K.Maksvytis apie ASVEL: „D.Bostas įnešė jiems lengvumo“ (VIDEO) 0

BasketNews.lt inf.

Berlyne pergalę pasiekęs Kauno „Žalgiris“ pergalinga nuotaika grįžta namo tęsti Eurolygos dvigubos savaitės. Antradienį svečiuose 66:63 įveikę ALBA Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienį sausakimšoje namų arenoje susikaus su Vilerbano ASVEL.

Kalbėdamas apie Prancūzijos klubą, strategas išskyrė nuo sausio vidurio prie klubo prisijungusio Dee Bosto indėlį.

„ASVEL šiek tiek pasikeitė po pirmojo rato, prisidėjo Dee Bostas, mums puikiai pažįstamas žaidėjas, – apie 2017–2018 m. sezone „Žalgiryje“ rungtyniavusį gynėją užsiminė K.Maksvytis. – Įnešė lengvumo, daug tritaškių, daug greito puolimo. Vėl bus tikslas kuo daugiau limituoti varžovų taškus ir neduoti pelnyti lengvų taškų, kad jie neįgautų pasitikėjimo.“

33-ejų D.Bostas ASVEL gretose Eurolygoje sužaidė 8 rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleido po 27 minutes, pelnė po 10 taškų, atliko po 5,6 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 2,9 kamuolio ir rinko po 11,6 naudingumo balo.

Pernai vasarą iš Kauno į ASVEL persikėlęs Joffrey Lauvergne šį sezoną neberungtyniauja dėl dar spalį patirtos kryžminių raiščių traumos.

Vilerbano komanda antradienį Miunchene 72:76 nusileido vietos „Bayern“ ir patyrė šeštąją nesėkmę paeiliui. Prancūzijos klubas su 8 pergalėmis per 27 turus turnyre rikiuojasi priešpaskutinis penkioliktas.

„Negalima taip visiškai nuvertinti, kad jie žaidžia blogai, – pažymėjo K.Maksvytis. – Kad ir paskutinėse rungtynėse iki paskutinių minučių buvo neaišku, kuri komanda nugalės. Be abejo, žinome rungtynių svarbą, žaidžiame namie, tad maksimaliai susikaupę eisime kovoti dėl pergalės.“

„Žalgiris“ trečiadienį grįžta iš Berlyno ir namuose surengs atstatomąją treniruotę. Dvigubos savaitės įkarštyje galimybės ruoštis rungtynėms lieka ribotos.

„Gerai, kad turime netolimą kelionę iš Berlyno, – sakė K.Maksvytis. – Tik grįžus namo turėsime treniruotę, pasižiūrėsime būsimus varžovus ir išsiskirstysime, pailsėsime. Kitą dieną kibsime į varžovą.“

Kauno ir Vilerbano komandos tarpusavyje susikovė pačioje sezono pradžioje įpusėjus lapkričiui. Tąkart K.Maksvyčio vadovaujama komanda laimėjo 93:76.

„Galima iš tų rungtynių pasiimti kažką. Turi panašų aukštaūgį, kuris ginasi baudos aikštelėje. Turi skirtingus aukštaūgius – vieną mobilesnį, kitą – lėtesnį. Turi daug tritaškininkų, daug pikenrolo. Būtinai reikės kažką pasiimti iš pirmųjų rungtynių, kad juolab laimėjome jas.“

„Žalgirio“ ir ASVEL ketvirtadienį Kaune tarpusavyje susitiks nuo 20 valandos.

Komentarai