

Dominykas Meškauskas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų ketvirtadienį laukia Eurolygos 26-ojo turo rungtynės. Žalgiriečiai išvykoje susitiks su Barselonos „FC Barcelona“ komanda.

Kauniečių vyr. treneris Kazys Maksvytis kalbėdamas apie laukiančią akistatą su katalonais pasidžiaugė, kad visi žaidėjai yra pasiruošę rungtyniauti bei išskyrė varžovų talentą puolime.

„Turėjome šiek tiek ilgesnę pertrauką, nemažą dėmesio dalį skyrėme savo reikalams, – pasakojo K.Maksvytis. – Galėjome ilgiau pasitreniruoti, ko ilgą laiką neturėjome galimybės padaryti, šiek tiek grįžti į ritmą. Džiugi žinia yra tai, kad visi žaidėjai yra pasiruošę žaisti, turėjome gerą procesą.

Važiuosime į Barseloną, jie taip pat turėjo laisvo laiko ir tikriausiai bus padarę tą patį, ką ir mes. Talentinga komanda, treniruojama vieno iš topinių Eurolygos trenerių. Galbūt šiek tiek yra pakeitusi savo veidą, turi daug puolimo žaidėjų, labai gerai puolanti ir tritaškius metanti komanda. Bus didžiulis iššūkis varžovų aikštelėje suvaržyti jų puolimą. Laukia sunkios rungtynės, kurioms ruošėmės visą savaitę.“

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ komandų akistata įvyks ketvirtadienį Barselonoje, rungtynių pradžia – 20 val. Lietuvos laiku. Pirmąjį tarpusavio susitikimą Kaune 73:72 laimėjo žalgiriečiai.

– Ar „FC Barcelona“ yra griežčiausią sistemą turinti komanda Eurolygoje? 
– Tai yra labai sisteminė komanda. Tiek puolime, tiek gynyboje. Kaip ir sakiau, gal gynyboje jiems išpildyti užduotis šiek tiek trukdo tai, kad yra surinkti, mano manymu, puolimo žaidėjai.

– Ar „FC Barcelona“ savo stiliumi šį sezoną yra ispaniška komanda?
– Pagal įvairiapusį puolimą galima sakyti, kad ispaniška. Nors greito puolimo nėra labai daug, tad galima pavadinti ir lietuviška, ar balkaniška komanda. Manau, kad yra susipynę visi stiliai ir bendroje sumoje gaunasi topinė komanda, kuri yra Eurolygos viršūnėje.

– Cory Higginsas ir Nikola Mirotičius individualiai nežaidžia geriausių asmeninių sezonų. Ką šiuo metu būtų galima išskirti, kaip „FC Barcelona“ lyderį?
– Jei reikėtų iš Eurolygos pasiimti vieną žaidėją kitiems metams, imčiau Cory Higginsą. Mane žavi jo charakteris ir žaidimo stilius, nesvarbu, kad yra veteranas ir turi šiek tiek traumų. Jis yra talentingas tiek puolime, tiek gynyboje. Jie turi daug talentingų, iš NBA grįžusių žaidėjų. Tas pats Mirotičius, kuris bet kada gali pakeisti rungtynių eigą. Aukštaūgiai – mobilūs, galintys keistis gynyboje. Įžaidėjai taip pat talentingi, prieš tokią komandą nėra lengva ruoštis.

– Jus, kaip rinktinės trenerį, ar tenkina tai, ką Rokas Jokubaitis demonstruoja Barselonoje?
– Tenkina, jis ten turi svarbų vaidmenį, žaidžia kartais daugiau, kartais mažiau, pastaruoju metu rungtyniauja neblogai. Tokiam jaunam žaidėjui kiekvieni metai, kiekvienos rungtynės yra gera patirtis. Tikiuosi, kad jis tą patirtį atsineš ir į rinktinę.

– N.Lapravittola buvo išvykęs į Argentinos rinktinę, su kuria nepateko į pasaulio čempionatą. Ar galima tikėtis, kad jis rytoj bus šiek tiek išsimušęs iš ritmo?
– Mes norėtume, kad taip būtų. Pirmosiose rungtynėse prieš jį nesužaidė gerai, bet naujas mačas yra nauja istorija.

– Pirmosiose tarpusavio rungtynėse gerai pasirodė Šarūną Jasikevičių gerai pažįstantys Edgaras Ulanovas ir Rolandas Šmitas. Ar jie ir rytoj bus vedantys žaidėjai? 
– Tikiuosi. Nemažo indėlio tikiuosi ir iš Isaiah Tayloro, kuris jau atrodo neblogai atsistatęs. Rolandui, Edgarui, tam pačiam Lekavičiui, kurie žais prieš savo buvusį trenerį, tokios rungtynės visada yra išskirtinės. Jie gali sužaisti labai gerai, arba labai prastai. Tikiuosi, kad sužais labai gerai.

– Pastaruoju metu buvo įsibėgėjęs Laurynas Birutis. Atrodo, kad „FC Barcelona“ priekinė linija jam būtų palanki, kiek tame yra tiesos? 
– Pažiūrėsime, Laurynas LKL visą sezoną žaidžia stabiliai, Eurolygoje jo žaidimas taip pat pagerėjo. Tikimės, kad jis Eurolygoje ir toliau žais gerai.

– „FC Barcelona“ komandoje 8 žaidėjai, kurie pelno po 7 taškus ir daugiau. Kokie bus pagrindiniai akcentai stabdant tokią komandą, kurioje gali iššauti bet kas? 
– Visų pirma, jau minėti tritaškiai. Jų žaidime yra nemažai situacijų be kamuolio, užtvarų metikams, prieš kurias komandoms dažniausiai sunkiau sekasi gintis, ten turi būti skiriamas didelis dėmesys. Taip pat žaidimas vienas prieš vieną. Yra didelis skirtumas, ar varžovai išsimes laisvus tritaškius, ar su pasipriešinimu. Didelį dėmesį reikia skirti jų metikams.

– Pirmajame rate įveikėte „FC Barcelona“. Kiek nuo to laiko pasikeitė komanda, ir, ar galima iš tų rungtynių kažką pasiimti rytojaus mačui? 
– Daug pasikeitė mūsų komandoje, du žaidėjai. Varžovų ekipoje nebuvo Mirotičiaus. Buvo sezono pradžia, dabar jau antra sezono pusė su kitais žaidėjais. Kažkiek keisis ir taktika, manau, kad laukia visiškai kitos rungtynės.

Komentarai

  1. kaip

    uzkinsa , klausinejat to pacio per ta pati , o apie polonra, giedraiti ir lukosiuna nieko nesugebat paklausti?