K.Maksvytis: „Gynyboje turime rezervo, kurį privalome išnaudoti“ (VIDEO) 0

Martynas Žiūrys, BasketNews žurnalistas

Be pergalių iš Barselonos į Kauną sugrįžęs „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių atsilieka 0-2, tad trečiadienį namuose pasitinka žūtbūtinį mūšį su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „FC Barcelona“.

„Serija grįžo į Kauną. Gaila, kad sugrįžome tuščiomis, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Manau, kad antrosiose rungtynėse nedaug trūko iki pergalės. Bendrai paėmus, antrosiose rungtynėse pakėlėme savo fiziškumą ir laikėmės mače dėka savo pagerėjusio puolimo. Vis dar sukame galvas, kaip sumažinti varžovų pelnomų taškų skaičių. Jie įmeta per daug. Pirmosiose rungtynėse įmetė 91 tašką, antrosiose – 89.

Dar turime didžiulį rezervą gynyboje. Jeigu puolimas buvo netoli maksimumo, tai gynyboje šį kartą nepavyko padaryti to, ką darėme visą sezoną. Vis tik gavome per daug taškų ir tas mums kainavo rungtynes. Serija grįžta į Kauną, esame visi pasiruošę, sveiki, motyvuoti ir tikimės pasiekti revanšą.“

Trečiosios serijos rungtynės trečiadienį prasidės 19.44 val. „Žalgirio“ arenoje.

– Po pirmųjų serijos rungtynių video peržiūros minėjote, kad vaizdas buvo blogesnis nei tikėjotės. Kaip buvo antrųjų rungtynių?
– Vaizdas buvo neblogas. Kaip ir minėjau, nors kartais žaidėme ne pagal planą, bet susirinkome taškus, buvome agresyvus, dalinomės kamuoliu. Gynyboje buvome fiziški, bet darėme taktinių klaidų. Gynyboje turime rezervų, kuriuos dar tikrai turime pagerinti, jei norime laimėti prieš tokią komandą kaip „Barcą“.

– Ar antrosiose rungtynėse išvydote kažką naujo katalonų žaidime?
– Manau, kad per daug jie nekeitė, tuo labiau, jog laimėjo pirmąsias rungtynes. Šioje serijoje mes turime daugiau žiūrėti, nes jų planas veikia – jie pasiekia pergales. Mes turime keisti žaidimą, kad sugrįžtume.

– Antrajame serijos mače daugiausiai jūsų komandai bėdų sukėlė Janas Vesely ir Nikola Mirotičius. Kokios buvo to priežastys skirtinguose mačuose?
– Kažkur stengėmės atimti taškus iš jų mažiukų, bet puikiai sužaidė jų dideli. Imant Veselio rungtynes, nepasakysiu, kad jis sumetė kažkokius nesąmoningus metimus, bet pataikė gana sunkius vidutinio nuotolio metimus. Tokius, kuriuos treneriai dažnai atiduoda. Jis gali mesti tokius metimus, bet sumetė juos labai geru procentu. Be abejo, kažką atėmėme, o kažkas gavo.

– Nicolas Laprovittola praėjusiame susitikime išdalino net 11 rezultatyvių perdavimų. Ar įmanoma tai atimti iš varžovų?
– Įmanoma ir reikia, jeigu norime laimėti. Varžovai dalino daug perdavimų ir išmetė per daug gerų ir laisvų tritaškių, todėl ruošiame planą, kaip tai sumažinti.

– Pirmajame mače siautėjusį Sertačą Šanlį sustabdėte antrajame susitikime. Dabar Vesely tapo problema. Kaip ketinate jį sustabdyti?
– Taip, patys suprantate, kad to plano neatskleisiu. Jis jautėsi gerai su tuo, ką mes jam pasiūlėme. „Barcelona“ – tokia komanda, turbūt būtų buvusi didelė staigmena, jeigu būtume grįžę 1-1. Jie – favoritai laimėti ne tik šią seriją, bet ir Eurolygą. Bet mes esame „Žalgiris“ ir mes nepasiduodame. Uždarius Vesely ar Laprovittola atsidaro kitiems keliai. Jie – stipri komanda, bet mes nepasiduodame ir norime revanšo.

– Kokį iki šiol įspūdį jums šioje serijoje palieka Roko Jokubaičio žaidimas?
– Žaidžia labai gerai, kaip ir visa komanda. Pažiūrėkite kokiu procentu jie meta tritaškius. Iš vienos pusės, jie labai gerame ritme, iš kitos pusės, mums reikėtų sumažinti jų tritaškių pataikymo procentą.

Šioje serijoje sunkiai atrodo Rolandas Šmitas. Ar tai susiję su tuo, kad tai yra jo buvusi komanda?
– Prieš antrąsias rungtynes jis šiek tiek negalavo. Aišku, kažkiek veikia ir tas faktorius, kad žaidžia prieš buvusią komandą. Kaune jis žaidė gerai. Tikiuosi, kad Kaune jis vėl žais gerai.

Ar visi sveiki ir pasiruošę rungtynėms?
– Taip, visi sveiki ir pasiruošę.

– Kaip jums atrodo, ar dabartinis serijos rezultatas 0-2 neslegia komandos psichologiškai?
– Nemanau, aišku, norėjome, kad būtų 1-1 ar dar daugiau, bet nereikia žiūrėti į didelį paveikslą, reikia žiūrėti į vienerias rungtynes. Aišku, mes klysti jau nebegalime, bet reikia žiūrėti į vienerias rungtynes, bandyti jas laimėti, nes žaisime Kaune, prie sold-out‘o, savo žiūrovų. Turime susikoncentruoti į šalia esančius tikslus ir pasiimti pergalę, kuri vėl viską pakeistų.

Komentarai