Į Eurolygą išvykstantį P.Motiejūną „Žalgirio“ direktoriaus poste keičia P.Jankūnas (VIDEO) 1

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Eurolygos generaliniu direktoriumi praėjusią savaitę paskirtas Paulius Motiejūnas pristatė, jog Kauno „Žalgirio“ direktoriaus pareigose jį pakeis iki šiol direktoriaus pavaduotoju buvęs Paulius Jankūnas.

„Visą sportinę dalį perima Paulius Jankūnas, o visą „Žalgirį“, kaip krepšinio klubą, perima visi darbuotojai, kurie surems pečius ir toliau tęs savo darbus. Pasitraukęs iš vykdančiųjų pareigų, tikrai prižiūrėsiu, kad mes neišklystume iš kelio ir važiuotume toliau. Asmeniškai galvoju, kad organizacija tikrai toliau augs. Jeigu augs Eurolyga, tai augs ir „Žalgiris“. Šito nori ne tik „Žalgiris“, bet ir visi klubai“, – spaudos konferencijoje teigė P.Motiejūnas.

42-ejų P.Motiejūnas darbą Lietuvos čempionų komandoje pradėjo 2007 m. nuo komunikacijos direktoriaus pareigų, vėliau tapo generaliniu direktoriumi, o nuo 2013 m. yra klubo prezidentas ir savininkas.

P.Jankūnas „Žalgirio“ administracijoje pradėjo darbuotis 2022 m. vasarą, kai baigė žaidėjo karjerą.

„Nuotaikos geros, labai džiaugiuosi, bet kartu ir suprantu, kad atsakomybė yra didelė, – sakė naujuoju „Žalgirio“ vadovu tampantis P.Jankūnas. – Per pastaruosius metus „Žalgirio“ administracijoje išmokau daug iš P.Motiejūno, jis buvo tas žmogus, kuris praodė, kaip viskas veikia. Kaip ir minėjo, jis manęs vieno čia nepalieka. Tai yra visa „Žalgirio“ organizacija su visais departamentais ir tai yra žmonės, kurie puikiai supranta savo darbą, jį dirbo iki šiol ir pakėlė „Žalgirį“ į šiandieninį lygį. Jie toliau dirbs su mumis. Tiesiog aš prisijungiu į daugiau veiklų ir esu labai laimingas dėl to.“


BasketNews.lt inf.

P.Motiejūnas antradienį spaudos konferencijoje pranešė generalinio direktoriaus pareigas perleidžiantis P.Jankūnui, o pats darbus Eurolygos būstinėje pradės nuo rugpjūčio.

– Ar paskyrimas į Eurolygos generalinio direktoriaus pareigas metams – laikinas sprendimas? – žurnalistai paklausė P.Motiejūno.
– Visiems yra aktualus šitas klausimas. Per metus ir praėjusios savaitės posėdį pasakiau ir patvirtinau, kad norime įsivesti kadencijas, kurių nebuvo iki šiol. Jordi Bertomeu buvo pareigose eilę metų ir nebuvo perrenkamas. Buvo tiesiog paskirtas ir važiavo. Mano planas – kadencijos. Kokios bus trukmės, kalbėsimės su klubais. Kitą vasarą tikrai bus rinkimai.

Per šituos metus sutvarkysime, kaip rinkimai turi vykti, kokia turi būti atranka, kad būtų keli kandidatai. Neslepiu, kad dalyvausiu tuose rinkimuose. Negalvoju, kad važiuoju metams. Teoriškai viskas yra metams, bet praktiškai matysime. Pirmas žingsnis – įvesti aiškų terminą, kuriam laikui paskiriamas generalinis direktorius. Turėtų būti daugiau nei metai. Rinkimus reikėtų pasidaryti normaliai ir iš anksto, o ne birželio ar liepos mėnesį, kad būtų aiškus perėjimas ir kelias, kuriuo lyga važiuoja.

– Kiek sunkus emociškai jums sprendimas palikti „Žalgirį“?
– Emociškai sunkus, bet iššūkis visą laiką yra įdomus. „Žalgirio“ organizacija laikosi ant visų darbuotojų pečių, mūsų yra daugiau nei 350. Vėlgi, aš nepaleisiu to dalies. Nedalyvausiu taip aktyviai, bet toje srityje kaip „Žalgirio“ arena, baseinas nėra jokio interesų konflikto su Eurolyga. Visą sportinę dalį perima Paulius Jankūnas, visą „Žalgirį“ kaip krepšinio klubą perima visi darbuotojai. Pasitraukęs iš vykdančiųjų vaidmenų tikrai prižiūrėsiu, kad neišlįstume iš kelio ir važiuotume toliau. Galvoju, kad emociškai organizacija toliau augs. Jeigu augs Eurolyga, augs ir „Žalgiris“. Šito nori ne tik „Žalgiris“, bet ir visi klubai.

– Kokia jūsų vizijai santykiui tarp Eurolygos ir FIBA?
– Labai jautrus klausimas. Mano pozicija – dialogas. Turime kalbėti, žiūrėti ir, visų pirma, iškelti krepšinį. Žiūrėsime, ar galime rasti bendrų vardiklių. Dabar atsakyti apie žaidėjų dalyvavimą negaliu, yra krūva reikalų, kuriuos reikia išspręsti. Svarbiausia – sportas ir krepšinis, kad jis būtų patrauklus žiūrovams, kad sportininkai nenuvargtų, kaip yra dabar. Vardiklių yra daug, kaip padaryti visa tai. Darbo daug, iššūkis skamba įdomiai.

– Ar paliksite „Žalgirio“ arenos direktoriaus pareigas?
– Dėliojamės ir tikrai pristatysime. 90 proc., kad paliksiu.

– Kaip žvelgiate į galimybę keisti Eurolygos formatą ir įvesti įkrintamąsias?
– Kalbų yra, šnekėsimės su klubais. Mūsų lygos pagrindas yra, kad kiekviena komanda žaidžia su kiekviena ekipa. Tai – esminė ašis, ant kurios turime likti ir negrįžti prie to, kad yra grupės, vieni atvažiuoja, o kiti ne. Šitas tikrai nesikeis.

– Ar į generalinio direktoriaus pareigas buvo svarstomos užsieniečių kandidatūros?
– Ne, nieko nesvarstėme. Paulius ir atėjo į šias pareigas su tikslu, kad perims. Viskas įvyko gal šiek tiek greičiau, nes nebuvo planuota (perėjimo į Eurolygą). Per metus kiek paruošėme, tiek paruošėme. Paulius kaip naujokas turėjo tikrai gerą sezoną. Turėtų gauti labiausiai patobulėjusio prizą (juokiasi). Nesvarstėme nieko. Yra kultūra, yra mūsų vertybės. Paulius puikiai žino jas, perėmė ir nesvarstėme, jog ateitų su nauja vizija. Formulė veikia ir tikime, kad veiks, o Paulius tikrai įneš kitą matymą. Aš esu čia daug metų ir galbūt matau viena kryptimi. Pasikeitimai visą laiką įneša kažko stiprinančio.

– Kokią stiprybę atsinešate į Eurolygos generalinio direktoriaus poziciją, kurios galbūt trūko ir galėsite labiausiai panaudoti siekiant teigiamų pokyčių?
– Nežinau, negaliu įvertinti. Noriu atvirumo, atvirai kalbėtis akis į akį ir susidarius planą siekti kažko. Mano darbo metodas nesikeičia – turime dirbti visi. Ką jaučiu būdamas kaip klubo vadovas, kad daug kas dirbame galvodami apie grėsmes, kad kažkas kažkur meluoja, kažkur kažką reikia pasidėlioti sau naudinga linkme.  Ateinu su labai aiškia vizija – stipri lyga, ir dėl to visi turime dirbti, kad lyga būtų stipri.

– Kaip vyko rinkimų balsavimas ir diplomatijos procesas ieškant palaikymo iš visų savininkų?
– Nebuvo daug darbo. Pasikartosiu, atviras bendravimas. Esame tiek metų pažįstami, žino, kaip dirbome klube. Tas suvienijimas įvyko taip, kad išėjau, balsavo ir chebra kalbėjo už uždarų durų. Visiems aiškiai buvo pristatyta programa, darbo metodai, kaip dirbsiu. Žmones įtikino tai. Labai vertinu šitą pasitikėjimą.

– Ar Eurolygos generalinio direktoriaus pozicija buvo asmeninė paties svajonė?
– Ne. Aš kaunietis, „Žalgiris“ – svajonė. Dabar taip susidėliojo aplinkybės ir, kai gauni šansą, turi imti arba neimti. Galvoju, kad verta imti.

– Ar Rusijos klubams yra galimybės artimiausiu metu grįžti į Eurolygą?
– Negirdėjau apie tai. Visi suprantame situaciją. Svarstysime, kalbėsime. Turime pasitvirtinti komandas, kurios žais ateityje. Situacija Ukrainoje nepasikeitė ir negalvoju, kad bus kažkoks kitas sprendimas.

Komentarai

  1. 💚💚💚

    Sveikiname ir džiaugiamės abiejų Paulių sėkme. Manau, P. Jankūnas su naujomis pareigomis puikiai susitvarkys. Kažkaip smagu – savas žmogus… Gal, šalia buvusio kapitono, administracijoje atsirastų darbo M. Kalniečiui ir A. Milakniui, tikriems žalgiriečiams, iki kraujo? Kodėl gi ne? Organizacijoje būtų puiki atmosfera, pagrįsta abipusiu supratimu, pasitikėjimu, ir darbai vyktų sklandžiai… Na, čia tik pasvarstymai… O śiaip didelės sėkmės „Žalgiriui“ bei jo naujajai vadovybei šios vasaros darbuose ir kitą sezoną!