K.Lukošiūnas: „Buvo smagu „Žalgirio“ arenoje žaisti prie tokių žiūrovų“ 2

Karolis Lukošiūnas baigė savo karjeros etapą Kauno „Žalgirio“ klube. 2019-aisiais komandoje debiutavusio snaiperio iš Vilniaus paskutiniu žalgirietišku akcentu tapo trečiasis karjeroje „Betsafe-LKL“ čempiono titulas.

K.Lukošiūnas, bendraudamas su „Žalgiris TV“, apžvelgė savo ketverių metų karjeros laikotarpį Kaune, išskyrė ryškiausius akcentus ir prisiminė neseniai pasibaigusios finalo serijos su Vilniaus „Rytu“ emocijas.

„Tokioje įnirtingoje kovoje pavyko laimėti titulą, o tai yra smagu. Visai kitokia emocija. Paskutinių rungtynių nelaimėjome 20-ies taškų skirtumu, išliko įtampa. Atšventėme su komandos draugais, personalu – viskas patiko“, – apie šviežiai pasibaigusią „Betsafe-LKL“ finalo seriją kalbėjo K.Lukošiūnas.

2022–2023 m. sezone Eurolygoje aikštėje praleisdamas po 7 minutes per 22 rungtynes jis rinko po 1,8 taško. „Betsafe-LKL“ čempionate K.Lukošiūno statistika buvo solidesnė – po 5,8 taško (tritaškiai 38,9 proc.) per 14 žaidimo minučių.

„Manyčiau, vienas sudėtingiausių ir ilgiausių sezonų. Visada norisi geriau. Manau, kad ir galiu žaisti geriau. Kai išeidavau į aikštę, kažkas pavykdavo, kažkas nepavykdavo – kaip ir kiekvienam krepšininkui“, – savo paskutinį sezoną šiame karjeros etape su „Žalgiriu“ įvertino K.Lukošiūnas.

Geriausias statistiškai Eurolygoje krepšininkui buvo praėjęs sezonas, kuriame K.Lukošiūnas rinko po 3,6 taško. Įsimintiniausias rungtynes turnyre žaidėjas sužaidė Stambule, kai į vietos „Fenerbahce“ krepšį įmetė 15 taškų, realizavęs 5 tritaškius iš 13.

K.Lukošiūno karjeros etape jį treniravo Šarūnas Jasikevičius, Martinas Schilleris, Jure Zdovcas ir Kazys Maksvytis. Anot paties žaidėjo, kiekvienas sezonas buvo lyg visiškai nauja istorija.

„Patobulėjau taktiškai ir fiziškai. Pasikėliau krepšinio IQ. Sutikau daug trenerių. Tie ketveri metai „Žalgiryje“… Visi jie buvo labai skirtingi. Pirmuosius metus užbaigė kovidas. Kovido sezone buvome su nauju treneriu, kuriam tai buvo pirmieji metai tokiame lygyje Europoje. Praėjusiame sezone turėjome prastą komandinį sezoną. Aišku, kažkiek gavau daugiau galimybių žaisti. Šie metai irgi kitokie. Kiekvieni metai buvo lyg atskira karjeros stotelė, – pasakojo snaiperis. – Be abejo, įsiminė pirmieji taškai Eurolygoje. Įsiminė praėjusių metų Eurolygos rungtynės su Belgrado „Crvena Zvezda“, kurios tapo Pauliaus Jankūno atsisveikinimo su Eurolyga rungtynėmis. Žaisdamas ir nuo suolo stebėdamas žmones – komandos draugus ir sirgalius – atrodė, kad žaidžiame už kažką kito. Buvo labai „faina“. Taip pat šių metų rungtynės su Miuncheno „Bayern“. Aišku, ir šių metų finalo serija.“

Palikdamas Kauną žaidėjas ieškos naujos karjeros stotelės. Kaip teigė pats K.Lukošiūnas, jo prioritetas – didesnės minutės rotacijoje. Tiesa, žaidėjas norėtų vieną dieną grįžti ir į Kauno klubą.

„Noriu atsiskleisti, pasižiūrėti, kaip aš galiu žaisti. Pajausti žaidimo skonį ir ritmą. Nėra lengva išeiti kelioms minutėms, o po to sėdėti ant suolo. Norėtųsi tęstinumo, – aiškino K.Lukošiūnas. – Buvo smagu „Žalgirio“ arenoje žaisti prie tokių žiūrovų, kai tau sekasi, kai pataikai metimus. Vieną dieną norėčiau grįžti į „Žalgirį“, žinoma.“

Komentarai

  1. 💚💚💚

    Sėkmės, Karoli, naujame karjeros etape!

  2. Sk

    Reikėjo tobulėti ir butų žaidęs komandoje