#ŽalgirisOnAir su L.Lelevičiumi ir K.Kublicku: nuo aukso NKL iki naujo karjeros etapo 0

Kauno „Žalgirio“ dublerių krepšininkai, tapę 2022–2023 m. sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) laimėtojais, šią vasarą jau kibo į darbus su įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėmis.

Buvę vieni „Žalgirio-2“ ekipos lyderių Liutauras Lelevičius ir Kajus Kublickas prisijungė prie kitų Lietuvos U-20 rinktinės kandidatų ir ruošiasi liepą vyksiančiam Europos čempionatui.

Radę laisvo laiko pasiruošimo metu, krepšininkai kartu su komentatoriumi Ryčiu Kazlausku „Žalgiris TV“ tinklalaidėje „Žalgiris On Air“ kalbėjosi apie auksinį NKL sezoną, neeilinę stažuotę JAV, pasiruošimą Europos čempionatui, savo ateitį bei „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje tinklalaidės dalyje atsakė į sirgalių klausimus.

„Buvo toks jausmas, kad įvyko etapo pabaiga – su komanda, jaunimo sistemoje praleisti ketveri metai. NKL finalo ketvertas buvo paskutinė galimybė pasiekti kažką įsimintino. Buvo labai stiprūs jausmai prieš paskutines rungtynes“, – emocijas, išgyventas prieš NKL finalo dvikovą su Mažeikių „M Basket“ klubu, prisiminė L.Lelevičius.

„Su keliais komandos draugais net aptarėme, kad tai gali būti paskutinis šokis kartu. Sakyčiau, kad tai dar labiau mus motyvavo ir norėjosi su visa šita „chebra“ iškovoti titulą“, – pridūrė K.Kublickas.

Iškart po sezono su NKL komanda L.Lelevičius ir K.Kublickas kartu su komandos draugu Dovydu Butka ir vyriausiuoju treneriu Vytautu Pliauga stažavosi Atlantoje esančioje JAV krepšinio talentų kalvėje – „Overtime Elite“ akademijoje. Tai buvo dalis dvišalių mainų – tuo pat metu Kaune dirbo JAV krepšinio treneriai, atvykę su dviem perspektyviais amerikiečiais žaidėjais.

L.Lelevičius ir K.Kublickas tinklalaidėje pasakojo apie kelionės į JAV įspūdžius bei treniruotes. Jaunieji žalgiriečiai turėjo galimybę sužaisti treniruočių pobūdžio rungtynes su kitais talentais, tarp kurių buvo ir prieš kelias dienas NBA naujokų biržos pirmajame penketuke pakviesti broliai dvyniai Thompsonai – Amenas ir Ausaras.

„Žaidi ir pamatai, kad tas lygis nėra toks „kosminis“, kokį įsivaizdavai, kai buvai jaunesnis. Tada galėjai galvoti, kad NBA birža – nepasiekiamas lygis. Gali žaisti, matai, ko tau trūksta, bet nėra taip, kad negalėtum pasiekti tokio lygio“, – mintimis dalijosi L.Lelevičius.

„Atrodė, kad bus labai kažkas „wow“, jie yra „top-10“ būsimi šaukimai, o mes tokie paprastučiai ir nieko nežinome. Kai pasižiūri, gali žaisti ir konkuruoti su jais“, – kalbėjo K.Kublickas.

Jau yra aišku, kad 2023–2024 m. sezone „Žalgirio“ sistemos auklėtiniai NKL nebežais. K.Kublickas kitą sezoną prisijungs prie Floridos universiteto „Gators“ komandos, o L.Lelevičius tikisi rungtyniauti aukštesniame lygyje.

„Išeinu iš tokios komforto zonos. Taip, yra pavyzdžių, kai žaidėjai po studijų JAV grįžta ir krenta į dar žemesnį lygį. Be abejo, to nerimo kažkiek yra, bet treneris neatrodo, kad tuščiažodžiautų. Viskas priklauso nuo manęs – reikia išnaudoti šią galimybę ir dirbti“, – apie sprendimą persikelti į JAV kalbėjo K.Kublickas.

„Kol kas dar nelabai žinau, kur žaisiu. Vyksta procesas ir pokalbiai. Faktas, kad norėčiau žaisti bent LKL lygmenyje. Manau, kad esu pasiruošęs ten žaisti. Šis sezonas jau buvo kojų apšilimas lygoje, pamatymas kontakto lygio. Manau, kad esu pasiruošęs žaisti pilną sezoną aukštesniame lygyje ir pasižiūrėti, ko esu vertas“, – tikino L.Lelevičius.

Visos tinklalaidės temos:

00:00 pradžia;
01:47 vasara su U-20 rinktine;
03:30 mokslo metų pabaigos apžvalga;
05:16 auksinio NKL finalo ketverto prisiminimai;
12:40 apie „Žalgiris-2“ kapitoną Gytį Nemeikšą;
13:20 kaip per metus NKL sustiprėjo Liutauras ir Kajus;
15:39 kokia ateitis laukia kitos dublerių komandos kartos;
17:25 kelionės į „Overtime Elite“ akademiją prisiminimai;
19:09 kas buvo akcentuojama per treniruotes JAV;
21:13 koks buvo talento lygis akademijoje;
22:34 Kajaus patirtis „King of the Court“ turnyre;
24:18 stažuotės JAV įvertinimas;
26:10 kaip klijuojasi U-20 rinktinė;
28:07 keistos jaunimo rinktinės rungtynės su Jordanija;
28:45 rinktinė be Pauliaus Murausko ir Motiejaus Krivo faktorius;
32:21 Kajaus sprendimas pasukti į NCAA;
35:12 kokia bus kita Liutauro karjeros stotelė.

„Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimai:

36:25 kaip Kajaus karjeros sprendimą priėmė „Žalgirio“ organizacija;
37:15 kokį įgūdį Kajui ir Liutaurui dar reiktų tobulinti labiausiai;
38:11 koks žaidimo elementas Kajui ir Liutaurui leidžia kabintis į aukštesnį lygį;
39:09 kokie visos vasaros planai;
39:59 ar Kajui patiko „King of the Court“ žaidimas;
40:03 kokius kompiuterinius žaidimus žaidžia Kajus ir Liutauras;
41:02 kokios rolės kitą sezoną tikisi Liutauras;
41:47 kokį patiekalą Kajus ir Liutauras gamina geriausiai;
42:30 kas Kajų ir Liutaurą pastūmėjo į krepšinį; kas jų idealai krepšinyje.

Komentarai