K.Maksvytis: apie mačą su Berlyno ALBA, gynybos problemas ir T.Cavanaugh situaciją (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka dar vieną dvigubą Eurolygos savaitę – iš pradžių Kazio Maksvyčio auklėtiniai vyksta į Berlyną, kur kausis su vietos ALBA, o jau ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje susitiks su Vilerbano ASVEL.

Prieš dvigubą Eurolygos savaitę „Žalgirio“ vairininkas K.Maksvytis nenorėjo užbėgti įvykiams už akių, paklaustas, ar jaučia psichologinę įtampą dėl dviejų laukiančių varžovų, kurie yra žemiau turnyrinėje lentelėje. Trenerio koncentracija – mačui Berlyne.

„Žinote, nesinori žiūrėti didelio paveikslo, reikia žiūrėti į artimiausias rungtynes, – spaudos konferencijoje sakė K.Maksvytis. – Jeigu galvosi toli į priekį ir apie savo tolimesnius tikslus, gali nepasiekti tų tikslų, kuriuos esi išsikėlęs šiandien. Šiandien pagrindinis tikslas – pasiruošti prieš ALBA ir laimėti. Tada žiūrėsime tolimesnes rungtynes, viskas mūsų rankose ir, tikimės, kad savo situaciją pagerinsime.“

ALBA su 7 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų Eurolygoje rikiuojasi paskutinėje vietoje, bet K.Maksvytis pažymi, kad tai – nestandartinė komanda, turinti savų ginklų.

„Jie žaidžia netipišką krepšinį, daug užtvarų be kamuolio, daug rezultatyvių perdavimų ir geras judėjimas aikštelėje. ALBA yra labiau orientuota į puolimą, žaidžia su dideliu greičiu ir treneris įneša ispaniškų akcentų“, – dėstė K.Maksvytis.

„Kažkiek labiau orientuojamės į savo pusę, – tęsė „Žalgirio“ treneris. – Po KMT buvo emocinis ir fizinis atoslūgis. Komanda gerai darbuojasi treniruotėse, bet kol kas į rungtynes to perkelti nepavyko. Manau, kad pribrendome tai padaryti. Kiekvienos rungtynės dabar yra svarbios ir į šį mačą žiūrime labai atsakingai.“

– Pirmajame mače su ALBA stebuklingai panaikinote 20 taškų deficitą. Kiek yra akcentuojamos žaidėjams tos rungtynės?
– Ne tik mes, bet dauguma komandų įsivelia į tą greitą ALBA žaidimą. Su daug atakų ir mes papuolėme į tai. Jie įvelia į tą chaotišką žaidimą, kuris jiems yra patogus. Galime pripažinti, kad Kaune stebuklingai išsigelbėjome ketvirtojo kėlinio dėka. Šį kartą norisi geriau pradėti rungtynes ir neduoti varžovams tokio pranašumo.

– Dauguma trenerių, kalbėdami apie ALBA, pažymi, kad tai visai kitokį krepšinį žaidžianti komanda nei didžioji dalis Eurolygos klubų. Kuo yra toks išskirtinis jų žaidimas?
– Kaip jau minėjau, užtvaros be kamuolio ir įkirtimai. Taip pat greiti perėjimai į puolimą. Kartais jie surengia puolimą nesumušdami kamuolio į parketą.

– Prieš išvyką į Barseloną minėjote, jog treniruočių procesas – aukščiausiame lygyje. Ar geri ženklai išsilaikė ir po pralaimėjimo Katalonijoje?
– Išsilaikė. Dėl treniruočių ir fiziškumo klausimų nėra. Neblogomis nuotaikomis užbaigėme mačą LKL, reikia tai išlaikyti ir pridėti šiek tiek kokybės.

– Seniai girdėjome apie Tylerio Cavanaugh situaciją. Ar jis artėja prie sugrįžimo?
– Ne, kol kas jis dar gydosi. Pagal optimistinę prognozę jis galėtų grįžti gegužės pradžioje. Pažiūrėsime, kaip bus.

– Šioje sezono stadijoje daugėja komandų, kurios kovoja dėl nieko. Ar tai lengvina žaidimą prieš tokius klubus?
– Galvoju, kad atvirkščiai. Pas tokias komandas nėra įtampos, žaidžia atsipalaidavę, o ALBA tai daro visą sezoną. Jie yra pavojingi ir juos reikia vertinti.

– „Žalgirio“ vienas pagrindinių ginklų šį sezoną buvo išsikeitimo gynyba. Ar pagrindiniu įžaidėju tapus Isaiah Taylorui, ši gynybos sistema išlieka tokia efektyvia?
– Kai tik jis atėjo, mes dažniausiai šią sistemą ir naudojome. Visą gynybos sistemą yra sunku greitai perteikti. Ir pats buvau iškėlęs klausimą, kodėl vienoje ar kitoje gynyboje, esame blogesniame taške nei rudenį. Grįžome prie savo pagrindų, prisimename principus. Tikiuosi, kad pagerinsime savo gynybą.

– Pabaigai, apie aktualijas. Ar balsavote savivaldos rinkimuose ir galbūt pats galvojate apie savo darbą politikoje?
– Ne, esu ne vieną kartą kviestas dalyvauti. Tiesa, ne Kaune, o Klaipėdoje bei savo gimtajame krašte, Kretingos rajone. Bet į politiką, bent jau kol kas, eiti nesiruošiu. Niekada nesakyk niekada, bet dabar tikrai nesiruošiu. Rinkimuose prabalsavau, išreiškiau pilietinę teisę ir dabar turime tą, ką turime.

Komentarai