K.Maksvytis: „Tikiuosi būsime fiziškesni ir drausmingesni“ (VIDEO) 0

Lukas Malinauskas, BasketNews žurnalistas iš Barselonos (Ispanija)

Pirmąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes Barselonoje pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ gerokai užtruko analizuodamas mačą, kas kiek pakoregavo ketvirtadienio grafiką. Žalgiriečiai į „FC Barcelona“ bazės kaimelį atvyko beveik valandą vėliau nei planuota ir treniruočių salėje grįžo prie darbo.

Kazys Maksvytis teigė, jog po nesėkme 69:91 pasibaigusio mačo nepavyko tinkamai išsimiegoti, nes iškart buvo eita prie rungtynių įrašo.

„Prieš peržiūrą galvojome, kad yra blogai, bet pažiūrėjus įrašą pasirodė, kad labai blogai, – antrojo serijos mačo išvakarėse kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris. – Nebuvome savi, išnaudojome labai mažą dalį savo potencialo. Tikiuosi, jog nebus blogesnių rungtynių ir sužaisime žymiai geriau.

Aišku, „Barca“ – aukšto kalibro komanda. Nereikia tikėtis, kad mes nugalėsime juos serijoje 30 taškų persvara, bet turime žaisti žymiai geriau ir pradėti nuo paprastų dalykų. Tikiuosi, kad esame ambicingi ir sureaguosime.“

Antrosios rungtynės Barselonoje penktadienį startuos 21 valandą Lietuvos laiku.

– Ar grįšite prie žemo penketo modelio? – žurnalistai paklausė K.Maksvyčio.
– Mūsų varžovai irgi žiūri ir klauso (šypsosi). Reikės keisti kažką, mes pralaimėjome. „Barca“ paruošė rungtynių planą, kuris jiems suveikė. Mes pralaimėjome, todėl turime reaguoti, veikiausiai kažką keisti, kad rezultatas būtų kitoks.

– Kaip būtų galima paaiškinti prastesnę Edgaro Ulanovo atkarpą?
– Nežinau, ar tai galima vadinti prastesne atkarpa. Prieš tai minėjau, kad Edgaras sezono pradžioje ir viduryje tempė mus. Neapsiverstų liežuvis kaltinti jį, kad lyg blogai žaidžia. Tikiuosi, jis ir kiti lyderiai sureaguos ir turės geresnes rungtynes.

– Kokia yra Isaiah Tayloro situacija?
– Visų pirma, manau, kad tiek mediciniškai, tiek psichologiškai jis pabuvo aikštelėje ir apšilo. Kelios dienos padės jam sugyti ir sutvirtėti. Diskutavome su treneriais. Mano asistentai primigtinai siūlė leisti jį į aikštelę antroje rungtynių pusėje. Tiesiog pamačiau, kad jis nebuvo optimalios formos, ir nusprendžiau jam duoti poilsio bei turėti jį sveiką kitoms rungtynėms. Serija – ilga. Tikiuosi, kad jeigu ne šitoms, tai rungtynėms Kaune, jis bus pasiruošęs 100 proc.

– Ar geras Dovydo Giedraičio pasirodymas lems, kad jis gali tikėtis didesnio vaidmens?
– Eilinį kartą patvirtino taisyklę, jog svarbu ne ūgis, o smūgis. Nors jis – vienas žemiausių mūsų komandoje, bet išėjo į aikštelę, davė fiziškumo, atlaikė kontakto lygį ir puolime žaidė gana protingai. Tokių žaidėjų reikia, ant tokių žaidėjų mes ir laikomės šį sezoną.

– Kaip elgsitės su gynyba prieš Sertačą Šanli, kuris sužaidė sėkmingas rungtynes ir pelnė 17 taškų?
– Šiek tiek nesilaikėme drausmės. Gavome du tritaškius, nors nenorėjome rizikuoti ties juo. Paprasčiausiai kelis kartus reikėjo būti fiziškesniems po krepšiu, kai jis nusiėmė kamuolį ir kartojo metimus, ir kelis kartus laikytis drausmės. Kai jau griuvome, tai griuvo viskas. Tikiuosi, kad šį kartą būsime fiziškesni ir laikysimės drausmės žymiai daugiau.

– Ar antrosios rungtynės – savotiškas „mirk arba gyvenk“, kadangi jau turbūt būtų sunku prieš „Barcą“ laimėti triskart iš eilės?
– Serijoje vis tiek reikia laimėti tris kartus, bet be abejo, laimėk nors vienu tašku ir visa serija keičiasi, viskas grįžta į Kauną. Visų pirma, aš, kaip vyr. treneris, turiu tikėti savo komanda. Turiu žaidėjams įskiepyti tą viltį. Viskas nusibraukia, bus nauja dvikova 50 prie 50.

Komentarai