Naujas „Žalgirio“ logotipas: įkvėptas istorijos ir pritaikytas šiems laikams 60

Kauno „Žalgirio“ organizacija atvertė naują puslapį savo istorijoje. Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenos SDG amfiteatre vykusiame renginyje visuomenei pristatytas naujasis „Žalgirio“ įvaizdis ir logotipas.

Kartu paskelbtos ir kitos naujienos: „Žalgiris Shop“ e-parduotuvės atnaujinimas ir nauja atributika, atsinaujinusi „Žalgirio“ programėlė ir „Žalgiris Insider“ internetinė versija, pristatyta „Žalgirio“ pagrindinė žaidybinė apranga bei visuotinės bilietų prekybos startas.

Pralenkti save

Po lankomumo rekordais, sportinėmis pergalėmis ir tarptautiniais įvertinimais vainikuoto praėjusio sezono „Žalgiris“ žengė dar vieną žingsnį į priekį ir atnaujino dar 1998 m. kurtą ir po kelių metų patobulintą logotipą.

„Paskutinis prekės ženklo atnaujinimas buvo dar tada, kai aš pradėjau savo karjerą „Žalgiryje“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas. – Nuo to laiko „Žalgiris“ praėjo ir per sėkmes bei pergales, ir sunkumus bei iššūkius, daug kas keitėsi tiek komandoje, tiek organizacijoje. Tačiau praėjusiu sezonu įrodėme, kad mums nebereikia vytis kitų Eurolygos komandų ir organizacijų, bet galime būti tarp tų, kurie rodo pavyzdį ir tampa įkvėpimu kitiems. Dėl to norime būti vieni pirmųjų, kurie atsinaujina tam, kad prekės ženklas eitų išvien su komanda, organizacija ir mūsų visų pasiekimais.“

Ženklo ir identiteto kūrimo procesas prasidėjo dar praėjusį sezoną. Pagrindinis atspirties taškas buvo naujoji „Žalgirio“ prekės ženklų strategija, tačiau kuriant naują ženklą remtasi tiek turtinga klubo istorija, tiek organizacijos narių bei gerbėjų bendruomenės įžvalgomis.

Projekto pradžioje buvo atliktas „Žalgirio“ gerbėjų tyrimas, kuriame dalyvavo beveik tūkstantis labiausiai įsitraukusių sekėjų. Tyrimo tikslas buvo įvertinti dabartinių „Žalgirio“ prekės ženklo elementų svarbą bei identifikuoti pagrindines vertes ir asociacijas. Siekiant į naujo prekės ženklo kūrimą įtraukti tiek aistruolių, tiek komandos perspektyvas, strateginėse sesijose dalyvavo fanų grupių ir komandos atstovai.

„Kauno „Žalgiris“ yra svarbus didelei daliai Lietuvos žmonių, todėl į šį procesą žiūrėjome itin apgalvotai. Prieš pradedant dizaino pokyčius, turėjome ištirti aistruolių balsą, suprasti organizacijos viziją ir rasti geriausias tarptautines pamokas. Tiesa, pokytis įvyko ne tik vizualinėje kalboje, proceso dalis buvo skirta išgryninti ir įgarsinti tai, ką „Žalgiris“ mums įrodinėja jau beveik 80 metų – „Pralenkti save“ taps naująja „Žalgirio“ žinute“, – sakė prie naujojo „Žalgirio“ įvaizdžio kūrimo prisidėjusios „Synthesis Consulting Group“ partnerė ir strategė Gailė Andriuškevičiūtė.

Pagarba istorijai ir pritaikymas skaitmeninei erdvei

Naujasis „Žalgirio“ logotipas buvo įkvėptas istorijos ir pritaikytas šiems laikams. Konstruojant logotipą atsižvelgta į skirtingus laikotarpius. Į logotipą naujai įterpti įkūrimo metai pabrėžia ilgą ir reikšmingą klubo gyvavimo istoriją.

Atnaujintas šriftas yra persmelktas ankstyvųjų „Žalgirio“ logotipo detalių. Kamuolys ir oranžinė spalva ilgą laiką buvo „Žalgirio” logotipo centre, tad šis spalvinis akcentas buvo išlaikytas kartu su ikoniškais žaliai-baltais šachmatais, stilizuojant ir minimalizuojant pagrindinius herbo elementus.

„Tikime, kad šis „Žalgirio“ logotipo modernizavimas, išryškinant sirgaliams svarbius elementus ir parodant pagarbą komandos istorijai, gerai išlaikys laiko išbandymus ir sėkmingai atstovaus organizacijai visuose formatuose – nuo aikštelės iki skaitmeninio turinio“, – sakė  „Andstudio“ / „Synthesis Consulting Group“ kūrybos vadovas Augustinas Paukštė. – Taip pat, siekiant „Žalgiriui“ suteikti daugiau simbolikos, ženklo istorija pratęsiama ir vizualiniame identitete. Atnaujinta ir praplėsta spalvų paletė išlaiko žalią spalvą, tačiau didesnis spalvų spektras leidžia lengviau prisitaikyti prie augančių klubo poreikių.“

„Žalgirio“ organizacijai augant ir plečiantis buvo atsisakyta BC trumpinio, kad ženklas būtų lengviau pritaikomas skirtingoms sporto komandoms, organizacijos veikloms bei infrastruktūros objektams.

„Senasis „Žalgirio” logotipas nors ir ikoniškas, bet buvo kurtas tada, kai beveik nebuvo skaitmeninės erdvės. Todėl per laiką jis tapo vis sunkiau pritaikomu skirtingiems kanalams. Norėjome, kad naujasis logotipas atstovautų tą „Žalgirį“, kuris yra dabar, tuo pačiu parodant deramą pagarbą ilgalaikiams jo dizaino principams bei istorijai“, – teigė A.Paukštė.

Naujasis logotipas senąjį ženklą viešojoje erdvėje pakeis palaipsniui. Pavyzdžiui, „Kauno Žalgirio“ futbolo komanda oficialiai jį galės pradėti naudoti tik nuo kito sezono.

„Senojo ženklo iš savo istorijos neišbraukiame. Man pačiam „Žalgirio“ istorija ir iki dabar nueitas kelias yra svarbi mūsų identiteto dalis. Pokyčiai, be abejo, niekada nebūna lengvi, reikia laiko su jais susigyventi. Tikimės, kad „Žalgirio“ bendruomenė juos ne tik priims, bet ir taps atsinaujinimo ambasadoriais“, – pridėjo P.Jankūnas.

Naujovės ir visuotinė bilietų prekyba

Kartu su logotipo pristatymu dienos šviesą išvydo ir nauju dizainu pasipuošusi shop.zalgiris.lt e-parduotuvė, kuri tapo daug patogesne vartotojui. Joje bus galima rasti atnaujintą prekių asortimentą ir naują laisvalaikio prekių kategoriją. Ateityje planuojamas bendradarbiavimas ir specialių kolekcijų kūrimas su Lietuvos ir pasaulio dizaineriais.

Kiek anksčiau krepšinio gerbėjai jau galėjo susipažinti ir su atnaujinta „Žalgirio“ mobiliąja programėle ir nauja „Žalgiris Insider“ internetine versija, kurioje „Žalgirio“ gerbėjų laukia nauji narystės planai ir patogesni mokėjimo būdai.

Be to, nuo tik turinio platformos „Žalgiris Insider“ auga į pilną bei virtualių naudų planą. Prie jo prisijungia ir „Žalgirio“ Garbės Klubo bendruomenė.

„Žalgiris Insider“ prenumeratoriai jau galėjo pajusti naujovių naudą, kai patys pirmieji gavo galimybę įsigyti bilietus į 2023–2024 m. rungtynes „Žalgirio“ arenoje.

Nuo penktadienio 12.00 val. įsigyti bilietus galės visi norintys, nes startuoja visuotinė bilietų prekyba į Eurolygos ir „Betsafe-LKL“ rungtynes „Žalgirio“ arenoje.

Į Eurolygos rungtynes bilietus bus galima įsigyti vos nuo 7 eurų. Išsirinkti vietas į visas Eurolygos bei „Betsafe-LKL“ rungtynes galima apsilankius „Žalgirio“ bilietų pardavimo puslapyje.

Taip pat prasidėjus viešai bilietų prekybai, „Žalgirio“ arenos kasoje bus pradedamos dalyti ir naujos sezono abonementų kortelės.

„Žalgirio“ arenos kasos įprastas darbo laikas darbo dienomis yra 16.00–20.00 val., tačiau rugsėjo 8 ir 11 d. kasa dirbs specialiu laiku: 12.00–20.00 val. (savaitgalį kasa nedirbs).

SDG amfiteatre renginį užbaigė „Žalgirio“ žaidybinės aprangos pristatymas. Ją žalgiriečiai vilkės jau penktadienį vyksiančiose pirmosiose draugiškose rungtynėse, kurias nuo 13.00 val. galės matyti visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai.

Komentarai

  1. Donatas

    Nu ziauriai negrazus… uz ka tie dizaineriai pinigus gauna? :D

  2. Arvydas

    Baisogala, esu iš Kauno, Žalgirį myliu, logotipas atrodo kad kurtas Jankuno vaikų.

  3. Fanas

    Na šiek tiek nuvylė. Galvojau bus modernus, kad tiktų tiek krepšiniui, tiek futbolui at esport komandai. Tikejausi rebrando kaip iš FC Juventus ar Nantes. Bet toks spalvų derinys ir dizaino kalba kaip iš 2000tuju gavosi. :( Galėsite viešai konkursą paskelbti, tikrai variantą įdomesni kas nors sukurtų.

  4. Samb

    Nezinau kam reikia keisti normalu logotipa i kazkokia nesamone nuvyle ziauriai

  5. Fanas nuo 1973 m

    Gal nereikėjo.Laukiau stipriai,bet visgi ne to.Reiks laiko prisijaikint

  6. Fanas nuo 1973 m

    Gal nereikėjo.Laukiau stipriai,bet visgi ne to.Reiks laiko prisijaukint,o gal ir visai nepavyks.
    Kažko labai panašu į LKL nesėkmę … .

  7. Arūnas

    Visiškas nusivylimas. Gal reiktų ir su bendruomene tokiais atvejais pasiderinti, nuomonės paklausti. Dabar numesta ir turėkit. Gėda

  8. :(

    Omfg, grąžinkite senąjį logo. Išėjo Motiejūnas ir prasideda idiotiškos nesąmonės. Nekalbant jau apie tai, kad vienas vartotojas krepsinis.net portale šitą logo jau vakar buvo kaip savo avatarą užsimetęs. Profesionalioj organizacijoj tokių leakų neturėtų būt. Pirmas rimtas Jankio kaip vadovo darbas ir visiškas nusivylimas. Aišku, ne jis tą logo kūrė, bet vadovas pasako paskutinį žodį. Gaila, bet rytas tiek savo logo, tiek viso mercho dizainu ir kokybe atrodo daug geriau. Pradėjote atsilikti šitoj srity, užmigot ant laurų ir šitas naujas logo nėra geras žingsnis.

  9. egis

    baisu ,labai baisu…

  10. Domas

    Baisus logo. Arba dizaineriai nevyke, arba klientas visada teisus ir jis beskonis :D

  11. Rolandas

    As to ir bijojau …. Dar pradzioj pristatymo galvojau cia seip , bet geriau grazinkit sena logo labai nuvyle , negrazus

  12. Zalgiris

    Tai reikejo idemiai klausit ka sneka apie logo dizaina

  13. Jankunas

    Reikes apsiprast susigyvent su nauju logo

  14. Logo

    Juk seno logo neisbrauks is istorijos metrasciu

  15. Gintaras

    Tiek piaro, o realiai tiesiog sugadintas logotipas… gaila…

  16. Tomas

    Čia gal balandžio 1😱 logo prieš senąjį tai į nu į n…a……

  17. asdf

    galbut reikejo uzsienio dizainerius samdytis, ar tiesiog koki random freelanceri, idomu kiek pinigu sitam sedevrui isleista

  18. Mindaugas

    Vaiku lygio logotipas, nuvylet ziauriai

  19. Mantas

    Grazinkite sena, na labai negrazus

  20. Donce
  21. Zali

    Sovietinis daug geriau atrode 🙈 nekeisiu maikiu eisiu su senu logotipu… ir visiem patariu tai ignoruot…

  22. Artūras

    Žalgiris nėra kažkieno nuosavybė, o visų … todėl logotipas turi būt bent rodomas išrinkimas… kitas kažkoks dabar.. bloga žiūtlrėt. Kaip Benderis laive Kisos paveikslą iškėlė 😀 kažkas panašaus

  23. Samb

    Blogesnio varianto turbut nebuvo

  24. Logo

    Ikveptas istorijos 💚🤍

  25. Logo

    Iprasit nedekit I kelnes

  26. Pozityviai

    Viskas gerai reikejo ir pakeite dizaina

  27. Akvilė

    Ne

  28. Samb

    Savo logotipa susikiskit i patys zinot kur neaiskisiu kur visiskas fiasko

  29. Darius

    Be galo geras ligotipas, kaip tokiai organizacijai. Sedevras kaip jiems, logotipas atspindi Zalgirio vadovybes intelekto lygi. Tik idomu, kiek atsiras beskonybes gerbeju, kurie pirks drabuzius su situo slamstu. taigi rašė jie, kad logotipas atspindes siu dienu realijas, laikmecio dvasia ir pan. Va ir atspindi, ka mes matome centre ? Atomines elektrines kamina, ant kurio uzdetas kryzius. Tokua energija neekologiska, Vokietija visas atomines elektrines uzdare, uzdareme savo ir mes, tai gerbiamas Jankunas ir pavaizdavo, atominems pizdec. O ka mes matome sonuose ? Zalia ir balta spalvas. O kadangi jie iki siol nezino, kuri spalva turi buti virsuje, tai padare ir tsip, ir kitaip. Aisku, lgalejo dar kazka pripiesti, ber nenorejo perkrauti logotipo, todel kol kas svirksto logotipe nebus.

  30. Petras

    Žiūrėjau, žiūrėjau ir galvojau į ką panašus tas alia aikštelė, alia kamuolys. Ir supratau, kad čia nupiešti triusikai :)

  31. Darius

    bjauriaisia, kad jie dabar ikis kruva pinigu ir senaji geraji Zalgirio logotipa pakeis situo sudo gabalu. Jie itikeje, kad klubas ir sirgaliai yra ju ir jie gali daryti su jais ka nori, pvz numesti mums sudina logotipa arba pasiusti sirgalius, kurie nori kazka nusipirkti uz pinigus, ant triju raidziu. Nu ka, valio, bent man sitomis nesamonemis kantrybes taure jau persipilde.

  32. Darius

    speju, kad viskas buvo taip : i organizacija buvo priimtas kazkieno draugelio sunelis, kuris paisydavo lytinius organus ant sienu senamiestyje . Todel tepliorius su uztarimu buvo idarbintas ir jam dave laisve atsiskleisti. Metus mokejo gera alga tam, kad tas tepliorius sukurtu nauja logo. Tai tas ir sukure, metus pradykinejo, tada uzgere ir pachmielingas per 20 min nutepliojo kazkoki slamsta. Galvojo sueis, gi moloomotiejunas vistiek glusas, praslysiu. Na o fanai dzin, keli pasiputos, o 99% pasveikins.

  33. .

    Labai silpnas, blogiau nei mėgėjiškas darbas. Jeigu Žalgiris nori tapti pašaipų objektu – jų reikalas, bet turėkite omenyje, kad su tokiu logu pašaipų neišvengsite. Kadangi truputį išmanau šituos dalykus, Žalgiriui patarčiau taip: iš pradžių pasikonsultuokite su Lietuvos Dailininkų Sąjunga ir su Dailės akademija. Tada skelbkite atvirą Žalgirio logotipo konkursą. Skirtkite tris prizines vietas ir atitinkamai pinigines premijas, kad būtų rimtas stimulas tiek profesionalams, tiek ir mėgėjams – be to, premijuodami geriausių logotipų autorius, pagausinsite savo gerbėjų būrį. O padarytus logo variantus iš pradžių paskelbkite viešai – tegul jie būna komentuojami. O jau tada suformuokite rimtą komisiją, kurioje būtų profesionalūs grafikai ir dizaineriai – tegul jie ir išrenka geriausią variantą. Atminkite, kad koks nors jaunas, nepatyręs ir – kas akivaizdžiai matyti šitame loge – visiškai šrifto kompozicijos nesimokęs ir neimšanantis dizaneris negali lygintis su profesionalu, kuris auga dalininkų šeimoje, tada baigia Čiurlionio menų gimnazijoje grafiką arba dizainą, ir dar po to – Dailės akademijoje grafiką arba dizainą ir dar šių specialybių magistratūrą. Yra tokia kinų patarlė: ,,Kai tu pasakai vieną dalyką, protingas žmogus supranta tris.“ Kažkas panašaus yra ir šiuo atveju: toks nevykęs logas parodo, kad Žalgirio vadyba ne tik kad neturi skonio, bet ir apskritai neišmano vaizduojamojo meno bent jau tiek, kiek tai reikalinga elementariam išprusimui. Dar kartą sakau: naujasis logas yra blogas, ir perdarykite jį nedelsdami.

  34. Ne

    Kaminas o Taure arba vidury Kamuolis

  35. Dariau

    Nefantazuok kas I galva lenda turbut neziurejai neklausei Logo pristatymo

  36. Opa....

    Seip tikrai nuvyle, maniau keicia nes nori kazkokia detale futbolo… visiskas …..

  37. Arūnas

    Manyčiau ,labiau tiktu…ŽALGIRIS 1944 IR KAMUOLYS IR APAČIOJE KAMUOLYS

  38. Haroldas

    Tragedija, o ne logotipas. Kuo greičiau skelbkite konkursą naujam ir tuos daltonikus, kurie triūsikus su gumele į skydą patalpino, siuskite kuo toliau.
    Kaip meno istorikas net nežinau nuo ko pradėti – keturios spalvos nederančios tarpusavyje, kompozicija tragiška, tas kamuolys pertemptas neturėtų būti pagrindinis elementas ir t.t.

  39. :(

    Tiesa sakant, tas zmogus, kuris itikino Zalgirio vadovus, kad logo yra geras ir tinkamas, yra genialus melagis. Bet ji reiktu paduot i teisma, kad atlygintu zala, padaryta Zalgirio brandui. Kad ir kas kure sita logo, tai yra pati geriausia antireklama. Nesamdykit ju, diletantai visiski. Ir nors sitos avarijos neisgelbes niekas, bet bent jau ta oranzine spalva pasalinkit. Kodel ji apskritai cia ikista? Geriausia butu kitiems metams, Zalgirio 80mecio progai pasamdyt rimtus specus ir viska perdaryt, o sita nesusipratima nurasyt i nuostolius. Panasiai padare Milasiaus chebra, kai susimove su JKL logo.

  40. Artūras

    skystokai… tikėjausi šiuolaikiškesnio o dabar penktoko piešinių konkurso dalyvio teplionė…

  41. A

    Užrašą pagerino, bet kamuolys – tragiškas (neįsipaišo į trikampį), Nieko negirdėjau, kad būtų konkursassssss

  42. Egidijus

    Tragedija

  43. Total

    Košmar, baisu, kad paliko žalia balta spalvas , bent tai guodžia

  44. Labai prastas logo :(

    BC Kaunas – Zastal Zielona Góra. Net ir izvelgiant panasumius tai lenku logo geresnis. Labai prastas darbas :(

  45. Liutauras

    pinigai tvarkingai išplauti. sveikinimai naujai administracijai – puikiai pradedat!

  46. Kaimynas

    Logo beviltiškas, gėda

  47. zalias

    naujos aprangos dar baisesnes nei tas logotipas, jeigu tokios bus ir sezono metu eurolygoj tai padek dieve..

  48. Uz Zalgiri!

    Esme tame kad reikia visiems susivienyti ir nepirkti naujos atributikos su situ nauju nesamoningu logo. Tik taip Zalgirio vadovybe supras kokia nesamone padare neatsizvelgdami i fanus.

  49. Darius

    dar galima sita suda kur pamacius perbraukti juodai ir istrizai

  50. Nesamone

    Kodėl iš viso reikėjo keisti senąjį, kuris buvo geras ?

  51. abc

    gal cia motiejunas norejo taip pabrezt savo kaip vadovo svarba, ir iseidamas sugalvojo padaryt toki nevykusi ir skubota rebrandinga? daugmaz, baigesi mano era, turi keistis ir klubo spalvos ir logotipas. idomu kieno is tikruju buvo sita iniciatyva, nes ziurint i reakcijas, bendras klubo ivaizdis patyre smugi.

  52. .

    Ar Žalgirio vadovai mato, kad šio logotipo viduryje – rusiška Ж raidė?

  53. Auris

    Nu i n… gal apklausa reikejo pasidaryt….

  54. Vytas

    Baisuma kazkokia o ne musu Zaliu logo :/

  55. raizgalynė linijų vielų

    nuosmukis vaizdelis

  56. gal dar vaivorykštės spalvos bus naujau ?

    kažką keičiant, naujesniu, būtinas dvigubai geresnis variantas, šįkart blogiau dešimtį kartų

  57. Aušra

    Labai geras logotipas. Matosi, kad naujas, neperkrautas ir šiuolaikiškas. Atsinaujinti visada laikas nuo laiko reikia. Nepatinka tiems, kurie pripratę prie seno ir nenori nieko keisti, o keistis reikia.

  58. Rasa

    Senasis logotipas daug gražesnis, o naujasis – nekoks vaizdelis..

  59. Povilas

    Pamačiau logo sakau kas čia per nesąmonė,pamačiau apranga supratau kad atitinka ši sezoną Eurolygos iš 10žaistu 3 pergales

  60. Povilas

    Čia turbūt davė 5min logo sukurt ir aprangai gaila sakyti bet ryto logo ir apranga gražesnė